Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Μετά από έντεκα συνεχή χρόνια θα διακόψουμε και θα αποτοξινωθούμε από κάθε επαφή με την επικαιρότητα και τα πληκτρολόγια.Από σήμερα και μέχρι την άλλη εβδομάδα (Μάλλον καλό Σεπτέμβρη) θα είμαστε εκτός διαδικτύου... 
Μετά από έντεκα συνεχή χρόνια θα διακόψουμε 
και θα αποτοξινωθούμε από κάθε επαφή 
με την επικαιρότητα και τα πληκτρολόγια.

Ελπίζουμε να επανέλθουμε ανανεωμένοι 
και με καθαρότερη σκέψη.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους καλούς μας φίλους αναγνώστες 
που μας κάνουν τη τιμή να μας επισκέπτονται 
και να μας δίνουν δύναμη και τη θετική ενέργεια 
για να συνεχίσουμε και να υπηρετούμε 
με την φωνή μας την ενεργή δημοσιογραφία των πολιτών...
----------------------------------------------------

Το αποτέλεσμα παρουσιάζεται στο όμορφο βίντεο του Pedro Fabian

Όταν ο Ψηλορείτης "έσμιξε" με τις Άνδεις

Χιλιάδες "χτυπήματα" "μετρά" το εκπληκτικό βίντεοκλιπ του Pedro Fabián που γυρίστηκε στον Ψηλορείτη και στο οποίο Ινδιάνοι και Κρητικοί, τραγουδούν μαζί το ριζίτικο «Σε Ψηλό Βουνό», «En las montañas», ο ισπανικός εναλλακτικός τίτλος για το κοινό της Αμερικής.

Το βίντεο, να θυμίσουμε, γυρίστηκε στη θέση «Κορακόπετρα» των Ανωγείων.
https://www.cretalive.gr/culture/otan-o-pshloreiths-esmikse-me-tis-andeis-980871
Κατάθεση ψυχής…μεγάλο τραγούδι, όμορφος συνδυασμός! Απολαύστε το--


Από σήμερα και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα είμαστε εκτός διαδικτύου
==========================================
Μετά από έντεκα συνεχή χρόνια θα διακόψουμε και θα αποτοξινωθούμε
από κάθε επαφή με  την επικαιρότητα και τα πληκτρολόγια.

Ελπίζουμε να επανέλθουμε ανανεωμένοι 
και με καθαρότερη σκέψη.

Ζητούμε τη κατανόηση από τους καλούς μας φίλους αναγνώστες
 που μας κάνουν τη τιμή να μας επισκέπτονται και να μας δίνουν
δύναμη και τη θετική ενέργεια για να συνεχίσουμε και να υπηρετούμε
με την φωνή μας την  ενεργή δημοσιογραφία των πολιτών...


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Εάν θέλετε...θα μας βρείτε στο FaceBook και στο Twitter

Τώρα θα είμαστε -Εάν φυσικά το επιθυμείτε - 
στο FaceBook και στο Twitter.

==========================================================================================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιούλη και η Λούμπεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

"ΡΕΣΑΛΤΟ" - Του Ηλία Παπαναστασίου

Γράφτηκαν πολλά άρθρα τις τελευταίες μέρες για τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών και όπως φαίνεται λείπουν κάποιοι αριθμοί. Συγκεκριμένα: 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στις 25 Γενάρη 2015 2.245.000 ψήφους ενώ στις 7 Ιούλη 2019 1.781.000. Έχασε δηλαδή συνολικά 464.000 ψήφους δηλαδή περίπου το 21% των ψήφων του σε 4,5 χρόνια (54 μήνες) συνολικής Κυβερνητικής Θητείας.
Έχασε το 1/5 των ψήφων του γεγονός που μπορεί να μην αποτελεί “εκλογική συντριβή” της τάξης του 35–40% των συνολικών του ψήφων σε 4,5 χρόνια αλλά σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη ήττα.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους πάνσοφους αναλυτές – ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και μη– γιατί αρχίζουν να μετράνε την εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ από το Σεπτέμβρη του 2015 και όχι από τον Γενάρη του 2015 όπως είναι και το σωστότερο;

Ρωτάμε ΓΙΑΤΙ;;;

Μήπως γιατί πρέπει πάση θυσία (α) να μειωθεί το μέγεθος της πραγματικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και (β) να διατηρηθεί – με κάθε μέσο– υπαρκτός ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει σαν παίκτης του Δικομματισμού, παντί τρόπω; Σαν γητευτής και αποπλάνησης των μαζών εξαπατώντας τους στο διηνεκές; Ερώτηση κάνουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 5% από το ποσοστό του Γενάρη 2015, συγκεντρώνοντας το 31.5% των ψήφων από 36.3% τον Γενάρη 2015.

Έχασε 67 Βουλευτές από την τελευταία ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης και κατέβηκε από τους 153 (Άνοιξη 2019) στους 86 Βουλευτές στις εκλογές του Ιούλη 2019.

Έχασε δηλαδή το 44% των Βουλευτικών του εδρών.  ...

Η μεγάλη απάτη της θεωρίας περί ‘ανθρώπινης παρέμβασης’ στο περιβάλλον και στο κλίμαΓράφει ο Κώστας Λάμπος

Οι δυνάμεις της Φύσης και οι φυσικοί νόμοι υπήρξαν από καταβολής του ανθρώπου σκληροί απέναντί του, αλλά ταυτόχρονα και συνεπείς παιδευτές του, με την έννοια ότι τον έσπρωχναν με κάθε δοκιμασία στην αναζήτηση λύσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών τους. Αυτό συμβαίνει άλλωστε με και κάθε άλλη μορφή ζωής αλλά ενστικτωδώς και όχι συνειδητά, όπως συμβαίνει με τον άνθρωπο. Με αυτήν την έννοια η Φύση δεν είναι μόνο η ασύνειδη δημιουργός αλλά και η πρακτική παιδαγωγός της ζωής, διαδικασία που οδήγησε στην διαβαθμισμένη βασανιστική εξέλιξή της με κορυφαία μορφή της αυτή του έλλογου και σκεπτόμενου ανθρώπου, του μοναδικού άλλωστε δημιουργήματός της που αισθάνεται δέος και σεβασμό απέναντί της, στοιχεία που από δυνάμεις αναζήτησης, πολιτισμού και ελευθερίας οι εξουσίες τα ευνούχισαν και τα μετέτρεψαν για λόγους ιδίου συμφέροντος σε λογής-λογής θρησκευτική πίστη υποταγής και εθελοδουλίας. Αυτή η πραγματικότητα καταρρίπτει όλες εκείνες τις ρηχές θεωρίες που αποδίδουν ευθύνες «στην ανθρώπινη παρέμβαση», έτσι γενικά και αφηρημένα, για να απενοχοποιήσουν το σπάταλο, το χαοτικό, τα απάνθρωπο και καταστροφικό καπιταλιστικό σύστημα και να παραπλανήσουν τα θύματα του καπιταλισμού και των ακραίων φυσικών φαινομένων σχετικά με τους υπεύθυνους για την καταστροφή του περιβάλλοντος και για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι πρόσφατες μεγάλες καταστροφές εξαιτίας ακραίων κλιματικών/καιρικών φαινομένων ξαναζωντανεύουν τους προβληματισμούς των κοινωνιών τόσο για τις αιτίες, όσο και για τις δυνατότητες των οργανωμένων κοινωνιών να προφυλαχτούν από αυτά. Οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί παραπλάνησης των κοινωνιών έπιασαν και πάλι δουλειά επιστρατεύοντας αγράμματους ή/και αργυρώνητους κονδυλοφόρους και κάθε λογής φαντασμένους ‘πλύστες εγκεφάλων’ με το γνωστό παραμύθι, ότι για όλα αυτά ‘φταίει ο άνθρωπος’ και μάλιστα ‘ο αμαρτωλός άνθρωπος’ και γι αυτό μας τιμωρεί ο ‘θεός’.

Όμως από ακαδημαϊκούς και διαπρεπείς επιστήμονες, δεν περιμένει κανείς να παρουσιάζουν το περιβαλλοντικό ζήτημα σαν ένα ‘προπατορικό αμάρτημα’, σύμφωνα με το οποίο για την καταστροφική παρέμβαση στο κλίμα και στο περιβάλλον ‘φταίει η ανθρωπογενής παρέμβαση’, δηλαδή ο άνθρωπος’, έτσι γενικά και αφηρημένα. Κι αυτό γιατί αυτή η θεωρία παντρεύεται με το άλλο ‘προπατορικό αμάρτημα’, σύμφωνα με το οποίο όλοι γεννιόμαστε αμαρτωλοί επειδή οι υποτιθέμενοι πρόγονοί μας ο Αδάμ, η Εύα και ο Όφις του υποτιθέμενου παραδείσου, του υποτιθέμενου ‘θεού’, ‘έφαγαν από το δέντρο της Γνώσης του καλού και του κακού’ και γι αυτό, ως γνώστες και ικανοί να γνωρίζουν ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό, εκδιώχθηκαν από τον ‘παράδεισο’ από τον ίδιο τον ‘δημιουργό τους’, χάνοντας την ‘ιθαγένεια και την αθανασία τους’, που σημαίνει, με σύγχρονη αναλογία, ότι εξορίστηκαν ως αντικαθεστωτικοί για να πεθαίνουν από την εξαντλητική δουλειά, από την πείνα και από τις φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες, κατακλυσμούς, λοιμούς, λιμούς, πυρκαγιές, κατακτητικούς πολέμους και ούτω καθεξής. ...

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019

Απεβίωσε αιφνίδια στον ύπνο του ο Βλάσης Ρασσιάς, ιδρυτής του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών

Στις 7-7-“2019” μετήλλαξε τον βίο ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς. Στεφανωμένος νικητής έφυγε για τους κόσμους των Θεών, όρθιος και όχι ορθούμενος, ανέγγιχτος από την χυδαιότητα που η Ειμαρμένη έριξε στον δρόμο του. Αεί διάπυρος και φωτοφόρος.
Απεβίωσε αιφνίδια στον ύπνο του ο Βλάσης Ρασσιάς, ιδρυτής του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών
Απεβίωσε αιφνιδίως στον ύπνο του, στα 60 του έτη, τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2019, ο Βλάσης Ρασσιάς, ιδρυτής του Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών, του φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκειας.  Αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας.
Όπως ανακοίνωσε το ΥΣΕΕ:
«Στις 7/7/2019 μετήλλαξε τον βίο ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς, συνιδρυτής και γενικός γραμματέας του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών. Στεφανωμένος νικητής έφυγε για τους κόσμους των Θεών, όρθιος και όχι ορθούμενος, ανέγγιχτος από την χυδαιότητα που η Ειμαρμένη έριξε στον δρόμο του. Αεί διάπυρος και Φωτοφόρος. Ο Βλάσης Ρασσιάς το προηγούμενο βράδυ, στις 6/7/2019, είχε λάβει μέρος την Ιεροπραξία των Διοσκουρείων. Μετά από λίγες ώρες ο δίδυμος αδελφός του Ύπνου τον οδήγησε γαλήνιο και δίχως τρόμο, όπως ταιριάζει σε Έλληνες, στον κόσμο που κατοικούν οι ευκλεότατοι πρόγονοι».
Δείτε την πρόσφατη συνέντευξη του Βλάση Ρασιά σε σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr:


Βιογραφικό
Ο Βλάσης Γ. Ρασσιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Υπήρξε συνιδρυτής και συνεργάτης των περιοδικών «Speak Out» (1979), «Ανοιχτή Πόλη» (1980 - 1993) και «Διιπετές» (1991 - 2012), ενώ κατά την περίοδο 1983-1986 εξέδωσε το Mail-Art περιοδικό «Είναι Αύριο» και επίσης διοργάνωσε την πρώτη διεθνή Mail-Art έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «1984» (αναφορά στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Όργουελ). 

