Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

kalami.net/USA: Παραλίγο να αναβληθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

'Εκκληση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας
Παρακαλούμε, προφυλάξτε την Ομογένεια από τους άσχετους με απόδημο Ελληνισμό, δηλ. τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και τον επικεφαλή της ''Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού'' Μιχάλη Κόκκινο.
Πείτε τους να ΜΗΝ ομιλούν γιά απόδημο Ελληνισμό, επειδή με την ασχετοσύνη, τις χαζο-''εξαγγελίες'' και τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ τους, εξευτελίζουν την κυβέρνηση και ''μας ανεβάζουν την πίεση''. Ο απόδημος Ελληνισμός, ΔΕΝ ανέχεται άλλο να του υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη οι ευθυνόφοβες κυβερνήσεις των Αθηνών. Σοβαρευτείτε λίγο... (''Κ'')
.................................................................................................................

Ε... Ε... 'Ερχεται. Ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος ΜΗΤΣΟΣ, γιά πρόεδρος ''Νέας Δημοκρατίας''
Το (μόνιμα) ''μεγάλο φαβορί'', που σε ηλεκτρονική ψηφοφορία αναδεικνύεται πρώτος -με τις ψήφους από θαυμαστές και θαυμάστριές του- αφήνοντας πολύ πίσω ακόμα και τον... Κώστα Καραμανλή!!! Δείτε τον σχετικό πίνακα, όπως αποτυπώνεται στα πρώτα λεπτά της 26ης Σεπτεμβρίου '15 (00:25 ώρα Ελλάδας) στο blog Αθηνών ''fimotro'', ενώ οι προτιμήσεις υπέρ του Μήτσου, συνεχίζονται με ρυθμό... πολυβόλου, όπως παλιά γιά πρόεδρος Δημοκρατίας. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, γιά... 24 ώρες οι ''ψηφίζοντες'' στο blog, ούτε ένα ''κλικ'' έδωσαν σε οποιονδήποτε άλλον ''υποψήφιο''. 'Ολα, μα ΟΛΑ τα ''κλικ'', γιά τον Μήτσο.
Εξυπακούεται ότι τώρα θα αρχίσουν και δύο συγκεκριμένα ιντερνετικά ''σάϊτ'' στην Αθήνα να δημοσιεύουν ''άρθρα'' γιά ''το μεγάλο φαβορί'', όπως συνηθίζεται.
Μπορεί ο Μήτσος Αβραμό να απόσυρε την υποψηφιότητά του 2009 γιά χάρη του Σαμαρά, μπορεί να έμεινε...''παυλόπουλος'' στην επιλογή Τσίπρα γιά πρόεδρο Δημοκρατίας, όπου ήταν το ''μεγάλο φαβορί'', αφού είχε ετοιμάσει και τον επινίκιο λόγο του, αλλά τώρα ήρθε η ώρα του, γιά να αποκτήσει το κόμμα των διαπλεκόμενων, την πρέπουσα γοητεία, αίγλη και ειδικά ''γκλαμουριά''. Η μόνη περίπτωση γιά να μην υπάρξει ''θρίαμβος'' του Μήτσου, θα είναι η κάθοδος στις εσωκομματικές εκλογές του άλλου ''γίγαντα της πολιτικής'', του μεγάλου δήμαρχου και συνεργάτη του, Γ. Πατούλη.
----------------------------------------------------------------------
Παραλίγο να αναβληθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη:

