Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Παρενέργειες του βελουτέ;



Θα μας τρελάνει ο Αντώναρος. Λέτε το γιαούρτι που έφαγε πριν μέρες να του δημιούργησε IQ προβάτου;
Διαβάστε τι είπε πριν λίγο στους δημοσιογράφους:«Δεν δίνονται 28 δισ. στις τράπεζες, είναι σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας… , προφανώς ορισμένοι είτε δεν θέλουν είτε δυσκολεύονται να αντιληφθούν πως στόχος είναι η ενίσχυση της οικονομίας, η διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης, η διατήρηση της ροής χρήματος στους Έλληνες προκειμένου να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αγρότες κλπ».

Αυτό δεν είναι ούτε θράσος ούτε ανοησία. Ο τύπος δεν πρέπει να έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.
Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ μιλάει ότι «αναγκαστικά θα υπάρξουν απολύσεις το αμέσως προσεχές διάστημα», όταν καθημερινά βάζουν λουκέτο μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την στιγμή που σχηματίζονται ουρές κόσμου για να πάρουν δυο κιλά αλεύρι που μοιράζουν δωρεά οι αγρότες σε μια μορφή διαμαρτυρίας τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας μιλάει για κυβερνητικά μέτρα που «στόχος τους είναι η ενίσχυση της οικονομίας, η διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης».

Λες και όλοι οι εργαζόμενοι δεν βλέπουμε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα και να αξιοποιήσει την κρίση για να κατεδαφίσει τα ελάχιστα εργατικά δικαιώματα που έμειναν διευκολύνοντας τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση των μισθών κ.λ.π.

Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης μιλώντας στα ραδιόφωνο της Γιάννας έδειξε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης: «Αυτό που χρειάζεται σήμερα, είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός, ότι ζούμε μια δύσκολη εποχή. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι μας αρέσει. Οτι επειδή θέλουμε, έχουμε κεκτημένα δικαιώματα, όπως λέμε, και μαχόμαστε, δε σημαίνει ότι τα κεκτημένα δικαιώματα είναι ιερά και απαραβίαστα», είπε.

Μας κάλεσε επίσης ο Αντώναρος να περιμένουμε να ακούσουμε απ’ τον πρωθυπουργό που θα ανακοινώσει μέτρα «για τους ασθενέστερους».
Άλλη κοροϊδία κι αυτή. Λες και δεν θυμόμαστε πόσες φορές έχουν ανακοινωθεί παρόμοια «μέτρα» - σύσταση Ταμείου κατά της φτώχειας, επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης κλπ. – και τι αποτελέσματα είχαν.

Είναι χαρακτηριστικό για την λεγόμενη «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης αυτό που γίνετε με τους απολυμένους του Λαναρά.
Με προκλητικό τρόπο, η κυβέρνηση αρνείται να δώσει χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους κλωστοϋφαντουργούς , που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες.
Αντίθετα, αποφασίζει ότι αυτή η έκτακτη ενίσχυση «θα συμψηφιστεί με μελλοντική ενίσχυση ή ειδική επιδότηση ανεργίας ή οποιαδήποτε άλλη παροχή κλπ...».
Δηλαδή, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι πάρουν αργότερα επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, θα τους αφαιρεθεί από αυτό το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης. Κάτι που δεν είχε ξαναγίνει. Αλλά αυτοί βλέπετε είναι εργάτες και όχι τραπεζίτες.


===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.