Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Το δόγμα Μονρό αποτυγχάνει τώρα και στη Βολιβία (του Κώστα Ήσυχου)Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία επανενεργοποίησε το στρατηγικό ζήτημα του λιθίου, ενός από τους πιο περιζήτητους φυσικούς πόρους στον κόσμο αυτή τη στιγμή. 

Τα σύνορα μεταξύ Αργεντινής, Χιλής και Βολιβίας σχηματίζουν το λεγόμενο «τρίγωνο λιθίου», το μεγαλύτερο σήμερα, απόθεμα λιθίου στον κόσμο.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ είχε το βλέμμα του στην περιοχή, (ήδη έχει δεχθεί την πρόσκληση του Μιλέι της Αργεντινής να επισκεφθεί τη χώρα σε λίγες εβδομάδες) καθώς το συγκεκριμένο ορυκτό είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα, γεγονός που εξηγεί την υποστήριξή του σε μια κυβέρνηση τόσο φιλική προς τον απορυθμισμένο «αναρχοκαπιταλισμό» όπως αυτοαποκαλεί τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιό κυβερνητικό μόρφωμα του, ο Χαβιέ Μιλέι στην Αργεντινή, που έχει ηδη προαναγγείλει την ιδιωτική εκμετάλλευση του λιθίου. 

Ακριβώς αντίθετο μοντέλο κρατικού και κοινωνικοποιημένο λίθιο με βάση την νομοθετική πραγματικότητα της Βολιβίας και της προοδευτικής, αριστερής κυβέρνησης του Λουις Αρσε.

Μόνο στο έδαφος της Βολιβίας, υπολογίζεται ότι υπάρχει κατά προσέγγιση απόθεμα 23 εκατομμυρίων τόνων λιθίου. 

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Πρόεδρος Λουις Αρσε έθεσε τη δυνατότητα ανάληψης της εκμετάλλευσης των μπαταριών λιθίου με εργοστασιακές μονάδες στην Βολιβία, σε συνεργασία με τη Ρωσία. 

Αυτή η είδηση ​​δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η στρατηγός Λόρα Ρίτσαρντσον, ανώτατη στρατηγός της Νότιας Διοίκησης (Λατινική Αμερική) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, το κατέστησε σαφές σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα. Τόνισε ότι το 60% των αποθεμάτων λιθίου βρίσκεται στο τρίγωνο της Νότιας Αμερικής ( Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία).

Τόνισε επίσης το πετρέλαιο από τη Γουιάνα και τη Βενεζουέλα, το χρυσό, το χαλκό και το απόθεμα του 31% του γλυκού νερού που συγκεντρώνεται στον Αμαζόνιο συναποτελούν στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. . . .

Ο Καθηγητής Φιλοσοφίας Δημήτρης Πατέλης τσακίζει την θεωρία του κοινωνικού φύλου (βίντεο)


Στο βίντεο που ακολουθεί ο Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης σε απόσπασμα ομιλίας του στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο λίγες ημέρες πριν, δίνει μια τεκμηριωμένη και πολύ σοβαρή απάντηση καταρρίπτοντας την θεωρία του κοινωνικού φύλου, δίνοντας επίσης ”ανατριχιαστικές” λεπτομέρειες για την προπαγάνδα και τα αποτελέσματα χειραγώγησης της ιδεολογίας των LGBTQ ομοφυλοφυλικών οργανώσεων καθώς και τι εξυπηρετούν.

    

Παρακάτω απομαγνητοφωνημένο και σε γραπτό κείμενο σχεδόν ολόκληρο το απόσπασμα:

”Η τεχνολογία αλλαγής φύλου δεν ξέρω πόσο χειραφετική διάσταση μπορεί να έχει. Για να είμαι ακριβέστερος ξέρω ότι είναι μια μορφή χειρίστου τύπου χειραγώγησης. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό ας δει σήμερα ποιοί είναι υπέρμαχοι αυτών των πολιτικών επιλογών. 

Αυτοί που είναι πιο ρατσιστές στην παγκόσμια πολιτική τους, αυτοί που πάνε να επιβάλλουν την δική τους νοοτροπία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον πλανήτη, αυτοί που επιβάλλουν με όρους γενοκτονίας τα οικονομικά, πολιτικά και λοιπά γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, αυτοί είναι που πάνε να μας επιβάλλουν όλη την προβληματική των LGBTQ κι όλα τα υπόλοιπα που ξέρουμε.

Έχουμε εδώ και επιστήμη, και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ανάγκη και την επιθυμία. . . .

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο: Η κατοικία του θεού της θάλασσας εντυπωσιάζει

Του Γιώργου Χειμάρα (Αρχαιολόγος)

Στο ακρωτήριο του Σουνίου, μπροστά στο καταγάλανο ουρανό και την κυματώδη θάλασσα, βρίσκεται ο ναός του Ποσειδώνα. Στο μέρος που ο Αιγέας, μυθικός Αθηναίος βασιλιάς αυτοκτόνησε, βλέποντας το καράβι του γιού του, Θησέα να επιστρέφει με μαύρα πανιά από την Κρήτη. Σύμφωνα πάντα με το γνωστό μύθο, από το περιστατικό αυτό, πήρε το όνομά του το Αιγαίο πέλαγος. Ο ναός αυτός αποτελεί ένα λαμπρό και εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα, που σκοπό είχε, να τιμηθεί ο θεός της θάλασσας. 

Το ακρωτήρι του Σουνίου βρίσκεται στη νοτιότερη απόληξη της Αττικής και αποτελεί σημαντικό στρατηγικό σημείο, καθώς από εκεί μπορούσε κανείς να ελέγχει τα πλοία που έμπαιναν από το Αιγαίο στο λιμάνι του Πειραιά. Ακόμα είναι σημαντικό και ασφαλές αγκυροβόλιο για τα πλοία που προσεγγίζουν την Αττική. Σε αυτό το μέρος λοιπόν συναντώνται δύο ιερά, το ιερό της Θεάς της σοφίας, της Αθηνάς, στο χαμηλότερο λόφο και το ιερό του Ποσειδώνα στην κορυφή, στο οποίο βρίσκεται και ο ομώνυμος ναός του. . . .

History of TANK: Η Ιστορία των Αρμάτων Μάχης

 
https://cognoscoteam.gr/archives/17643


Η ιστορία των αρμάτων άρχισε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης παντός εδάφους για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν ως απάντηση στα προβλήματα του πόλεμου χαρακωμάτων, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή, του μηχανοκίνητου πόλεμου. 

Αν και αρχικά αργά και αναξιόπιστα, τελικά τα άρματα έγιναν βασικό όπλο για τον στρατό. Με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προχώρησε σημαντικά ο σχεδιασμός καθώς και η χρήση τους σε μεγάλους αριθμούς σε όλα τα πολεμικά μέτωπα της γης. 

Κατά τον Ψυχρό Πόλεμο σημειώθηκε εξέλιξη της σύγχρονης θεωρίας των αρμάτων και της γενικής χρήσης τους. Το άρμα μάχης εξακολουθεί να είναι η ραχοκοκαλιά των πολεμικών επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα.Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργήθηκαν νέες απαιτήσεις για θωρακισμένα αυτοκινούμενα όπλα που θα μπορούσαν να πλοηγηθούν σε κάθε είδους έδαφος, και αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη του άρματος. Η μεγάλη αδυναμία του προκατόχου του, του “θωρακισμένου αυτοκινήτου”, ήταν ότι απαιτούσε ομαλό έδαφος για να κινηθεί επάνω του, και μετατροπές για να διατηρήση την ικανότητα κίνηησης και σε ανώμαλο.

Το άρμα μάχης είχε αρχικά σχεδιαστεί ως ένα ειδικό όπλο για να λύσει μια ασυνήθιστη τακτική κατάσταση: τη στασιμότητα των χαρακωμάτων στο Δυτικό μέτωπο του Α’ Παγκόσμιου Πόλεμου. Ήταν ένα όπλο σχεδιασμένο για ένα απλό έργο: την διέλευση από την τάφρο της νεκρής ζώνης μεταξύ των γραμμών και την διάσπαση των γραμμών του εχθρού. . . .

Γαλέρα της Ευρώπης από σήμερα η Ελλάδα - Δεν ξεχνάμε να γυρίσουμε από 1η Ιούλη όλα τα ρολόγια 50 χρόνια πίσω: Η εξαήμερη εργασία επανέρχεται!


Καλό μήνα!
Από σήμερα ισχύει ο εργατικός νόμος Γεωργιάδη για την 6ημερη εργασία σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.
𝕁𝕠 𝔻𝕚 🏳️‍🌈 @jodigraphics15
Ήταν να ισχύσει από 1η Μαρτίου πέρυσι αλλά για να μη φάνε μαύρο στις εκλογές σας το είπαν μετά 🤗
Με τις υγείες σας !

Ενώ στην Ευρώπη με ευρείες συμμαχίες συζητάμε την ένταξη, στον ενωσιακό σχεδιασμό, πολιτικών καθιέρωσης 6ώρου και 4ημέρου, ενώ εφαρμόζουμε με τη συνεργασία όλο και περισσότερων κρατών - μελών πιλοτικά προγράμματα και καταγράφουμε τα αποτελέσματα για να επιστρέψουμε με ρεαλιστική πρόταση μειωμένης απασχόλησης δίχως μισθολογικές απώλειες, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εξαήμερη εργασία μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για καλύτερες εργασιακές σχέσεις, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δίκαιη οικονομία και ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους ανθρώπους και την κοινωνία, για να μην γίνει η Ελλάδα η γαλέρα της Ευρώπης».