Ο λόγος, ότι, ο μεγάλος πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, βρίσκεται στην Αθήνα γιά επαφές, αφού είναι αποφασισμένος να ''ηγηθεί'' παγκόσμιας ''Οργάνωσης Απόδημων'', γιά να μας δοξάσει, μαζί με τον συνάδελφό του πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης (γνωστόν από υπόθεση ''έρανος γιά Μυρτώ''). Ο πρωθυπουργός, αισθάνθηκε ότι χωρίς την παρουσία του πρόεδρου Γαλάτουλα στη Νέα Υόρκη, η επίσκεψή του χάνει το κύρος και την σημασία της, αλλά συνεργάτες και σύμβουλοί του τον έπεισαν τελικά, να μην αναβάλει το ταξίδι του, με την λογική ότι ''εκτός από τον Π. Γαλάτουλα, υπάρχει και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γιά αναμνηστική φωτογραφία''. Σύμφωνα με άλλες -μη διασταυρωμένες- πληροφορίες, ο Π. Γαλάτουλας, ασυγκράτητος με την φόρα που έχει πάρει, ενδέχεται να θέσει υποψηφιότητα και γιά πρόεδρος της ''Νέας Δημοκρατίας''.
.....................................................................................................................
Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης: 'Ενας αυθεντικός ''ναι-ναί-κος'' στη Νέα Υόρκη, γιά την συνέλευση του ΟΗΕ
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναν-σταση-άδης, με την ''διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία'' που πρεσβεύει, φαίνεται να επιθύμησε την στάση του στο δημοψήφισμα του χρόνου 2004, υπέρ του ''ναι'' (σχέδιο ''Ανάν''). Κι εκεί πάει η υπόθεση με την 5μερή που ''μαγειρεύεται'', πριν το νέο δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της μισής Κύπρου, στις 20 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση Κυπριο-Αμερικανών ΕΟΚΑ-τζήδων στο Σικάγο, είπε και την περίφημη φράση «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδόσω». Αλλά, όπως έδειξε η στάση του στο δημοψήφισμα του 2004 και δείχνει η τώρα πολιτική του, δεν θα είχε πρόβλημα να ''παραδόσει'' την πατρίδα, αφού φαντάζεται τον εαυτόν του ως ''πρόεδρο όλης της Κύπρου''.
---------------------------------------------------------------
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, 26 Σεπτεμβρίου), γιά την 70η γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Θα έχει άτυπη συνάντηση ενός λεπτού με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της γεν.
Συνέλευσης, αλλά και την αναμνηστική φωτογραφία στην καθιερωμένη δεξίωση του Αμερικανού πρόεδρου γιά τους 120 αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων κ.ά.. Θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ.
Σε ότι αφορά τα περί συνάντησης του πρωθυπουργού με ''Ομογενείς επιχειρηματίες'' γιά ''να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα'', αυτά παραπέμπουν στα χαζά και ανούσια του παρελθόντος, επί GAP και Σαμαρά (περίπτωση των γραφικών ''κροίσων Ομογενών'' της ''Ελληνικής Πρωτοβουλίας'' - Hellenic Initiative, που κάνουν... εράνους μέσω διαδίκτυου γιά να... ''βοηθήσουν τον λαό της Ελλάδας'' με τα χρήματα των... δωρητών). Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως κράτος (γραφειοκρατία-τέρας, υψηλή φορολογία, ''λάδωμα'', διαφθορά κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν ποτέ.
- Πολύ πιθανό να δούμε και τον κ. Τσίπρα, μιμούμενο τον κ. Σαμαρά, στο ''χλιδάτο δείπνο'' των ''κροίσων Ομογενών'', Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μανχάτταν, γιά να ''εντυπωσιαστούν'' οι αυτόχθονες ιθαγενείς, κομματικοί και μη, στην Ελλάδα και να γελάμε στην Ομογένεια.
-----------------------------------------------------------------------
Με ανυπομονησία αναμένουν στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη, τον ''γίγαντα'' της διπλωματίας, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά

Ο πληθωρικός υπουργός και ιδρυτής της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ''ΠΡΑΤΤΩ'', της οποίας προεδρεύει (πήρε και...κονδύλια η Οργάνωση από το ΥΠΕΞ;;;) έρχεται στις ΗΠΑ, ''γιά να γράψει ιστορία''. Δεν γνωρίζουμε αν μαζί με τον υπουργό θα είναι, ο άλλος ''γίγαντας'', υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος γιά Απόδημους, Γιάννης Αμανατίδης (γιά να μάθει ''προς τα που πέφτει η Ομογένεια'' και να πει στους Ομογενείς ποντιακά ανέκδοτα) και ο μόνιμος ταξιδευτής (με κρατικό χρήμα) επικεφαλής της ουσιαστικά ανύπαρκτης Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχ. Κόκκινος (έχει άγνοια περί απόδημου Ελληνισμού, αλλά είναι...ΠΡΑΤΤΩ).
Μην ξεχνάμε ότι τέτοια εποχή, με αφορμή την γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Νέα Υόρκη προσφέρεται γιά τουρισμό, ψώνια κλπ. Και την παράδοση αυτήν, δεν την χαλάνε οι 'Ελληνες πολιτικοί, ''παραμυθιάζοντας'' τους ''ιθαγενείς'' στην Ελλάδα.
http://kalami.net/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.