Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ


Α. ΜΕΡΟΣ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ

Ως κίνημα και ως πολίτες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ξανά κάποια πράγματα.
Είναι πρώτα από όλα σαφές ότι τα μνημόνια είναι αποτέλεσμα και μέσο ταυτόχρονα.
Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν και μέσο για την εφαρμογή άλλων πολιτικών της ίδιας όμως πολιτικής αντίληψης και κοσμοθεωρίας.
Φυσικά στόχος μας και στόχος όλων των σκεπτόμενων πολιτών αυτής της χώρας δεν μπορεί να είναι μόνο να φύγουν τα μνημόνια και να επανέλθουμε στο παρελθόν, δηλ. σε ό,τι τα δημιούργησε θεσμικά και λειτουργικά. Αν απλώς συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχουμε μόνο καταφέρει να επαναφέρουμε την ίδια συστημική φαυλότητα και να περιμένουμε να έλθουν πάλι μνημόνια και αντίστοιχες καταστροφές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι το νέο αξιακό σύστημα, την συνολική ανατροπή αντιλήψεων και θεσμών και την εφαρμογή του κοινωνικού μοντέλου της κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο
Τα μνημόνια είναι έργα και όργανα νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Είναι εμπνευσμένα και δημιουργημένα από ό,τι πιο νοσηρό έχει γεννήσει το ανθρώπινο μυαλό. Κουβαλούν μέσα τους την ακραία απανθρωπιά, την απαξίωση του ανθρώπου και την επιβολή της ηθικής της κερδοσκοπίας. Χωρίς κανένα όριο και χωρίς κανένα φραγμό, ο άνθρωπος ορίζεται από τον νεοφιλελευθερισμό ως αντικείμενο της πιο χυδαίας εκμετάλλευσης και απαξίωσης, που παρόμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ στην ιστορία του ο πλανήτης. Τα κέρδη τους δεν είναι έννοια αόριστη και ουδέτερη, είναι έννοια με πρόσημο (+), που σημαίνει ότι στην μοιρασιά της πίτας δημιουργείται για κάποιους ένα (-). Είναι όσα στερούν από τον άνθρωπο, την φύση, τον πλανήτη. Οι δημιουργοί του νεοφιλελευθερισμού έχουν ως μόνη σκοπιμότητα την στυγνή κυριαρχία μιας οικονομικής ολιγαρχίας σε κοινωνίες και λαούς πληβείων, δούλων, αδύναμων ανθρώπων. Οι αντιλήψεις τους είναι απόλυτη συνέχεια των αντιλήψεων που είχαν οι δημιουργοί και εκτελεστές των μεγαλύτερων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο διάβα της ιστορίας. Δεν είναι σκοπός τους να δημιουργήσουν, να αναδείξουν, να προχωρήσουν την ανθρωπότητα προς νέες σφαίρες αξιοπρέπειας και προόδου. Οχι μόνο αδιαφορούν για τον άνθρωπο, αλλά επιδιώκουν την εκμετάλλευση, τον αξιακό, ηθικό και υλικό εκμηδενισμό του και δεν είναι τυχαίο ότι πολεμούν με ναζιστικό μίσος και μέσα κάθε τι ελευθεριακό και απελευθερωτικό. Την 25ετία της μονοκρατορίας του νεοφιλελευθερισμού δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε όλο τον πλανήτη τροφοδοτήθηκε και ενισχύθηκε ό,τι πιο απάνθρωπο, μαύρο και εγκληματικό. Νεοφιλελευθερισμός είναι το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που θέτει το σύνολο των ανθρώπων και της φύσης στην εξουσιαστική εκμετάλλευση της ιδιωτικής οικονομίας και όσων την ελέγχουν.
Παρά την οικονομίστικη διατύπωση της θεωρίας του, ο νεοφιλελευθερισμός έχει πολιτική και κοινωνική υπόσταση αντιλήψεων, που αν θέλαμε να την συνοψίσουμε θα λέγαμε ότι η μόνη αντίληψή της είναι ότι ο άνθρωπος έχει μόνο οικονομική διάσταση και αξιολόγηση. Στην ζυγαριά αυτού του συστήματος ο άνθρωπος ζυγίζεται μόνο ως εμπόρευμα και ζυγίζεται μάλιστα ως εμπόρευμα όχι μόνο σε σχέση με άλλους ανθρώπους, αλλά και με υλικά, αλλά και με άυλες αξίες, και την τύχη του την κρίνει το αποτέλεσμα μίας απλής εξίσωσης. Αν π.χ. ένας άνθρωπος αξιολογείται οικονομικά περισσότερο από 100 κιλά σιδηρομετάλλευμα, ο άνθρωπος χάνει και χάνεται και ...