Από σήμερα ισχύει ο εργατικός νόμος Γεωργιάδη για την 6ημερη εργασία σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

Ήταν να ισχύσει από 1η Μαρτίου πέρυσι αλλά για να μη φάνε μαύρο στις εκλογές σας το είπαν μετά 🤗<br>Με τις υγείες σας ! https://x.com/GinaTzak/status/1807643403070460252...
Εξαήμερη εργασία, ψηφιακή κάρτα και το νέο 9ωρο - Όλες οι ανατροπές από σήμερα 1η Ιουλίου
🕰️ Δεν ξεχνάμε να γυρίσουμε από 1η Ιούλη όλα τα ρολόγια 50 χρόνια πίσω.
6⃣ Η εξαήμερη εργασία επανέρχεται!
ℹ️ Η πενθήμερη εργάσιμη εβδομάδα καθιερώθηκε πρωταρχικά για τους εργαζομένους στη βιομηχανία το 1975, ενώ το μέτρο της πενθήμερης εργασίας (και των 40 ωρών εργασίας) επεκτάθηκε συνολικά στους εργαζομένους το 1984.
Ψάχνουν κωπηλάτες για την εργασιακή γαλέρα

Για «απάνθρωπη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων» και «αντεργατική και αντιευρωπαϊκή» απόφαση της κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει λόγο ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, αναφορικά με τη σημερινή πρώτη ημέρα εφαρμογής της 6ημερης εργασίας, που φέρει τη σφραγίδα της ΝΔ.

Ο ίδιος χαρακτηρίζοντας «μακροβούτι στο παρελθόν» την εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης, υπενθυμίζει ότι «ενώ στην Ευρώπη με ευρείες συμμαχίες συζητάμε την ένταξη, στον ενωσιακό σχεδιασμό, πολιτικών καθιέρωσης 6ώρου και 4ημέρου, ενώ εφαρμόζουμε με τη συνεργασία όλο και περισσότερων κρατών - μελών πιλοτικά προγράμματα και καταγράφουμε τα αποτελέσματα για να επιστρέψουμε με ρεαλιστική πρόταση μειωμένης απασχόλησης δίχως μισθολογικές απώλειες, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με την εξαήμερη εργασία μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω».

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκαθαρίζει ότι «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για καλύτερες εργασιακές σχέσεις, για αξιοπρεπείς μισθούς, για δίκαιη οικονομία και ανάπτυξη. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τους ανθρώπους και την κοινωνία, για να μην γίνει η Ελλάδα η γαλέρα της Ευρώπης».

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Αρβανίτη:

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Letter from an Unknown Woman (Το γράμμα μιας άγνωστης 1948) HD Joan Fontaine, Louis Jourdan

Στη Βιέννη του 1900, ένας πιανίστας, ο Stefan Brand σχεδιάζει τη φυγή του από την πόλη, καθώς θέλει να αποφύγει μια μονομαχία, στην οποία τον προκάλεσε ο σύζυγος της ερωμένης του. 

Λίγο πριν ξημερώσει, λαμβάνει ένα γράμμα από μία άγνωστη. 

Καθώς το διαβάζει οι αναμνήσεις του τρέχουν στη στιγμή που γνώρισε την Lisa Berndle σε παιδική ηλικία και αναπολεί όλες τις περιπέτειες που ζήσανε μαζί μέχρι και σήμερα

Letter from an Unknown Woman (Το γράμμα μιας άγνωστης 1948) Max Ophüls

-

«Όταν θα διαβάζεις αυτό το γράμμα θα είμαι πια νεκρή», με αυτή την συγκλονιστική φράση ξεκινάει το ταξίδι στο χρόνο, στον ψυχισμό μιας γυναίκας και στην ανικανοποίητη δίψα για αγάπη. 

Η «άγνωστη» του τίτλου δεν είναι άλλη από την Τζόαν Φοντέιν, σε μια καταπληκτική παράλληλη ερμηνεία επιπόλαιου παιδιού και ώριμης γυναίκας, καταδικασμένης στην ισόβια λατρεία του γοητευτικού πιανίστα Στεφάν. 

Λατρεία που ξεκινά από παιδικό σκίρτημα για να καταλήξει στην απόλυτη εμμονή.

Η ιστορία αφορά το πάθος της έφηβης Fontaine για τον νεαρό, ταλαντούχο πιανίστα που ζει στο ίδιο κτίριο με αυτήν. 

Γι`αυτόν που έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο γυναικείο φύλο, όμως, είναι αόρατη. Όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω από την ύπαρξή του και τις επιπόλαιες, εφήμερες σχέσεις του. Όταν περάσουν κάποια χρόνια, 

θα γνωριστούν κατά τύχη, θα καταφέρει να μπει στη ζωή του και για λίγο να πάρει τη θέση της ερωμένης στο πλευρό του. 

Κάθε φορά που θα την ξαναβλέπει όμως δεν θα τη θυμάται. 

