Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Συμμετέχουμε στην εκδήλωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες και σε όλους τους αγωνιζό- μενους Ελληνες, το Σάββατο, ώρα 16:00, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα - Από το Κιλελέρ μέχρι σήμερα ο αγώνας των αγροτών συνεχίζεται!

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !!!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 


Σχετικά κείμενα και αναφορές του ιδίου 

Η αγροτική παραγωγή αποτελεί για εμάς στο Λαϊκό Κίνημα βάση της ανεξαρτησίας του ανθρώπου, της κοινωνίας και της πατρίδας του. Η κάλυψη των βιοτικών αναγκών ως μέσο της ανθρώπινης ελευθερίας και της μετάστασης του ανθρώπου στην συγκρότηση νέας αντίληψης κοινωνίας, αποτελεί βασική θέση της φιλοσοφικής μας θεώρησης και της πολιτικής κοινωνικής μηχανικής του μοντέλου μας. Είναι συνεπώς ουσιώδες για κάθε άνθρωπο και για κάθε λαό να υπάρχει αυτάρκεια στην παραγωγή των αγαθών αυτών, αφού με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται και ικανοποιούνται οι βιοτικές ανάγκες, αλλά και αποφεύγεται ο οποιοσδήποτε ατομικός, κοινωνικός και εξωτερικός εκβιασμός, που αποσκοπεί στον εκφοβισμό της ανθρώπινης βιολογικής οντότητας. Εν ολίγοις, ο πεινασμένος εκβιάζεται, υποδουλώνεται, αναλώνεται στην αναζήτηση τροφής και συχνά δίνει ό,τι πολυτιμότερο έχει για την εξεύρεσή της ... .


Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η πραγματική οικονομία, δύο έννοιες που εισήγαγαν πριν αρκετά χρόνια ιδρυτικά μέλη του Λαϊκού Κινήματος, στηρίζονται στην πρωτογενή, στην αγροτική παραγωγή. Το δικό μας μοντέλο, το μόνο διαφορετικό από το υφιστάμενο της μαύρης καταπίεσης και της εγκληματικής υπερεκμετάλλευσης των πάντων, έχει ως βασικό του άξονα την πρωτογενή παραγωγή, την οποία θέτει στην υπηρεσία του ανθρώπου: αγαθά από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Στην σημερινή κοινωνία του νεοφιλελευθερισμού, που είναι έντονα ταξικά διαιρεμένη μεταξύ σε κατηγορίες εχόντων, “μεταιχμιακών” και μη εχόντων, ασκείται ουσιαστική υποδαύλιση των κατηγοριακών διαφοροποιήσεων με σκοπό την κοινωνική διαίρεση και την διάσπαση κάθε είδους κοινωνικής συνοχής. Αυτή η “κοινωνική εσωστρέφεια” είναι το καταστροφικό σκοπούμενο των νεοναζήδων του νεο-φιλελευθερισμού και βασικό όργανο προπαγάνδας κοινωνικής διάσπασης, απογοήτευσης και υποδούλωσης.

Πέρα από κάθε προπαγάνδα, η ύπαρξη μερικών εκατοντάδων μεγαλοκληρούχων αγροτών δεν μπορεί να ακυρώσει τον αγώνα πολλών χιλιάδων παραγωγών, που μοχθούν και αγωνίζονται καθημερινά ευρισκόμενοι υπό απηνή διωγμό και με τον στόχο εξόντωσης και εξανδραποδισμού.
Κάθε αστός πρέπει να εννοήσει ότι ο αγρότης δημιουργεί πρωτογενή πλούτο και παράγει πραγματικά αναγκαία αγαθά. Οσοι παρέχουν υπηρεσίες δεν παράγουν πλούτο, αλλά υπάρχουν επειδή υφίσταται ο πλούτος που παράγουν οι παραγωγοί και όσοι ανεγκέφαλοι αναφέρονται σε “τεμπέληδες αγρότες” (επειδή δεν εργάζονται επί οκτάωρο ή δεν εργάζονται το χειμώνα), θα πρέπει να εννοήσουν ότι το φυσικό είναι αυτό που κάνει ο αγρότης που ζει και εργάζεται με τους ρυθμούς της φύσης και το διεστραμμένο και αφύσικο είναι η εργασία με τις αστικές συνθήκες και τα οκτάωρα ... . Το αφύσικο καταργεί το φυσικό και την λογική στα μυαλά των ανθρώπων.
Για να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι με τους αγρότες, αρκεί να εννοήσουμε ότι σκοπός και στόχος των μνημονίων είναι η υποδούλωση των αγροτών και η μεταβίβαση της γης στις πολυεθνικές και στα νέα λατιφούντια της ολιγαρχίας. Επιδιώκουν νέες σχέσεις δουλείας και δουλοπαροικίας για τους ανθρώπους και να περάσει η πολύτιμη ελληνική παραγωγική γη στα χέρια πολυεθνικών και ντόπιων συνεργατών τους. Μια νέα σκλαβιά ετοιμάζουν, ανάλογη με κάθε ιστορικά κατοχή της χώρας μας από τους ξένους και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αφού πάντοτε η κατοχή της χώρας μας συνεπαγόταν την κατοχή των κάμπων και των εύφορων γαιών από ξένους και τον διωγμό των Ελλήνων σε άγονους τόπους.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι αδιανόητο με επιστημονικά, κοινωνικά ή οικονομικά μέτρα η γνωστή “μελέτη” του ΟΟΣΑ να προσβάλλει τους αγρότες, χωρίς καν να αναφέρεται στα κυκλώματα των μεσαζόντων – εμπόρων αγροτικών προϊόντων. Η σκοπιμότητα της μελέτης που παράγγειλε το αναβαθμισμένο σήμερα νεοφιλελεύθερο όργανο Κ. Χατζιδάκης με τα αφεντικά του στον ΣΕΒ και την Ε.Ε. και εκτέλεσε η παγκόσμια νεοφιλελεύθερη δομή που ονομάζεται ΟΟΣΑ ξεπερνά κάθε ανεκτό επιστημονικό όριο και κάθε πολιτική φαντασίωση : ΄”είδαν” εκατοντάδες επιμέρους περιπτώσεις που παρεμποδίζεται το κέρδος για τα συμφέροντά τους και τις παρουσίασαν ως δήθεν σοβαρά ζητήματα “ανταγωνιστικότητας” και αγνόησαν ολοκληρωτικά ένα κορυφαίο ζήτημα που ταλανίζει 100 χρόνια την ελληνική οικονομία και κοινωνία : την αισχροκέρδεια των μεσαζόντων εις βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

Αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι θα νικήσουμε.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου