Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Σεμνά και ταπεινά…



Όχι ότι είχα προσωπικά καμιά αμφιβολία για το πόσο σεμνά και ταπεινά θα κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία όταν ανέλαβε πριν 4 χρόνια.

Από λέξεις κι εκφράσεις για να ξεγελάσεις τον λαό, άλλο τίποτα. Παίρνοντας ως αφετηρία την αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ, ο νυν πρωθυπουργός έριξε το επικοινωνιακό βάρος τότε στο γεγονός ότι το κόμμα του εφόσον γίνει κυβέρνηση, θα διοικήσει χωρίς σκάνδαλα, σπατάλες κτλ.
Έπεισε πολύ κόσμο. Βέβαια το πρόγραμμά του δεν είχε καμιά διαφορά σε σχέση με το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση κάποιες επουσιώδεις περιπτώσεις), πράγμα που φάνηκε στην πράξη, με τον λαό να βλέπει την τσέπη του να αδειάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

Με τον καιρό ωστόσο ούτε το σεμνά έμεινε ούτε το ταπεινά και πλέον το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, με τους γαλάζιους βουλευτές και υπουργούς να κάνουν το κορόιδο.
Σας θυμίζει κάτι; Μάλλον το ΠΑΣΟΚ προ τετραετίας.

Και η τωρινή στάση του ΠΑΣΟΚ, με διακηρύξεις περί δουλειάς και αποφυγής πανηγυρισμών, με προτεινόμενα μέτρα-ασπιρίνες για τον καρκίνο (αν εφαρμοστούν κι αυτά), με γενικόλογες διακηρύξεις περί ενδιαφέροντος για τον πολίτη, τι σας θυμίζει; Σωστά, τη Νέα Δημοκρατία προ τετραετίας.
Θέατρο του παραλόγου;
Κάθε άλλο, απλή λογική αστικών κομμάτων που προσπαθούν να αιτιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Επειδή όμως θα συνεχίσουν έτσι(οι φίλοι τους οι επιχειρηματίες δε μπορούν να κάνουν παραχωρήσεις στον λαουτζίκο), είτε μόνοι τους, είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας, ας έχουν υπόψη τους ότι το γαϊδούρι μπορεί να κάνει υπομονή όσο το φορτώνεις, αλλά ως ένα σημείο. Μετά έχουμε άλλα…Ας συνεχίσουν λοιπόν να σκάβουν μόνοι τους το λάκκο τους. Ο λαός περιμένει στη γωνία, κι ας μη φαίνεται ακόμη…


===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.