Κάποια στιγμή, μετά από αρκετά χρόνια, θα του στείλει ένα γράμμα (για αυτόν, ένα γράμμα από μια άγνωστη) και θα του περιγράφει ολόκληρη την κοινή τους ιστορία... 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η Ελληνίδα Ninja που Διδάσκει Αυτοάμυνα σε Γυναίκες - Αυτοάμυνα

----

Στην Ελλάδα διδάσκονται πάνω από 40 πολεμικές τέχνες, σε περίπου 1.300 σχολές. Μία από αυτές τις σχολές απευθύνεται στις γυναίκες, με στόχο να τις προετοιμάσει για πιθανές επιθέσεις μαθαίνοντάς τους αυτοάμυνα ή να βοηθήσει άλλες που έχουν ήδη πέσει θύματα, να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Η ομάδα του VICE επισκέφτηκε αυτήν τη γυναικεία σχολή ninja και γνώρισε την Ελληνογαλλίδα Elise Elle, που είναι η μοναδική δασκάλα στη χώρα που διδάσκει την τέχνη των ninja για αυτόν τον σκοπό. Η ίδια εκπαιδεύει μαθητές εδώ και 25 χρόνια στο παραδοσιακό Bujinkan Ninjutsu, όμως τα τελευταία επτά χρόνια επέλεξε να διδάσκει μόνο γυναίκες. Η Elise, έχοντας βιώσει και η ίδια περιστατικό επίθεσης, επέλεξε να διδάσκει σε γυναίκες που έχουν υποστεί αντίστοιχες επιθέσεις και προσάρμοσε το είδος αυτής της πολεμικής τέχνης στην γυναικεία αυτοάμυνα. Τα μαθήματά της γίνονται σε μία αίθουσα γυμναστηρίου στον Άλιμο Αττικής. Μεταξύ των μαθητών της, συμμετέχουν ορισμένοι άνδρες που έχουν υποστηρικτικό ρόλο, συνήθως για να βοηθήσουν σε αναπαραστάσεις επίθεσης.

Η Δάφνη Καραβοκύρη μίλησε με κάποιες από τις γυναίκες που παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα και κατέθεσαν τις προσωπικές τους μαρτυρίες από επιθέσεις που είχαν βιώσει στο παρελθόν. Το Bujinkan Ninjutsu, η μέθοδος ninja που διδάσκεται από την Elise, είναι μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη που προέρχεται από την ένωση εννέα διαφορετικών σχολών ninja στην Ιαπωνία. Είναι μια πλήρης και αποτελεσματική τεχνική αυτοάμυνας. . . .

Διασυρμός της «αριστείας» Μητσοτάκη από το ΑΣΕΠ: «Κόπηκαν» οι μισοί διοικητές του ΕΣΥ ως ανίκανοι και ανεπαρκείς για τη διοίκηση νοσοκομείων!Δεν κατάφεραν να «περάσουν» ούτε την… ελάχιστη βάση στις εξετάσεις αξιολόγησης!

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το ΑΣΕΠ….Κατάλαβες;
Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση κι ενώ τα δημόσια νοσοκομεία στην πρωτεύουσα, αλλά και την επαρχία πλήττονται από βαθιά υποστελέχωση και τραγικές ελλείψεις, αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία των μονάδων και βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, εγείροντας εύλογα ερωτήματα, σχετικά με τις ικανότητές τους.


Η διαδικασία, που πλέον είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη ή μετακίνηση στις διοικητικές και υποδιοικητές θέσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες και ολοκληρώθηκε μέσω ΑΣΕΠ γραπτώς και ηλεκτρονικώς τον περασμένο Μάρτιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πανωλεθρία, αφού τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται πως προήγαγε την αριστεία, αλλά εν τέλει αποδεικνύεται ότι θεσμοθέτησε την ανικανότητα, αφού ένας στους δύο που κατέχουν διοικητική θέση σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, απέτυχε στις εξετάσεις αξιολόγησης για την επαναπρόσληψή του στην ίδια ή παραπλήσια θέση. . . .

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ελληνική Λύση: Σφοδρή σύγκρουση Κ.Βελόπουλου με Π.Σαράκη δονεί το κόμμα

 

  Νέα «Νύχτα μεγάλων μαχαιριών» ετοιμάζεται στην Ελληνική Λύση, αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Πιθανόν και με εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου. Στόχος, αυτή την φορά (σ.σ.: είχαν προηγηθεί οι «αποκεφαλισμοί» πέρσι των βουλευτών Αντώνη Μυλωνάκη, την Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου και τον Απόστολο Αβδελά), ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης, διακεκριμένος νομικός. Μία από τις εκπλήξεις σε ότι αφορά την συμμετοχή του, πέρσι στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, αφού σπανίζουν οι επιστήμονες και επαγγελματικά επιτυχημένοι στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως καταδείχθηκε και στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών. Τον Απρίλιο του 2023 τέθηκαν εκτός κόμματος ή εξορίστηκαν από τις εκλογές τους περιφέρειες, τρεις βουλευτές της Ελληνικής Λύσης κάτι που έθεσε εν κινδύνω την είσοδο του κόμματος στην Βουλή: Ο Νο2 στο κόμμα, Αντώνης Μυλωνάκης, η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου και ο Απόστολος Αβδελάς.