Το 1981 ίδρυσε το Αρχείο Εναλλακτικής Κουλτούρας και Κοινωνικής Ιστορίας, ανέπτυξε φιλία με πολλές προσωπικότητες της διεθνούς εναλλακτικής λογοτεχνικής και μουσικής σκηνής και το 1989 ήταν ένας από τους διοργανωτές του εναλλακτικού φεστιβάλ «Ευρώπη Ενάντια στο Ρεύμα» («Europe Against the Current»), στην πόλη του Άμστερνταμ υπό την αιγίδα του εκεί Πανεπιστημίου.  
Ασχολήθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 επισταμένως με τον αγώνα των αυτοχθόνων λαών (κυρίως της αμερικανικής ηπείρου) για την διάσωση της παράδοσής τους και για την εθνική τους αξιοπρέπεια, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του '80 εξέτεινε το ενδιαφέρον του σε όλες τις ζώσες, απειλούμενες ή ήδη εξαφανισμένες κουλτούρες και παραδόσεις των εθνών του πλανήτη, με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχαιοελληνική Παράδοση. 
Έχει δώσει περισσότερες από 100 διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την κοσμοαντίληψη και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, κείμενα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά λογοτεχνικά, φιλοσοφικά και κοινωνιολογικά περιοδικά και επιθεωρήσεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, υπήρξε δε συνιδρυτής του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ, 1997) και του Παγκοσμίου Συνεδρίου Εθνικών Θρησκειών (World Congress of Ethnic Religions, WCER, 1998).  
Έχει εκδώσει 22 βιβλία και πιο συγκεκριμένα 21 ιστορικά και δοκίμια (εκ των οποίων τα 17 αναφέρονται στην Αρχαία Ελλάδα), 1 φιλοσοφικό λεξικό (το «Θύραθεν Φιλοσοφικό Λεξικό», Αθήνα 2006), καθώς και 2 ποιητικές συλλογές, ενώ έχει επίσης αποδώσει στην νεοελληνική γλώσσα 2 έργα της Ελληνικής Γραμματείας, τα «Εγχειρίδιον» του Επικτήτου και το «Περί των Θεών και του Κόσμου» του Σαλούστιου. 
Στα 6 αμιγώς ιστορικά βιβλία του, έχει επιλέξει την αυστηρή χρονολογική παράθεση, η οποία βοηθάει πολύ τον αναγνώστη να κατανοήσει πλήρως την αλληλουχία των ιστορικών γεγονότων. Θεωρεί απαραίτητο στοιχείο για την όποια πολιτιστική ή πολιτική δράση το Ήθος και την Αρετή, δίνει δε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα «Παιδεία». Κεντρική θέση στο όλο έργο του είναι ότι η κοινωνία μας χρειάζεται να περάσει έναν Διαφωτισμό, ανάλογο με εκείνον που πέρασε η Ευρώπη τον 18ο αιώνα, καθώς και ότι κάθε έθνος που δεν του επιτρέπεται να εκφράζεται μέσα από την δική του ιδιαίτερη Παράδοση είναι ουσιαστικά υπόδουλο ή θύμα εθνοκτονίας.  
Από τις φιλοσοφικές σχολές της αρχαιότητας θεωρεί χρησιμότερες για τον σύγχρονο άνθρωπο εκείνες των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων, δηλαδή δύο εποχών πολιτικής «ετεροθέσμισης», όμοιων πολύ με την δική μας. Ο ίδιος δείχνει προτίμηση στους στωϊκούς, στους οποίους άλλωστε έχει αφιερώσει το βιβλίο του «Θεοίς Συζήν. Εισαγωγή στον Στωϊκισμό». 
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

Μιχάλης Χαιρετάκης: Δεν έχω καμμιά σχέση με τον Σύριζα, τη ντροπή της αριστεράς

του Μιχάλη Χαιρετάκη
Ξεκίνησε σαν αστείο πρίν από λίγες μέρες. Μια διαδικτυακή μου φίλη μου έστειλε ένα χιουμοριστικό μήνυμα με φατσούλες και ενα link “Σα δε ντρέπεσαι…δίπορτο ρε σύ.” ¨Ανοιξα τον σύνδεσμο και είδα την διαδικτυακή σελίδα ενός υποψήφιου με το Σύριζα που είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο με το δικό μου.
Ανάλογο αστείο μου έκαναν και μερικοί άλλοι φίλοι, οπότε μπήκα στον πειρασμό να δω το προφίλ του.
Τα 2 highlights ήταν η δήλωση “Ο Τσίπρας είναι έντιμος και νοικοκύρεψε τη χώρα” και οι φωτογραφίες που είχε με τον συνυποψήφιό του Παύλο Πολάκη. Μιχάλης Χαιρετάκης με τον Παύλο Πολάκη ¨Ημαρτον και πάλι ήμαρτον.
Για να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα, άλλος είναι ο Μιχάλης Χαιρετάκης του Στεφάνου απο τα Χανιά που φωτογραφίζεται με τον Παύλο Πολάκη και δηλώνει οτι ο Τσίπρας είναι έντιμος και άλλος είναι ο Μιχάλης Χαιρετάκης του Ιωάννη απο το Ηράκλειο, που τον έχει μπλοκάρει εδώ και καιρό ο Παύλος Πολάκης (τίτλος τιμής) και δηλώνει οτι ο Τσίπρας είναι ψεύτης και ανέντιμος και εξαπάτησε τον κόσμο με το δημοψήφισμα.
Ο Μιχάλης Χαιρετάκης του Ιωάννη που αρθρογραφεί εδώ και καιρό, αναγκάστηκε το 2015 να φύγει μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ¨Ελληνες, οικονομικός πρόσφυγας (δεν λέω μετανάστης γιατί πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας, χωρίς οβίδες αλλά με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα)
Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες για να δικαιολογήσω τον τίτλο του άρθρου, τα έχω όμως αναπτύξει αναλυτικά σε αμέτρητα άρθρα στο διαδίκτυο.
Απο την απάτη του δημοψηφίσματος, τα αμέτρητα ψέματα του Τσίπρα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη συνέχεια της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού, την ανασφάλεια και τον τρόμο που ζεί καθημερινά ένας ολόκληρος λαός.
Με τα site που μου κάνουν την τιμή να φιλοξενούν τα άρθρα μου και τους αναγνώστες που τα διαβάζουν, μοιραζόμαστε την αγωνία για την τύχη αυτού του τόπου και είναι κατάντια που μετά απο τόσα χρόνια λεηλασίας δεν διαφαίνεται καμμιά ελπίδα σε αυτό τον τόπο.
Σοβαροί άνθρωποι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, ακόμα και στα πιό διεφθαρμένα, όπως και πατριώτες.( Να θυμίσω οτι σε μια μικρή δημοσκόπηση που είχα κάνει πρίν λίγες ημέρες και είχα διαχωρίσει τον όρο “πατριώτης” απο τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας, η μεγάλη πλειοψηφία πάνω απο 80% δήλωνε πατριώτες.) Ακόμα και αν δεν βρίσκετε κάποιο κόμμα αξιόλογο, ψηφίστε αυτούς τους ανθρώπους.
Ψηφίστε ανθρώπους που αρθρώνουν πολιτικό λόγο με επιχειρήματα,θα πω 5 που μου έρχονται τώρα στο μυαλό αλλά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, Κυρανάκης, Βιλιάρδος,Καραμπελιάς, Κωνσταντοπούλου,Καϊλή.
Και μη ξεχνάτε: μακρυά απο Σύριζα, τη ντροπή της Αριστεράς που κατάφερε να ξεπλύνει με τις δικές του αμαρτίες, τις αμαρτίες των προηγούμενων
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019

