Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Είναι καιρός πια...

Σάββατο, Σεπτέμβριος 20

Είναι καιρός πια...

.
Με αφορμή το «μέγιστο» σκάνδαλο της περίφημης πια μονής Βατοπαιδίου, είναι καιρός να γίνει επιτέλους το αυτονόητο. Η οριοθέτηση των σχέσεων κράτους-εκκλησίας.
Όταν ακούμε για θεϊκά μουσουλμανικά κράτη, αναρωτιόμαστε πως μπορεί να παρεμβαίνουν θρησκευτικοί εκπρόσωποι στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής. Όμως το ίδιο δε γίνεται και στη χώρα μας;.
Ξεχάσαμε στις εκλογές του 2004 τους σάκους με το προεκλογικό υλικό της ΝΔ που διακινούταν από «ιερούς» χώρους;, τι έγινε αλήθεια εκείνη η υπόθεση;, προφανώς μπήκε στο αρχείο, συνηθισμένη υπόθεση άλλωστε. Ή μήπως ξεχάσαμε την «δεξιά» του Κυρίου.
Πού είδαμε σε Ευρωπαϊκή χώρα η εκκλησία να υποκαθιστά το κράτος στην έκδοση επίσημων πιστοποιητικών (γάμου, βάπτισης κ.α.) και αποτελούν στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές πολίτη-κράτους;. Πού είδαμε σχολεία και σχολές ιερατικές να χορηγούν απολυτήρια και πτυχία ισοδύναμα με τα αντίστοιχα της πολιτείας;. Που είδαμε αφορολόγητες οικονομικές πράξεις, αυτόνομη πολεοδομία της εκκλησίας, τεράστιες περιουσίες με αδιαφανή διαχείριση και άλλες αυτόνομες δομές της εκκλησίας που τελικά την καθιστούν στην κυριολεξία ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ.
Και ενώ κατέχουν
την όποια περιουσία δική τους, αμείβονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι από την φορολόγηση των πολιτών ωσάν να προσφέρουν συγκεκριμένη υπηρεσία.
Αφού όμως η πολιτεία για διάφορους λόγους (αδυναμίας ή βολέματος) δε μπορεί να κάνει το αυτονόητο, μήπως ήρθε η ώρα οι ίδιοι οι πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Σαν πρώτο βήμα, προτείνω να καταθέτουμε τον ετήσιο φόρο μας στο ταμείο παρακαταθηκών, αφαιρώντας το ποσό που αντιστοιχεί στη μισθοδοσία των ιερέων και δεσποτάδων. Άλλωστε, ως αντιπρόσωποι του Θεού, ας πληρώνονται από το Θεό.
Αλ.Κο.
-------------------------------------------------
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από : press-gr.blogspot.com.
===================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.