===================== 
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Βελόπουλος στη Βουλή: «Από πού πληρώνεται και πόσα παίρνει ο Γκρίνμπεργκ;»

Σκληρή κριτική στην πλειοψηφία άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος, αφήνοντας αιχμές για αλχημείες στον τρόπο καταμέτρησης της επιστολικής ψήφου με φόντο τις ευρωκάλπες και τονίζοντας πως «η κυβέρνηση και o πρωθυπουργός δεν έχουν νομιμοποίηση» λόγω του πρωτοφανούς ποσοστού αποχής.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έδωσε έμφαση στην περίπτωση του «γκουρού» της πολιτικής επικοινωνίας, Σταν Γκρίνμπεργκ, ο οποίος προσφέρει εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες του στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς κανείς να ξέρει πώς αμείβεται και -κυρίως- χωρίς κανένα κυβερνητικό στέλεχος να έχει την προθυμία να απαντήσει ξεκάθαρα στα σχετικά δημοσιογραφικά ερωτήματα.


«Βγάλτε τη σύμβαση του Γκρίνμπεργκ να δούμε από πού πληρώνεται και πόσα παίρνει. Μιλάμε για τον πιο ακριβοπληρωμένο επικοινωνιολόγο» είπε ο κ. Βελόπουλος προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ αναρωτήθηκε πού βρήκε η ΝΔ, η οποία «χρωστάει 500 εκατ. ευρώ», τα λεφτά για να κάνει τόσο πλουσιοπάροχη προεκλογική καμπάνια.

«Τα έξοδα σας είναι περισσότερα από τα έσοδα» συμπέρανε και ρώτησε ευθέως αν πρόκειται για «μαύρα λεφτά». «Γιατί αν δεν είναι μαύρα, πληρώστε τα χρέη σας. Δεν δικαιούται να κυβερνά την Ελλάδα ένα αδιαφανές κόμμα» ανέφερε και αποκάλεσε τα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας «αμετανόητα», στηλιτεύοντας την ακατάπαυστη ιδιωτικοποίηση του εθνικού πλούτου.

«Του δίνω 130.000 ευρώ για τα οικόπεδα στα Ζαγόρια» . . .

Ανασχηματισμός: Στη θέση του ο υπουργός συγκάλυψης των Τεμπών Γιώργος Φλωρίδης


Εάν και μετά το ηχηρό-χαστούκι των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το μήνυμα της κοινωνίας «ελήφθη», ο ανασχηματισμός και η νέα κυβερνητική σύνθεση δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Στην κυβέρνηση παραμένει ο υπουργός της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, Γιώργος Φλωρίδης. Ενώ έβγαιναν στο φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία για το μπάζωμα του σημείου των Τεμπών και 1,5 εκατομμύριο πολίτες ζητούσαν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, μέσω υπογραφών στο ψήφισμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διατεινόταν πως… όλα βαίνουν καλώς. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβραβευτεί από τον πρωθυπουργό, κρατώντας τη θέση του.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος εν μέσω ενεργειακής κρίσης και καλπάζουσας ακρίβειας δήλωνε ότι η κυβέρνηση λάμβανε ουσιαστικά μέτρα.

«Θυσίασε» Σκρέκα για να προστατέψει την επικοινωνιακή του εικόνα

Μία σημαντική αλλαγή που ανακοινώθηκε για τη νέα κυβέρνηση είναι ότι τίθεται εκτός της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης ο Κώστας Σκρέκας, ο επονομαζόμενος και ως υπουργός της ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη προσπάθειά του να διαχύσει τις πολιτικές ευθύνες για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τον «θυσίασε» ώστε να προστατεύσει την δική του επικοινωνιακή εικόνα, που είναι ήδη πολύ αποδυναμωμένη. Σημειώνεται, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είναι στενός φίλος της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει στο Μαξίμου και ο Γιώργος Μυλωνάκης – και εκείνος φίλος της συζύγου του πρωθυπουργού.

Εκτός Μιχαηλίδου, Αυγενάκης και Καιρίδης

Επισημαίνεται ότι εκτός της κυβέρνησης βρίσκονται και η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δημήτρης Καιρίδης, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να αποτινάξει, μέσω της απομάκρυνσής του, τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οργή των αγροτών, αλλά και να δείξει ότι μετατοπίζει τις θέσεις του στα ζητήματα της μετανάστευσης, ώστε να θέλξει το δεξιό ακροατήριο.

Στη συνολική εικόνα του ανασχηματισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από την «ανακύκλωση» προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, δεν άλλαξε βαριά ονόματα, κρατώντας τις εσωτερικές ισορροπίες όπως έχουν. Ο πρωθυπουργός είναι σε πολιτικό αδιέξοδο και αυτό επισφραγίζεται από τον ανασχηματισμό, όπου απλά «θυσιάστηκαν» κάποιοι υπουργοί, με μόνο σκοπό την επικοινωνιακή προστασία του.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Ευρωβουλευτής ο απολιτίκ influencer Φειδίας Παναγιώτου (βίντεο)

Ο YouTuber Φειδίας Παναγιώτου φαίνεται να ανατρέπει όλα τα προγνωστικά για τις ευρωεκλογές στην Κύπρο και να εξασφαλίζει την τρίτη θέση, μετά από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Μεγάλη έκπληξη αναμένεται να σημειωθεί, αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα exit polls, στην Κύπρο, στη μάχη των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των exit polls, ο 24χρονος influencer Φειδίας Παναγιώτου, ο οποίος κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, εμφανίζεται να τερματίζει στην τρίτη θέση και να κερδίζει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Η πρώτη του δήλωση μετά το exit poll

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha Κύπρου μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls, ο 24χρονος δήλωσε, διαβάζοντας την δήλωσή του από το χαρτί: «Πετύχαμε ένα θαύμα».