Στο θάνατο του τραγουδιστή Κώστα Κορδάλη που μεσουράνησε στη Γερμανία κυρίως τη δεκαετία του 1970 και 1980 αναφέρεται το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ. Σεβασμός και συγκίνηση από φίλους και συναδέλφους.: «Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου»


Σχετικό: Κώστας Κορδάλης: Έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής Έλληνας της Γερμανίας
O Κώστας Κορδάλης γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στην Ελάτεια της Φθιώτιδας και στα 7 του χρόνια άρχιζε να παίζει κιθάρα. Σε ηλικία 16 χρονών πήγε στην Φρανκφούρτη και γράφτηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε για να μάθει γερμανικά. Μετά το γυμνάσιο παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και γερμανικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο. Γνώρισε την πρώτη του επιτυχία το 1965 με τη διασκευή ενός τραγουδιού του Έλβις Πρίσλεϊ.

Ο Κώστας Κορδάλης ήρθε σε ηλικία 16 ετών στη Φρανκφούρτη σπουδάζοντας αρχικά φιλοσοφία και γερμανική φιλολογία για να διακόψει μερικά εξάμηνα αργότερα και να στραφεί οριστικά στη μουσική. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το 1976 το τραγούδι «Ανίτα», το οποίο και τον καθιέρωσε.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σχετικά με το ρεπερτόριό του και τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν οι Γερμανοί: «Με τα σγουρά μαύρα του μαλλιά, τα αστραφτερά λευκά δόντια και το ξεκούμπωτο πουκάμισο, ο Κορδάλης παρουσιαζόταν ως ο Έλληνας που ξεπηδούσε από τουριστικούς καταλόγους. Και αυτό ακριβώς ήταν που προσδιόριζε αυτή την επαναπροσέγγιση Βορρά και Νότου: να μην ανοίξουν πληγές του παρελθόντος αλλά να ξυπνήσει η επιθυμία για μακρινά ταξίδια. Ήλιος και θάλασσα, χορός και ταβέρνες, μπουζούκι και συρτάκι, αυτές ήταν οι συντεταγμένες μέσα στις οποίες κινούνταν ο Κώστας Κορδάλης. Έναν τέτοιο φιλοξενούμενο τον δέχονταν ευχαρίστως οι Γερμανοί στα σαλόνια τους. Τους έδινε το αίσθημα πως ήταν και πάλι καλοδεχούμενοι στον κόσμο παρά τις θηριωδίες του πολέμου. Το μόνο ΄κόκκινο΄ που έρρεε άφθονο στα γερμανικά ποπ τραγούδια του ήταν το ελληνικό κρασί».

«Θα μας λείψεις εσύ και η μουσική σου» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Spiegel, το οποίο αναφέρει ότι «Τραγουδούσε στην καρδιά των Γερμανών που τον λάτρευαν και κυρίως με το χορευτικό κομμάτι του ‘Ανίτα'. Τώρα ο Κώστας Κορδάλης πέθανε σε ηλικία 75 ετών και οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν πολύ αξιαγάπητο καλλιτέχνη».

Τραγουδούσε τα στερεότυπα για την Ελλάδα
O Kώστας Κορδάλης με την οικογένειά του διακοπές στην Κέρκυρα

Η Süddeutsche Zeitung γράφει για τις επιλογές του: «Στα τραγούδια του Κορδάλη τα θέματα ήταν ο άγγελος από τον Όλυμπο, η δύση του ήλιου στους Δελφούς, τα τριαντάφυλλα που άνθιζαν στην Κρήτη και οι γυναίκες που έμοιαζαν μερικές φορές με δυνατό κρασί από τη Θεσσαλονίκη. Ο Κορδάλης δεν φοβόταν να χρησιμοποιεί όλα τα στερεότυπα που υπήρχαν τότε για την Ελλάδα. Στο κάτω-κάτω του έφερναν και πολλά λεφτά».

Τέλος, η Berliner Zeitung γράφει: «Ο Κώστας Κορδάλης δεν απείχε πολύ ως άνθρωπος από αυτό που ενσάρκωνε. Ένας χαλαρός τύπος με χιούμορ και καλή καρδιά. Σε αυτό προστίθεται και μια σημαντική ποσότητα αυτοσαρκασμού διότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει κατανοητό πως ο παλιός παθιασμένος αθλητής ήθελε να ξεκινήσει καριέρα πολύ αργά και σαν σκιέρ. Ήταν δυο φορές πρωταθλητής στην πατρίδα του και εκπροσώπησε την Ελλάδα το 1985 στο διεθνές πρωτάθλημα σκι του Ζέεφελντ. Του έκανε πολύ κέφι και ακολούθησε και αυτή την πορεία όπως την καριέρα του στο τραγούδι με φιλοδοξία και επιμονή. Και οι λάτρεις του τον αγαπούσαν για αυτό».

Μαρία Ρηγούτσου

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Ένα υπέροχο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη που κοσμεί κτήριο στην Ολλανδία


Ο Κωνσταντίνος Καβάφης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής που γεννήθηκε και έζησε στην Αλεξάνδρεια, είναι γνωστό ότι έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς ποιητές παγκοσμίως. Μάλιστα, όπως ανακάλυψε χρήστης του Twitter, στην πόλη Λάιντεν της Νότιας Ολλανδίας, ένα ποίημα του μεγάλου Κωνσταντίνου Καβάφη από την συλλογή «Κρυμμένα», είναι αναρτημένο σε τοίχο και μάλιστα στα ελληνικά. Ένα ποίημα του Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη κοσμεί ένα κτίριο της πόλης Λέιντεν της Νότιας Ολλανδίας. Είναι από τη συλλογή «Κρυμμένα» και έχει γραφτεί στα ελληνικά. Και φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που έργο Έλληνα ποιητή κοσμεί κτίριο εκτός Ελλάδας. Αυτό αποδεικνύει ότι πολλοί σημαντικοί Έλληνες της σύγχρονης εποχής έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και μας κάνει υπερήφανους!


