Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Εδώ Και τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ.

Τη συγκυρία αυτή, αποτέλεσμα μοναδικού φαινομένου στα πολιτικά χρονικά του τόπου μας, η νέα διακυβέρνηση της Νέας Διαπλοκής και αδυναμίας να κυβερνήσει αξιοπρεπώς, έστω και με την ελάχιστη επάρκεια, την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής, επέλεξε τον εύκολο τρόπο του αυτοχειριασμού της.

Να λοιπόν η ευκαιρία του "ώριμου φρούτου", που δίνετε "Εδώ και Τώρα" στο ΠΑΣΟΚ, είναι η τελευταία ίσως ευκαιρία (με το σημερινό ηγετικό σχήμα), η οποία αν την διαχειριστεί ακόμη μια φορά, με προχειρότητα ή με αλαζονεία θα καταγράψει ακόμη μια λανθασμένη επιλογή, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.

Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, έχει εκτιμηθεί λάθος και η εύκολη εξήγηση που αποδίδεται στην δήθεν ανεπάρκεια ή ανικανότητα του Αρχηγού του κόμματος, από στελέχη του εγκληματική. Αυτό που είναι γεγονός και πρέπει να συνεκτιμηθεί είναι η συλλογική ευθύνη η οποία οδηγεί στην ατομική ευθύνη του αρχηγού του κόμματος.

Οι δημοσκοπήσεις, αν και καταγράφονται πανελλαδικά από ένα συγκεκριμένο δείγμα, το οποίο και σε ένα ικανό ποσοστό, ΟΧΙ μεγαλύτερο του (+ -) 3%, είναι εύλογο να μετακυλίεται, υπέρ των συμφερόντων του "παραγγέλλοντα".

Μέχρις εκεί όμως, οι εταιρείες ΔΕΝ διακινδυνεύουν την αξιοπιστία τους, περαιτέρω του λεγόμενου στατιστικού λάθους.

Η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά, να παραγγέλλουν δημοσκοπήσεις, και σε περίπτωση δυσμενών καταγραφών, να αποποιούνται την εγκυρότητα τους, είναι τουλάχιστον κακή υποκριτική ατάλαντων ηθοποιών, αντίστοιχους με εκείνους, που συμμετείχαν την δεκαετία του 50 στα λεγόμενα θεατρικά "μπουλούκια".

Η χώρα και το πολιτικό σύστημα, της N.Δ.εξιάς διακυβέρνησης, έχει πιάσει πάτο, πάτο σε όλα τα επίπεδα.

Η σήψη και τα σκάνδαλα καταγράφονται απελπιστικά, από όλο και περισσότερο στελέχη της, και ακουμπά όλο και βαθύτερα, συνειδησιακά, ακόμη και τα πιο ένθερμα λαϊκά στρώματα των οπαδών της.

Από την άλλη στο ΠΑΣΟΚ, αυτή η δυσαρέσκεια ΔΕΝ καταγράφεται με ανάλογα θετικά αποτελέσματα. ΟΧΙ μόνο στις δημοσκόπησεις αλλά και στη γειτονιά, στον απλό πολίτη.

Εδώ πρέπει να προσέξουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ΜΗΝ ξεχνάνε τη Ν.Δ.εξιά, αλλά και ΔΕΝ συγχωράνε και την αλαζονεία κανενός, όπως επίσης και τη προσωπική οίηση και αδικαιολόγητη τις περισσότερες φορές, προβολή κάποιων στελεχών, (ευτυχώς ολίγων) του κόμματος τους.

Οι ατυχείς συγκυρίες, της παρουσίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, επισφραγίστηκαν με την αυτό/αποδήμηση του, αφού εξαναγκάστηκε, μέσα σε μια αγανακτισμένη ατμόσφαιρα λαϊκής οργής, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη των πράξεων του, καθώς και την συν/ευθύνη των άπληστων υπουργών του.

Σπάνια θα υπάρξει ψηφοφόρος του κόμματος του κ. Καραμανλή, να αμφισβητήσει το άδοξο τέλος τους. Η εποχή και η λογική του ανέντιμου σλόγκαν : "όλο οι άλλοι φταίνε" πέρασε ανεπιστρεπτί.

Επιτέλους ανέλαβε το δυσβάσταχτο βάρος της αποτυχημένης του πολιτικής.

Όσο και να προσπαθήσει κάποιος – όσο και καλόπιστος και να είναι – να βρει λογικές εξηγήσεις σε αυτή τη άθλια πολιτική . Διαπιστώνει με αγανάκτηση :

Προχειρότητα και ερασιτεχνισμό, παντελής έλλειψη στοιχειώδης προγραμματικής συνέπειας που οδηγεί σε μια μεθοδευμένη εξαπάτηση της λαϊκής εντολής . . . ανικανότητα στη διαχείριση, ακόμη και σε τρέχοντα προβλήματα λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Η Απληστία και ροπή στο γρήγορο πλουτισμό, σαφώς με νομότυπους τρόπους, είναι η προσφιλής ενασχόληση, τουλάχιστον αυτών που η επικαιρότητα φωτογραφίζει. Ο απλός πολίτης γνωρίζει ότι οι καταγγελίες και η δήθεν κάθαρση είναι μια καραμέλα η οποία ΔΕΝ μπορούν να του την πιπιλίζουν συνέχεια.
Η τερηδόνα έχει αρχίσει να όζει και να τους "σαπίζει τα δόντια".

Τι να περιγράψει κανείς και πώς να τα ιεραρχήσει:
Το ξεπούλημα, και τη ζημιά του δημοσίου συμφέροντος, από την κρατική δημόσια περιουσία. Τα κάθε είδους σκάνδαλα κλπ.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ.

Ας περιμένουμε τις εξαγγελίες του Προέδρου του κινήματος και ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα κατανοήσουν οι κομματικοί δελφίνοι του κόμματος, ότι το θέμα ΔΕΝ είναι να κερδίσεις τις εκλογές, ούτε όμως και να τις χάσεις προβάλλοντας εαυτόν, αλλά να είσαι συνεπής και να εκπληρώσεις τις προγραμματικές σου δεσμεύσεις.

Η προπορεία και οι δημοσκοπήσεις είναι ζήτημα ολίγων ημερών να επιβεβαιώσουν τη μεγάλη ελπίδα του απλού ψηφοφόρου στο ΠΑΣΟΚ. Την ελπίδα και τη μεταστροφή την βλέπει, ακόμη και ο πιο δύσπιστος ψηφοφόρος, που για εύλογους λόγους, απομακρύνθηκε από το ΠΑΣΟΚ, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη δημοκρατική παράταξη εδώ και πέντε χρόνια.

Το στοίχημα για μια επερχόμενη ΝΙΚΗ, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα υλοποιήσιμο αυτή τη περίοδο, που η Ν. Δεξιά παράταξη καταρρέει από τον ίδιο τον εαυτό της.

Ας προσέξουν οι πολεμοκάπηλοι με τις αδικαιολόγητες ιαχές και εκτιμήσεις :

Τίποτα ακόμη όμως ΔΕΝ έχει κερδηθεί – Τίποτα ακόμη όμως και ΔΕΝ έχει επιτευχθεί.

Χρειάζεται η δυναμική ώθηση για ένα Νέο Ξεκίνημα ΝΙΚΗΣ.

Ας Περιμένουμε τη Κυριακή – Η Δευτέρα θα είναι μια άλλη ημέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη.

===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.