Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Παραλήρημα Γ. Πανούση. Απειλεί και εκλιπαρεί - Σε επιτροπή της βουλής η παράσταση "Πανουσιάδα" (Βίντεο)

Δυο είναι, κατά την άποψη μας τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν απ’ την τηλεοπτική συνέντευξη του έδωσε ο «Τσιπρικός», κατά δήλωση του, πρώην υπουργός Προ-πο.


Πρώτον ότι διακατέχεται από σύνδρομο καταδίωξης  σε βαθμό μάλιστα που είδαμε τον συνήθως ήρεμο Νίκο Χατζηνικολάου να εξοργιστεί (με δόση θεατρινισμού ενδεχόμενως) και δεύτερο ότι βρίσκεται σε κρίση πανικού.

Ο υπουργός που στηρίχτηκε όσο κανένας άλλος από τον Τσίπρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η τροπή που πήρε η υπόθεση του μπορεί να έχει μια πολύ άσχημη κατάληξη για τον ίδιο. 


Να απαξιωθεί δηλαδή σαν επιστήμονας και προσωπικότητα, να θεωρηθεί απ’ την λεγόμενη κοινή γνώμη γραφικός και πιθανόν να αντιμετωπίσει δικαστικές περιπέτειες.  Ο ίδιος εξάλλου βλέποντας ότι ο «προστάτης» του πρωθυπουργός τον έχει εγκαταλείψει -αφού έκανε την βρόμικη δουλειά που του είχε αναθέσει- και τώρα προχωράει σε σπασμωδικές κινήσεις.

Απειλεί  ίσως και εκβιάζει απροκάλυπτα.. «Δεν είμαι τόσο αφελής να έχω καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτω. Εχω στα χέρια μου κι άλλα "χαρτιά"», τον ακούσαμε να λέει, σε ένα μήνυμα του με αποδέκτη το μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντας συμπεριφορά που μόνο σε μαφιόζους ταιριάζει. Ποια είναι τα στοιχεία που διαθέτει; Από πού τα προμηθεύτηκε; Γιατί αφήνει στην άγνοια τον ελληνικό λαό για ένα ζήτημα που ο ίδιος δημιούργησε και απασχολεί τόσο καιρό την ελληνική κοινωνία; 

Και γιατί εκλιπαρεί να έχει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα, όπως ξανακούμε να μας λέει στο βίντεο που παραθέτουμε;; Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» επιδιώκει αυτή την συνάντηση για να δοθεί «πολιτική λύση» στο ζήτημα που προέκυψε. Και ποιο είναι το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε; Ολο αυτό το διάστημα ο Πανούσης το μόνο που μας έλεγε είναι ότι κινδύνευε η ζωή του από τους «τρομοκράτες» γ’ αυτό δημιούργησε όλο αυτό το σίριαλ.

Τώρα, σε ρόλο Μάρθας Βούρτση ακούμε τον Γιάννη Πανούση να μας λέει ότι «αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ δεν θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα»Παραλίγο να μας πιάσουν τα κλάματα. … 



Πιθανόν ελάχιστοι θα είναι οι τηλεθεατές που παρακολουθούν το τηλεοπτικό κανάλι της βουλής  και έτσι θα έχασαν την … παράσταση που έδωσε ο Γιάννης Πανούσης.
Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Προ-πο κλήθηκε  στην ειδική μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας  της βουλής να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την αναφορά του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τις δημόσιες δηλώσεις του για την γνωστή υπόθεσή του.

Κάνοντας κοπτοραπτική απ΄όλη  αυτή την συζήτηση φτιάξαμε ένα βιντεάκι 13 λεπτών που όποιος το παρακολουθήσει, πιστεύουμε ότι θα προσεγγίσει το όλο κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η συνεδρίαση της επιτροπής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να απαξιώσουν ίσως και να γελοιοποιήσουν τον Πανούση (δεν χρειάστηκε και μεγάλη προσπάθεια) ενώ αντίθετα ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ (Βενιζέλος – Αθανασίου) πήραν υπό την προστασία τους τον πρώην Συριζαίο υπουργό.
Απ’ την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης εκτίμησε ότι αυτές οι επιτροπές της βουλής ουσιαστικά δεν έχουν καμιά χρησιμότητα και επικαλέστηκε σαν παράδειγμα την συμμετοχή του –για 900 ώρες όπως είπε χαρακτηριστικά- στην εξεταστική επιτροπή που συμμετείχε για το σκάνδαλο της Ζήμενς.

Για να μην μείνει καμιά ασάφεια σε όσους/ες παρακολουθήσουν το βίντεο, να προσθέσουμε ότι στο σημείο που ο Πανούσης αναφέρεται για την «μοιχαλίδα» είναι η παραπομπή του σε ανέκδοτο που είχε πει προηγουμένως. 
Συγκεκριμένα  θέλοντας να δικαιολογήσει γιατί καθυστέρησε τόσους μήνες να καταγγείλει όσα ισχυρίζεται σήμερα είπε το παρακάτω ανέκδοτο: «Γυρνάει κάποιος στο σπίτι του στις 12 η ώρα αντί για τις 3 που γυρνούσε συνήθως και βρίσκει την γυναίκα του στο κρεβάτι με έναν άλλον. Και όλοι οι φίλοι της γυναίκας του τον κατηγορούν ότι αυτός δημιούργησε το πρόβλημα γιατί  δεν γύρισε στις  3 και όχι η γυναίκα του που μοιχευότανε. Δηλαδή αν ερχόταν αργότερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα».





Στον Ενικό - Γιάννης Πανούσης - 16.11.2015


Τη Δευτέρα 16/11 στις 23:20 καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο STAR είναι o πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.


Μαζί τους οι δημοσιογράφοι Γιάννης Παπαδόπουλος, Διευθυντής έκδοσης «ΑΓΟΡΑ», Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Χιώτης,

Διευθυντής ΒΗΜΑ FM.
Καθώς στην επικαιρότητα δεσπόζουν οι δολοφονικές επιθέσεις της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, στο στούντιο βρίσκεται μαζί τους και ο Αθανάσιος Δρούγος, Διεθνολόγος και Στρατιωτικός Αναλυτής, Ειδικός σε θέματα Διεθνούς Ασφαλείας-Τρομοκρατίας και Όπλων Μαζικής Καταστροφής.

Ο Γιάννης Πανούσης «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου - Β΄μέρος



Ο Γιάννης Πανούσης «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου - Γ΄μέρος



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.