Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ . . . σε τρία βίντεο!!!


Η πατρίδα μας είναι γεμάτη στιγμές μεγαλείου. Γεμάτη από ηρωικές πράξεις,ανθρώπους γεμάτους αυτοθυσία για την πατρίδα, για ένα ιδανικό. Μισώ τον εθνικισμό αλλά νομίζω ότι το Έπος του 40 θα πρέπει να μας γεμίζει αιώνια με περηφάνια για τους προγόνους μας. Το θέμα είναι οι απόγονοί τους... εμείς...
Τι έχουμε κάνει για την πατρίδα μας... πως την καταντήσαμε και πως της φερόμαστε κάθε μέρα. Κι αν φευ, ερχόταν μια ανάλογη στιγμή πως εμείς θα συμπεριφερόμαστε. Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι δεν έχουμε καμμία σχέση μ' αυτούς. Βολεψάκηδες, υλιστές, παρτάκηδες, λογάδες. Πολλά λόγια. Πολύς εθνικισμός αλλά καθόλου πράξη. Η μάλλον μόνον πράξεις απαξίας της. Μακάρι κάποια στιγμή το παράδειγμα τόσων υπέροχων ανθρώπων να μπορέσει να μας γίνει οδηγός. Μακάρι...

Παραθέτω παρακάτω τρία βίντεο.

Το πρώτο είναι από έναν άγνωστο δίσκο.Τον δίσκο Αλβανία που κυκλοφόρησε το 73,καταμεσίς της χούντας.Είναι γνωστό ότι ο Κατσαρός και η Μαρινέλλα δεν αντιστάθηκαν.Αλλά τινι τρόπο έδωσαν κάτι απ τη λάμψη τους στο καθεστώς.ΟΜΩΣ...αυτό δεν ακυρώνει αυτό το δίσκο.Είναι ένας πολύ καλός δίσκος που μιλά για υπαρκτά γεγονότα που πρέπει να μας κάνουν περήφανους.Εστω κι αυτός γράφτηκε το 73.

Το δεύτερο βίντεο είναι ένα αφιέρωμα στην ηρωίδα της αντίστασης Λέλα Καραγιάννη.Που τείνει να ξεχαστεί η μεγαλειώδης αυταπάρνησή της για την πατρίδα.

Το τρίτο είναι ένα απ τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ του Γιάννη Ρίτσου. Μνημείο λυρισμού. Ένα ποίημα γεμάτο εικόνες και συναισθήματα.


Αναδημοσίευση από :
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.