επικρατεί το σιδηρομετάλλευμα αφού στον κώδικα αξιών του βδελυρού συστήματος μόνο οι οικονομικές αξίες είναι υπαρκτές και υπολογίζονται. Πλήρης οικονομικός κανιβαλισμός, που ξαναφέρνει την ανθρωπότητα στις πιο μαύρες της σελίδες. Η μόνη ηθική αξία που έχει αυτό το σύστημα είναι η βδελυρή ηθική της κερδοσκοπίας. Ολα λογίζονται με βάση την οικονομική τους αξία και το οικονομικό κέρδος που μπορούν να παράσχουν σε όσους έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης. Αυτή είναι και η αιτία που κάθε άλλη ηθική (πολιτική, ιδεολογική, θρησκευτική) εξαφανίστηκε ή πέρασε στα επίσημα κοινωνικά αζήτητα την τελευταία 25ετία. Τούτο δεν είναι αποτέλεσμα μιας διδαχής που αποτελεί αποτέλεσμα μιας στενά οικονομικής θεωρίας. Ο νεοφιλελευθερισμός αποτελεί φασιστικά και ναζιστικά επιβαλλόμενη μοναδική θέση σε κάθε διάσταση της ανθρώπινης ζωής, από το σχολείο, την παιδεία και την εκπαίδευση, στο νόμο και την δικαιοσύνη, στην κοινωνική λειτουργία και σε κάθε σχέση των ανθρώπων. Καμία άλλη θεωρία, άποψη, ηθική και “γνώση” δεν γίνεται ανεκτή αν δεν έχει την σφραγίδα και την αντίληψη του νεοφιλελευθερισμού.
Ο νεοφιλελευθερισμός δημιούργησε και επικαλείται την “παγκοσμιοποίηση” της οικονομίας. Με την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των κεφαλαίων της ολιγαρχίας και των εμπορευμάτων της επιδιώκει, όχι μόνο να εγκατασταθεί παντού, αλλά και να κατέχει και να ορίζει τα πάντα, αυξάνοντας τον κύκλο της εκμετάλλευσης σε περισσότερους ανθρώπους, λαούς, κράτη.
Πίσω όμως από όλα αυτά και παρά την οικονομίστικη λειτουργία υπάρχουν και σαφείς εθνικισμοί. Αυτό το ιδεοληπτικό τέρας του μίσους και της εθνικής επικράτησης, που ασκεί τον ιμπεριαλισμό, που δημιουργεί αποικιοκρατίες και δεν διστάζει να δολοφονήσει ανθρώπους και λαούς για να ενισχύσει την “ανωτερότητά” του. Οι εθνικισμοί πίσω από τον ιμπεριαλιστικό εκ της φύσης του νεοφιλελευθερισμό είναι εμφανείς σε όλο τον πλανήτη και είναι οι ίδιοι οι ισχυροί του νεοφιλελευθερισμού, οι εθνικά ευνοημένοι από την λειτουργία του.

Το ποιες είναι οι αντιλήψεις και οι επιδιώξεις του νεοφιλελευθερισμού και όλων των ιδεοληψιών του είναι σαφές και κατανοητό στα μνημόνια, που αποτελούν όργανο επιβολής του. Ολα τα ανωτέρω σιχαμένα δημιουργήματα της ανθρώπινης διαστροφής ενυπάρχουν στα μνημόνια. Νεο-φιλελευθερισμός, κερδοσκοπική εκμετάλλευση, απανθρωπιά, παγκοσμιοποίηση και παγκόσμια κυριαρχία, εθνικισμοί κρατών, ιμπεριαλισμοί, αποικιοκρατίες. Στην χώρα μας, τα πολιτικά και κοινωνικά σκουπίδια που έφεραν τα μνημόνια εφαρμόζουν συμπυκνωμένα και απόλυτα και με την τακτική του “σοκ” όλα τα ανωτέρω:
- Παράδοση ανθρώπων, γης, υπεδάφους στην εκμετάλλευση των ισχυρών του κεφαλαίου (ελληνικού και ξένου) που τις αποκαλούν “μεταρρυθμίσεις”.
- Διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού και κάθε άλλου ηθικού κοινωνικού κώδικα.
- Ξεπούλημα και διάλυση της κοινής κρατικής δημόσιας περιουσίας.
- Διάλυση του κράτους και παράδοση κάθε δημόσιου αγαθού στην κερδοσκοπία της ολιγαρχίας με τους πολίτες να πληρώνουν το κόστος.
Τα έχουμε αναλύσει και επισημάνει έγκαιρα και για αυτά δεν κάνουν λόγο πουθενά οι υποστηρικτές των μνημονίων. Οι χειρότεροι απατεώνες από δαύτους ψελλίζουν μόνο κάτι λόγια για “αναγκαίες μεταρρυθμίσεις” και για “θεραπείες” που πρέπει να υποστούμε, καθώς εμείς ως λαός είμαστε δήθεν οι φταίχτες, οι ελαττωματικοί και προβληματικοί. Ομως καπιταλισμό είχαμε στην χώρα που πάντοτε “ανήκε στην Δύση”, τις δικές τους πολιτικές και εντολές ακολουθούσαμε και πρόσωπα των πολιτικών τους αντιλήψεων και συμμοριών κυβερνούσαν με αρχι-ιερείς της διαφθοράς τις εταιρείες των νεοφιλελεύθερων εταίρων. Η διαφθορά αποτελεί εγγενή φύση του καπιταλισμού και καταπολεμάται μόνο όπου άλλα καπιταλιστικά συμφέροντα το απαιτούν για να κυριαρχήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, οι λαοί και οι κοινωνίες τους (και όχι οι πολιτικές και λοιπές ολιγαρχίες) έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για κοινωνικά ζητήματα, όπως π.χ. το σε ποια ηλικία θα πρέπει να βγαίνει στην σύνταξη κάποιος άνθρωπος. Αυτοί που προκάλεσαν την οικονομική αδυναμία με το ίδιο οικονομίστικο αποκλειστικά πρόταγμα, αποφασίζουν να καταργήσουν την κοινωνική ασφάλιση και να μετατρέψουν την σύνταξη σε βοήθημα καταδίκης σε θάνατο από πείνα και στερήσεις, προκειμένου μόνο ένα μικρό και ισχυρότερο κλάσμα να γίνει πελάτης ασφαλιστικών εταιρειών.
Οι συντριπτικά περισσότεροι από τους πολιτικάντηδες του βρωμερού συρφετού, της εταιρείας των νεοφιλελεύθερων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, Λεβέντηδες, Τζίμεροι και Σία) προετοιμάζουν απλώς για βασάνους και βασανιστήρια, δηλώνουν την θλίψη τους και την συμπόνοια τους προς τα θύματα και πουλούν ατομική αβάσιμη ελπίδα για “καλύτερες μέρες”, για “μέλλον καλύτερο από το χθες” και διάφορες αντίστοιχες ατεκμηρίωτες και δόλιες αθλιότητες που κάνουν το ακροατήριό τους (όσους μπορούν να τους ακούσουν) ακόμα πιο ηλίθιο και λοβοτομημένο από όσο είναι.
Η δική μας εκτίμηση και πρόβλεψη (και μπορείτε να διαβάσετε στοhttp://laikometopo.blogspot.gr πόσο σωστά και έγκαιρα προβλέψαμε πολλά πράγματα) είναι ότι μετά την καταλήστευση και αποικιοποίηση της χώρας και όλων μας με το νέο μνημόνιο, το σύστημα της Ε.Ε. θα χρεοκοπήσει την Ελλάδα για να την απαλλάξει από τα χρέη της με την χρεοκοπία να ασκείται ξανά σε βάρος του λαού, προκειμένου να κινηθεί σε ένα απολύτως ελεύθερο και κερδοφόρο περιβάλλον απόλυτης κυριαρχίας της επηρεάζοντας παράλληλα και τις διεθνείς εξελίξεις. Την χρεοκοπία την τοποθετούμε χρονικά στους μήνες Μάιο – Ιούνιο του 2017, παράλληλα με την κατάρρευση της τουρκικής οικονομικής “φούσκας”.
Πέρα όμως από τις αθλιότητες αυτές τα κύρια σημεία της προπαγάνδας τους εντοπίζονται σε δύο απατηλές έννοιες : “Ευρώπη” (Ε.Ε.) και “ευρώ”. Αυτά είναι τα κύρια στοιχεία της προπαγάνδας τους απέναντι σε αυτόν τον δύσμοιρο, όπως τον κατάντησαν λαό. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι η προπαγάνδα τους είναι απολύτως αρνητική και βασίζεται στον φόβο, μη έχοντας κανένα θετικό στοιχεία να επικαλεστεί και να αποδείξει. Την προπαγάνδα αυτή στρέφουν εναντίον όσων κομμάτων και σχηματισμών αναφέρονται στην άρνηση των μνημονίων, του ευρώ, της Ε.Ε. και του νεοφιλελευθερισμού εν γένει.
Στο αμέσως επόμενο άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε με τον πιο δυνατό απλό τρόπο την απάτη των κομμάτων του μνημονίου στα ζητήματα αυτά και να παρουσιάσουμε απλές και απτές απαντήσεις της απάτης όλων των ανωτέρω σε βάρος μας.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ


Β. ΜΕΡΟΣ
Ε.Ε. και ΕΥΡΩ

Αναφερθήκαμε στον επίλογο του α' μέρους στα επικοινωνιακά “όπλα” της συμμορίας των οπαδών των μνημονίων, την “Ευρώπη” (Ε.Ε.) και το “ευρώ”.
