Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιός είναι ο υπουργός που αντιγράφει ποιήματα και μάλιστα σε παραλλαγή αποφθέγματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές


Σχόλιο: Κάποτε ένας πατέρας συμβούλευε το γιο του για το μέλλον του. 
Αφού πέρασε αρκετή ώρα και αφού ο πατέρας κατάλαβε ότι ο γιος είχε αλλού τη προσοχή του τον ρώτησε: "τι κατάλαβες γιε μου από αυτά που σου είπα;
- Γιός: "Δεν ξέρω πατέρα αλλά από τότε που άρχισες να μου μιλάς ...100 μύγες πήγαν στο πούτσο του γαϊδουριού μας..." 

Κόκκαλο ο πατέρας!!!

Αυτά αποκόμισα όταν πληροφορήθηκα ότι στη βουλή κάποιος (προφανώς υπουργός) αντί να κρατάει σημειώσεις ή να προσέχει τον πρωθυπουργό έγραφε ραβασάκια και μάλιστα από μνήμης ή τα παραποιούσε για να φαίνονται δικά του!!!

Μπορεί στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έδωσε το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, φαίνεται όμως ότι κάποιος από τους υπουργούς είχε...καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Ένα σημείωμα μυστήριο στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου προκαλεί συζητήσεις. 
"Ποτέ μην {δε διαβάζεται} ακόμη και αν είσαι λυπημένος, γιατι ποτέ δεν ξέρεις ποιός είναι ερωτευμένος με το χαμόγελό σου", αναφέρει. Ποιος είναι ο ποιητής υπουργός που αφήνει σημειώματα;

Το απόφθεγμα αποτελεί παραλλαγή αποφθέγματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές.


Ο κολομβιανός νομπελίστας  είχε τύχει να συνταξιδέψει με τον Ούγκο Τσάβες, προτού κερδίσει ως Κομαντάτε την πρώτη προεδρική μάχη του. «Είχα την εντύπωση πως ταξίδεψα και συνομίλησα ευχάριστα με δύο διαφορετικούς άνδρες∙ έναν που με καλή τύχη είχε την ευκαιρία να σώσει το έθνος του και έναν άλλο, έναν ταχυδακτυλουργό, που θα μπορούσε να μείνει στην Ιστορία ως ακόμη ένας δυνάστης», έχει πει ο Μάρκες.

13 αποφθέγματα ζωής από τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες...  

1. Σ'αγαπώ, όχι για το ποιός είσαι, αλλά για το ποιός είμαι εγώ όταν είμαι δίπλα σου.

2. Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, κι αυτός που τα αξίζει δεν θα σε κάνει να κλάψεις.

3. Επειδή κάποιος δε σε αγαπά όπως θα ευχόσουν, δε σημαίνει πως δεν αγαπιέσαι με όλο του το είναι.

4. Ο πραγματικός φίλος είναι αυτός που κρατάει το χέρι σου και αγγίζει την καρδιά σου.

5. Ο χειρότερος τρόπος για να σου λείψει κάποιος, είναι να κάθεσαι δίπλα του ξέροντας ότι ποτέ δεν θα τον αποκτήσεις.

6. Ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς, ακόμα κι όταν είσαι λυπημένος, κάποιος ίσως ερωτευτεί αυτό σου το χαμόγελο.

7. Ίσως είσαι απλά ένα άτομο σ'αυτό τον κόσμο, όμως για κάποιον, είσαι όλος ο κόσμος.


8. ...


8. Μην ξοδεύεις χρόνο με κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να τον ξοδέψει μαζί σου.

9. Ίσως ο Θεός να θέλει να γνωρίσεις πολλά λάθος άτομα πριν γνωρίσεις το σωστό, ώστε όταν αυτό συμβεί, να είσαι ευγνώμων.

10. Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη.

11. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε πληγώνουν, οπότε πρέπει να συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι, απλά να είσαι.

12. Γίνε καλύτερος άνθρωπος και να είσαι σίγουρος για το ποιός είσαι πριν γνωρίσεις κάποιον, ελπίζοντας ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει ποιος είσαι.

