Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Διάχυτη η απογοήτευση - "Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους".

Απογοητευμένοι οι Έλληνες από την οικονομία της χώρας

Απογοητευμένη εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από την οικονομική κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της Public issue για τον ΣΚΑΪ.

Στα κατώτερα επίπεδα από το Μάιο έπεσε ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος, υποχωρώντας σχεδόν 4 μονάδες και φτάνοντας στο 60,7 τον Οκτώβριο, έναντι 64,1 το Σεπτέμβριο.

Ταυτόχρονα, στο 46,6, δηλαδή 9 μονάδες, υποχώρησε ο δείκτης εκτιμήσεων για το εισόδημα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η οικονομική τους κατάσταση χειροτέρεψε σε σχέση με πέρυσι. Τις 13 μονάδες φτάνει η πτώση εν συγκρίσει με την έναρξη των μετρήσεων το Δεκέμβριο.


Οικονομικό βαρόμετρο
Οικονομική Εκπομπή: Κρίση 2008
Οι πολίτες θεωρούν ότι η σημερινή, είναι η χειρότερη συγκυρία για την αγορά καταναλωτικών αγαθών.
Ο σχετικός δείκτης σημείωσε πτώση 7,3 μονάδων σε σχέση με το Σεπτέμβριο, φτάνοντας στο 48,3 που είναι η 2η χειρότερη τιμή τους τελευταίους 11 μήνες.

Η διστακτικότητα του καταναλωτικού κοινού εκφράζεται και με την άνοδο σχεδόν 9 μονάδων του δείκτη δημιουργίας αποταμιεύσεων για το επόμενο έτος. Εξακολουθεί όμως να είναι ο δείκτης με τη χαμηλότερη τιμή μεταξύ όλων των δεικτών του οικονομικού βαρόμετρου καθώς βρίσκεται μόλις στο 40,5.

ΠΗΓΗ : ΣΚΑΙ
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.