Για την “Ευρώπη” και την θέση μας ως προς αυτήν έχουμε πολλάκις αναφερθεί. Οι εδώ θιασώτες της Ε.Ε., αρκετοί από τους οποίους έχουν συνδεθεί μαζί της με την ενθυλάκωση τεράστιων χρηματικών ποσών, αναφέρονται εσκεμμένα σε αυτή με την παντελώς παραπλανητική και εσφαλμένη χρήση του γεωγραφικού όρου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ιδιότυπη ομοσπονδία κρατών της ευρωπαϊκής ηπείρου, δηλ. ένα πολιτειακό μόρφωμα με τον τίτλο “Ευρωπαϊκή Ενωση”. Το μόρφωμα αυτό, που ιδρύθηκε στην “Δυτική Ευρώπη” , δηλ. σε κράτη αμιγώς καπιταλιστικά και με τις αρχές και τις αξίες του καπιταλισμού, συνεχώς εξελίσσεται τόσο εδαφικά, όσο και πολιτικά, έχοντας καταστεί όργανο επιβολής του νεοφιλελευθερισμού πάνω σε όλους τους λαούς που έχουν εμπλακεί σε αυτό και έχουν εγκλωβιστεί στην ισχύ του. Παράλληλα, μέσα στο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα εκφράζονται και ικανοποιούνται οι ισχυρότατοι εθνικισμοί και τα εθνικιστικά συμφέροντα του γερμανικού σήμερα διευθυντηρίου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γερμανοί λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος από όλα τα οφέλη της “ένωσης” που αυτοί σχεδίασαν λειτουργικά την τελευταία εικοσαετία.
Ο χαρακτηρισμός “λυκοσυμμορία” και οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός παραπέμπει σε ζώα για να χαρακτηρίσει το μόρφωμα αυτό, που καταπίνει ανθρώπους, λαούς, κράτη και χώρες, είναι επιεικώς άστοχος. Τα ζώα σκοτώνουν μόνο από πείνα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άθλια βουλιμία, χαρακτηριστικό των λαών της Δυτικής Ευρώπης. Αν μελετήσει κανείς την ιστορία των κρατών αυτών και των πολιτειακών μορφωμάτων που προηγήθηκαν στους ίδιους τόπους, θα έχει μελετήσει και το μεγαλύτερο μέρος του διαχρονικού αίσχους της ανθρώπινης ιστορίας. Τα πιο φρικαλέα και άγρια εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας γράφτηκαν και δεν έπαψαν να γράφονται από τα κράτη της “πολιτισμένης” Ευρώπης. Και αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια με την πατρίδα μας και εμάς, είναι ένα ακόμα έγκλημα. Η Ευρώπη είναι η πηγή και του ρατσισμού και τόσο την Ελλάδα, όσο και εμάς τους Ελληνες μας βλέπουν ρατσιστικά, εκμεταλλευτικά, μειωτικά και καθόλου ισότιμα. Οσα επέβαλαν στην Ελλάδα και ο πραξικοπηματικός εκβιασμός τους στις “διαπραγματεύσεις”, το αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά, περίτρανα και επικαιροποιημένα. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Ελληνες, τους ενδιαφέρει η κλοπή και η λεηλασία των Γραικών και της χώρας τους. Μήπως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όσους δεν το θυμούνται το παράδειγμα και της Κύπρου και πόσο διαφορετικά φέρθηκαν στο τραπεζικό πρόβλημα της Ισπανίας, όπου η Ε.Κ.Τ. και όχι ο ισπανικός λαός ανέλαβε τα χρέη των τραπεζών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά !!!. Ο γερμανικός ζωτικός χώρος, ζητούμενο της γερμανικής πολιτικής από την γέννηση του γερμανικού κράτους, υλοποιείται σε όλα τα Βαλκάνια και στην παραδομένη ανατολική Ευρώπη και ξεδιπλώνει την απάνθρωπη φύση της λεηλασίας. Η Μέρκελ μας το είπε καθαρά, πως εκεί ανήκουμε και εκεί μας έχει τοποθετήσει αξιακά.
Στην χώρα αυτή προσπάθησαν συστηματικά να μας επιβάλλουν τον γραικυλισμό, την πίστη στην δήθεν ανωτερότητα της δυτικής Ευρώπης σε σχέση με εμάς, την δουλικότητα, την υποταγή. Κανείς δεν αναφέρεται στην σιχαμένη αιματοβαμμένη πραγματικότητα της ιστορίας τους, στις γενοκτονίες, τις λεηλασίες, τον θάνατο και το αίμα, γιατί αυτή είναι η ιστορία και η πραγματικότητα της δυτικής Ευρώπης από την εποχή του Καρλομάγνου μέχρι σήμερα. Ακόμα και στην Συρία αυτοί είναι οι ένοχοι και ενώ το ζήτημα είναι ο συνεχιζόμενος θάνατος και ο πόλεμος που έφτιαξαν στην χώρα αυτή, εκείνοι προσποιούνται ότι δήθεν θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες του πολέμου τους !!!. Αντί να σταματήσουν τον πόλεμο, θέλουν να εκμεταλλευτούν την φτηνή εργατική δύναμη όσων εξαθλίωσαν, τους όποιους ορίζουν ως μετανάστες και όχι ως πρόσφυγες πολέμου, αφού στην 2η περίπτωση θα είχαν την υποχρέωση με βάση τη συνθήκη της Γενεύης να τους περιθάλψουν ως πρόσφυγες πολέμου χωρίς όρους και χωρίς τους περιορισμούς που αναφέρονται σε μετανάστες.
