Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Όταν ο Τσίπρας διαδήλωνε εναντίον του Κλίντον. Η υποδοχή με Σημίτη, Άκη, ΓΑΠ και τώρα η ίδια υποδοχή προέδρου ΗΠΑ και αποδοχή από Τσίπρα...



Επίσκεψη Ομπάμα

Στις 15 και 16 Νοεμβρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα θα βρίσκεται στην Αθήνα και ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μένει σε ξενοδοχείο της Αθήνας και στις ταράτσες γύρω από αυτό θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές. Μέρος στην επιχείρηση ασφαλείας θα πάρουν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η άμεση δράση, η τροχαία, τα ΜΑΤ, η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ ελικόπτερα θα ελέγχουν από αέρος. Συνολικά στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος 2000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ

Για δεύτερη φορά η επίσκεψη αμερικανού προέδρου γίνεται μέρες του Πολυτεχνείου.​. 17 χρόνια μετά ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται τον πρόεδρο της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα στην ΑΘήνα. Αρκετά από τα πρόσωπα του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ βρίσκονται εντός της κυβέρνησης, κοντά ή ακόμα και σε άλλα αστικά κόμματα (Λυκούδης).

Κινητοποιήσεις

Με μεγάλη διαδήλωση στις 15 Νοέμβρη, από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία, θα «υποδεχθεί» λαός και νεολαία τον Μπάρακ Ομπάμα, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο το φετινό τριήμερο των...
εκδηλώσεων για την εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73.

Η μεγάλη διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί ύστερα από το κάλεσμα δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (Λαϊκή Αντίσταση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί», ανέφερε με νόημα η αντιεξουσιαστική ακτιβιστική ομάδα Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή της. (alfavita.gr/arthron)

Ήταν το 1999 όταν οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν ανηλεώς την Σερβία, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση γύρω από την διάλυση της τότε Γιουγκοσλαβίας.

Τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπίλ Κλίντον και επρόκειτο να έρθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη.

Η τότε "αριστερά", προσπαθώντας για μία ακόμα φορά να ψηφοθηρήσει, έκανε διαδηλώσεις, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κηρύξει τον Κλίντον ανεπιθύμητο.


Όταν ο Τσίπρας διαδήλωνε εναντίον του Κλίντον. Η υποδοχή με Σημίτη, Άκη και Γ. Παπανδρέου 
Δεκαέξι χρόνια πριν, ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στις μαζικές διαδηλώσεις κατά του Μπιλ Κλίντον, όταν εκείνος είχε επισκεφθεί την Αθήνα. Χθες, είχε συζήτηση με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.


Πέρασαν δεκαέξι ολόκληρα χρόνια από τις μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνιζαν την Αθήνα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1999 ο Μπιλ Κλίντον πραγματοποιούσε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μετά από πολλά χρόνια ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της δεξίωσης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια σε όλο το κέντρο της Αθήνας. ...

Την εποχή εκείνη, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού. Μαζί με τον Νίκο Σοφιανό, μίλησαν στις 22 Νοεμβρίου 1999 σε κοινή συνέντευξη Τύπου πολιτικών νεολαιών ενάντια στην άγρια καταστολή της πορείας.

Η επίσκεψη Κλίντον έπρεπε να πραγματοποιηθεί έτσι και αλλιώς για να επιβεβαιωθεί η σύμπλευση της Ελλάδας με την πολιτική των ΗΠΑ και η αποδοχή των ως υπερδύναμη. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε ουσιαστική "ατζέντα " με προτάσεις και λύσεις για τα φλέγοντα θέματα πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Ο Μπιλ Κλίντον, κρίθηκε ανεπιθύμητος από την τότε Αριστερά, εξαιτίας του γεγονότος ότι όσο ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενεπλάκη ενεργά στο αιματοκύλισμα των Βαλκανίων.

Στη διαδήλωση της 19ης Νοεμβρίου συμμετείχε και ο ΣΥΝ. Στην παρακάτω φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρός του, Ν. Κωνσταντόπουλος, και οι Δ. Παπαδημούλης, Μ. Γλέζος, Σπ. Λυκούδης, Φ. Κουβέλης και Π. Κουναλάκης.

Πρωθυπουργός της χώρας το 1999, ήταν ο Κώστας Σημίτης. Υπουργός Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και Εξωτερικών, ο Γιώργος Παπανδρέου. Η συνέχεια εδώ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.