Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Καθαρές Προτάσεις - Ξεκαθαρισμένες Θέσεις.

Ακούστε τώρα:


Γενναία πρόταση του ΠΑΣΟΚ - τι έχει τώρα να πει ο Καραμανλής;


Μια ριζοσπαστική, φιλολαϊκή και λογική πρόταση παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ και δεν απομένει παρά η κυβέρνηση να την υιοθετήσει. Να παραμερίσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να δεχτεί επιτέλους ότι το ΠΑΣΟΚ αντιπολιτεύεται θετικά την κυβέρνηση. Να πάψει το γνωστό τροπάριο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προτάσεις. Αλλά αν η Νέα Δημοκρατία είχε μέχρι σήμερα δεχτεί όλες εκείνες τις προτάσεις που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για το λαό αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση. Δεν πειράζει όμως. Καιρός τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια! Κι ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2009, κατάργηση του φόρου 10% και επαναθεσμοθέτηση του αφορολόγητου αποθεματικού για τις επιχειρήσεις, προβλέπει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε την Πέμπτη ο Μιχάλης
Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους Φ. Σαχινίδη και Α. Κατσιφάρα.

Γενναία πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Επίσης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ προβλέπει δημιουργία μιας πολυ-λειτουργικής υπηρεσίας μίας στάσης για επιχειρήσεις (τύπου ΚΕΠ), έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους με τη δημόσια διοίκηση και να εξυπηρετούνται οι πιθανοί επενδυτές, δημιουργία Ταμείου Στήριξης των ΜΜΕ ανάλογο με το Ταμείο Αναχρηματοδότησης των τραπεζών που έχει ήδη προταθεί και επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και σε αυτές του αγροτικού χώρου.

Ο Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε τις τράπεζας και την κυβέρνηση “για την απόλυτη αυθαιρεσία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα καταναλωτικά δάνεια και ιδιαίτερα στο λεγόμενο “πλαστικό χρήμα” όπου το επιτόκιο έχει εκτοξευθεί στο 22% με μονομερείς, εκ μέρους των τραπεζών, αναπροσαρμογές των συμβολαίων, χωρίς να τηρείται ούτε η ισχύουσα νομοθεσία ούτε και πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις που κρίνουν ως καταχρηστικές τέτοιες τραπεζικές πρακτικές”.

Ο Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις κατασχέσεις σπιτιών επισημαίνοντας ότι τα τελευταία 4 χρόνια παρατηρείται αύξηση, με ιδιαίτερη έξαρση την φετινή χρονιά (το 2003 έγιναν περίπου 35.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, το 2007 έφτασαν τις 120.000). Για το 2008 εκτιμάται ότι οι αιτήσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών θα ξεπεράσουν τις 150.000, ενώ αναφερόμενος στη λειτουργία των λεγόμενων εισπρακτικών εταιριών τόνισε λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, δημόσια επίβλεψη ενώ υιοθετούν πρακτικές ηθικά και ποινικά κολάσιμες.

Αναφέρθηκε στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο Χρυσοχοΐδης είπε ότι σε μια περίοδο κατακόρυφης πτώσης των τιμών βασικών ενεργειακών αγαθών παγκοσμίως, με την αύξηση του Ιανουαρίου θα συμπληρωθεί μέσα σε ένα μόλις χρόνο ένας κύκλος αυξήσεων ύψους 22% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, όταν το τελευταίο 4μηνο οι τιμές του πετρελαίου, στις οποίες είχαν αποδοθεί από κυβέρνηση και Διοίκηση οι προηγούμενες αυξήσεις, έχουν πέσει κατά 50%.

Το κείμενο από το "Δίκτυο"
Το ηχητικό από το radio.pasok.gr


Αναδημοσίευση από Krogias
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.