Αυτή την υλοποίηση της απάτης και του ρατσισμού που λέγεται Ε.Ε. επικαλούνται οι ευρώδουλοι : ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ κλπ. συρφετός, με φοβικές κορώνες που δεν εξηγούν, ούτε αναλύουν σε κανένα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι κανένας λαός που θέλει να είναι ελεύθερος, ανεξάρτητος και να έχει ως πολίτευμα την Δημοκρατία, δεν έχει θέση μέσα στην εγκληματική συμμορία που λέγεται Ε.Ε. . Αν θέλουμε την “Ευρώπη των Λαών”, αυτή προϋποθέτει την πλήρη διάλυση της Ε.Ε. και νέα συνθήκη σύνδεσης σαν αυτή που εκπονήσαμε πριν χρόνια. Ο,τιδήποτε άλλο είναι καταστροφική απάτη.
Και επειδή οι οπαδοί του “ευρωπαϊσμού” επικαλούνται με όρους και έννοιες θεότητας και αγιότητας την Ε.Ε. και το Ευρώ, θα πρέπει να αναρωτηθούμε : γιατί αυτή η τεράστια καταστροφή προέκυψε στην Ελλάδα, εντός της ”Αγίας Ε.Ε.” και του “Αγίου Ευρώ”. Αν ήταν τελικά τέτοια η “αγιοσύνη” των όρων αυτών, των “ιερών θεσμών”, πως τελικά προέκυψε αυτή η καταστροφή; Και είναι μία καταστροφή όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά σχεδόν των μισών κρατών της “ευρωζώνης”.
Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο και αμάχητο ως απόδειξη είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα γνώρισε και γνωρίζει την καταστροφή όντας πλήρες μέλος της Ε.Ε. και έχοντας ως νόμισμα το “ευρώ”. Η καταστροφή αυτή δεν επήλθε εκτός της Ε.Ε., ούτε με εθνικό νόμισμα. Η συμβολή της Ε.Ε. και του “ευρώ” στην καταστροφή της Ελλάδας είναι αυτονόητα αποφασιστική. Το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και οι αντίστοιχες πολιτικές εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες και την Ε.Ε. . Διεθνείς συμβάσεις που σύναψε το διευθυντήριο της Ε.Ε. (κυρίως εμπορικές), αλλά και τα εμπάργκο που επέβαλε (π.χ. προσφάτως Ιράν, Ρωσία) προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημίες στην ελληνική οικονομία. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα κατά την είσοδό της στην Ε.Ε. (1981) είχε μία ανεπτυγμένη σχεδόν σε όλους τους τομείς οικονομία, που περιλάμβανε και μία υπολογίσιμη και σημαντική βιομηχανία. Ο αγροτικός τομέας πουλούσε προνομιακά τα προϊόντα του σε πολλές χώρες και η ανάπτυξη της χώρας με όρους πραγματικής οικονομίας(και όχι κεφαλαιοκρατικής ή μεταπρατικής) εξασφάλιζε μεγάλο βαθμό παραγωγικής αυτάρκειας και την αντίστοιχη ανεξαρτησία για την Ελλάδα. Ούτε η μη συμμετοχή στην τότε Ε.Ο.Κ., ούτε η δραχμή, εμπόδιζε την Ελλάδα να αποτελεί την πιο δυναμική οικονομία την Ανατολικής Μεσογείου. Δηλαδή με τα ίδια τα μέτρα του καπιταλισμού, η Ελλάδα από την συμμετοχή της στην Ε.Ο.Κ. / Ε.Ε. γνώρισε την παραγωγική διάλυση και έφτασε σε σημείο τεράστιας παραγωγικής εξάρτησης, αφού η οικονομία της από παραγωγική, μετατράπηκε με τις επιλογές του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν, σε παρασιτική/μεταπρατική.