Την ίδια ώρα, τα ίδια αποτελέσματα των exit poll που δημοσίευσαν τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία έλαβαν υπόψη τους το 80% του δείγματος, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εμφανίζονται στήθος με στήθος, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 23% έως 25% αντίστοιχα. Ακολουθεί ο Φειδίας με 16% με 18%.

Το ακροδεξιό ΕΛΑΜ έρχεται τέταρτο, με 11 έως 13 τοις εκατό, κερδίζοντας το ΔΗΚΟ το οποίο εμφανίζεται στην πέμπτη θέση, το οποίο συγκεντρώνει 8 προς 10 τοις εκατό των ψηφοφόρων.

 

Πρόκειται για έναν influencer 25 ετών από τη Λευκωσία που έχει περίπου 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube από τότε που άρχισε να δημοσιεύει το 2019.

Το πρώτο του βίντεο στο κανάλι του στο Youtube, ήταν το παραπάνω:

Les bureaux de la famille Latsis perquisitionnés par le parquet fédéral Corruption – 12 juin 2024 : Family Office Λάτση: Έρευνα της ελβετικής Εισαγγελίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Le family office genevois du milliardaire grec Spiro Latsis et de sa famille a fait l'objet d'une perquisition en novembre 2023 dans le cadre d'une enquête du Ministère public de la Confédération (MPC) sur des soupçons de blanchiment et de corruption. Deux sociétés contrôlées par les Latsis auraient versé des commissions occultes à l'ancien directeur du fonds de pension public du Koweït.
Το Gotham City είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που ειδικεύεται στο οικονομικό έγκλημα. Ασχολείται με νομικές υποθέσεις που επηρεάζουν το ελβετικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό κέντρο

Family Office Λάτση: Έρευνα της ελβετικής Εισαγγελίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες


Στο 
οικογενειακό γραφείο της Γενεύης  του Έλληνα δισεκατομμυριούχου Σπύρου Λάτση και της οικογένειάς του έγινε έφοδος τον Νοέμβριο του 2023 στο πλαίσιο έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας (MPC) για υποψίες για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο εταιρείες που ελέγχονται από τους Λάτση φέρονται να πλήρωσαν μίζες στον πρώην διευθυντή του δημόσιου ταμείου συντάξεων του Κουβέιτ.

Η ελβετική ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας Hardstone Services SA και της Société d’études techniques et économiques (SETE) SA, που διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας Λάτση...
Έφοδο στην έδρα του family office του Σπύρου Λάτση και της οικογένειάς του, στη Γενεύη, πραγματοποίησε η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής ιστοσελίδας Gotham City.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, δύο εταιρείες της οικογένειας Λάτση φέρεται να έχουν δώσει μαύρα χρήματα στον πρώην επικεφαλής του δημόσιου συνταξιοδοτικού ταμείου του Κουβέιτ. . . .

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

E-SHOP ΑΠΑΤΕΣ: Πώς να τα ξεχωρίσω και να τα αποφύγω | Security Steps

 
Η πρώτη φορά που έπεσα θύμα απάτης σε μία αγορά μου, ήταν και η πιο απογοητευτική.
Η χρονιά ήταν το 2003. Ήμουν 20 ετών και είχα πιάσει την πρώτη μου εργασία πλήρους απασχόλησης, ως συντάκτης στο περιοδικό Digital Living των εκδόσεων Compupress. Η Compupress, που έβγαζε μεταξύ άλλων τα περιοδικά “Κομπιούτερ για όλους”, “Pixel”, και “PC Master”, εκείνο τον καιρό είχε τα γραφεία της ένα τετράγωνο πάνω από το μετρό Συγγρού-Φιξ, στον αριθμό 44 της Λεωφόρου Συγγρού. Επειδή βόλευε για τη δουλειά μου, είχα πάει να μείνω στο Παλαιό Φάληρο, μαζί με τη γιαγιά μου, τη μητέρα του πατέρα μου. Όταν λοιπόν ήρθαν τα γενέθλιά της εκείνη τη χρονιά, αποφάσισα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, να της πάρω ένα δώρο με τα δικά μου χρήματα. Καθώς η γιαγιά μου κάπνιζε φανατικά, σκέφτηκα να της αγοράσω έναν καλό αναπτήρα. Ένα Σάββατο, πήγα στο κέντρο της Αθήνας και βρήκα ένα μαγαζί με είδη καπνιστού. Δεν θυμάμαι πώς έλεγαν το κατάστημα, ή ακριβώς που ήταν, νομίζω κάπου κοντά στη Σοφοκλέους. Θυμάμαι πως ήταν μεγάλο, γωνιακό, και πως αγόρασα από εκεί έναν επίχρυσο αναπτήρα Ronson, που κόστισε 80 ευρώ. Να σημειωθεί πως αυτά τα χρήματα ήταν σχεδόν το ένα έκτο του τότε μισθού μου. Ναι, τόσο χάλια πλήρωνε η Compupress, ακόμα και στις “καλές εποχές” για την Ελλάδα. Μερικούς μήνες αργότερα, ο αναπτήρας άδειασε από αέριο. Η γιαγιά μου τον πήγε σε ένα μαγαζί στο Παλαιό Φάληρο, για να τον γεμίσουν. Μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, είχε αδειάσει ξανά. Τον ξαναπήγε στο μαγαζί. Τον εξέτασαν, και της είπαν πως ο αναπτήρας ήταν μαϊμού. Μπορείτε να φανταστείτε την απογοήτευσή μου. . .

ΠΟΣΑ από τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου δεδομένα είναι δημόσια στο Internet? | Security Steps #6 = • Ελέγχουμε τους λογαριασμούς μας

 

  Πόσα από τα προσωπικά σου δεδομένα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο ίντερνετ? Το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζεις την ακριβή απάντηση. Και αν είσαι καιρό ενεργός στο διαδίκτυο, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από μηδέν.
Τα προσωπικά δεδομένα, εξ ορισμού, είναι στοιχεία για τον εαυτό μας και τη ζωή μας που δεν θέλουμε να τα γνωρίζουν όλοι οι άλλοι, ανεξαιρέτως. Το τηλέφωνο και το email μας. Η διεύθυνση κατοικίας. Για ορισμένους η ηλικία ή και το βάρος. Όμως, ειδικά με την επέλαση των social media, πολλοί χρήστες μοιράζονται προσωπικά τους δεδομένα με αγνώστους, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Μπορεί επίσης κάποιος φίλος, γνωστός, ή συγγενής μας, να κοινοποιήσει δικά μας προσωπικά στοιχεία, εν αγνοία μας. Σε αυτό το βίντεο θα δούμε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ποια από τα προσωπικά μας δεδομένα κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Πώς να διαγράψουμε αυτά που δεν θέλουμε να είναι διαθέσιμα δημόσια. Και ποιες είναι οι κατάλληλες πρακτικές για την online συμπεριφορά μας. Ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook:

Τι είναι το Deep & Dark Web ? - Κίνδυνοι / Χρησιμότητα / Εγκλήματα - Τρομακτικές ιστορίες: Δεν ήμουν προσεκτικός στο deep web


🔒 Κυβερνοασφάλεια & Ιδιωτικότητα | Privacy Line Καλώς ορίσατε στο Privacy Line, το κανάλι που είναι αφιερωμένο στην κυβερνοασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικότητας σας στο διαδίκτυο και τις τελευταίες εξελίξεις στον ψηφιακό κόσμο. The Hidden Wiki (2024): wiki47qqn6tey4id7xeqb6l7uj6jueacxlqtk3adshox3zdohvo35vad.onion DuckDuckGo (onion version): https://duckduckgogg42xjoc72x3sjasowo... Torch: http://xmh57jrzrnw6insl.onion Τα επισκέπτεστε με αποκλειστικά δική σας ευθύνη ! Μπείτε στην κοινότητα μας στο Discord και γνωρίστε μας καλύτερα !

= Τρομακτικές ιστορίες: Δεν ήμουν προσεκτικός στο deep web

   

 Τι είναι το Dark Web: https://www.youtube.com
@ITPath https://youtu.be/bGBmPf-2oog?si=s04BDvvsnSvw9Ro
O Deep/Dark Web - Τι είναι και πως να αποκτήσεις πρόσβαση;

 ====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Χειρόγραφο Βόινιτς: Ο γρίφος του πιο μυστηριώδους βιβλίου του κόσμου Το παράξενο χειρόγραφο Βόινιτς απασχολεί τους μελετητές εδώ και δεκαετίες

 