KΡΥΜΜΕΝΑ

Aπ’ όσα έκαμα κι απ’ όσα είπα
να μη ζητήσουνε να βρουν ποιος ήμουν.
Εμπόδιο στέκονταν και μεταμόρφωνε
τες πράξεις και τον τρόπο της ζωής μου.
Εμπόδιο στέκονταν και σταματούσε με
πολλές φορές που πήγαινα να πω.
Οι πιο απαρατήρητές μου πράξεις
και τα γραψίματά μου τα πιο σκεπασμένα —
από εκεί μονάχα θα με νιώσουν.
Aλλά ίσως δεν αξίζει να καταβληθεί
τόση φροντίς και τόσος κόπος να με μάθουν.
Κατόπι — στην τελειοτέρα κοινωνία —
κανένας άλλος καμωμένος σαν εμένα
βέβαια θα φανεί κ’ ελεύθερα θα κάμει.


https://tinyurl.com/yyk77a57
(Από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993)


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Για εκείνα που δεν λέγονται… Άσε με λοιπόν να ελπίζω!... και ας ξέρω πως είσαι άνθρωπος με αδυναμίες και φόβους


Υπάρχουν λέξεις που δεν χωράνε στο στόμα.

Που  φτάνουν μέχρι το λαιμό, σαν κόμπος αλλά τις καταπίνουμε…

Λέξεις που πονάνε, που πάνε και έρχονται βασανιστικά μέσα στο μυαλό μας, αλητεύουν στη σκέψη μας, αλλά δεν μπορούν να ειπωθούν…

Αυτές οι λέξεις που ακουμπούν πρώτα την καρδιά μας και μετά ο απόηχος τους φαίνεται στα μάτια μας …

Αυτές που δεν τολμάμε να πούμε μα που πονάνε τόσο…

Πόσες φορές ευχηθήκαμε να μπορούσαμε να μοιραστούμε τις πιο απόκρυφες σκέψεις μας αλλά και πόσες άλλες φορές να μπορούσαμε να τρυπώσουμε στο μυαλό κάποιου και με ένα μαγικό τρόπο να μάθουμε τις δικές του;
Δυστυχώς οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας δειλοί, βολεμένοι, ψευτόμαγκες που όταν έρθει η ώρα που πρέπει να μιλήσουμε, μας τρώει τη λαλιά ο φόβος και το βάζουμε στα πόδια. Δεν τολμάμε! Κρατάμε για μας όλα αυτά που σαν θεριά παλεύουν να βγουν προς τα έξω και φτιάχνουμε ολόκληρα απομνημονεύματα μέσα μας… Πριν ακόμη πεθάνουμε.

Αναρωτιέμαι πως θα ήταν ο κόσμος αν μπορούσαμε να εκφράσουμε ο ένας στον άλλον, όλα αυτά που έχουμε μέσα μας…

Αν μπορούσαν να ρέουν οι σκέψεις μας αβίαστα, χωρίς να μετράμε τα λόγια μας, χωρίς να μας κατατρώει ο φόβος ή ο εγωισμός… με θάρρος και ειλικρίνεια!
Πόσο λυτρωτικό θα ήταν για την ψυχή μας να μπορούσαμε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, να έχουμε κάποιον απέναντι μας και να ξέρουμε ότι και εμείς γνωρίζουμε όλα όσα σκέφτεται για μας; Με ειλικρίνεια.
Πιστεύω πως όλα θα ήταν πιο όμορφα, πιο αληθινά, πιο αυθεντικά! 
Η ψυχή μας θα ήταν ήρεμη και η καρδιά μας γαλήνια…

Κωνσταντίνος Καβάφης: Μήτε σε απέκτησα, μήτε θα σε αποκτήσω ποτέ, θαρρώ...


Μήτε σε απέκτησα, μήτε θα σε αποκτήσω
ποτέ, θαρρώ. Μερικά λόγια, ένα πλησίασμα
όπως στο μπαρ προχθές, και τίποτε άλλο.
Είναι, δεν λέγω, λύπη. Αλλά εμείς της Τέχνης
κάποτε μ’ έντασι του νου, και βέβαια μόνο
για λίγην ώρα, δημιουργούμεν ηδονήν
η οποία σχεδόν σαν υλική φαντάζει.

Έτσι στο μπαρ προχθές —βοηθώντας κιόλας
πολύ ο ευσπλαχνικός αλκολισμός—
είχα μισή ώρα τέλεια ερωτική.
Και το κατάλαβες με φαίνεται,
κ’ έμεινες κάτι περισσότερον επίτηδες.

Ήταν πολλή ανάγκη αυτό. Γιατί
μ’ όλην την φαντασία, και με το μάγο οινόπνευμα,
χρειάζονταν να βλέπω και τα χείλη σου,
χρειάζονταν να ’ναι το σώμα σου κοντά.

=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Κωνσταντίνος Καβάφης : Ο ποιητής των μελλοντικών γενεών

"Έρωτας δεν είναι μόνο ό,τι εκπληρώθηκε.Είναι και ό,τι πόθησες. Ίσως γι'αυτό μας τρώνε
πάντα οι ανεκπλήρωτοι έρωτες."
Κ.Π. Καβάφης