13. Μην προσπαθείς τόσο σκληρά, τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις. 
Ποιος είναι ο Μαρκές;

Είναι διηγηματογράφος, σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος. Καλύπτει μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων ενός «καθολικού συγγραφέα». Στη Λατινικη Αμερική όλοι τον αποκαλούν Γκαμπο. Γεννήθηκε την 6η Μαρτίου 1927 στην Aracataca της Κολομβίας που στα μυθιστορήματά του ονομάζεται Μακόντο. Οι γονείς του –που αντιμετώπιζαν την άρνηση της γιαγιάς του για το γάμο λόγω των συντηρητικών πολιτικών θέσεων του γαμπρού- τον άφηναν στους παππούδες απ’ τη μεριά της μητέρας για να τον ανατρέφουν όσο θα έλειπαν για δουλειές. Ο παππούς ήταν στρατιώτης και ήρωας του φιλελευθέρου κινήματος και του ενστάλλαξε την ιδεολογία της κοινωνικής δικαιοσύνης και του δίδαξε τη βαρύτητα της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Ο πατέρας του ήταν φαρμακοποιός και πέθανε όταν ο Γκαμπριέλ ήταν 9 χρονών.
Το 1967 έγραψε το πιο διάσημο βιβλίο του που έχουμε μέσες άκρες όλοι μας διαβάσει, τα «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς». Είναι κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος του Λατινοαμερικανικού «μαγικού ρεαλισμού», δηλαδή της ανάμιξης στοιχείων του φανταστικού και του πραγματικού κατά τέτοιο τρόπο που να έχει υψηλό βαθμό πειστικότητας. Διηγείται την ιστορία εφτά γενεών μιας οικογένειας σε ένα φανταστικό χωριό της Κολομβίας. Ξεκινά με την ιστορία μιας οικογένειας που δεν μπορεί να φροντίσει τον «αλαφροΐσκιωτο» παππού της. Το βιβλίο πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες.
Το 1982 έλαβε τα Βραβείο Νόμπελ. Το δεύτερο πολυδιαβασμένο έργ9ο του είναι ο «Έρωτας στα Χρόνια της Χολέρας» που ουσιαστικά είναι η ιστορία του γάμου των γονιών του δοσμένη με σαρκασμό και χιούμορ για να δείξε τον αγώνα του πατέρα του να πείσει τον κατά τα άλλα φιλελεύθερο συνταγματάρχη και κυρίως της μητέρας της να συναινέσουν επιτέλους στο γάμο δυο ανθρώπων που αγαπιόντουσαν παράφορα. Βέβαια, τους μεταφέρει στην βαθιά τρίτη ηλικία ρίχνοντας μια μαγική-ρεαλιστική πινελιά.
Στο «Φθινόπωρο του Πατριάρχη» περιγράφει την προσωπικότητα ενός λατινοαμερικανού δικτάτορα που ουσιαστικά ήταν ο Μάρκο Περέζ Χιμένεθ της Βενεζουέλας που ταίριαζε και στο προφίλ του δικτάτορα της Χιλής Αουγκουστο Πινοσέτ.
Στο «Χρονικό ενός Προαναγγελθέντος Θανάτου» γράφει και ως μυθιστοριογράφος και ως ερευνητής-δημοσιογράφος που εξερευνά το θάνατο ενός παιδικού του φίλου το 1951 και αποκαλύπτει τη δολοφονία. Εδώ κάνει τη μεγάλη ανατροπή και η αφήγηση της ιστορίας αρχίζει από το τέλος. Το μυθιστόρημα έγινε κινηματογραφική ταινία το 1985 από τον Ιταλό σκηνοθέτη Φρατζέσκο Ρόσι.
Κατάλογος των έργων του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές:
La hojarasca (Τα νεκρά φύλλα, 1955)
El coronel no tiene quien le escriba (Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει, 1961)
La mala hora (Η κακιά ώρα, 1962)
Los funerales de la Mamá Grande (Η κηδεία της Μεγάλης Μάμα, 1962)
Cien años de soledad (Εκατό χρόνια μοναξιάς, 1967) ― ελλην.μετάφρ.Αγγ.Βερυκοκάκη-Αρτέμη (“Νέα Σύνορα”)
El otoño del patriarca (Το φθινόπωρο του Πατριάρχη, 1975)
Crónica de una muerte anunciada (Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου, 1981) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας (“Νέα Σύνορα”)
El amor en los tiempos del cólera (Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας, 1985) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας (“Νέα Σύνορα”)
La aventura de Miguel Littín clandestino en Chile (Η περιπέτεια του Μιγκέλ Λιττίν, λαθραίου στη Χιλή’, 1986)
El general en su laberinto (Ο στρατηγός μες στο λαβύρινθό του, 1989)
Doce cuentos peregrinos (Δώδεκα διηγήματα περιπλανώμενα, 1992)
Del amor y otros demonios (Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων, 1994)
Noticia de un secuestro (Η είδηση μιας απαγωγής, 1996)
Ανεμοσκορπίσματα
Ζω για να τη διηγούμαι
Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή που ακολουθεί εστάλει από τον συγγραφέα στους φίλους του. 

Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα,όχι γι'αυτό που αξίζουν, αλλά γι'αυτό που σημαίνουν.
Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατι για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως.Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν,θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα!
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου.
Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ'ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα, ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρυα μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο από τ'αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους...
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή...Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ. Θα έκανα κάθε άντρα και γυναίκα να πιστέψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζουσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι πάυουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν πάυουν να ερωτεύονται! Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα μόνο του να μάθει να πετάει. Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.'Εμαθα τόσα πράγματα από εσάς, τους
ανθρώπους...
Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά. Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στη μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα. Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Έιναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω από εσάς, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν αλήθεια πολυ, γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ'αυτή τη βαλίτσα, δυστυχώς θα πεθαίνω.
Να λες πάντα αυτό που νοιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι. Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ'έβλεπα να κοιμάσαι, θα ΄σ'αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχής σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ'έβλεπα να βγαίνεις από την πόρτα, θα σ'αγκάλιαζα και θα σου'δινα ένα φιλί και θα σε φώναζα ξανά για να σου δώσω κι άλλα. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα τη φωνή σου, θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορώ να τις ακούω ξανά και ξανά.Αν ήξερα ότι αυτές θα ήταν οι τελεθταίες στιγμές που σ'έβλεπα, θα έλεγα ΄σ'άγαπω και δεν θα υπέθετα ανόητα ότι το ξέρεις ήδη.
Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζώη μας δίνει και άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος μας μένει μόνο το σήμερα, θα 'θελα να σου πω πόσο σ'άγαπω κι ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.
Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε γέρος είτε νέος.Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι'αυτό μην περιμένεις άλλο, κάντο σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις συγνώμη, συγχωρεσέ με, σε παρακαλώ, ευχαριστώ, κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις.
Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα από τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα.
Εαν δεν το κάνεις σήμερα, αύριο θα είναι όπως και χθες. Κι αν δεν το κάνεις ποτέ, δεν πειράζει. Ξεκίνα να κάνεις πράξη τα ονειρά σου. Τώρα είναι η ώρα. 
 grafida.net
Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής και ζήτησε από τους υπουργούς να δουλέψουν διότι όπως είπε χρόνος δεν υπάρχει.
Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή δύναμη», άνοιξε την πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας.
«Οφείλουμε να τιμήσουμε τη στήριξη και εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός μέσα σε επτά μήνες, πράγμα που μας γεμίζει με ευθύνες να ανταποκριθούμε και να φανούμε άξιοι της επιλογής να κυβερνήσουμε, να φέρουμε τις αναγκαίες τις αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει» είπε και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους, με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλεια.
«Ευθύνη μας είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ώστε σε 4 χρόνια να έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών με πρόσημο προστασίας των πιο αδύναμων» τόνισε πρωθυπουργός.
Το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το οικονομικό παραγωγικό μοντέλο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα στηρίζεται στο σεβασμό και προστασίας της εργασίας και στην αναδιανομή των βαρών. Είπε επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία, στην αξιοποίηση των υψηλών προσόντων των Ελλήνων.
«Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό» είπε ο πρωθυπουργός απαιτείται, αποκατάσταση ομαλότητας ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Τόνισε δε ότι υπάρχει η υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων χωρίς χρονοτριβή. Στο πλαίσιο αυτό άμεση προτεραιότητα είναι η ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η κρίσιμη συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους και για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Είναι σημαντικό να μη χάσουμε ούτε σπιθαμή από το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης και να μην επιτρέψουμε αδιέξοδες πολιτικές ακραίου νεοφιλελευθερισμού», είπε ο πρωθυπουργός όπου κύριος στόχος είναι το συντομότερο η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, στη λειτουργία του νέου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας που πρέπει να διασφαλίζει την αξιοποίηση όχι την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων, στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των Δικτύων όπου πρέπει άμεσα να παρουσιάσουμε άμεσα εναλλακτικό σχέδιο στους δανειστές.
Τα νομοσχέδια προς άμεση ψήφιση
Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενεργοποίησης ισοδύναμων μέτρων για την αποτροπή της εφαρμογής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
Άμεσα θα προωθηθούν για ψήφιση νομοσχέδια που άφησε ώριμα η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μετά το άνοιγμα της Βουλής άμεσα θα ψηφιστούν το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τη λαθρεμπορία των καπνικών, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα παιδείας, το νομοσχέδιο για τη συνεταιριστική οργάνωση των αγροτών και το νομοσχέδιο για την έρευνα και την καινοτομία.
«Στην υγεία πρέπει να προχωρήσουμε οργανωμένα και γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υγείας και πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας, μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.
«Αντιστοίχως εμβληματική πρέπει να είναι και η παρέμβαση μας στα ζητήματα της παιδείας και της έρευνας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε πρώτιστη ανάγκη «να αναβαθμίσουμε την ερευνητική κουλτούρα αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό μας και να αφήσουμε το στίγμα με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα αντιμετωπίζει παθογένειας και δυσλειτουργίες».
Οι τρεις κύκλοι συντονισμού  
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τρεις κύκλους δημιουργικής επαφής, για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.
«Θα συστήσουμε τρεις βασικούς κύκλους κυβερνητικού σχεδιασμού και συντονισμού. Κύκλους διυπουργικής επαφής ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα και ταυτόχρονα να εκπονείται ένας συμπαγής κυβερνητικός σχεδιασμός νομοθετικών αλλά και άλλων παρεμβάσεων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και εξήγησε:

- Ο πρώτος κύκλος αφορά το ΚΥΣΟΙΠ, Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία. Ρόλος του θα είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση μεταρρυθμίσεων για τον μεγάλο παραγωγικό σχεδιασμό της ελληνικής κοινωνίας.
- Ο δεύτερος κύκλος θα είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Παιδείας και θα έχει στόχο τον συντονισμό των πολιτικών για τη στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.
- Ο τρίτος κύκλος του κυβερνητικού συντονισμού θα είναι το ΚΥΣΕΑ, το οποίο δεν θα συνεδριάζει μόνο για να παίρνει αποφάσεις, αλλά για να χαράζει πολιτική και στρατηγική.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, το επιτελικό όργανο που θα έχει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης θα είναι ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο θα ελέγχει και θα αξιολογεί, διαρκώς, τις δομές συντονισμού, ώστε να επιλύονται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πιθανές δυσλειτουργίες. «Και εγώ ο ίδιος θα έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με την αξιολόγηση και τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου και κάθε υπουργείο ξεχωριστά» πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης στους υπουργούς πως χρόνος δεν υπάρχει. Η παρακολούθηση και το έργο όλων θα είναι καθημερινή, ενώ σε έξι μήνες από τώρα ο κάθε υπουργός θα κριθεί με βάση το έργο του.
Επίσης ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να σταματήσουν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις.
«Δεν είναι δουλειά των υπουργών οι τηλεοπτικές εμφανίσεις», σημείωσε.
Δείτε το βίντεο:

http://www.huffingtonpost.gr/2015/09/25/politiki-upourgiko-sumvoylio_n_8193836.html?utm_hp_ref=greece

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.