Το χειρόγραφο Voynich, που περιγράφεται ως «το πιο μυστηριώδες χειρόγραφο του κόσμου», είναι ένα έργο που χρονολογείται στις αρχές του 15ου αιώνα (1404--1438), πιθανώς από τη βόρεια Ιταλία. 
Πήρε το όνομά του από τον έμπορο βιβλίων Wilfrid Voynich, ο οποίος το αγόρασε το 1912. Κάποιες σελίδες λείπουν, αλλά τώρα υπάρχουν περίπου 240 σελίδες vellum, οι περισσότερες με εικονογραφήσεις. 
Μεγάλο μέρος του χειρογράφου μοιάζει με φυτικά χειρόγραφα του 1500, φαίνεται να παρουσιάζει εικονογραφήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα φυτά και τις πιθανές χρήσεις τους για ιατρικούς σκοπούς. 
Ωστόσο, τα περισσότερα από τα φυτά δεν ταιριάζουν με γνωστά είδη και η γραφή και η γλώσσα του χειρογράφου παραμένουν άγνωστα. 
Πιθανώς κάποια μορφή κρυπτογραφημένου κρυπτογραφημένου κειμένου, το χειρόγραφο Voynich έχει μελετηθεί από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπτογράφους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών και Βρετανών κωδικοθραυστών τόσο από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Έχει αψηφήσει όλες τις προσπάθειες αποκρυπτογράφησης, και έγινε μια διάσημη περίπτωση ιστορικής κρυπτολογίας. 
Το μυστήριο που το περιβάλλει έχει εξάψει τη λαϊκή φαντασία, καθιστώντας το χειρόγραφο θέμα τόσο φανταστικών θεωριών όσο και μυθιστορημάτων. 
Καμία από τις πολλές κερδοσκοπικές λύσεις που προτάθηκαν τα τελευταία εκατό χρόνια δεν έχει ακόμη επαληθευτεί ανεξάρτητα. 

Archive.org Voynich Manuscript PDF - University Yale


Το χειρόγραφο Βόινιτς είναι εικονογραφημένο βιβλίο με ακατανόητο περιεχόμενο. Θεωρείται ότι γράφτηκε πριν από αιώνες (περίπου 400 έως 800 χρόνια) από κάποιον άγνωστο συγγραφέα, που χρησιμοποίησε ένα άγνωστο σύστημα γραφής και ακατανόητη γλώσσα.[3]

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του το εικονογραφημένο χειρόγραφο αποτέλεσε αντικείμενο εντατικής μελέτης από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπταναλυτές, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς αποκρυπτογράφους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς όμως κανείς τους να καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει έστω και μία λέξη. Αυτές οι επανειλημμένες αποτυχίες έχουν κάνει το χειρόγραφο Βόινιτς περιβόητο στην ιστορία της κρυπτογραφίας,[4] έδωσαν όμως βάση και στην άποψη ότι το βιβλίο δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια περίτεχνη απάτη, μια δίχως νόημα εναλλαγή τυχαίων χαρακτήρων.[5] Το μυστήριο του νοήματος και της προέλευσης του χειρογράφου κέντρισε τη λαϊκή φαντασία, κάνοντας το χειρόγραφο θέμα μυθιστορημάτων και εικασιών. Καμία από τις υποθέσεις των τελευταίων εκατό ετών για την προέλευση και το περιεχόμενό του δεν έχει επαληθευτεί.[6]

Το βιβλίο είναι γνωστό με το όνομα του Πολωνοαμερικανού παλαιοβιβλιοπώλη Βίλφριντ Βόινιτς (Wilfrid Voynich), ο οποίος το αγόρασε το 1912.[7] Η πρώτη αναπαραγωγή του κυκλοφόρησε το 2005.[8] Το χειρόγραφο δώρισε ο Χανς Π.Κράους[9] στη βιβλιοθήκη σπανίων βιβλίων και χειρογράφων Μπέινεκε του πανεπιστημίου του Γέιλ το 1969, όπου καταλογογραφήθηκε ως MS 408.[10][11] Ψηφιοποιημένο αντίγραφο υψηλής ανάλυσης είναι ελεύθερα διαθέσιμο στον ιστότοπο της βιβλιοθήκης.[12]

Περιγραφή: 

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η αποτίμηση του αποτελέσματος από την Κουμουνδούρου: «Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται – Αντέξαμε παρά τον πόλεμο από τα συμφέροντα»


«Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης και ακριβώς αυτό θα κάνω, όπως τo είχαμε πει και προεκλογικά. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα στήσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο».

Αυτό το απόσπασμα από τη χθεσινή δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη αποτυπώνει αφενός το πως αντιλαμβάνονται στην Κουμουνδούρου το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών και αφετέρου το πως σχεδιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα του κόμματος.

«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει» λένε άπαντες και φαίνεται ότι ξεκάθαρος στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να δημιουργήσει μέχρι τις εθνικές εκλογές τη μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική και κεντροαριστερή παράταξη, η οποία θα μπορέσει να απειλήσει τη ΝΔ.

«Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε παραπάνω από το μισό. Τα χθεσινά αποτελέσματα συνιστούν απάντηση στην αλαζονεία με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας. Το κλείσιμο της ψαλίδας αποτελεί την απαρχή για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού, πέρα από την εδραίωση του στη δεύτερη θέση» τόνιζαν αργά το βράδυ υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Επίσης, σημείωναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ «άντεξε» παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από τα συμφέροντα: «Άντεξε απέναντι σε πρωτοφανείς επιθέσεις από ένα μιντιακό σύστημα κι όχι μόνο… Διασπάσεις, αμφισβητήσεις, που αδιάκοπα κρατούν εδώ και μήνες, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η πολιτική ανατροπή :