Ακόμα και ο τελευταίος Ελληνας στο πιο απομακρυσμένο χωριό και εάν ερωτηθεί, έχοντας ζήσει την προ Ε.Ο.Κ./Ε.Ε., Ελλάδα, θα σας δώσει την απάντηση της υπεροχής του παρελθόντος σε σχέση με το παρόν. Η Ε.Ε. λοιπόν που επικαλούνται, πέρα από τα ζητήματα ρατσιστικής και επιθετικής συμπεριφοράς έναντι της Ελλάδας που εκδηλώνονται επανειλημμένα και ολοένα πιο συχνά, αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα που προκάλεσε την κρίση και την νεοελληνική αδυναμία. Ακόμα και στα εθνικά ζητήματα, που κάποιοι οπαδοί της Ε.Ε. ψελλίζουν, θα διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος ή επίλυση ούτε στο Κυπριακό, ούτε στο Αιγαίο, ούτε, τελικά, υπήρξε κάποια θετική, αλλά μάλλον αρνητική, θέση σε ζητήματα όπως το Μακεδονικό. Αντίστοιχα, τεράστια ζητήματα, οικονομικά ελλείμματα και ζητήματα δημιούργησε στην Ελλάδα η Ε.Ε. με ενέργειες, όπως η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, τους πολέμους που επακολούθησαν, αλλά και τις ωμές επεμβάσεις στο παραδοσιακά σύμμαχο της Ελλάδας, αραβικό κόσμο, όπου η Ελλάδα έχασε και χάνει διαρκώς έδαφος. Ολα αυτά τα δολερά και ζημιογόνα έλαβαν χώρα ερήμην μας και όποιος τελικά επικαλείται τα εθνικά ζητήματα ως τον κύριο λόγο ένταξης και παραμονής στην Ε.Ε., είναι προφανώς ηλίθιος, αντιστόρητος και άθλιος προβοκάτορας. Κόντα σε όλα αυτά και στην πλήρη οικονομική αδυναμία που προκλήθηκε, που έχει ως συνοδό επακόλουθο και την αμυντική αδυναμία, το μνημόνιο σαφώς στοχεύει στην άμυνα της χώρας και μειώνει τις δυνατότητες αμυντικών δαπανών σε επίπεδο Δανίας !!!. Γιατί άραγε ; και ποιος τελικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα απορήσει με τον όρο αυτόν που επέβαλε η ευρωπαϊκή συμμορία;
Στην πραγματικότητα, ελάχιστοι λόγοι παραμονής στην Ε.Ε. μπορούν να βρεθούν και σε όποια στάθμιση και εάν τεθούν η ζυγαριά του ρεαλισμού και της πραγματικότητας αποδεικνύει την αλήθεια και δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Δεν κάνουμε λόγο για μια αυριανή επιλογή, αλλά ούτε και για μία επιλογή που θα υλοποιηθεί στο βάθος του χρόνου. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί παραγωγικά ισχυρή και αυτάρης για να έχει την δυνατότητα να εξέλθει από την καταστροφική εταιρεία της συμμαχίας. Μέχρι τότε και για να γίνει αυτό ή να δημιουργηθεί καθεστώς συνεννόησης με άλλες χώρες της περιοχής και της Ε.Ε. για ένα νέο σχήμα διακρατικής διάστασης, βασισμένο στον αλληλοσεβασμό και στην αλληλεπικουρία, η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε καταγγελία των ποσοστώσεων στην παραγωγή της και στην οδό της παραγωγικής αυτάρκειας με δικό της μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στον άνθρωπο, την ισότητα, την συλλογικότητα και τα χαρακτηριστικά της φύσης της. Στην Ε.Ε. του νεοφιλελευθερισμού και σε κάθε αντίστοιχο μόρφωμα, η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση. Το τι παράγει μια κοινωνία και ένας λαός και ποια αξία του δίνει είναι αναφαίρετο δικό του δικαίωμα και όχι ζήτημα που ορίζουν άλλοι, αλλού και με βάση τα δικά τους συμφέροντα και προτεραιότητες.
Οσο για τα χρήματα, που αντισταθμιστικά έδινε η ΕΟΚ/ΕΕ για τις καταστροφές και τα ελλείμματα που προκαλούσε πρέπει να γίνει γνωστό ότι ένα ποσοστό συνολικά μεγαλύτερο του 60% επέστρεφε σε οικονομικές δομές με έδρα κράτη της Ε.Ε. και το υπόλοιπο γνώριζε σε μεγάλο βαθμό την εσωτερική διασπάθιση.
Είναι συνεπώς εμφανές ότι η Ε.Ε. αποτελεί έναν από τους γενεσιουργούς παράγοντες της κρίσης που βιώνουμε.