Στο κείμενο μου για τον Καβάφη , σαν σήμερα κλείνει άλλωστε 104 χρόνια από τον θάνατό του , ανήμερα των γενεθλίων του στις 29 Απριλίου του 1933 και σε ηλικία 70 ετών,
θα αναφερθώ περισσότερο στη δική μου , σχεδόν "προσωπική" σχέση μαζί του , μία σχέση λατρείας και αληθινής πίστης τόσο χρόνων.
Σπασμωδικά, θα υπάρχουν και κάποιοι στίχοι ή φράσεις του Κ.Π.Καβάφη προς τέρψη και ευχαρίστηση των αναγνωστών αλλά και σημειώσεις επιστημόνων προς βαθύτερη σκέψη και ανάλυση .
Γράφει η Γιώτα Βουλδή
Πρωτοήρθα σε επαφή με την ποίηση του Καβάφη στα σχολικά μου χρόνια.
Οι φιλόλογοι μου τον αγαπούσαν ιδιαίτερα και κάναμε αρκετές αναλύσεις τόσο στην ποίηση και ποιητική του, όσο και σε αυτό το γοητευτικό πρόσωπο που λέγεται : Καβάφης.
Μόνη μου διαπίστωσα , πως η ποίηση του , ποίηση διδακτική περισσότερο θα με ακολουθεί σε όλες τις στιγμές της ζωής μου, ιδίως όταν σε κάτι ζητάω απαντήσεις.
Τον πρώτο μου νεανικό έρωτα τον "τέσταρα" με ποίηση του Καβάφη , θα "μετρούσε" αυτό εάν θα συνέχιζα ή όχι μαζί του .
Η διαφορά της ηλικίας μας και η συμπεριφορά του απέναντι μου δημιουργούσαν πάθη αλλά και δυσκολίες.
Τον έβαλα να μου πει ένα αγαπημένο του ποίημα του Καβάφη , μου είπε το :Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον.
Διαπίστωσα ότι τελικά ήταν περισσότερο σκεπτόμενο άτομο από όσο μου έδειχνε, μου ανέφερε την" ιστορία" του ποιήματος .
Του άρεσε λέει αυτό το ποίημα γιατί του θύμιζε την Αλεξάνδρεια, την οποία είχε επισκεφθεί και όταν ήταν να την αποχωριστεί του ήρθε στο μυαλό αυτό εδώ το ποίημα.
Εγώ παιδί _"ξερόλας" τον ρώτησα τότε : "Καλά , μοναχά αυτό το ποίημα του Καβάφη γνωρίζεις ;
Έχει γράψει τόσα υπέροχα ποιήματα, όπως για παράδειγμα : Η Ιθάκη .
Πες μου την Ιθάκη!"
Μου είπε" μπερδεμένο" κάπως το ποίημα και τον στίχο :"Να μάθεις και να μάθεις από τους σπουδασμένους" τον μπέρδεψε κι αυτόν και μου είπε :"Να πάθεις και να πάθεις από τους σπουδασμένους !"
Αυτό ήταν !
"Σημάδι" πως μαζί του θα ...πάθαινα, δεν το έδωσα και πολύ υπόψιν μου τότε....

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Πως Βενιζέλος-Παπαδήμος με το PSI, χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, αντί να κουρέψουν ομόλογα πού κράταγε η ΕΚΤ!


Του Σπυρίδωνα Λαβδιώτη*
Δεν πρέπει εμείς να ξεχνάμε ότι το PSI – η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους παγκοσμίως – απέβλεπε στη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ από το 176.5 % που κατέγραψε στα τέλη 2011,1 στο 120% στα τέλη του 2020!
Προς χάριν των τραπεζών
Αυτός ήταν «ο ζωτικός ρόλος» του αποκληθέντος με την εξωτική ονομασία, PSI: «Συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα» και διατυπώθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές με το ΔΝΤ ως εξής: «για την επίτευξη του στόχου προσκαλούμε την Ελλάδα, τους ιδιώτες, και όλα τα συμβαλλόμενα μέλη να προσκομίσουν μια εθελοντική ανταλλαγή ομολογιών με ένα κούρεμα 50% της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους που κατέχουν. Υπό την προϋπόθεση ότι η εξέλιξη του PSI είναι επιτυχής, τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ θα χορηγήσουν δάνειο στην Ελλάδα ύψους 130 δις ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκών της και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών».2
Επιπρόσθετα, η δυσβάστακτη δανειακή σύμβαση του PSI των 130 δις ευρώ – που θα διαμορφωθεί στο τελικό ποσό των 153 δις ευρώ3 – βαπτίστηκε από την τρόικα «βοήθεια χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας». ...

Πώς η Ελλάδα έχασε πάνω από 270 δις ΕΥΡΩ με το PSI των Βενιζέλου-Παπαδήμου;

Όλα τα πράγματα έχουν μια τιμή. Και αν ήταν να αποτιμήσουμε την απόφαση του PSI, αυτή δυστυχώς δεν είναι θετική, όπως πολλοί εκ του πονηρού προσπαθούν να παρουσιάσουν, αλλά αρνητική. Η τότε πολιτική ηγεσία, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει, αλλά θα έπρεπε να κοιτάξει στα μάτια τον Ελληνικό λαό και να ζητήσει συγνώμη διότι όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι τις προθέσεις! Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν έγινε μείωση χρέους 50%, όπως την παρουσιάζουν, αλλά έγινε κάτι χειρότερο. Η χώρα έχασε 270 δις ΕΥΡΩ! Ένα χρέος πραγματικής, τότε, χρηματιστηριακής αξίας, 64 δις, το έχουμε ήδη πληρώσει με 270 δις χασούρα. Είναι δυνατόν; Και όμως είναι!
Η Ελλάδα έχασε με δύο τρόπους
Για την ακρίβεια, η Ελλάς έχασε με δύο τρόπους με το PSΙ. Πρώτον , έχασε άμεσα, μετατρέποντας ομόλογα που ήταν ουσιαστικά μηδενικής αξίας, μερικά από τα οποία σε δραχμές, σε διακρατικά δάνεια με υποθήκη την περιουσία του Ελληνικού κράτους. Δεύτερον, έχασε σε βάθος  χρόνου, με τις καταστροφικές επιπτώσεις της λιτότητας και φοροκαρπαζιάς που ακολουθήθηκε για να πληρωθεί η  νέα ’υποχρέωση’ αυτή  στους δανειστές. Θα αποδείξουμε ότι έχασε συνολικά 270 δις ΕΥΡΩ, το 1/4 περίπου άμεσα, και τα άλλα 3/4 σε 5 χρόνια έκτοτε , ως κόστος στο ΑΕΠ της!
Η αξία του χρέους που ανταλλάχτηκε
Ομόλογα ονομαστικής αξίας 198,6 δις ΕΥΡΩ ανταλλάχτηκαν, το 90% αυτων τον Μαρτιο και τα υπόλοιπα τον Απρίλιο του 2012.
Τι πήραν...

