Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΝ μας ακούνε !!! ΔΕΝ μας ακούνε γιατί ΔΕΝ μας διαβάζουν.

ΔΕΝ τρέφω αυταπάτες και ούτε είμαι και τόσο υπέρμετρα ρομαντικός, ούτως ώστε να ΜΗΝ αντιλαμβάνομαι το σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι, ή ακόμη και εκτός πραγματικότητας, επιζητώντας εκείνη τη πολιτική, η οποία θα μας οδηγήσει στην προ του 1989 εποχή του ΠΑΣΟΚ.

Απλά η αναφορά μου αυτή, είναι για μένα σημαδιακή, εκεί θα βρούμε τους "λαγούς" και τα "πετραχήλια", από εκεί αν ξεκινήσουμε, να αντλήσουμε τι έφταιξε ή τι φταίει ίσα με τα σήμερα, για να προχωρήσουμε με τα νέα δεδομένα από εδώ και πέρα.
Η ιστορία ΔΕΝ επαναλαμβάνεται, και ούτε το ποτάμι γυρίζει πίσω, τα διδάγματα όμως πρέπει να διερευνηθούν και πειστικά να επεξηγηθούν.

Θεωρώ τον εαυτό μου ρεαλιστή, έναν απλό, και αγνό ανώνυμο αγωνιστή, οποίος παραμένει ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και αγωνίζεται ακόμη και σήμερα, για τις αρχές που κάθε τίμιος και ανιδιοτελής σύντροφος επιδιώκει.

Συντάσσομαι απόλυτα με τη νεολαία αυτού του κόμματος, με τις δικές τους απόψεις και αγωνίες.

Είμαι ενάντια στα όποια νέα τζάκια δημιουργηθήκαν - με ευθύνη του κόμματος – καθώς και σε εκείνα τα ηγετικά κομματικά στελέχη, τα οποία δημιούργησαν προσωπικές αυλές.

Είμαι υπέρ του κάθε ένα από εμάς που διαμαρτύρεται φωναχτά, αλλά συγχρόνως και ενάντια και σε εκείνες τις γραφικές φωνές, που με απαράδεχτο εκφραστικό λεξιλόγιο, προβαίνουν ακόμη και σε ανεπίτρεπτες ύβρεις.

Το θέμα μου λοιπόν είναι, ο ΜΗ διάλογος.

Εάν έχεις χρόνο και διαβάσεις ξανά, τις τελευταίες μου εγγραφές, αυτό βγαίνει σαν αγανάκτηση, είναι σαν μια τραγική αγωνία και ένα παράπονο αν θες.
Αυτά που γράφω, πολλά από αυτά, έχουν ξαναγραφτεί, και έχουν ξαναειπωθεί, τίποτα καινούριο και ανέκδοτο, άρα ΔΕΝ εκτίθεμαι γράφοντας για να : "κομίζω γλαύκας εις τας Αθήνας"

ΔΕΝ μας ακούνε !!! ΔΕΝ μας ακούνε γιατί ΔΕΝ μας διαβάζουν.

Τι και εάν κάθομαι εδώ και γράφω, αφού γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι σε αυτούς που απευθύνομαι ΔΕΝ πρόκειται να με διαβάσουν, ΟΧΙ εμένα αλλά και τον οποιανδήποτε άλλο σύντροφο που έχει κάτι να πει.
Το άλλοθι τους είναι – και αυτό θα ισχυρισθούν – ότι κάποιοι υβριστές γράφουν διάφορα (τα οποία και εγώ καταδίκασα ως προβοκατόρικα), αλλά αυτό τους ενοχλεί εδώ, στο "scripta manent", (γραπτό λόγο), ουδόλως θα τους ενοχλήσει σε κομματικές συγκεντρώσεις, όπου και εκεί κάποιες φωνές, ακόμη και πιο ακραίες που θα ακούγονται στο μεγάλο πλήθος , οι οποίες όμως εκεί, ως "έπεα πτερόεντα" (Ιλιάδα, Α201) θα διαχέονται με τους ευχαριστημένους τριγύρω "παλαμακιστές".
Αυτή είναι η επισήμανση μου και να καταγραφεί στις συνειδήσεις όλων όσων νομίζουν ότι η πολιτική τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΔΕΝ χρωστάω σε κανέναν καμία χάρη. Ίσα – ίσα αυτοί που "βολεύτηκαν" στα τόσα χρόνια, μας χρωστάνε εξηγήσεις, Αυτούς είναι που θέλω να σύρω σε διάλογο και ΟΧΙ το κάθε έναν από εμάς, καλόπιστο σύντροφο, φίλο ή μέλος του κόμματος, που ακόμη προσπαθεί να εξηγήσει γιατί τρώμε σφαλιάρες από το λαό και ΔΕΝ μπορεί ακόμη ένα κόμμα με τέτοια ιστορία να ορθοποδήσει.

Είναι αυτοί που ΔΕΝ γράφουν, αλλά συμμετέχουν σε κάθε εκπομπή, ως πολιτικοί μαϊντανοί, σε μεταμεσονύχτιες εκπομπές, με χαζοχαρούμενα χαμόγελα, για να υπάρξουν ζωντανοί στο κάθε ψηφοφόρο που ψηφίζει ονόματα που έχουν αναγνωρισιμότητα.

Σαν ΔΕΝ ντρεπόμαστε !!!

Είδατε εσείς καμία αυτοκάθαρση ; είδατε κανέναν να πει "σύντροφοι έφταιξα και εγώ", με "αυτή μου την ενέργεια συνέβαλα στην γενικότερη απαξίωση" ;

Αντίθετα ακούμε και καταλαβαίνουμε για συμψηφισμούς και ικανοποίηση ποσοστών σε διάφορες τάσεις.
Ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός κόμματος και γιατί ο σημερινός είναι ανεπαρκής.
Ο κάθε ένας που ΔΕΝ τολμά να απαντήσει σε ένα γραπτό διάλογο, έστω αγανακτισμένων χρηστών (αναφέρομαι σε διαδικτυακούς χρήστες), και θέλει με την επιρροή που αποκτάει στη κομματική του οργάνωση, με τον οποιαδήποτε τρόπο που καταφέρνει και ελέγχει, να εντυπωσιάζει "μπαλκονάτος" στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.

Αυτή είναι η σημερινή κατάντια. Το κόμμα ΔΕΝ πάσχει από αρχηγό, πάσχει από αξιολόγηση στελεχών, τοπική οργάνωση βάσης και το κυριότερο από ένα πειθαρχικό συμβούλιο, αποτελούμενο από δίκαιους, αδιάφθορους αλλά συγχρόνως και αυστηρούς ("δημογέροντες") του ιστορικού ΠΑΣΟΚ.

Η αναφορά μου στο "Πούτιν", είχε να κάνει με την πρόχειρη και κακή αντιγραφή που γίνεται στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. Από ότι όμως μπορείς να εικάσεις, είμαι σαφώς υπέρ της συλλογικής ηγεσίας η οποία να δίνει άμεσα λόγο στη βάση.
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.