Αν η Ε.Ε. συγκροτεί το πλαίσιο της κρίσης, μία από τις βασικές της αιτίες είναι το άλλο όπλο προπαγάνδας: το ευρώ. Οι ανάξιοι υπάλληλοι της κυβέρνησης των Βρυξελλών και εδώ γνωστά ως κόμματα των μνημονίων, πάλι εκφοβιστικά και χωρίς την επίκληση κανενός επιχειρήματος που να βασίζεται στην (πιθανή) θετική του λειτουργία, ανήγαγαν το ευρώ (ευρωζώνη) ως τον κύριο επιχείρημα για να φέρουν στην χώρα και το τρίτο εγκληματικό μνημόνιο. Οι αλήθειες είναι απλές, αναγόμενες ακόμα και στο σήμερα. Η χώρα καταστράφηκε μέσα στο ευρώ και από το ευρώ. Το ευρώ αποτέλεσε σημαντικό συντελεστή της παραγωγικής αποδιάρθρωσης της χώρας, αφού η παραγωγή με κόστος σε ευρώ καθιστά την όποια παραγωγή αναποτελεσματική και μη ανταγωνιστική. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές γίνονται εύκολες και προσοδοφόρες για όσους τις πραγματοποιούν. Αυτά σε απλή λειτουργία καπιταλισμού είναι σαφή και αυτονόητα. Οπως στο ίδιο πλαίσιο είναι σαφές ότι η κεφαλαιακή εξάρτηση μιας χώρας γίνεται απόλυτη.
Είναι σαφές και πρέπει να καταστεί γνωστό σε όλους ότι π.χ. εάν είχαμε εθνικό νόμισμα δεν θα υπήρχε κανένα capital control, ούτε καν σκέψη για ανάγκη του. Είναι επίσης σαφές ότι εάν είχαμε εθνικό νόμισμα δεν θα είχαμε καμία ανάγκη μνημονίων για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες. Δεν θα είχαμε δηλαδή καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις, καμία ανάγκη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, κανένα λόγο να καταστούμε υποτελείς και υπόδουλοι της δικτατορίας των Βρυξελλών. Αν είχαμε εθνικό νόμισμα δεν θα είχαμε καμία ανάγκη αύξησης της φορολογίας (αυτής της στυγνής φορολογίας), καμία ανάγκη για την επιβολή ΕΝΦΙΑ, εισφορών αλληλεγγύης, τελών επιτηδεύματος. Ολα θα καλύπτονταν από την εσωτερική λειτουργία του εθνικού νομίσματος, που θα ήταν ζωοδότης και κάθε προσπάθειας παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Αυτά οφείλει να τα καταλάβει, να τα εννοήσει και να τα λάβει σοβαρά υπόψη του κάθε Ελληνας άνθρωπος, πολίτης και ψηφοφόρος τς Κυριακής. Βασικό όπλο της κατάληψης και της καταστροφής της χώρας ήταν και είναι το ευρώ. Αυτό επικαλούνται για να μας φοβίζουν, αυτό επικαλούνται ως τον βασικό λόγο για την κοινωνική και εθνική καταστροφή. Τελικά, η αστική συμμορία προδοτών που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και οι λοιποί συνοδοιπόροι τους στον δρόμο του ευρώ: Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και όλος ο συρφετός είναι στην πραγματικότητα προδότες και καταστροφείς του λαού και του έθνους. Είναι πράκτορες του νεοφιλελευθερισμού και του ιμπεριαλισμού και όσα κάνουν και λένε είναι ενταγμένα στο ίδιο σχέδιο.
Πέρα και πλέον από τα δομικά ζητήματα του ευρώ που σχεδιάστηκε σκόπιμα ως νόμισμα του μεσαίωνα για να συγκεντρωθεί εύκολα στα χέρια των ισχυρών και να ελέγχουν με αυτό το σύνολο των κρατών της Ε.Ε., θα πρέπει όλοι να εννοήσουμε ότι τα χρηματικά ποσά που έχει ανάγκη ένα κράτος της ευρωζώνης για την λειτουργία του, ενώ πριν τα είχε ελεύθερα, άτοκα και στην ποσότητα που το ίδιο όριζε στην διάθεσή του, με το ευρώ η κάλυψη των ίδιων λειτουργιών γίνεται με έντοκο δανεισμό μέσω ομολόγων από τις “αγορές” , δηλαδή από κερδοσκόπους κεφαλαιούχους του χρήματος. Αυτή η λειτουργία όχι μόνο καθιστά το ευρώ λειτουργικά “συνάλλαγμα”, όχι μόνο χρεώνει με υπέρογκους και άθλιους τόκους τα κράτη και τους λαούς, αλλά και τα καθιστά έρμαιο των ορέξεων των “δανειστών” και των “αγορών”. Αυτό το έγκλημα βίωσε και βιώνει η Ελλάδα και παραγωγός του είναι σε μεγάλο βαθμό το ευρώ που υπερασπίζονται και προβάλουν τα κόμματα της συμφοράς. Κατέστρεψαν και καταστρέφουν την χώρα για να διατηρήσουν την αιτία της καταστροφής. Οσο για τα αποτελέσματα στην αγοραστική δύναμη του πολίτη, πολύ σύντομα καταλάβαμε όλοι ότι ένα ευρώ δεν αντιστοιχούσε σε 340,75 δραχμές, αλλά σε 100 δραχμές, αφού εκεί διαμορφώθηκε σχεδόν άμεσα χρονικά η αγοραστική του δύναμη και αξία.