Οι Δουλέμποροι των Εθνών- οι Πέντε Φάλαγγες της παράτυπης μετανάστευσης

Tου Παναγιώτη (Τάκη) Κ. Μυλωνά,οικονομολόγου.
Καθένας μας νοιώθει απέραντο δέος μπροστά στα δεινά της προσφυγιάς των συνανθρώπων μας σήμερα, που ’ναι ανάλογα μ’ εκείνα που ζήσαμε -κι ως Έλληνες- στην ιστορική μας διαδρομή. Πολύ περισσότερο, όταν αντικρίζει κανείς σήμερα -όλο συχνότερα, σ’ όλο και μεγαλύτερη κλίμακα- το δράμα προσφύγων, που θαλασσοπνίγονται για να «γλυτώσουν». Πρόκειται για πρόσφυγες που πασχίζουν, παλεύοντας -κυριολεκτικά και μεταφορικά, με χίλια – μύρια κύματα- για επιβίωση.
Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης
Ωστόσο, η κατακλυσμιαία αύξηση της λαθραίας διακίνησης των παράτυπων αυτών μεταναστών, μας υποχρεώνει να σκεφτούμε πάνω στη τραγικότητα του φαινομένου, στις δυνατότητες ανάσχεσής του, αλλά και στην προβολή των επιπτώσεών του στο μέλλον. Η σημειωθείσα, πρόσφατα, ανθρώπινη τραγωδία -με τις εκατόμβες των πνιγμένων μεταναστών, ανοιχτά της Λιβύης, στο υπερκορεσμένο σαπιοκάραβο των δουλεμπόρων- δεν είναι μόνο μια ασύλληπτα τραγική είδηση, αλλά -ταυτόχρονα- μια οιμωγή και μια ομόφωνη ετυμηγορία καταδίκης των υπεύθυνων του ανείπωτου αυτού εγκλήματος, από την πανανθρώπινη συνείδηση. ...

Οι πατριδοκτόνοι

Θεωρούμε υποχρέωση μας να μην πάψουμε ποτέ να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – με απόλυτη ευθύνη των δύο κομμάτων που το υπέγραψαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους δράστες – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν.
.
Επικαιρότητα
Παραμονές εκλογών ο κ. Σαμαράς, τον οποίο το 2014 επικροτήσαμε για την κατάργηση της πολιτικής των μνημονίων (ανάλυση), προσπάθησε να ξεπλύνει το παρελθόν του – ισχυριζόμενος σε εκπομπή φιλικά διακείμενου προς το κόμμα του τηλεοπτικού σταθμού (πηγή) ότι, η κυρία Merkel του είχε προτείνει την προσωρινή έξοδο από το ευρώ και αυτός αρνήθηκε σθεναρά! Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο έχει αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, μετά την παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία του, για τον κ. Σόιμπλε – υπερηφανευόμενος επίσης πως δεν το δέχτηκε και πολέμησε για την πατρίδα του!

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε πως είχε τότε να αντιμετωπίσει, προφανώς μαζί με το ΠΑΣΟΚ που συνεργαζόταν, δύο, για πολύ καιρό μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – το βουνό από τα χρέη και τα ελλείμματα, καθώς επίσης τα λόγια του προηγούμενου πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον πλανήτη. Αυτό που δεν είπε βέβαια είναι πως το κόμμα του, η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν αυτούς τους δύο μόνιμους εχθρούς της Ελλάδας – αφού οι δύο αυτές παρατάξεις κυβερνούσαν τη χώρα τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, υπερχρεώνοντας την, εγκλωβίζοντας την στο ευρώ και χρεοκοπώντας την. ...

Οι Μαυρογιαλούροι του Χθες και του Σήμερα!


Προχθές περιπλανώμενος στα ερτζιανά και ακούγοντας το τραγούδι “Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες" από τον Β. Παπακωνσταντίνου) στην θύμηση μου επανήλθαν γεγονότα και καταστάσεις των παιδικών μου χρόνων.
Τότε που η παρουσία ενός βουλευτή (ειδικά κυβερνητικού) σε ένα χωριό ήταν κοσμοϊστορικό γεγονός.
Όλοι έβαζαν τα καλά τους για να τον υποδεχτούν και ο εγχώριος κομματάρχης κανόνιζε τα πάντα στην εντέλεια. Μετά τις προσφωνήσεις και τις γλοιώδεις αλληλοφρονήσεις ξεκινούσε η πομπή για την καθιερωμένη περατζάδα στα στενά του χωριού για να γίνει τάχατε και η ενημέρωση του “μεγάλου επισκέπτη” για τα τοπικά προβλήματα.
Μπροστά ο βουλευτής με ύφος δέκα Καρδιναλίων μοίραζε υποσχέσεις για λύσεις, χειραψίες, χαμόγελα και ένα βήμα πίσω ακολουθούσε ο κομματάρχης κορδωμένος σαν γύφτικο σκεπάρνι ενώ κατά την διαδρομή λοξοκοιτούσε αυστηρά όσους ήξερε ότι δεν ήταν του κόμματος!!!
Μετά που ο βουλευτής έφευγε τα πάντα ξεχνιόταν μέχρι να ξαναέρθει περίοδος εκλογών και να επαναληφθεί ξανά η ίδια τελετο-διαδικασία!!
Έτσι λειτούργησε το πολιτικό σύστημα για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα η μη λύσεις στα προβλήματα και γενικά ο μη προγραμματισμός και η εγκατάλειψη να γίνουν η αιτία για τον ξενιτεμό των κατοίκων στα μεγάλα αστικά κέντρα. ...

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ο Βαρουφάκης και η στρατηγική Σόρος στην Ελλάδα

του Γιώργου Καραμπελιά από το ardin-rixi.gr 
Η ανάδυση του ΜέΡΑ25, του κόμματος του Γιάννη Βαρουφάκη, σπρωγμένου από το μηντιακό σύστημα, διεθνείς διασυνδέσεις όλων των επίπεδων και πολυάριθμων ΜΚΟ, υποχρεώνει όλους μας, ακόμα και εκείνους που τον περιφρονούσαμε ως έναν σαλτιμπάγκο της πολιτικής, να ασχοληθούμε μαζί του. 
Έχω τονίσει επανειλημμένα πως θεωρώ την παρουσία του στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας σκάνδαλο, μια και συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της «χρεοδουλοπαροικίας» για την οποία μιλάει τόσο συχνά. Πόσο μάλλον που για ένα μέρος των απογοητευμένων οπαδών της Αριστεράς εμφανίζεται ως μια πιθανή διέξοδος, δεδομένης της βέβαιης κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και της εξαέρωσης της ΛΑΕ. 
Παράλληλα δε, εκδηλώνεται και ένα φαινόμενο προσχωρήσεων στο κόμμα του που δεν αφορά μόνο «ρετάλια» της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν το Εγώ τους, και ποιος ξέρει, ίσως και να κερδίσουν και κάποια έδρα, αλλά και από σοβαρότερους κατά τεκμήριο ανθρώπους, με μερικούς από τους οποίους έχουμε βρεθεί σε κοινούς αγώνες στον χώρο του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου.
Η ανάδυση της κίνησης Βαρουφάκη, με όλο το μηντιακό ταρατατζούμ που τη συνοδεύει, αποτελεί μια προσπάθεια «να τοποθετηθεί» μια ελεγχόμενη από το διεθνές και εγχώριο σύστημα πολιτική κίνηση η οποία θα μπορέσει να ελέγξει και να αποπροσανατολίσει δυνάμεις που αναπόφευκτα θα απελευθερωθούν από την αποδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο που γίνεται προσπάθεια –ενίοτε από τις ίδιες δυνάμεις– να ελεγχθεί και ο χώρος του δεξιού πατριωτισμού, από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου.
Ταυτόχρονα, αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα κόμμα που θα εκφράζει προνομιακά τις αντιλήψεις ενός μεγάλου μέρους της πιο παγκοσμιοποιημένης πτέρυγας του πολυεθνικού κεφαλαίου, κατ’ εξοχήν ιδεολογικός εκπρόσωπος του οποίου έχει αναδειχθεί, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ο Τζωρτζ Σόρος. ...

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

Nightwish "The Phantom Of The Opera" with lyrics


In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
And speaks my name
And do I dream again?
For now I find
The Phantom of the Opera is there
Inside my mind
Sing once again with me
Our strange duet
My power over you
Grows stronger yet
And though you turn from me
To glance behind
The Phantom of the Opera is there
Inside your mind
Those who have seen your face
Draw back in fear
I am the mask you wear
It's me they hear
Your/my spirit and your/my voice
In one combined
The Phantom of the Opera is there
Inside your/my mind
He's there
The Phantom of the Opera
Beware
The Phantom of the Opera
In all your fantasies
You always knew
That man and mystery
Were both in you
And in this labyrinth
Where night is blind
The Phantom of the Opera is there
Inside your/my mind
Sing, my angel of music
He's there, the Phantom of the Opera


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δημήτρης Κιτσίκης στο “ΑΝΤί-“: “Αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους”

O αιρετικός Έλληνας τουρκολόγος Δημήτρης Κιτσίκης

Δ. Κιτσίκης : « Γεωπολιτική των Άκρων με Ιστορία στα Άκρα»

Ο ακαδημαϊκός στον Καναδά Δημήτρης Κιτσίκης, που θεωρείται στον κύκλο των «αιρετικών» Διεθνολόγων 
– Ιστορικών σε μια συνέντευξη που προκαλεί …

“Ο Θεός είναι Έλληνας”,”είμαι Ιμπεριαλιστής”,”ο Ελληνισμός είναι συμπαντικός και διαπλανητικός” και άλλα πολλά για τον Έλληνα αλλά και για το ρόλο του Ελληνισμού στο παρόν και στο μέλλον σε μια συνέντευξη-συζήτηση του καθηγητή κ.Δημήτρη Κιτσίκη με τον Σπύρο Αλεξάκη στον Politica.gr
Παρασκευή 14/6/2019 απόγευμα σε ένα από τα γνωστά μεγάλα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου  όταν και συναντηθήκαμε με τον ιστορικό, τουρκολόγο και διεθνολόγο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οττάβας(*) του Καναδά και από το 1970 μέλος της Καναδικής Ακαδημίας (Royal Society of Canada) κ.Δημήτρη Κιτσίκη.
Το θέμα της συνέντευξης που περισσότερο έμοιαζε με χαλαρή συζήτηση,πιο χαλαρή ακόμη και από εκείνη που είχαμε κάνει πέρυσι τέτοιον καιρό πάλι στο Ηράκλειο,ήταν τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στην περιοχή.
Βέβαια ο κ.Κιτσίκης δεν περιορίστηκε σε αυτό το θέμα.Μίλησε με πάθος για τη διαλεκτική,για τον σημερινό Έλληνα που δεν έχει σχέση με τους αρχαίους προγόνους του,για τον Ελληνισμό που είναι όχι απλά παγκόσμιος αλλά διαπλανητικός,για την Ελληνική Γλώσσα και τον τρόπο που μιλάμε σήμερα,ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι φανατικά υπέρ της “Κοινής”,της γλώσσας δηλαδή των Ευαγγελίων και του διεθνοποιημένου Ελληνισμού,την οποία θα έπρεπε να διδασκόμαστε στα σχολεία.
Υποστήριξε την επανένωση των δυο ακτών του Αιγαίου αλλά και τον πυρηνικό εξοπλισμό της Ελλάδας,αν θέλει κάποια στιγμή να γίνει ανεξάρτητη και όχι να παραμείνει προτεκτοράτο,όπως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι σήμερα.
Χειμαρρώδης ο λόγος του κ.καθηγητή με εμένα κάποιες στιγμές να προσπαθώ να τον διακόψω (ειδικά στην αρχή) για να του κάνω μερικές ερωτήσεις,χωρίς μεγάλη επιτυχία για να λέμε την αλήθεια,οπότε στη συνέχεια έπαψα να κάνω ερωτήσεις και απόλαυσα απλά τα όσα μου έλεγε,τα οποία φυσικά εμπεριείχαν και μια δόση υπερβολής,το αναγνώρισε εξάλλου και ο ίδιος στο τέλος της συζήτησης.
Ήθελα να τον ρωτήσω το πώς θα υπάρχει Ελληνισμός χωρίς να υπάρχουν Έλληνες ή κάποιοι που να πιστεύουν ότι είναι Έλληνες,τέλος πάντων.
Και φυσικά για να υπάρχουν Έλληνες θα πρέπει να υπάρχει και κάποιας μορφής ελληνικό κράτος.Πόλη-κράτος,αυτοκρατορία έστω τύπου Οθωμανικής όπου το Ρωμέικο στοιχείο είχε συγκεκριμένο θεσμοθετημένο ρόλο και θέση ή εθνοκράτος ακόμη και σαν αυτό που έχουμε σήμερα.
Χωρίς κράτος ο ελληνισμός θα είναι μουσειακό έκθεμα σαν τους Ίνκας ή τους αρχαίους Αιγύπτιους και θα υπάρχει μόνο στα βιβλία και στα Πανεπιστήμια των διαφόρων χωρών ανά τον Κόσμο.
Αυτή είναι η δική μας ταπεινή άποψη αλλά δεν προλάβαμε να την εκθέσουμε στον κ.Κιτσίκη.
Δεν πειράζει.Την επόμενη φορά.
(*)Η Οττάβα-γενική της Οττάβας.Ο κ.καθηγητής επιμένει ότι όλα τα ξένα ονόματα μπορούν και πρέπει να εξελληνίζονται.Παράδειγμα: “Τραμπ-Τράμβιος”.Ολόκληρη η συνέντευξη:
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου
=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"