Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΝ γνωρίζω τους συντάκτες, αλλά συντάσσομαι αλληλέγγυος μαζί τους.

========================================================================================
Αναδημοσιεύω ένα άρθρο, από τη http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/34-3.html που θα ήθελα να φέρει και τη δική μου υπογραφή.
(ΔΕΝ γνωρίζω τους συντάκτες, αλλά συντάσσομαι αλληλέγγυος μαζί τους.)
========================================================================================

Τετάρτη, 3 Σεπτέμβριος 2008

Η 34η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΠΑΣΟΚ

Η 34η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη βρίσκει τη χώρα στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση μετά το 1974 και το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορικής αποστολής του.
Η κυβέρνηση Καραμανλή – Αλογοσκούφη κινείται σπασμωδικά και με βάση την ομολογία “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”. Θύελλα νέων φορολογικών μέτρων και ασφαλιστικών προτάσεων απειλεί και τα τελευταία όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ είναι μια κυβέρνηση εκτός εποχής: αυξάνει την ανεργία και μειώνει το εισόδημα του φορολογούμενου πολίτη, μεριμνά με επιμέλεια για την κερδοφορία των κεφαλαιούχων στην ενέργεια και στα τρόφιμα, διευρύνει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, καταργεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, κωφεύει στο σκάνδαλο Παυλίδη – Siemens – Γερμανός - Ομολόγων που στοχεύουν να εξασφαλίσουν τα γεράματα των στελεχών της, ο δημόσιος τομέας συνεχίζει να εκποιείται σε τιμή ευκαιρίας, η κρατική γραφειοκρατία διογκώνεται, η υγεία νοσεί επικίνδυνα και η παιδεία συνεχίζει να λιμνάζει από τον ερασιτεχνισμό των υπευθύνων. Η κυβέρνηση διολισθαίνει στο δρόμο της αναξιοπιστίας και η ελληνική κοινωνία απαιτεί άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ για πρώτη φορά μετά το 1974 καλείται να πάρει τις πιο κρίσιμες αποφάσεις.

Η 3η του Σεπτέμβρη του 2008 μας καλεί για ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Η ιστορία μας απαιτεί να ξανασυσπειρώσουμε τον απογοητευμένο κεντρό-αριστερό πολίτη και να τον ενσωματώσουμε σ' ένα σύγχρονο σοσιαλιστικό κόμμα εξουσίας.

Οι ετερογενείς κοινωνικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις πρέπει να εκφραστούν σ' ένα νέο κοινωνικό μέτωπο. Ένα νέο ρεύμα ανατροπής πρέπει να αναπτυχθεί με άξονες:

● Τη δημιουργία ενός κράτους πρόνοιας.
● Τον εκδημοκρατισμό, την εξυγίανση και την διαφάνεια της πολιτικής και την οριστική απομάκρυνση από τους καριερίστες της πολιτικής.
● Την δίκαια φορολόγηση και την θέσπιση των προϋποθέσεων για μια αναπτυξιακή πολιτική που θα ρυθμίσει τον ανταγωνισμό και θα σέβεται τον εργαζόμενο.

Χρέος λοιπόν του Προέδρου είναι να δώσει το κατάλληλο στίγμα για την υπέρβαση της κρίσης αντιπροσώπευσης που αντιμετωπίζουμε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Με αντιφατικές ρητορείες και άκοπη επικοινωνιακή πολιτική δεν σφυρηλατείται ο ακατάλυτος δεσμός που πρέπει να εκφράσουμε μεταξύ λαϊκών και αστικών στρωμάτων.

Η ανασφάλεια και η φτώχεια του ελληνικού λαού πρέπει να βρει έναν υπεύθυνο υπερασπιστή και όχι τον καταγγελτικό διαμαρτυρόμενο λόγο που προβάλλουν μερικοί ή τη σοβαροφανή διαχείριση που προτάσσουν άλλοι.

Χρέος των στελεχών να εγκαταλείψουν της προσωπικές στρατηγικές και τις άμετρες φιλοδοξίες και να στρατευθούν ανιδιοτελώς υπό την ηγεσία του Προέδρου για να βγει η χώρα από την κρίση. Όλοι θα κριθούν για την προσφορά τους και ας καταλάβουν όλοι ότι ο ελληνικός λαός δεν συγχωρεί.

Ο παραγοντισμός, ο ωφελιμισμός και οι διεκδικήσεις αξιωμάτων δεν οδηγούν πουθενά.
Χρέος όλων μας είναι να αγωνισθούμε σθεναρά γιατί το πολιτικό κληροδότημα που μας άφησε ο Α. Παπανδρέου και η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη δεν επιτρέπει άλλες ολιγωρίες. Χρέος μας να αγωνιστούμε ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ να γίνει το όχημα των κοινωνικών δυνάμεων που θα απαλλάξουν την χώρα από την συντήρηση και αδράνεια που επιβάλλει η δεξιά.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ θεωρεί χρέος να υπενθυμίσει ακόμα μια φορά με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη ότι μόνο με ενωτικό και συγκροτημένο βηματισμό θα απαλλάξουμε την χώρα από τη δεξιά. Αυτό που έχει ανάγκη το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές θέσεις και μέλη-αγωνιστές της αλλαγής.

Είναι ώρα να καθυποτάξουμε όλα τα εγώ στο εμείς και να ξαναδώσουμε νόημα στην πολιτική και όραμα στο λαό όπως ο Α. Γ. Παπανδρέου.
press.gr

(http://press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_2539.html)
Αναρτήθηκε από σίβυλλα στις Τετάρτη, Σεπτέμβριος 03, 2008
=====================================================================================
Καλή μέρα, σήμερα είναι μια άλλη μέρα . . .

http://www.youtube.com/v/jAPQBUFLeZo&hl=en&fs=1

Σήμερα ο αγώνας ξαναρχίσει από εδώ ==> http://www.pasok.gr/portal/gr/000F4240/Data/afisa-neolaias-50x70.jpg.jpg

====================================================================================
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.