Οποιος λοιπόν δεν εννοεί τα ανωτέρω μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί απολύτως ηλίθιος και όποιος προπαγανδίζει υπέρ του ευρώ είναι απολύτως άθλιος και ζημιώνει το σύνολο της κοινωνίας και του λαού.
Το μόνο που προσφέρει το ευρώ είναι η συναλλαγματική σταθερότητα έναντι νομισμάτων τρίτων κρατών, αλλά για να έχει νόημα αυτό πρέπει να υπάρχει χρήμα σε μία οικονομία και να εξεταστεί εάν αυτή η υπερτιμημένη σταθερότητα ευνοεί ή τελικά είναι δυσμενής για τις δομές μίας κοινωνικής οικονομίας.
Το κίνημά μας βέβαια, είναι το κίνημα της πραγματικότητας. Δεν μας ενδιαφέρει σε τι νόμισμα θα αγοραστεί ένα κιλό ψωμί. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει να παραχθεί για να υπάρχει το ψωμί και ακόμα περισσότερο το ψωμί να μην αγοράζεται, αλλά να προσφέρεται μέσα από μία συλλογική κοινωνική οικονομία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Το κίνημά μας, λαμβάνοντας υπόψη του μία σειρά παραμέτρων που έχουν αναλυθεί σε προηγούμενα κείμενα και κρίνοντας ότι η κατάσταση στην πραγματική, την παραγωγική οικονομία της Ελλάδας, καθιστά δυσχερή την άμεση μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, πρότεινε από τον Μάιο του 2010, την δημιουργία παράλληλου εσωτερικού νομίσματος με ειδικούς κανόνες λειτουργίας και κατά προτίμηση άυλο, ώστε να μπορεί να εκδοθεί και να λειτουργήσει άμεσα. Το χρήμα αυτό το ονομάσαμε ΕΑΜ – Εθνική Ανταλλακτική Μονάδα και τόσο το ίδιο, όσο και οι κανόνες λειτουργίας του, αποτελούν ένα τεράστιο όπλο στα χέρια του ελληνικού λαού, ικανό να ανατρέψει όλο το καθεστώς της φαυλότητας και της εξάρτησης. Αλλωστε το άυλο χρήμα λύνει και μία σειρά από ζητήματα φοροαποφυγής και έχει μια άλλη φιλοσοφία για την οποία πρωτοπόρα είχε γράψει μέλος του κινήματός μας από το 2002.
Τα πιο πάνω δεν αποτελούν μόνο ανάλυση-απάντηση στην εγκληματική προδοτική συμμορία των μνημονίων, αλλά και κομμάτι του συνολικού μοντέλου της κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που ως τσιτάτο αναφέρουν σχεδόν όλα τα κόμματα, κατακλέβοντας ιδέες και καινοτόμες θεωρίες και προτάσεις από το κίνημά μας και τα μέλη του που έχουν την πατρότητά των ιδεών αυτών.
Η κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του αποτελεί την μοναδική λύση – μοντέλο για την ανθρωπότητα στα χρόνια που έρχεται και ζητούμενο για όλους τους ανθρώπους, τους οποίους ο στυγερός νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός καταδίκασε σε απαξίωση, σε καταφρόνια, σε εκφοβισμούς και έλλειψη κάθε δικαιώματος και ανθρώπινης αξίας ζωής.
Εμείς απαντήσαμε σε όσα άθλια εκφράζει το πολιτικό και ολιγαρχικό σύστημα, το λόμπυ του ευρώ που θα αντιμετωπίσει ζήτημα ισοτιμίας και ελέγχου για να εξάγει τα κλοπιμαία από την χώρα προς διάφορους παραδείσους ανομίας.
Οι αστοί συστημικοί λακέδες του ΣΥΡΙΖΑ, οι αστοί της Ν.Δ., ο βούρκος που λέγεται “Ποτάμι”, οι “ψευτόμαγκες” ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜΑΡ ως “δημοκρατική συμπαράταξη” και όλοι μαζί οι προπαγανδιστές και εφαρμοστές του νεοναζισμού που λέγεται “νεοφιλελευθερισμός”, πρέπει να λάβουν από τους σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας ένα ηχηρότατο ράπισμα στις εκλογές της Κυριακής, από όλους τους Ελληνες που απέμειναν να σκέπτονται. Η ψήφος στα αντιμνημονιακά κόμματα και σχηματισμούς, παρά τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις μας είναι μέγιστο προσωπικό καθήκον και έχει άμεση χρησιμότητα για όλους. Μπορούμε να τους διώξουμε, μπορούμε να τους νικήσουμε με την ψήφο μας.
-------------------------------------------------------------------
 

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !!!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Σχετικά κείμενα και αναφορές του ιδίου 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου