Πέμπτη 31 Μαρτίου 2005

Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη - Δ Δ Βαρδατών Δήμου Γοργοποτάμου 30-03-2005


για την Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας
Καλώς ήρθες !Login
Πρωτότυπο Θέμα
ΦόρουμΝερά 
ΘέμαΠαράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΖαγγογιάννης Αθανάσιος  
Ημερ. καταχώρησης31/3/2005 8:22:49 μμ 
Κείμενο
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ
http://www.e-ecology.gr/DiscView.asp?mid=648&forum_id=2
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Έγγραφη καταγγελία κατά της λήψης της απόφασης από τον Δήμο Γοργοποτάμου (Δ.Δ Βαρδατών), για δωρεάν παραχώρηση της κρατικής γεώτρησης, της τέως κοινότητας Α. Βαρδατών στην τοποθεσία «Παλιουριάς», σε ιδιώτη χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του Δ.Δ. Βαρδατών και των ενδιαφερομένων χρηστών – ιδιοκτητών της επηρεαζόμενης περιοχής από την εν λόγω γεώτρηση. (δωρηθείσα από το κράτος στην κοινότητα για αποκλειστική χρήση για ανάγκες άρδευσης και πόσιμου ύδατος)

Δ Δ Βαρδατών Δήμου Γοργοποτάμου 30-03-2005

Ζαγγογιάννης Αθανάσιος του 
Δημητρίου κατοίκου Ν. Ηρακλείου
Αττικής γεννηθείς στην πρώην κοινότητα 
Α, Βαρδατών Νικολάου 46 
Δήμου Γοργοποτάμου. 
Τηλ 6976045167 - 2231081175

ΠΡΟΣ
τον ΔΗΜΟ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ
κ Δήμαρχο


ΘΕΜΑ : Έγγραφη Καταγγελία 
ΣΧΕΤ : Σύνταγμα της Ελλάδος

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση βλέπω το πανέμορφο χωριό μου να το τρώει η αδιαφορία και να το συρρικνώνει η κακοδιαχείριση των κατά καιρούς τοπικών αρχόντων του.
Συγκεκριμένα θα αναφερθώ στην προ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» εποχή, τότε που παιδιά παίζαμε στα αλώνια του φτωχικού αλλά πανέμορφου χωριού μας.

Ίσως δεν σας έχει τύχει να διαβάσετε «έγγραφη καταγγελία» αρχίζοντας με ένα «παραμύθι» ή με ένα ίσως ρομαντικό και αταίριαστο ύφος στους εν δυνάμει εκσυγχρονιστές – επενδυτές (τοπικούς άρχοντες) του ταλαίπωρου αυτού χωριού.
Ίσως
«τους οσσοι το Πελασγικον Αργος εναιον οι τ'Αλοπην, οι ε Τρηχιν' ενεμοντο οι τ' ειχον Φθιην ηδ' Ελλάδα ….Αχαιοι, των δ' αυ πεντηκοντα νεων ην αρχος Αχιλλευς" Ιλιάς Β /681-685. να μην τους λέγει τίποτα.

Ίσως
«ο Μύθος του Ηρακλή και της Δηιάνειρας» . να μην τους λέγει τίποτα.
και Ίσως …ίσως και 
«ο Μύθος για την Αλκυόνη και για τις Αλκυονίδες μέρες , ο οποίος διαδραματίστηκε στην αρχαία Τραχίνα με Πρωταγωνιστή της ιστορίας τον βασιλιά Κύηκα , πατέρα της Ιόλης.» να μην τους λέγει τίποτα.

Λέτε; όχι αυτό τους λέει, γιατί το συνδυάζουν, ίσως με την Ξένων συμφερόντων εταιρεία Εμφιαλώσεων «ΙΟΛΗ». Αλήθεια!!! η Ιόλη εδώ παίζει κάποιο ρόλο έγινε χρήμα, για έναν ιδιώτη που πούλησε την γεώτρηση ιδιοκτησία του και τους παρακείμενους αγρούς του στην περιοχή Μοσχοχωρίου, γνωρίζουν οι ντόπιοι κάτοικοι τι κακό έχει κάνει στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα σήμερα! και τι «οφέλη» έχει προξενήσει στους Μοσχοχωρίτες.; Εσείς και το δημοτικό σας συμβούλιο θα το κρίνετε κ. Δήμαρχε. Εγώ Δεν έχω λόγο επ΄αυτού γιατί στο κάτω κάτω της γραφής δεν είμαι Μοσχοχωρίτης και επιπλέον εξ όσων γνωρίζω έγινε μια εμπορική πράξη μεταξύ δύο ιδιωτών και όχι μεταξύ τριών εκλεγμένων ατόμων ενός χωριού (με την περιουσία της κοινότητας μου) και μιας ξένης εταιρείας Εμφιαλώσεως.

Είχα αρχίσει λοιπόν κ Δήμαρχε να σας λέγω για τα αλώνια κάποιοι τότε τοπικοί άρχοντες σκέφτηκαν ανιδιοτελώς φαντάζομαι (χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, άρχοντες ήταν αυτοί εκλεγμένοι μαθές, κάτι ήξεραν παραπάνω από τους «ανόητους» χωριάτες» που τους ψήφισαν) να γίνουμε πολλοί και έφεραν ξένους στο χωριό να μεγαλώσει το χωριό να συγγενεύσουμε να βγούμε από την απομόνωση, αργότερα να φέρουμε το ΚΤΕΟ να πιάσουν οι χωριανοί δουλειά ,να ανέβουν οι δουλειές των μαγαζιών μας από τους οδηγούς, οι υπάλληλοι να νοικιάσουνε τα σπίτια μας να φέρουμε τον πολιτισμό την κίνηση και την πολυκοσμία, αργότερα να φέρουμε Δημόσιες υπηρεσίες ανιδιοτελώς πάντα ξέρετε εκείνα τα γιαπιά που κανένας δεν γνωρίζει τι «μέλλει γενέσθαι» αλλά σαν Φρανγκενστάικο ντεκόρ (κουκουβάγιες φίδια …!!! και κάτι ξεχασμένα μελισσοσμήνη) να θυμίζουν μια επένδυση που δεν καρποφόρησε αλλά και την εγκληματική επινόηση των εμπλεκομένων αρχόντων.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, ίσως δεν καταλαβαίνετε το «παραμύθι» που σας περιγράφω ρωτήστε λοιπόν τους τοπικούς άρχοντες …να δείτε ότι οι παιδικές θύμισες των αλωνιών έγιναν «επένδυση» μιας «Λεοντείου Εταιρείας».

Αναφέρομαι λοιπόν στην Βόρεια Πλευρά του χωριού μου (όπως αυτό έχει περιοριστεί μετά τις δωρεάν παραχωρήσεις) από τα φυσικά όρια του ποταμού Ξηριά και μέχρι του μαρμαράδικου, στα απόσκια της αρχαίας Αλπίνης με τον ομώνυμο σταθμό του ΟΣΕ στην κορυφή ξεχασμένος και αυτός όπως και η επένδυση του Βόρειου τομέα.

Νοτιοδυτικά τώρα κύριε Δήμαρχε η γνωστή υπόθεση με την επένδυση των «τσιντσιλά» που ακόμη «κυνηγάει» τον Δήμο μας, οι γνωστοί-άγνωστοι επενδυτές που θα φέρνανε δουλειά και πλούτη …. Ευτυχώς όμως , όπου μια άλλη κοινοτική αρχή το απέτρεψε με ψυχικό και οικονομικό κόστος των μελών της. Επειδή το θέμα αυτό ανήκει και στην μετά «ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑ» εποχή, είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε και δεν επεκτείνομε περισσότερο, απλά το άσχημο αυτό παιχνίδι παίχτηκε εις βάρος του ιερού βουνού στις πρόποδες της Οίτης στο πάλαι ποτέ τοπίο της αρχαίας Τραχίνας , δίπλα σε ένα εγκαταλελειμμένο βουστάσιο αλλάζοντας το φυσικό κάλλος της περιοχής ,θύμα και αυτό μιας δύστοκης επένδυσης εις βάρος του περιβάλλοντος.

Νοτιοανατολικά, σε σημείο όπου ευρίσκεται η εν λόγω γεώτρηση, για την οποία ελήφθη με πλειοψηφία 3 προς 2 ,εν κρυφό και χωρίς την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών, των οποίων γειτνιάζουν τα χωράφια τους, οι οποίοι και θα έπρεπε να έχουν άποψη και κύριο λόγο, εφόσον έχουν έννομο συμφέρον από την συγκεκριμένη γεώτρηση, λόγω χρήσης από αυτήν, αντί αυτών έλαβαν με πλειοψηφία απόφαση σύμβουλοι οι οποίοι δεν έχουν κτήματα εκεί και οι δύο δεν είναι ούτε κατ΄ επάγγελμα αγρότες, γεγονός το οποίο δεν νομιμοποιούνται να αποφασίζουν ενάντια στα συμφέροντα των συγχωριανών τους.(παρ.2 άρθρου 98 ΠΔ 410/1995 – άρθρο 14 Ν. 2399/1996 – Ν. 2503/1997)

Κύριε Δήμαρχε δύνασθε να απαντήσετε εγγράφως :

1. Εάν η συγκεκριμένη γεώτρηση έχει παραχωρηθεί ή όχι από την Κρατική Εταιρεία Εγγείων Βελτιώσεων του ελληνικού κράτους στην πρώην κοινότητα Α. Βαρδατών για αποκλειστική χρήση ύδρευσης και άρδευσης των κατοίκων της.

2. Με ποία νόμιμη απόφαση του δήμου (άρθρο) άλλαξε η χρήση της γεώτρησης; (ΠΔ 410/1995)

3. Έχετε συνεκτιμήσει, εκτός του πιθανού κέρδους σας από την εν λόγω επένδυση την επέμβαση στην αλλαγή του περιβάλλοντος από την ιδιωτική εταιρεία και τις πιθανές αλλοιώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, της οικονομικής επίπτωσης των έλαιοκαλλιεργητών της περιοχής; ή και τις πιθανές οχλήσεις ή την παρεμπόδιση των καλλιεργειών από αυτή; 

Ο δήμος Γοργοποτάμου μπορεί να εγγυηθεί για την απρόσκοπτη συνέχιση της γεωργικής δραστηριότητας της περιοχής από την επέκταση της εταιρείας με εξαγορά χωραφιών μετατρέποντας την περιοχή από φυσικού κάλους σε αστική περιοχή με κίνηση εθνικής οδού με την «παρέλαση» νταλικών που θα φορτοεκφορτώνουν στην περιοχή ;
4. Έχετε λάβει το υπόψη το ελληνικό σύνταγμα εσείς και οι πλειοψηφούντες σύμβουλοι;

Aρθρο 106» 
1. Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος το Κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας, Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών. 
2. Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας»

Γιατί κύριε δήμαρχε δεν αξιοποιείται η εν λόγω γεώτρηση για την ωφέλεια των καλλιεργειών με σύστημα ύδρευσης όπως σε άλλα Δ του δήμου μας όπως του Ν. Κρικέλου κλπ. ; 

5. Η στέγαση της εταιρείας εμφιάλωσης που θα γίνει; Θα αλλοιωθεί και άλλο το περιβάλλον ;

Η περιοχή εκείνη είναι κατάμεστη από ελαιώνες, που ομορφαίνουν την περιοχή και δίδουν ικανό εισόδημα στους ιδιοκτήτες του, θα αναγκαστούν να εκποιήσούν τις περιουσίες τους και να γίνουν θαμώνες στα καφενεία της περιοχής;

Επιπρόσθετα ακούγεται κύριε δήμαρχε, την ιδέα την είχε γεωργός, ο οποίος του είχε παραχωρηθεί πριν πολλά χρόνια αδιάθετη ακαλλιέργητη γη, για μελισσοβοσκή χωρίς να είναι ο ίδιος μελισσοκόμος ο οποίος και προέβη σε αλλαγή χρήσης και εμφανίζεται σήμερα ως ο πωλητής της περιοχής για την κατασκευή της εταιρείας, έχετε λάβει γνώση για αυτό;

Ακούγεται επίσης ότι εμφανίζεται στην συνέχεια ως διεκδικητής με την ίδια μεθοδολογία στην περιοχή επάνω από την δεξαμενή του χωριού να ξεχερσώνει αδιάθετη δασική περιουσία του Δ Δ Βαρδατών του δήμου μας για την δενδροφύτευση ελαιοδέντρων σε αντικατάσταση των υπό πώληση της περιοχής «Παλιουριάς», έχετε λάβει γνώση για αυτό;

Μετά τα παραπάνω και σύμφωνα με το Aρθρο 10 του ελληνικού συντάγματος μας όπου 

«1.Καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο. 

3. Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά σε αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων , ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει»

της παρ.2 του άρθρου 178 του ΠΔ 410/1995 του άρθρου 48 /1998 του άρθρου 7 του Ν. 2839/200 προσφυγής μου με την ανωτέρω έγγραφη καταγγελία μου και αιτούμαι εκτός των ανωτέρω ερωτημάτων μου;

1. Επικυρωμένα πρακτικά σύμφωνα με τα οποία ελήφθη η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου σας (ονομαστικά), καθώς επίσης και το σκεπτικό αυτής.

2. Επικυρωμένο αντίγραφο, του παραχωρητηρίου της δωρεάς, της κρατικής εταιρείας Εγγείων Βελτιώσεων της Γεώτρησης της πηγής στη τοποθεσία «Παλιουριάς».

Δεν θα σας κουράσω άλλο κύριε Δήμαρχε 

Θέτοντας υπόψη σας τα παραπάνω , παρακαλώ και για την προσωπική σας συνδρομή για την οριστική επίλυση της υπόθεσης με την επανεξέταση της απόφασης του Δ Δ Βαρδατών. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

Διατελώ μετά Τιμής
Ο Συντοπίτη σας 
 
      
Απαντήσεις
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 12:18:30 πμ 
ΚείμενοΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ... ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ???
Α Υ Τ Ο Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ε Φ Ο Μ Α Σ Τ Ε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 12:21:17 πμ 
ΚείμενοΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΕΚΤΙΜΩ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ. 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 12:23:38 πμ 
ΚείμενοΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Τελ Αβιβ, 5 Ιανουαρίου 2004 (16:59 UTC+2)
Το Ισραήλ σχεδιάζει να αρχίσει να εισάγει νερό από την Τουρκία το 2006 δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Υποδομής Τζόζεφ Παρίτζκι.
'Αγοράζουμε νερό από την Τουρκία για δύο λόγους: πρώτον, επειδή χρειαζόμαστε νερό και, δεύτερον, για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με μία από τις σημαντικότερες για μας χώρες στον κόσμο', δήλωσε ο Παρίτζκι στο Ρόυτερ. 'Η αγορά του νερού εξυπηρετεί και άλλα συμφέροντα', πρόσθεσε.
Το σχέδιο να γίνουν εισαγωγές νερού από την Τουρκία συζητούνταν επί χρόνια και τελικά εγκρίθηκε χθες από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο.
Ο Παρίτζκι διευκρίνισε ότι το Ισραήλ θα αγοράζει από την Τουρκία 50 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως επί 20 χρόνια. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί στο 3% της ετήσιας ισραηλινής κατανάλωσης πόσιμου νερού, η οποία φθάνει το 1,5 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα και αυξάνεται λόγω της αύξησης του πληθυσμού, πρόσθεσε.
Η Τουρκία θα στέλνει το νερό στο Ισραήλ δια θαλάσσης με ειδικά ναυπηγημένα δεξαμενόπλοια, δήλωσε ακόμη ο Παρίτζκι.
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 12:25:03 πμ 
ΚείμενοΝερό για τα παιδιά της Παλαιστίνης
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ
Ακόμα και το νερό άρχισαν να στερούνται οι Παλαιστίνιοι: βάσει του πολιτικού σχεδιασμού των Ισραηλινών στα κατεχόμενα, το δικαίωμα στη χρήση νερού μεταξύ Παλαιστινίων (που είναι κυρίως αγρότες) και Ισραηλινών είναι 1 προς 10, ενώ απαγορεύτηκαν οι γεωτρήσεις. Αυτό το αναγκαίο αγαθό αποφάσισαν να τους παράσχουν τρεις ελληνικές οργανώσεις, δημιουργώντας τις πρώτες δεξαμενές σε παλαιστινιακά χωριά.
Το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 75% και οι απώλειες στον αγροτικό τομέα ανέρχονται σε 1.109.064 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής. Βάσει πρόσφατων στοιχείων (Σεπτέμβριος 2004), 700.000 τ.μ. καλλιεργούμενης γης ισοπεδώθηκαν, 1.179.022 δέντρα ξεριζώθηκαν, οι απώλειες σε ζώα ξεπερνούν τα 16 εκατ. δολάρια, ενώ 198 δεξαμενές συλλογής βρόχινου νερού, 711 αποταμιευτήρες νερού και χιλιάδες μέτρα αρδευτικών δικτύων καταστράφηκαν.
Η κατασκευή του δεύτερου τείχους θα απομονώσει 31 αρτεσιανά πηγάδια που δίνουν 3,8 εκατ. κυβ. μέτρα νερού, τα οποία τροφοδοτούν 636 οικογένειες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης κατασκευής του (145 χλμ.), έχουν ισοπεδωθεί δεκάδες σπίτια, αγροτικές αποθήκες και καταστήματα. 14 χλμ. αγροτικών δρόμων και 30 χλμ. σωλήνων δικτύου ύδρευσης καταστράφηκαν, 51 κοινότητες αποκόπηκαν από την καλλιεργήσιμη γη τους, 300 στρέμματα εγκαταλείφθηκαν, ενώ μόνο για την έκταση που θα πατήσει το τείχος, ισοπεδώθηκαν 14.680 στρέμματα.
Στην καμπάνια αλληλεγγύης που ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, μίλησαν εκπρόσωποι των οργανώσεων ΕΕΔΑ, ΕΕΔΥΕ και ΟΓΕ, οι οποίοι εξήγησαν ότι η αρχή έγινε με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ξεκινά με το σύνθημα «Νερό για τα παιδιά της Παλαιστίνης» και ελπίζουν στην ευρύτερη συνεργασία νομαρχιών, δήμων και εργατικών κέντρων ώστε να συγκεντρωθούν τα πρώτα 40.000 δολ. που κοστίζει ο κάθε ταμιευτήρας νερού. Ο αρ. λογαριασμού είναι 116/296039-75 (Εθνική Τράπεζα Εξαρχείων), στο όνομα «ΕΕΔΑ-για την Παλαιστίνη».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/12/2004
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 12:26:37 πμ 
ΚείμενοΗ Εξουσία
Οι άνθρωποι, μέσα στη μεγάλη τους ανοησία, ανακάλυψαν τα συστήματα εξουσίας, σε αντίθεση μ' όλα τα υπόλοιπα όντα που δεν έχουν ανάγκη από αυτά ούτε από διακριτές λειτουργίες εξουσίας. Το ανόητον των ανθρώπων και το ανόητο των συστημάτων τους προκύπτει και είναι αυταπόδεικτο απ' τ' αποτέλεσμα που 'ναι εμφανές στην κατάσταση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος στον πλανήτη που οι άνθρωποι νομίζουν ότι εξουσιάζουν.
Εκτός από μόλυνση και καταστροφή στο χώμα, τα πετρώματα, τα δάση, τον αέρα, τη θάλασσα των ωκεανών και τα νερά των ποταμών, πηγών και λιμνών της Γης, τα βελτιωτικά επιτεύγματα των ανθρώπων είναι περίπου ανύπαρκτα. Συνεπώς η σοφία των ανθρώπων, που οι ίδιοι την θεωρούν υπέρτερη όλων των υπολοίπων όντων, δεν μπορεί να αποδειχθεί ως σοφία αλλά μάλλον ως ανοησία. Ο Νους που παράγει καταστροφή νομίζοντας ότι παράγει σοφία, δεν μπορεί να 'ναι Νους σοφός.
Οι κοινωνίες άλλων όντων -χωρίς συστήματα εξουσίας, που δεν παράγουν μόλυνση και καταστροφή, μπορεί να 'ναι κατώτερες κοινωνίες απ' την κοινωνία που παράγει ως κύριο προϊόν της τον όλεθρο; Είναι ανώτερες μόνο εάν δεχθούμε ότι ο όλεθρος είναι το ζητούμενο μέσα σ' ένα ανόλεθρο Σύμπαν -μια αδιέξοδη κατάσταση αφού σ' ένα ανόλεθρο Σύμπαν ο όλεθρος δεν νοείται.
Το κίνημα τον μηδενιστών, υπαρξιστών και λοιπών επαναστατών, μηδένισαν την αξία της Αρετής μέσα από τον μηδενισμό της ηθικής και την μεγιστοποίηση του ύλικού κόσμου ως υπέρτατο αγαθό προς απόκτηση. Η διανομή απαιτεί εξουσία και η εξουσία απαιτεί υποτελείς. Οι υποτελείς δεν μπορεί να 'ναι ελεύθεροι και οι ανελεύθεροι δεν έχουν την δυνατότητα ν' αποφασίζουν εν σοφία. Πράξεις απ' ανελεύθερους δεν είναι πάντα άγιες.
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 1:13:19 πμ 
ΚείμενοΟ πλανήτης μας διψάει

1,1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Ο πλανήτης μας διψάει όλο και περισσότερο, και η αντιμετώπιση του προβλήματος της δίψας θα είναι ένα γιγαντιαίο εγχείρημα, καθώς εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι ολόκληρες περιφέρειες κινδυνεύουν να στερέψουν, με καταστροφικές συνέπειες για τους πληθυσμούς τους.

Το νερό ήταν χθες το κεντρικό θέμα της Διάσκεψης για την Αειφόρο Ανάπτυξη που διεξάγεται στο Γιοχάνεσμπουργκ, με τις ΗΠΑ να είναι και πάλι εναντίον όλων - τούτη τη φορά με τη συμπαράσταση της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, 1,1 δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και 2,4 δισ. ζουν κάτω από τραγικές συνθήκες υγιεινής.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες ασκούσαν χθες πίεση για να τεθεί ένας παγκόσμιος στόχος σχετικά με την υγιεινή συμπληρωματικά του Αναπτυξιακού Στόχου της Χιλιετίας, που είναι να μειωθεί στο μισό ώς το 2015 το ποσοστό των ανθρώπων που δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Η Νότια Αφρική ηγείται της προσπάθειας να τεθεί ένας παρόμοιος στόχος και για την υγιεινή, αλλά συναντά την αντίδραση των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Οι ΗΠΑ αντιδρούν στο να τεθεί οποιοσδήποτε νέος στόχος δράσης υποστηρίζοντας ότι τα χειροπιαστά αποτελέσματα είναι σημαντικότερα από τα ωραία λόγια.

Η Ευρώπη

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι υποστηρίζουν την προσθήκη του στόχου για την υγιεινή, δήλωσαν πως αδυνατούν να καταλάβουν την αντίδραση των ΗΠΑ. «Είναι σημαντικό όχι μόνον ο κόσμος να μπορεί να πίνει πόσιμο νερό, αλλά και να μπορεί να απαλλάσσεται από τα βρώμικα νερά», τόνισε ο Δανός υπουργός Περιβάλλοντος Χανς Κρίστιαν Σμιτ.

Η αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας που συμμετέχει στη διάσκεψη υπογράμμισε εξάλλου πως το νερό πρέπει να γίνει «ο καταλύτης για την συνεργασία» σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι οι χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να επωφεληθούν από τα κοινά αποθέματα νερού και ειδικά από τα ποτάμια που βρίσκονται στα σύνορά τους και πολλές φορές αποτελούν αιτίες συγκρούσεων.

«Το νερό θα πρέπει να γίνει ο καταλύτης για μια διεθνή συνεργασία. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εκπονηθούν προγράμματα συνεργασίας ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους πληθυσμούς, αλλά και για να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη που θα συμβάλει στο να τερματιστούν οι συγκρούσεις σε ορισμένες ζώνες του πλανήτη», δήλωσε ο Στέφεν Λίντερ, τεχνικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναφερόμενος ειδικά σε 260 ποτάμια και παραποτάμους που διασχίζουν πολλές χώρες και από τα νερά τους εξαρτάται το 40% του πληθυσμού της Γης. Για παράδειγμα, τη λεκάνη του Νείλου μοιράζονται δέκα χώρες, του Νίγηρα εννιά και του Ζαμβέζη οκτώ.



ΤΑ ΝΕΑ , 29/08/2002 , Σελ.: N74
Κωδικός άρθρου: A17425N741
ID: 330550

 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 1:16:38 πμ 
Κείμενο4/21/2001

Aφαλάτωση του θαλασσινού νερού με μόνα στοιχεία τον ήλιο και τον άνεμο, για τις ανάγκες μιας κατοικίας ή ενός μικρού ξενοδοχείου, χωρίς καμία εξάρτηση από άλλη πηγή ενέργειας, πέτυχαν στο Eργαστήριο της Φυσικής Xημείας της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης. H έρευνα για τη μέθοδο αυτή ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και η πιλοτική μονάδα εγκαταστάθηκε στη βάση του Πολεμικού Nαυτικού στο Aγγελοχώρι της Θεσσαλονίκης, ενώ τα υλικά που χρειάστηκαν είναι πολύ... απλά - πλαστικοί σωλήνες, μια ανεμογεννήτρια και ηλιακοί συλλέκτες.
Περισσότερα στο
[ ΕΘΝΟΣ ]

 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 1:19:59 πμ 
Κείμενο
Μονομαχία στον καυτό ήλιο για ένα ποτήρι νερό 4/1/2001

Στα χρόνια που έρχονται η έλλειψη νερού και η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη θα προκαλέσουν ανυπολόγιστη, ίσως μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή και κοινωνική αναταραχή με τεράστιες συνέπειες στη διεθνή οικονομία και πολιτική.
Τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι διεθνείς οργανισμοί είναι εφιαλτικά: Το νερό είναι ήδη δυσεύρετο αγαθό, αν και καλύπτει το 70% της επιφάνειας της Γης. Από τους υδάτινους πόρους μόνο το 2,5% είναι γλυκό νερό και από αυτό μόνο το 1% είναι διαθέσιμο στον άνθρωπο.
Περισσότερα στην
[ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 1:23:12 πμ 
ΚείμενοΝερό
Ο... νέος χρυσός

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Σε έναν Αιγύπτιο αντιστοιχούν μόλις 30 κυβικά μέτρα νερού τον χρόνο. Σε έναν Ισλανδό 708.000 κυβικά μέτρα, σε έναν Έλληνα κάτι λιγότερο από 3.000 κυβικά μέτρα. Οι ανισότητες, η... πάλη των τάξεων συμβολίζονται πια με τις δυνάμεις της χημικής ένωσης του υδρογόνου με το οξυγόνο ­ το νέο χρυσάφι έχει πυροδοτήσει δεκάδες διαμάχες σε όλον τον πλανήτη

Μέσα σε 25 χρόνια, η ζήτηση για νερό στη Μεσόγειο έχει αυξηθεί πάνω από 60%. Στην Ελλάδα, μόνο στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ η κατανάλωση νερού αυξάνεται κατά 7% τον χρόνο. Και ενώ σε όλον τον πλανήτη οι μάχες για το νερό μαίνονται αδυσώπητες, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο, ακόμη και για την πλούσια σε υδάτινα αποθέματα Ελλάδα.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νερού προβλέπει πως μέχρι το 2010 οι Έλληνες θα χρειάζονται περίπου 9,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, τη στιγμή που σήμερα η ετήσια κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 4.000 κυβικά μέτρα τον χρόνο. Η μείωση των βροχοπτώσεων (υπολογίζεται στο 3% τα τελευταία πενήντα χρόνια) και η πρόβλεψη πως η χώρα μας μαζί με τη Νοτιοανατολική Ισπανία θα είναι οι πρώτες που θα έρθουν αντιμέτωπες με την ερημοποίηση που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, φέρνουν πολύ πιο κοντά την απειλή της λειψυδρίας.

Παρ' όλα αυτά, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των υδάτινων πόρων (περίπου 70.000 κυβικά μέτρα ανά κάτοικο) πηγάζει από περιοχές μέσα στην ίδια τη χώρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Νερού (World Water Council), η κατανομή των υδάτινων πόρων στη Μεσόγειο είναι άνιση: το 72% των αποθεμάτων βρίσκονται στον Βορρά, το 23% στην Ανατολή και μόνο το 5% στον Νότο (όπου, παρ' όλα αυτά, η αύξηση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη).

«Το νερό στην περιοχή αρχίζει να εκλείπει», προειδοποιεί η παγκόσμια οργάνωση και επισημαίνει πως «σε κάθε κάτοικο των 13 χωρών της Μεσογείου αντιστοιχούν λιγότερα από 3.000 κυβικά μέτρα νερού τον χρόνο». Βέβαια, τα στοιχεία, σε σύγκριση με άλλες περιοχές του πλανήτη (όπου η αντιστοιχία είναι 1.000 κυβικά μέτρα νερού ή λιγότερο), δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, οι εκτιμήσεις όμως για το μέλλον είναι δυσοίωνες.

Σύμφωνα με ένα από τα πιθανά σενάρια για το μέλλον, μέχρι το 2050 τα δύο τρίτα του πλανήτη θα αντιμετωπίσουν εντονότατα προβλήματα λειψυδρίας. Εκτός από τις περιοχές που, λόγω της γεωγραφικής θέσης τους, υποφέρουν αιώνες τώρα από την έλλειψη νερού, η ρύπανση του περιβάλλοντος (και των νερών, παράλληλα), καθώς και η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης, αναμένεται να δημιουργήσουν έντονα προβλήματα ακόμη και σε περιοχές που σήμερα θεωρούνται «ασφαλείς». Τη δεκαετία του 1950, ο αριθμός των χωρών που αντιμετώπιζαν προβλήματα νερού δεν ξεπερνούσε τις πέντε. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, 26 από τις χώρες με πληθυσμό άνω των 300 εκατομμυρίων υπέφεραν από τη λειψυδρία, ενώ το 2050 ο αριθμός των χωρών αυτών αναμένεται να φθάσει τις 66.

Το πρόβλημα, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, έχει να κάνει με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Όπως σημειώνεται στην έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου για το Νερό, η μισή από την ποσότητα νερού στις χώρες της Μεσογείου χάνεται κατά τη διάρκεια της μεταφοράς-διανομής του ή χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο ­ για παράδειγμα στην άρδευση. Η γεωργία απορροφά, κατά μέσον όρο, το 60% των υδάτινων αποθεμάτων (80% είναι το ποσοστό για την Ελλάδα και γενικότερα για τις χώρες του Νότου 84%). Επιπλέον, το πόσιμο νερό αντιπροσωπεύει το 15%-20% των αποθεμάτων στις βόρειες, ανεπτυγμένες χώρες, ενώ σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Συρία και η Λιβύη το ποσοστό αυτό πέφτει στο 10%. Ορισμένες πιο απομακρυσμένες περιοχές μάλιστα δεν έχουν καν ικανοποιητική πρόσβαση σε πόσιμο νερό (μόνο το 60% των περιοχών είναι συνδεδεμένες σε κάποιο οργανωμένο δίκτυο υδροδότησης).

ΤΑ ΝΕΑ , 25/11/2000 , Σελ.: R28
Κωδικός άρθρου: A16904R281
ID: 243227

 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 1:26:39 πμ 
Κείμενο11/12/2000

Το νερό προκαλεί ένα από τα μεγαλύτερα παράδοξα της εποχής μας: τα ποτάμια, οι λίμνες, οι πηγές, τα γιγαντιαία φράγματα δημιουργούν την εντύπωση της αφθονίας ενώ ταυτόχρονα ποτέ δεν ήταν πιο απειλητικός ο λόγος περί λειψυδρίας. Είναι πρόσφατη στη μνήμη μας η εμμένουσα ξηρασία της περιόδου 1988-1993, όταν χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό και ανάλυση επιπτώσεων τα υπουργεία προσπαθούσαν υπό το κράτος πανικού να δώσουν λύσεις με αψυχολόγητες αποφάσεις για έργα αξιοποίησης των υδατικών πόρων. Και είναι μόλις χθεσινές οι ειδήσεις για την επαπειλούμενη λειψυδρία στην περιοχή μας, που σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές αλλαγές θα οδηγήσει σε ερημοποίηση τη βόρεια πλευρά της Μεσογείου.

Οι σελίδες που θα δείτε ακολουθώντας το link, είναι αφιερωμένες στο νερό και στις ποικίλες όψεις της διαχρονικής και συγχρονικής παρουσίας του στη ζωή των ανθρώπων. Οι τίτλοι των άρθρων: Αγαθό εν ανεπαρκεία - Η ξηρασία της Μεσογείου - Η σταγόνα και το γκαζόν - Η υδρολογική ενότητα - Οι ελληνικοί υγρότοποι - Περί υδροδιπλωματίας - Τα ρευστά Βαλκάνια - Το ευαίσθητο χάος - Τα μυστήρια της υδρολογίας - Η γνώση του ύδατος - Οι Μινωίτες και οι υδατικοί πόροι...

Στο [ ΒΗΜΑ ]
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης2/4/2005 1:29:38 πμ 
ΚείμενοΤΟ ΝΕΡΟ - ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως το νερό αποτελεί το υπέρτατο αγαθό της φύσης για τον άνθρωπο. Σήμερα τα μηνύματα που μας έρχονται από άκρη σε άκρη του πλανήτη δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για αυτό το στοιχείο του φυσικού μας περιβάλλοντος που μας διατηρεί στη ζωή.
Οι επιστήμονες θεωρούν την έλλειψη νερού ως ένα από τα πλέον ανησυχητικά προβλήματα της νέας χιλιετίας. Τα αποθέματα νερού ανά τον κόσμο δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της ανθρωπότητας στον 21ο αιώνα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί μια «επανάσταση» προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Οι επόμενοι πόλεμοι θα γίνουν για το νερό και το πρόβλημα θα είναι εντονότερο στον αναπτυσσόμενο και υπανάπτυκτο κόσμο, όπου ο συνδυασμός της αλματώδους πληθυσμιακής ανάπτυξης, της μόλυνσης και της πενιχρής εκπαίδευσης έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στο συγκεκριμένο τομέα.
Το νερό είναι για τον άνθρωπο βασικό συστατικό για τη διατήρησή του στη ζωή. Αποτελεί επίσης το στοιχείο του φυσικού περιβάλλοντος που περισσότερο τον ελκύει και τον διαμορφώνει, από την αυγή της ανθρώπινης ιστορίας. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι προτιμούσε να κτίζει τις πόλεις και τα χωριά του δίπλα σε ποτάμια, λίμνες ή θάλασσες. Το νερό υμνήθηκε δια μέσου των αιώνων μέσα από την ποίηση, τη ζωγραφική, τη μουσική.
Η φωτογραφία από την αρχή της ιστορίας της περιέγραψε, ανέδειξε, έπαιξε με το νερό.
Σ’ αυτή την έκθεση βαλκάνιοι φωτογράφοι παρουσιάζουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη δική του άποψη για το νερό σαν πηγή ζωής, δροσιάς, ευκαιρίας για αναπόληση και ποιητική διάθεση…

Ο Δήμαρχος Νεάπολης Γρ. Χατζησάββας
(από τον κατάλογο της έκθεσης)

Παρουσίασαν φωτογραφίες τους οι φωτογράφοι: Φώτης Παλαιολόγος, Μαριάνα Γλερίδου, Θανάσης Ράπτης, Βασίλης Καρκατσέλης, Χριστίνα Παπαφράγκου, Παναγιώτης Καπίδης, Ζαφείρης Τσιπιλής, Μανώλης Κασιμάτης, Ali Ihsan Gokcen, Antic Alexander και Petrit Zorba.
Multi Media Show: Alexander Antic


 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
Συγγραφέαςhttp://www.debnftiotidas.gr/index.htm 
Ημερ. καταχώρησης4/4/2005 12:02:12 πμ 
ΚείμενοΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
NΟΜΑΡΧΙΑKH ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
Λαμία 5-3-2002
Αριθμ.Πρωτ. 448

Περίληψη της παρούσας δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ‘‘ΤΟ ΦΩΣ’’
Αρ. φύλλου 10972/6-3-2002

ΘΕΜΑ: Επιβολή περιοριστικών μέτρων για την προστασία του υπόγειου υδατικού δυναμικού σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας.

Α Π Ο Φ Α Σ Η

Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις : α) Του άρθρου 38 του Ν.Δ 3881/58 περί , Έργων Εγγείων Βελτιώσεων ,όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 του Ν.Δ 1277/72 , ‘’περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του Ν.Δ 3881/58’’. β)Του Ν.Δ 608/48,περί διοίκησης και διαχείρισης των χρησιμοποιουμένων για αρδεύσεις υδάτων. γ)Του Β.Δ. 709/1970, περί καθορισμού των διατηρουμένων υπέρ του Υπουργού και των Περιφερειακών Αρχών Διανομαρχιακού επιπέδου του Υπουργείου Γεωργίας αρμοδιοτήτων κατά την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Ν.Δ .532/70. δ)Του Π.Δ 402/88 περί Οργανισμού του Υπουργείου Γεωργίας. ε)Του Ν. 1739/87 περί διαχείρισης υδατικών πόρων. στ)Του Π.Δ 256/89 περί άδειας χρήσης νερού. ζ)Του Ν. 1650/86 περί προστασίας περιβάλλοντος.

2.Την αριθμ.φ16/5813/17-5-89 κοινή απόφαση Υπουργών περί άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων.

3.Την με αριθμ.φ16/6631/1-6-89 κοινή απόφαση Υπουργών ‘’Προσδιορισμός κατωτάτων και ανωτάτων ορίων των αναγκαίων ποσοτήτων για την ορθολογική χρήση του νερού στην άρδευση.

4.Την με αριθμ. Δ11/φ16/8500/22-3-91 (ΦΕΚ Β 174 και ΦΕΚ Β 299/91) κοινή απόφαση Υπουργών ‘’Προσδιορισμός κατωτάτων και ανωτάτων ορίων των αναγκαίων ποσοτήτων για την ορθολογική χρήση του νερού στην ύδρευση ‘’

5.Την γνωμοδότηση με αριθμ. 250/91 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την άδεια χρήσης νερού και εκτέλεση έργου σε φορείς του δημοσίου τομέα ( Διευκρινιστικές ΥΒΕΤ με Α.Π. Δ11/Φ16.2/16648/5-6-91 και Δ11/Φ16.2/18714/25-6-91).

6.Την ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων στη χρήση επιφανειακών πηγαίων και υπογείων νερών καθώς και στην εκτέλεση έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων σε περιοχές του Νομού Φθιώτιδας για την προστασία του υπόγειου υδατικού δυναμικού προς ωφέλεια της γεωργικής παραγωγής και της Εθνικής Οικονομίας.

7.Την αριθμ. 705/4-3—2002 πρόταση του τμήματος διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Επιβάλλουμε στο Νομό Φθιώτιδας για χρονικό διάστημα από 1–1–2002 μέχρι 31-12-2002 περιοριστικά μέτρα στη χρήση επιφανειακών , πηγαίων και υπογείων νερών καθώς και στην εκτέλεση έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων (φρέατα, γεωτρήσεις κλπ ) για την προστασία του υπόγειου υδατικού δυναμικού ως εξής :

1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (ΑΡΔΕΥΣΗ)
1.1 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Απαγορεύουμε την ανόρυξη νέων αρδευτικών φρεάτων και γεωτρήσεων.
1.1.1. Στις κτηματικές περιοχές των Κοινοτήτων Ροδίτσας, Μεγάλης Βρύσης , Αγίας Παρασκευής , Αυλακίου και συνοικισμού Νέας Μαγνησίας Δήμου Λαμιέων που ορίζονται προς βορρά από τους υπερκείμενους ασβεστόλιθους , προς δυσμάς από την νοητή γραμμή που ενώνει το συνοικισμό Νέας Μαγνησίας με το λόφο ‘’Αλογοβούνι’’ και τον ορεινό ασβεστολιθικό όγκο ‘’Κοκκινόδρομο’’ προς νότο από την παλαιά Εθνική οδό Λαμίας –Βόλου από του συνοικισμού Νέας Μαγνησίας μέχρι συναντήσεως της με τον ‘’Ξηριά’’ Αυλακίου, από το σημείο συναντήσεως του με την παλαιά Εθνική οδό μέχρι τον οικισμό της Κοινότητας Αυλακίου , ακολούθως από τον αγροτικό δρόμο Αυλακίου –Πλαηοπαναγιάς μέχρι συναντήσεως του με το κτήμα του κων/νου Κολοβού και τέλος από την προέκταση του δρόμου αυτού μέχρι τον ορεινό ασβεστολιθικό όγκο ‘’Καστράκι’’
1.1.2. Στη κτηματική περιοχή της αποξηρανθείσης Λίμνης Ξυνιάδας και στην προέκταση αυτής που ορίζεται προς βορρά μεταξύ των οικισμών Ομβριακής και Παναγιάς από τους υπερκείμενους ασβεστόλιθους και από Παναγιάς μέχρι γέφυρας ‘’Ντεκοβίλ’’ από τον επαρχιακό δρόμο Ομβριακής – Μακρυρράχης δυτικά από την κεντρική αποχετευτική τάφρο , μέχρι συνάντησης της με το όριο των εσωλιμνίων και εξωλιμνίων κτημάτων Κοινότητας Μακρυρράχης και σε συνέχεια από την περιφερειακή τάφρο που χωρίζει εσωλίμνια και εξωλίμνια κτήματα του ΣΑΑΚ Μακρυράχης και Περιβολίου νότια από την ίδια περιφερειακή τάφρο που χωρίζει τα εσωλίμνια με τα εξωλίμνια κτήματα των Κοινοτήτων Αγ.Στεφάνου και Κορομηλιάς μέχρι συνάντησής της με την τάφρο 10 Τ3 στη θέση ‘’Βολές’’ και ανατολικά με την τάφρο 10 Τ3 και σε συνέχεια με την κεντρική αποχετευτική κεντρική τάφρο και την τάφρο 15 Τ1 μέχρι συνάντησης της με την τάφρο που χωρίζει τα εσωλίμνια και εξωλίμνια κτήματα της κοινότητας Ξυνιάδας, ακολούθως από την τάφρο αυτή τον αγροτικό δρόμο που διέρχεται από τα μαντριά Γκαρίλα , την γραμμή ‘’Ντεκοβίλ’’ και τον επαρχιακό δρόμο Παναγιάς-Ομβριακής.
1.1.3. Στις κτηματικές ασβεστολιθικές περιοχές των Κοινοτήτων:
1.1.3.1. Νέου Μοναστηρίου στο τμήμα που ορίζεται προς βορρά από την τάφρο Φειδάκι, την αριθμ. 286 κοινόχρηστη έκταση τον αγροτικό δρόμο που ξεκινά από την κοινόχρηστη έκταση μέχρι συναντήσεως του με την επαρχιακή οδό Ν.Μοναστηρίου –Φαρσάλων και στη συνέχεια από την ως άνω επαρχιακή οδό μέχρι συνάντησης της με το όριο Ν. Μοναστηρίου –Βρυσιών , προς ανατολάς από το όριο Ν.Μοναστηρίου –Βρυσιών και από τους ορεινούς όγκους ‘’Κλαρί ‘’ ‘’Παλαμούρι’’, προς νότο από το όριο με την Κοινότητα Βαρδαλή και προς δυσμάς με την σιδηροδρομική γραμμή, από το σημείο συνάντησης της με την τάφρο που συνδέει την σιδηροδρομική γραμμή με την επαρχιακή οδό Λαμίας – Ν.Μοναστηρίου μέχρι συνάντησης αυτής με τη βόρεια πλευρά του αριθμ.556 τεμαχίου αναδασμού (Κοινόχρηστη έκταση) και σε συνέχεια από την τάφρο ‘’Φειδάκι’’.
1.1.3.2. Βαρδαλή στην ζώνη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της κοινοτικής περιοχής που ορίζεται προς βορρά από το όριο με την κοινότητα Ν. Μοναστηρίου , προς ανατολάς από τον ορεινό ασβεστολιθικό όγκο ‘’Παλαμούρι’’ ,προς νότο από τον αγροτικό που αρχίζει από το αριθμ. 40 αγροτεμάχιο αναδασμού και διέρχεται από τα αριθμ. 50 και 101 αγροτεμάχια και στη συνέχεια από την νοητή ευθεία που ορίζεται από το όριο του αγροτεμαχίου 101 και 102 και εκτείνεται ανατολικά από τον ορεινό όγκο ‘’Παλαμούρι’’ και προς δυσμάς από την επαρχιακή οδό Λαμίας – Ν.Μοναστηρίου και σε συνέχεια από την τάφρο που ενώνει την ως άνω επαρχιακή οδό με την σιδηροδρομική γραμμή.
1.1.3.3. Βελεσσιωτών, σε ακτίνα μέχρι 800 μέτρα γύρω από τις πηγές ‘’Μάτι’’. 1.1.3.4. Εκκάρας σε ακτίνα μέχρι 800 μέτρα γύρω από τις πηγές ‘’Μάτι’’. 1.1.3.5. Βαρδάτων –Κρικέλου-Ηράκλειας, στο τμήμα που εκτείνεται μέχρι μέτρα από τα κράσπεδα του ασβεστολιθικού όγκου με ανατολικό όριο τον Ασωπό ποταμό και δυτικό την κοινότητα Βαρδατών.
1.1.3.6. Σε όλη την παράκτια ζώνη που έχει όριο την νέα Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας μέχρι την Λαμία ,(Κόμβος Λαμίας –Στυλίδας) και σε συνέχεια την παλαιά Εθνική οδό Λαμίας –Βόλου. Με εξαίρεση α) Την κοινοτική περιοχή Μαρτίνου και Λάρυμνας όπου όριο θα είναι η υδροκριτική λεκάνη της παράκτιας ζώνης. β)Την περιοχή μεταξύ Μαλεσίνας και Προσκυνά ,όπου το όριο θα είναι 300 Μ βόρεια της Εθνικής οδού. γ)Την περιοχή μεταξύ Αχινού και Ράχεων όπου το όριο θα είναι η νέα Εθνική οδός. δ)Την περιοχή Πελασγίας, όπου το όριο από την διασταύρωση της παλαιάς Εθνικής οδού με το αντλιοστάσιο της Αεροπορίας , μέχρι την θέση ‘’τρία σύνορα’’ θα είναι 500 μ. κατάντη της Π.Ε.Ο., από την θέση αυτή μέχρι τον οικισμό Πελασγίας 1000 μ κατάντη αυτής και στη συνέχεια θα ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο Πελασγίας – Γλύφας , μέχρι τον κόμβο της εθνικής οδού και ακολούθως από την εθνική οδό , μέχρι το ύψος του οικισμού ‘’Βηλέσι’’, όπου και θα ακολουθεί τη νοητή ευθεία που διέρχεται από τον ως άνω οικισμό με κατεύθυνση ανατολικά μέχρι τα όρια του Νομού Φθιώτιδας.
1.1.5. Στην περιοχή των κοινοτήτων Λάρυμνας και Μαρτίνου που ορίζεται Ανατολικά – Νότια και Δυτικά των πηγών ‘’Κιαχόβρυση’’ από την υδροκριτική γραμμή των κορυφογραμμών Κόκκινη – Στήθος – Μαυροβούνι – Σπαρτιά – Φασούλι – Μεγάλη Λάκκα – Υψώματα Παππά – Καπετάνιος και βόρεια μέχρι την θάλασσα για την προστασία των ως άνω πηγών από τις οποίες υδρεύονται τρεις (3) κοινότητες και η ΛΑΡΚΟ.
1.1.6. Στην κοινότητα Ανύδρου για την προστασία των πηγών ‘’Αγίου Δημητρίου’’ που υδρεύονται και αρδεύονται οι κοινότητες Αχινού ,Καραβόμυλου και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Κουβέλας, ΚΑΑΥ , κ.λ.π. απαγορεύεται η ανόρυξη γεωτρήσεων και φρεάτων εντός του ασβεστολιθικού όγκου ως εξής: Ως ανατολικό όριο τίθεται ο κοινοτικός δρόμος ,Παλαιοκερασιάς – Αχινού, νότια ο αγροτικός δρόμος που βρίσκεται κατάντη των πηγών και ενώνει τους αγροτικούς δρόμους Αχινού – Παλαιοκερασιάς και Αχινού – Ανύδρου , δυτικά αρχής γενομένης από νότο προς βορρά από τον υδροκρίτη που χωρίζει την λεκάνη που μας ενδιαφέρει από την παρακείμενη δυτική μέχρι τα όρια του οικισμού και σε συνέχεια από τον αγροτικό δρόμο που καταλήγει στη θέση ‘’Μουρτίτσα’’ βόρεια από τους υπερκείμενους ασβεστόλιθους.
1.1.7. Στις περιοχές που μπορούν να αρδευτούν από επιφανειακά ρέοντα ύδατα ή από συλλογικά αρδευτικά έργα.
1.1.8. Στις περιοχές που έχει ξεκινήσει η διαδικασία:
1.1.8.1.Για την εκτέλεση αναδασμού
1.1.8.2.Για την εκτέλεση ομαδικών αρδευτικών έργων, που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από κεφαλαία της Αγροτικής Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ή από πιστώσεις Δημοσίων Επενδύσεων , εκτός από την περίπτωση που η ολοκλήρωση της κατασκευής προβλέπεται μακροχρόνια. Στην ανωτέρω περίπτωση θα χορηγούνται άδειες ανόρυξης φρεάτων και γεωτρήσεων αφού θα έχει τελειώσει τουλάχιστον ο αναδασμός και με την προϋπόθεση ότι οι παραγωγοί θα υποχρεώνονται με Υπεύθυνη Δήλωση να συμμετέχουν στις οικονομικές υποχρεώσεις των Οργανισμών που θα διοικούν τα έργα και αν καλυφθούν οι αρδευτικές ανάγκες των καλλιεργειών των απ’ αυτά , να σταματούν τη λειτουργία των γεωτρήσεων και των φρεάτων και να παραχωρούν αυτά στην Υπηρεσία ,για να χρησιμοποιούνται για πιεζόμετρα ή άρδευση.
1.1.9. Απαγορεύεται η άρδευση μη ιδιόκτητων εκτάσεων μέσα σε αρδευτικά έργα από ιδιωτικές γεωτρήσεις.
1.1.10. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
1.1.10.1 Επιτρέπεται κατόπιν αδείας μας η ανόρυξη αρδευτικών φρεάτων και γεωτρήσεων από τους Δήμους , Κοινότητες και ΤΟΕΒ στις υπό απαγόρευση κτηματικές περιοχές τους εξαιρουμένης της παρακτίου τοιαύτης ,εφόσον υπάρχει ανάγκη εκτέλεσής των που θα βεβαιώνεται από τους υπαλλήλους που έχουν ορισθεί με απόφαση μας , για την εξέταση θεμάτων περιοριστικών μέτρων προστασίας του υπογείου υδατικού δυναμικού περιοχών του Νομού Φθιώτιδος.
1.1.10.2 Στην υπό απαγόρευση περιοχή του Δήμου Λαμίας και της κοινότητας Αγίας Παρασκευής καθώς και της περιοχής της κοινότητας Αυλακίου που έχει δυτικό όριο τον αγροτικό δρόμο που βρίσκεται στη θέση ΄΄Μαυρο-μαντήλα’’ και Νότιο την παλαιά Εθνική οδό , επιτρέπεται η ανόρυξη γεωτρήσεων και από ομάδες παραγωγών που συμπληρώνουν έκταση τουλάχιστον 200 στρέμματα.
1.1.10.3 Επιτρέπεται η αντικατάσταση – εκβάθυνση- καθαρισμός νομίμων υφισταμένων φρεάτων και γεωτρήσεων στις υπό απαγόρευση ,περιοχές ύστερα από χορήγηση σχετικής άδειας. Ως νομίμως υφιστάμενα φρέατα και γεωτρήσεις θεωρούνται αυτά τα οποία έχουν ανορυχθεί με σχετική άδεια ή είναι ηλεκτροδοτημένα.
1.2 ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Θέτουμε σε περιορισμό τις ανορύξεις αρδευτικών φρεάτων και γεωτρήσεων σε όλες τις Δημοτικές και Κοινοτικές περιοχές του Νομού Φθιώτιδας. Στις υπό περιορισμό περιοχές επιτρέπουμε την ανόρυξη νέων φρεάτων ή γεωτρήσεων μόνον κατόπιν άδειας σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1.2.1. Kατώτερο όριο έκτασης ιδιόκτητων αγροτεμαχίων, στα οποία θα δίνεται άδεια ανόρυξης νέου φρέατος ή γεώτρησης 30 στρ.Η έκταση αυτή ισχύει και για ενοικιασμένα αγροτεμάχια με συμβολαιογραφικό συμφωνητικό μίσθωσης τουλάχιστον για 10 χρόνια.Τυχούσα διαφορά εκτίμησης στα πιο πάνω όρια της έκτασης ανερχόμενη σε μείον 10% δεν αποτελεί κώλυμμα για την χορήγηση της απαιτούμενης άδειας. Σε περίπτωση που η εξυπηρετούμενη έκταση από το φρέαρ ή τη γεώτρηση που θα ανορυχθεί ,αποτελείται από περισσότερα αγροτεμάχια ,θα πρέπει να βρίσκονται σε ακτίνα μικρότερη των 500 μέτρων από το φρέαρ ή τη γεώτρηση και με την προϋπόθεση ότι η ελάχιστη συνεχόμενη έκταση εντός της οποίας θα ανορυχθεί η γεώτρηση θα είναι 10 στρ. Επιτρέπεται η μεταφορά νερού για άρδευση ιδιοκτήτων αγροτεμαχίων μέχρι 1000 μ.
1.2.2. Οι ενδιαφερόμενοι για την ανόρυξη φρέατος ή γεώτρησης για αρδευτικούς σκοπούς ,που δεν έχουν την απαιτούμενη έκταση των 30 στρεμμάτων μπορούν να συγκροτούν ομάδες με άλλους παραγωγούς προς συμπλήρωση του ορίου της απαιτούμενης έκτασης για την ανόρυξη φρέατος ή γεώτρησης.
1.2.3. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ της γεώτρησης ή του φρέατος που πρόκειται να ανορυχθεί και των γεωτρήσεων και φρεάτων που υπάρχουν σε λειτουργία ορίζεται σε 200 μέτρα , με εξαίρεση την υδροκριτική λεκάνη της παράκτιας ζώνης που δεν βρίσκεται σε απαγόρευση και έχει δυτικό όριο υην παλαιά Εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών όπου η αντιστοίχη απόσταση ορίζεται σε 300 μέτρα. Τυχούσα διαφορά εκτίμησης στις ανωτέρω αποστάσεις ανερχόμενη σε μείον 10% δεν αποτελεί κώλυμμα για την χορήγηση της απαιτούμενης άδειας. Οι αποστάσεις των 200 ή 300 μέτρων που απαιτούνται να έχουν τα ανορυσσόμενα φρέατα και γεωτρήσεις αντίστοιχα από τα υπάρχοντα γειτονικά των , ισχύουν και από τα γειτονικά φρέατα και γεωτρήσεις που βρίσκονται σε όμορους Νομούς.
1.2.4. Οι γεωτρήσεις και τα φρέατα που ανορύσσονται να απέχουν 20 μέτρα από τον άξονα του παραπλεύρου δρόμου της Ν.Ε.Ο , 40 μέτρα από το όριο του Παλαιού Βασικού Εθνικού Δικτύου , 20 μέτρα από τον άξονα των Επαρχιακών δρόμων, 10 μέτρα από το όριο των Κοινοτικών δρόμων, 5 μέτρα από το όριο των αγροτικών δρόμων, 15 μέτρα από το όριο της απαλλοτριωμένης ζώνης στις σιδηροδρομικές γραμμές , 20 μέτρα εκατέρωθεν αγωγού φυσικού αερίου καθώς και του αγωγού μεταφοράς καυσίμων Ελληνικού Στρατού.
1.2.5. Οι φυσικές πηγές θα θεωρούνται σαν γεωτρήσεις και οι εκτελούμενες γεωτρήσεις και τα φρέατα θα απέχουν τουλάχιστον 200 ή 300 μέτρα από αυτές και 500 μέτρα από τις αρδευτικές πηγές και γεωτρήσεις Δήμων και Κοινοτήτων ,εφ’ όσον δεν υπάρχει άλλη απόφαση που να ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα των αποστάσεων. Τυχούσα διαφορά εκτίμησης στις ανωτέρω αποστάσεις ανερχόμενη σε μείον 10% δεν αποτελεί κώλυμα για την χορήγηση άδειας.
1.2.6. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
1.2.6.1. Το κατώτατο όριο έκτασης αγροτεμαχίου που ορίζεται πιο πάνω δεν ισχύει προκειμένου για την ανόρυξη νέων φρεάτων και γεωτρήσεων σε αντικατάσταση αυτών που λειτουργούσαν και αχρηστεύτηκαν από ανωτέρη βία , ήτοι λόγω κατακρήμνισης , στείρευσης κλπ. 1.2.6.2. Σε περιπτώσεις θερμοκηπιακών καλλιεργειών με μόνιμες εγκαταστάσεις οι ανωτέρω περιορισμοί που αφορούν την απαιτούμενη έκταση και απόσταση καθώς και τα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ορισμένες περιοχές δεν ισχύουν .Στις περιπτώσεις αυτές θα χορηγείτε άδεια ανόρυξης μικρής γεώτρησης αναλόγου βάθους και διαμέτρου (4’’ στις περιοχές που έχουν τεθεί απαγορευτικά μέτρα και αφού ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ,μελέτη, έγκριση, κλπ). 1.2.6.3. Eπιτρέπεται η ανόρυξη φρεάτων ή γεωτρήσεων Δήμων , Κοινοτήτων , Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και Συλλογικών αρδευτικών έργων σε αποστάσεις μικρότερες των 200 ή 300 μέτρων από τα γύρω λειτουργούντα ιδιωτικά φρέατα ή γεωτρήσεις , σε περιοχές με καλή υδροφορία , μετά από ειδική κατά περίπτωση γνωμάτευση των αρμοδίων για τα περιοριστικά μέτρα υπαλλήλων. Σε περίπτωση επηρεασμού της παροχής των ως άνω ιδιωτικών φρεάτων ή γεωτρήσεων , οι αρδευτικές ανάγκες των ιδιοκτήτων εκτάσεων που εξυπηρετούνταν από τα φρέατα ή γεωτρήσεις , θα καλύπτονται από τα ανορυσσόμενα φρέατα ή γεωτρήσεις των Δήμων , Κοινοτήτων ,ΤΟΕΒ ή Συλλογικών αρδευτικών έργων.
1.2.6.4. Στις περιπτώσεις που οι πηγές είναι Δημοτικές , Κοινοτικές ή ομάδας παραγωγών θα δύναται να αυξομειωθεί η απόσταση των 200 μ , 300 μ ή 500 μ όταν με ειδική έκθεση του γεωλόγου προτείνεται αυτό.
1.2.6.5. Παραγωγός που είναι αποδεδειγμένα ιδιοκτήτης φυσικής πηγής , μετά από υποβολή σχετικής έκθεσης από υπαλλήλους που ορίζονται με απόφαση μας για την εξέταση των αιτημάτων των ενδιαφερομένων , δύναται να ανορύξει αρδευτική γεώτρηση σε απόσταση μικρότερη των 200 ή 300 μ. από την πηγή του.
1.2.6.6. Κάθε γεωργοκτηματίας ή ομάδα παραγωγών που έχει συνεχόμενη έκταση τουλάχιστον διπλάσια της κατωτάτης όπως αυτή ορίζεται ανωτέρω μπορεί να ανορύξει τα μέχρι δύο (2) φρέατα ή γεωτρήσεις μέσα σε αυτή , εφόσον δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί από την παροχή του ενός φρέατος ή της μίας γεώτρησης και σε απόσταση μικρότερη των 200 ή 300 μ από τα αντίστοιχα ιδιόκτητα. 1.2.6.7. Προκειμένου για ανορύξεις ορυγμάτων:
1.2.6.7.1. Η απόσταση των 200 μ δύναται να αυξομειωθεί όταν ειδική γεωλογική έκθεση κατά περίπτωση προτείνει αυτό. 1.2.6.7.3. Επιτρέπεται η ανόρυξη γεωτρήσεων σε αποστάσεις μικρότερες των 200 ή 300 μ από ορύγματα με την προϋπόθεση ότι θα απομονώνονται τα ανώτερα στρώματα της γεώτρησης. 1.2.7. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Η αντικατάσταση φρέατος ή γεώτρησης που αχρηστεύτηκε από ανώτερη βία, στείρευση κλπ θα γίνεται ύστερα από χορήγηση σχετικής άδειας , σε απόσταση μέχρι 15 μ γύρω από τα κατεστραφέντα και εφόσον δεν έχει παρέλθει τριετία από την καταστροφή των. Η ως άνω απόσταση είναι δυνατόν να αυξηθεί σε περίπτωση κατάληψης του χώρου της γεώτρησης από την κατασκευή έργων (χάραξη νέων δρόμων, σιδηροδρομική γραμμή κλπ).Επίσης απαιτείται άδεια για την εκβάθυνση ή καθορισμό φρέατος ή γεώτρησης. Οι εκβαθύνσεις ή αντικαταστάσεις φρεάτων μπορεί να γίνουν και με γεωτρήσεις μικρής διαμέτρου 4’’ ή 6’’ ιντσών.Οι αντικαταστάσεις και εκβαθύνσεις γεωτρήσεων σε απαγορευμένες περιοχές για την προστασία των καρστικών ασβεστολίθων θα γίνονται με γεώτρηση 4’’ ή 6’’ όταν πρόκειται να συναντήσουν τον καρστικό υδροφορέα για να αποφεύγεται η υπεράντληση των υδροφορέων.
1.2.8. ΔΙΑΦΟΡΑ
1.2.8.1. Σε κάθε ενδιαφερόμενο γεωργοκτηματία δύναται να χορηγείται άδεια ανόρυξης μέχρι δύο (2) κατά ανώτατο όριο ιδιωτικών φρεάτων ή γεωτρήσεων. Επίσης επιτρέπεται η συμμετοχή του σε ομαδικές γεωτρήσεις μέχρι δύο (2) κατά ανώτατο όριο για κάθε Δημοτική περιοχή.
1.2.8.2. Στις περιπτώσεις που έχουν κατατεθεί δύο οι περισσότερες αιτήσεις θα συνεξετάζονται από την αρμόδια επιτροπή. Εάν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις (αποστάσεις κλπ ) ή υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι για την ίδια θέση ή περιοχή , όπως προκύπτει από την γεωλογική έκθεση και το τοπογραφικό διάγραμμα του κτήματος , η προτεινόμενη θέση δεν αποτελεί δέσμευση για την αρμόδια Επιτροπή και το σημείο ανόρυξης θα ορίζεται από αυτή ή θα χορηγείται μία άδεια για την ανόρυξη γεώτρησης κοινής εκμετάλλευσης. 1.2.8.3. Στις περιπτώσεις διαφωνίας συνιδιοκτητών γεώτρησης, για αντικατάσταση της θα δίδεται άδεια στον ενδιαφερόμενο για την αντικατάσταση της γεώτρησης συνιδιοκτήτη , με την υποχρέωση αυτού να χορηγεί νερό στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες εφόσον αποδέχονται να συμμετάσχουν αναλογικά στην δαπάνη που θα γίνει για την αντικατάσταση της γεώτρησης.
1.2.8.4. Σε περίπτωση μείωσης παροχής των φρεάτων ή γεωτρήσεων λόγω κάμψης του υπογείου δυναμικού ή αλληλοεπηρεασμού αυτών στις περιοχές που βρίσκονται σε επηρεασμό ή απαγόρευση. α) Απαγορεύουμε με σχετική απόφαση μας την μεταφορά νερού εκτός των ορίων του αγροτεμαχίου που λειτουργεί το φρέαρ ή η γεώτρηση. β) Με την απόφαση μας θα καθορίζεται , η έκταση που θα αρδευτεί , η κατηγορία των καλλιεργειών που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από κάθε ένα φρέαρ ή γεώτρηση ή και την λειτουργία αυτών εκ περιτροπής και σε τακτό χρονικό διάστημα ανάλογα με την έκταση που πρόκειται να αρδευτεί από κάθε ένα ιδιόκτητο φρέαρ ή γεώτρηση. 2. ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ Απαγορεύουμε σε όλες τις Δημοτικές και Κοινοτικές περιοχές του Νομού Φθιώτιδας την χωρίς άδεια εκτέλεση έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων (φρέατα , γεωτρήσεις κλπ) , καθώς και την χρήση του νερού προς εξυπηρέτηση σκοπών : Αγροτοβιομηχανίας – Κτηνοτροφίας – Υδατοκαλλιέργειας – Διαβίωση ψαριών Βιομηχανίας – Ύδρευσης – Τουρισμού και Ενέργειας. Στις ανωτέρω περιπτώσεις η άδεια θα χορηγείται από την αρμόδια κατά περίπτωση υπηρεσία σύμφωνα με το Π.Δ 256/89 και την αριθμ. Φ16 /5813/17-5-89 κοινή απόφαση Υπουργών σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Οι αποστάσεις των ως άνω γεωτρήσεων από άλλες υδροληψίες θα καθορίζονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους που θα εξετάζουν την αίτηση , ανάλογα με τις υδρογεωλογικές συνθήκες της περιοχής και της ζητούμενης παροχής ( όσον αφορά τις αποστάσεις από Νεκροταφεία , Χώρους διαθέσεως αποβλήτων κλπ θα είναι κατ’ ελάχιστον αυτές που ορίζονται στις ισχύουσες Υγειονομικές διατάξεις ) με εξαίρεση τις γεωτρήσεις για βιομηχανικούς σκοπούς , όπου θα τηρούνται οι αποστάσεις που ισχύουν στις αρδευτικές γεωτρήσεις. Για την χορήγηση άδειας για υδρευτικούς σκοπούς πρέπει ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία αντίγραφο οικοδομικής άδειας και να έχει γίνει έναρξη εργασιών ανέγερσης της οικοδομής που θα διαπιστώνεται με τεκμηριωμένα στοιχεία , ή να έχει οικοδομή νόμιμα κτισμένη εντός οικισμού και να μην εξυπηρετείται από υδρευτικό δίκτυο. Στους οικισμούς η ομάδα οικιών που δεν υπάρχει που δεν υπάρχει υδρευτικό δίκτυο θα χορηγείται άδεια ανόρυξης μόνο ομαδικών υδρευτικών γεωτρήσεων. Eπίσης όταν η χορηγούμενη ποσότητα νερού για την εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων οικισμών είναι ανεπαρκής , θα χορηγούνται άδειες εκτέλεσης ομαδικών γεωτρήσεων με σκοπό τη συμπλήρωση των υδρευτικών των αναγκών. Ως ομαδική γεώτρηση θα θεωρείται και αυτή που χορηγείται για εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών Ξενοδοχειακών μονάδων. Επίσης για προστασία των υπογείων υδροφορέων από ρύπανση ή μόλυνση απαγορεύουμε την κατασκευή και διοχέτευση σε απορροφητικούς βόθρους , ακατέργαστων λυμάτων από ρυπογόνους βιομηχανίες, βιοτεχνίες κλπ δραστηριότητες (πχ ελαιοτριβεία κλπ ) στις περιοχές αλλουβιακών πεδίων κόνων πλευρικών κορρημάτων και χειμαρρωδών ή ποταμοχερσέων αποθέσεων (ιδέ και φύλλα γεωλογικών χαρτών εκδόσεως ΙΓΜΕ που καλύπτουν το Νομό Φθιώτιδας κλίμακα 1:50.000 ) που είναι εξόχως υδροφόροι γεωλογικοί σχηματισμοί.
3. ΓΕΝΙΚΑ
3.1. Αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση των αδειών ανάλογα με την κατηγορία της ή του έργου είναι:
3.1.1. Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων ¶ρδευση – Κτηνοτροφία – Υδατοκαλ- λιεργεια – Διαβίωση Ψαριών – Αγροτοβιομηχανία.
3.1.2. Τ.Υ.Δ.Κ :Ύδρευση
3.1.3. Ε.Ο.Τ :Αναψυχή
3.1.4. Δ/νση Βιομηχανίας :Βιομηχανική χρήση και άλλες ενεργειακές χρήσεις εκτός της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας που είναι αρμοδιότητα της Δ/νσης Ανανεώσιμων Πηγών και Αξ/σης Ενέργειας του Υπουργείου Ανάπτυξης όπως λεπτομερέστερα ορίζονται στο παράστημα 1 του Π.Δ 256/89.
3.1.5. Επίσης από την Δ.Ε.Β και μέχρι εκδόσεως του σχετικού Π.Δ (¶ρθρο 4 , παρ 9 του Ν.Δ 1739 ) θα χορηγούνται όλες οι άδειες εκτέλεσης έργου , όλων των χρήσεων Νομικών Προσώπων.
3.2 Οι άδειες χορηγούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων , υποβολή όλων των σχετικών δικαιολογητικών , εξέταση των αιτημάτων από υπαλλήλους που ορίζονται με απόφαση μας και σχετική εισήγηση του τμήματος διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφ. Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας. Κατά την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών θα προσκομίζεται υποχρεωτικά Τοπογραφικό διάγραμμα ανάλογης κλίμακας κατά περίπτωση όπου θα φαίνεται η θέση της υδροληψίας , τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια που θα εξυπηρετηθούν από αυτή σε απόσταση μέχρι 1000 μ. καθώς και οι πλησιέστερες αρδευτικές υδροληψίες (φρέατα , γεωτρήσεις ) και υδρευτικές πηγές και γεωτρήσεις Δήμων και Κοινοτήτων , με εξαίρεση τις περιπτώσεις αντικατάστασης ηλεκτροδοτημένων γεωτρήσεων όπου το τοπογραφικό διάγραμμα , θα είναι δυνατόν να αντικατασταθεί με ανάλογο σκαρίφημα. Τα ανωτέρω στοιχεία θα βεβαιώνονται από το Δήμαρχο ή Πρόεδρο της Κοινότητας και τον Αγροφύλακα της περιοχής .Επίσης θα προσκομίζεται σχετική γεωλογική έκθεση από Γεωλόγο. Η κατασκευή της γεώτρησης θα επιβλέπεται από Γεωλόγο ο οποίος θα υποβάλει στην αρμόδια Υπηρεσία έκθεση αποτελεσμάτων ( γεωλογική τομή , ανάλυση νερού , κλπ). 3.3 Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε οκτώ (8) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας και η άδεια χρήσης του νερού ισχύει για δέκα (10) χρόνια . Η άδεια εκτέλεσης του έργου παύει να ισχύει σε περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί εκτός εάν έγκαιρα δοθεί παράταση ύστερα από σχετική αίτηση του δικαιούχου . Η παράταση αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει το μισό χρονικό διάστημα της αρχικής προθεσμίας . Εάν μετά το τέλος της παράτασης το έργο δεν έχει εκτελεσθεί από τον ενδιαφερόμενο τότε αυτός μπορεί να επανέλθει με νέα αίτηση του και εφόσον υπάρχει αίτημα και άλλου παραγωγού για εκτέλεση έργου στην ίδια περιοχή , οι αιτήσεις θα συνεξετάζονται σύμφωνα με τους όρους της παραγράφου
1.2.8.2.
3.4. Ο ενδιαφερόμενος για την εκτέλεση γεώτρησης έχει την υποχρέωση να τοποθετεί πιεζόμετρο στη γεώτρηση για την πραγματοποίηση σταθμημετρικών παρατηρήσεων στα υπόγεια νερά και υδρομετρητή για τον έλεγχο της χρησιμοποιούμενης ποσότητας νερού. Η λειτουργία των γεωτρήσεων που υπάρχουν στις περιοχές που βρίσκονται σε περιορισμό θα γίνεται με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες, αυτών θα έχουν υποχρέωση για την κατασκευή ειδικών υποδοχών εισόδου της ταινίας του σταθμημέτρου και την τοποθέτηση υδρομετρητών επ’ αυτών , όταν αυτό υποδεικνύεται από την αρμόδια υπηρεσία και θα επιτρέπουν την εκτέλεση σταθμημετρικών παρατηρήσεων.
3.5. Το βάθος των νέων φρεάτων και γεωτρήσεων θα πρέπει να είναι ανάλογο των Υδρογεωλογικών συνθηκών των περιοχών και των αποστάσεων αυτών από τη θάλασσα. Επίσης οι διάμετροι των γεωτρήσεων θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μην επιτρέπουν άντληση παροχών μεγαλυτέρων από αυτές που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι. 3.6 Οι χορηγούμενες θα ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για το έργο ή τη χρήση που χορηγήθηκαν απαγορευμένης κατ’ οποιαδήποτε τρόπο αλλαγής αυτής ή διάθεση ς του νερού σε τρίτους. Το πλεονάζον υπόλοιπο νερού γεώτρησης ή άλλου υδροληπτικού έργου , αφού καλυφθούν στο ανώτατο όριο οι πραγματικές ανάγκες χρήσης που αναγράφονται στην άδεια του δικαιούχου , διατηρείται σε εφεδρία από την αρμόδια υπηρεσία και μπορεί να αποδοθεί σε χρήσεις σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.2 του Ν.1739/87.
4. ΕΛΕΓΧΟΣ
4.1. Τη γενική εποπτεία για τα μέτρα που θεσπίζονται με την παρούσα απόφαση καθώς και την εξέταση αιτήσεων για τη χορήγηση αδειών ανόρυξης φρεάτων , γεωτρήσεων καθώς και τη μελέτη κάθε θέματος που αποβλέπει στην προστασία και επωφελή χρησιμοποίηση για τους παραγωγούς του Νομού Φθιώτιδας και την Εθνική Οικονομία γενικότερα του υπογείου υδατικού δυναμικού αναθέτουμε σε υπαλλήλους που ορίζονται με απόφαση μας. Οι ανωτέρω υπάλληλοι για την εκπλήρωση του τόσου σοβαρού έργου που ανατίθεται σε αυτούς που επισκέπτονται όλες τις περιοχές που έχουν τεθεί σε απαγόρευση και περιορισμό , θα συγκεντρώνουν και θα επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία διακύμανσης στάθμης των υπογείων υδάτων και θα μας υποβάλουν κάθε έτος ή και νωρίτερα λεπτομερή έκθεση για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. 4.2. Τον έλεγχο και την παρακολούθηση της εκτέλεσης της απόφασης αυτής έχουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και τα Αγρονομεία (Αγροφύλακες) συνεπικουρούμενοι από τις αρμόδιες για την έκδοση αδειών υπηρεσίες.
4.3. Για τη βεβαίωση των παραβάσεων τα αρμόδια όργανα για τον έλεγχο της τήρησης Των όρων των αδειών χρήσης νερού , εκτέλεσης έργου κλπ προβαίνουν σε άμεση έγγραφη ανακοίνωση της παράβασης (αδικήματος) προς την αρμόδια υπηρεσία που έχει εκδόσει την άδεια προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο Με την έναρξη ισχύος της απόφασης αυτής παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη κανονιστική μας απόφαση που αναφέρεται σε περιορισμούς στη χρήση νερού και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων (φρέατα, γεωτρήσεις κλπ). Περίληψη της παρούσας απόφασης θα δημοσιευτεί στην Τοπική εφημερίδα ‘’ΤΟ ΦΩΣ’’.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΤΡΙΑΝΤ.ΜΠΕΛΛΟΣ
© Copyright 2002 Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων Φθιώτιδας



 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
Συγγραφέαςhttp://business.hol.gr/naftnews/99/03/19/0212.htm 
Ημερ. καταχώρησης4/4/2005 4:30:26 μμ 
Κείμενο2 δισεκατομμύρια άνθρωποι διψούν

Περιορίστηκαν οι πηγές γλυκού νερού

Σxεδόν 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε 29 xώρες υποφέρουν σήμερα από έλλειψη νερού, ενώ 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έxουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σύμφωνα με στοιxεία του OHE και της Παγκόσμιας Eπιτροπής για το νερό τον 21ο αιώνα, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της σύνοδο το Σάββατο στο Kάιρο.

Σύμφωνα με τα στοιxεία αυτά, το 2025, θα ξεπεραστεί το όριο του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων που αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού σε 48 xώρες.

Aν δεν γίνει τίποτε για να προστατευθεί αυτή η πηγή ζωής για τον άνθρωπο, το 2050 σxεδόν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 55 xώρες θα αντιμετωπίζουν άμεσα έλλειψη νερού, σύμφωνα με τις προβλέψεις που έγιναν από την οργάνωση «Population Action International», η οποία ανήκει στην Παγκόσμια Eπιτροπή για το νερό τον 21ο αιώνα.

Tο αμερικανικό Διεθνές Iνστιτούτο για τη διαxείριση του νερού παρουσιάζεται ακόμη πιο απαισιόδοξο και υπογραμμίζει ότι η μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων νερού θα επηρεάσει το ένα τρίτο του πληθυσμού μέσα στα επόμενα 25 xρόνια.

Oι πηγές γλυκού νερού στον πλανήτη μας έxουν περιοριστεί πολύ (το 97,5% του νερού του πλανήτη είναι αλμυρό), αλλά δεν έxουν λιγοστέψει. Aυτό που έxει πολλαπλασιαστεί είναι η κατανάλωση νερού, η οποία πενταπλασιάστηκε στη διάρκεια της τελευταίας πεντηκονταετίας στην Eυρώπη και επταπλασιάστηκε στη διάρκεια του αιώνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Oι παράγοντες οι οποίοι ευθύνονται για την αύξηση της κατανάλωσης νερού είναι η δημογραφική έκρηξη και η άρδευση, ενώ η έλλειψη δράσης για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης δημιουργεί προβλήματα στη xρήση του γλυκού νερού: τα μισά από τα ποτάμια και τις λίμνες του κόσμου είναι «σοβαρά μολυσμένα».



 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςSpyros Bakas 
Ημερ. καταχώρησης6/4/2005 9:42:48 μμ 
ΚείμενοΤο προβλημα της σωστης διαχειρησης των υδατινων πόρων είναι ένα θεμα το οποίο θα κληθουμε να αντιμετωπίσουμε σε μεγαλυτερη κλιμακα τα επόμενα χρόνια.

Λυπηρες και αστοχες ενεργειες όπως αυτή της διοικησης της κοινοτητας Βαρδατων ερχονται να υπονομεύσουν τον φυσικό πλόυτο της ευρυτερης περιοχής και να καταδικάσει σε δυσμένεια τα συμφεροντα των απλών γεωργων του τόπου αυτου.

Μια περιοχή με ιδιαιτερη ιστορία, που χανεται στους πανεμορφους μυθους της Αλκυόνης ,του Κύηκα της Ιόλης . Μια περιοχή που μνημονεύεται από τον Όμηρο και οδηγησε τον Σοφοκλή να της αφιερωσει μια από τις τραγωδίες του. Μια περιοχή που εζησε ένα μερος της ζωης του -αλλα και το μερος που ερωτευθηκε- ο Ηρακλής .
Μια περιοχή πανεμορφη που αν συνεχιστει να αντιμετωπίζονται όλα γυρω από τον ανθρωποκεντρικό αξονα θα χασει την ιδιαιτεροτητά της και θα μεταμορφωθεί απλά σε ένα μεταμοντερνο ψευτοβιομηχανοποιημένο ελληνικόχωριό της Ευρω-ελλάδας .

Καλώ τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής αλλα και ιδιαιτερα της κοινότητας Βαρδατών (που δειχνουνε να μην εχουνε καταλάβει σε τι ευλογημένο τόπο γενηθηκαν) να δραστηριοποιηθούνε προς την κατευθυνση της προστασίας του φυσικού πλούτου του τόπου τους.

Τίμιες προσπάθειες σαν αυτή του Θανάση Ζαγγογιάνη, πρεπει να εχουν την αγαπη και συμπραξη όλων μας.

Σπύρος Μπάκας.
Γοργοπόταμος.
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςSpyros Bakas 
Ημερ. καταχώρησης6/4/2005 9:46:59 μμ 
Κείμενο


ekathimerini.com :


Government to draft management plans for water resources.

"Development Minister Dimitris Sioufas noted that Greece still lacks an integrated plan for the rationalized use of water resources."

------------------------------------------------------

The problems of managing water resources in Greece and abroad were the focus of a meeting titled “Toward a New Management Strategy for Water Resources,” organized yesterday by the non-governmental organization Citizens for the Future.

“Few people realize that what has prolonged life expectancy by many years in the 20th century is the purification and chlorination of drinkable water. The contribution of this factor has surpassed that of all medicines together,” Development Minister Dimitris Sioufas said when opening the event.

Referring to Greece, Sioufas explained the reasons for the problems in the rational management of the country’s water resources: the uneven distribution of water resources in the country (with more rain in western than in eastern Greece); the unbalanced spread of demand (the Thessaloniki-Athens-Patras axis shows increased demand); the dependence of northern Greece on river water coming from neighboring states; and the many waterless or almost waterless islands.

The minister stressed that there is still no complete plan for managing water resources rationally in Greece, adding that there are ongoing studies for the drafting of Water Resource Management Plans for each water region in the country, aiming at a complete analysis tool to manage water.

Deputy Minister for Foreign Affairs Evripidis Stylianidis, discussing whether water might become a cause of war in the Middle East, emphasized the lack of water sufficiency in the region given that most rivers cut through more than one country, so “their management has mainly political dimensions and requires cooperation.”

Representatives from Israel, Jordan and the Palestinian Authority, participating in the conference, agreed that the lack of water in the region requires cooperation among the countries concerned.

Stylianidis added that within the context of Greece’s development policy, the Foreign Ministry has included in its priority programs for the planning and reparation of water and sewage networks as well as the purification and decontamination of water.

EU Environment Commissioner Stavros Dimas said in a message from Brussels that water resources management in Europe and the Middle East is a priority for the Union, as expressed during the summit for sustainable development in 2002 in Johannesburg. He also said that in the Mediterranean context of this initiative Greece will be invited to play a leading role in the 2005-2007 period.


ekathimerini.com
 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΔΗΜΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 
Ημερ. καταχώρησης10/4/2005 7:23:03 μμ 
ΚείμενοΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μοσχοχώρι, 1-4-2005
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Αριθ. Πρωτ 1357
ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση :Μοσχοχώρι Προς
Ταχ. Κώδικας:35100 Λαμία τον κ Αθανάσιο Ζαγγογιάννη
Τηλέφωνο :22310-82533 Νικολάου 46
F.A.X :22310-82530 Νέο Ηράκλειο Αττικής



Κύριε Ζαγγογιάννη,
Σε απάντηση της από 31-3-2005 καταγγελία σας και προς ενημέρωσή σας, σας αποστέλλουμε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παραχωρητήριο δωρεάς δεν υπάρχει στα αρχεία μας.Εαν ανευρεθεί σε έρευνα που θα ακολουθήσει, θα σας αποσταλεί άμεσα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΑΘΟΥΛΑΣ

 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΒασίλης Τσαντίλας 
Ημερ. καταχώρησης11/4/2005 10:21:42 πμ 
ΚείμενοΔυστυχώς φίλε Θανάση η οικολογική συνείδηδη στην νεο-ελλάδα είναι ασήμαντη έως ανύπαρκτη. Προφάνώς μόνο μαζικές κοινητοποιήσεις των κατοίκων μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Θα πρότεινα να γίνει ενημέρωση όλων των κατοίκων για το τι πρόκειται να γίνει ώστε να δημιουργηθεί μια σημαντική πίεση προς τον δήμαρχο. 
 
 
ΘέμαRe: Παράνομη παραχώρηση κρατικής γεώτρησης σε ιδιώτη 
ΣυγγραφέαςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ 
Ημερ. καταχώρησης23/4/2005 11:23:16 μμ 
ΚείμενοΕυχαριστώ δημόσια, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μοσχοχωρίου κ. Δημ. Αργυρόπουλο για την συνέντευξη του στον «ΛΑΜΙΑΚΟ ΤΥΠΟ» στις 7/04/05, για το εύλογο ενδιαφέρον που επέδειξε στο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το χωριό μου και την ευρύτερη περιοχή, επιδεικνύοντας οικολογικές ανησυχίες και θέτοντας το όλο πρόβλημα στην Σωστή του Βάση με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις.

Επίσης την εφημερίδα «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ» για την δημοσίευση της συνέντευξης και το ενδιαφέρον που επέδειξε για την επικείμενη οικολογική καταστροφή,

σε αντίθεση με τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής μας το οποίο δεν ενδιαφέρθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει να κάνει με το περιβάλλον και το ΥΠΕΡΤΑΤΟ αγαθό που είναι το νερό – ως ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ -, αλλά με τον ξυλοδαρμό που έγινε στο Έκτατο Συμβούλιο του δήμου Γοργοποτάμου ανάμεσα σε δύο συμβούλους για το ίδιο θέμα.

Είδηση η μία, Είδηση και η άλλη ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πρώτη δεν έχει Τηλεθέαση .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ τους ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ της εφημερίδας «ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ»
 
 
 
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.