Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΦΟΡΙΣΕ ΘΕΟΛΟΓΟ!!!

A.Πιτσιλλίδης: "Από που θα τους βγάλεις έξω ρε; Από τον γουμά της μάνας σου;" 24h.com.cy


Έξαλλος ο Aνδρέας Πιτσιλλίδης με τον Αρχιεπίσκοπο. Εξαπέλυσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς ενάντια στο πρόσωπο του..
Την ποινή του αφορισμού αποφάσισε και επιβάλλει στον θεολόγο και πρώην βουλευτή Ανδρέα Πιτσιλλίδη η Εκκλησία της Κύπρου για προ μηνών δηλώσεις του και την εν γένει συμπεριφορά του. Ο συγκεκριμένος μιλώντας σχετικά με τα λεφτά του παγκαριού της Εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα είχε επιτεθεί φραστικά κατά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου λέγοντας:  "Ποιός είσαι ρε και από πού θα διώξεις τους ανθρώπους; Από τον γουμά (κοτέτσι) της μάνας σου;;;"Στη συνέχεια ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης κατηγόρησε τον προκαθήμενο της κυπριακής εκκλησίας για "σφαιτερισμό" του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου με 1%. Αλλά η κόντρα πάει παραπέρα αφού είχε πει και τα εξής: 
Η Εκκλησία της Κύπρου αφόρισε τον Πιτσιλίδη!
«Κάποτε ισχυρίστηκε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ότι ο Λεμεσού Αθανάσιος είναι ομοφιλόφιλος και τον έσυρε στα δικαστήρια. Η ιερά σύνοδος της εκκλησίας της Κύπρου διόρισε τριμελή επιτροπή όπως τώρα. Τον μακαριστό Κυρηνείας Παύλο, τον σημερινό Κωνσταντίας Βασίλειο και τον Μόρφου Νεόφυτο. Εκείνη η επιτροπή κατέληξε ότι όντως στοιχειοθετείται υπόθεση εκ πρώτης όψεως φαίνεται ενοχή και πάμε σε συνοδικό δικαστήριο, το οποίο τον αθώωσε. Διότι ο Μακαριώτατος, εκτός από τον ένα μάρτυρα που φαίνεται να έπεισε κάποιους, πλήρωσε και ψευδομάρτυρες, σύμφωνα με τα πρακτικά, ήμουν και μέλος, εγώ συνέγραφα τα πρακτικά εκ μέρους του Κύκκου Νικηφόρου»,

Aφορμή για τον αφορισμό του ήταν τα όσα είπε ο Α. Πιτσιλλίδης σε τηλεοπτική εκπομπή της Κύπρου, αποκαλώντας τον Αρχιεπίσκοπο «ρε»  :

Η Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου, αφόρισε σήμερα τον θεολόγο, πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή Αντρέα Πιτσιλλίδη. Όπως ανακοινώθηκε η αποκοπή του κ. Πιτσιλλίδη από το σώμα της Εκκλησίας, ισχύει μέχρις ότου αυτός ανανήψει, αποκηρύξει τις πλάνες και τις κακοδοξίες του και ζητήσει το έλεος του Θεού.Προστίθεται ότι η Συνοδική Επιτροπή κατέληξε στον αφορισμό, για τις κακοδοξίες, τις εσκεμμένες παρερμηνείες, το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ' αυτή και την Ιερά Σύνοδο. 

Η Συνοδική Επιτροπή καλεί τον κ. Πιτσιλλίδη όπως αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι και στον Θεό και στους ανθρώπους και όπως μακρυά από κάθε έπαρση και περιαυτολογία εγκύψει με ταπείνωση στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και στο ήθος της Εκκλησίας, και αντί να σκανδαλίζει, να παράσχει τον εαυτό του πρότυπο στους πιστούς. 

Η Συνοδική Επιτροπή που ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο στις 3 Σεπτεμβρίου 2015 αποτελείτο από τους Αρχιερείς Πάφου, Ταμασού, Τριμυθούντος, Καρπασίας και Αρσινόης. 

Σε ορισθείσα συνεδρία στις 10.30 το πρωί της 2ας Οκτωβρίου κάλεσε ενώπιόν της τον κ. Πιτσιλλίδη, προκειμένου να ακούσει και διά ζώσης τις απόψεις του και αυτός να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις της σε θέματα στα οποία έχουν επισημανθεί αποκλίσεις από την Ορθόδοξη διδασκαλία. 

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ύστερα από συστηματική και εις βάθος μελέτη των θέσεων του κ. Πιτσιλλίδη όπως αυτές εκφράστηκαν από τον ίδιο και με βάση τη δήλωση ότι δεν αρνείται και δεν αλλάζει τίποτε απ' όσα κατά καιρούς δημόσια δήλωσε, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θέσεις του και το ήθος του είναι σαφώς αντίθετα προς τις θέσεις και το ήθος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι στις θέσεις του υπάρχουν κακοδοξίες, εσκεμμένες παρερμηνείες, διφορούμενες ερμηνείες και απαξιωτικός τρόπος αναφοράς σε πολλά θέματα, όπως στα θέματα των εκτρώσεων, της Εξομολόγησης, της Θείας Ευχαριστίας, της ομοφυλοφιλίας και άλλων. 

Περαιτέρω προσθέτει ότι η συμπεριφορά του κ. Πιτσιλλίδη ήταν αήθης και άκρως προκλητική, αναφέροντας ότι δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει εις την Επιτροπή καμιάν αρμοδιότητα και ότι προτίθεται να υποβάλει γραπτώς απαντήσεις μόνον στην Ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου. 

Αναφέρουν ακόμα ότι για την ίδια την Ιερά Σύνοδο είπε ότι δεν αναγνωρίζει ότι αυτή εκπροσωπεί την Εκκλησία. 
Η Συνοδική Επιτροπή καλεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας όπως κωφεύσει σε αυτές τις κακοδοξίες και παραμείνει πιστό στη διδασκαλία της Εκκλησίας, στα ήθη και στις παραδόσεις Της. 

«Η κάθε επιδίωξη οποιουδήποτε, όποιον τίτλο και αν κατέχει, και με όποιον τρόπο και αν εκφράζεται, δεν θα πρέπει να παραπλανήσει τους πιστούς και να τους αποσπάσει από την αποστολοπαράδοτη πίστη μας», συμπληρώνει η Επιτροπή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου