Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΗ «ΓΡΑΜΜΗ ΣΑΝΙΔΑ» ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ


Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε και... κούριερ για να προλάβει την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Στη «γραμμή Σανιδά» περί παραπλανηθέντων υπουργών κινούνται οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, καθώς αμφισβήτησαν χθες την αξιοπιστία του ανθρώπου που κατά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραπλάνησε τους «γαλάζιους» υπουργούς. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως χρησιμοποιήθηκε ακόμη και... κούριερ για να προλάβουν τη δημοσίευση της απόφασης της ήδη κερδισμένης δίκης, ενώ αποφασίστηκε πως μία υποεπιτροπή σε ρόλο «ντετέκτιβ» θα μεταβεί μία από τις επόμενες Κυριακές στον... τόπο του εγκλήματος, τη λίμνη Βιστωνίδα, για αυτοψία.

Με στόχο να «αθωώσει» τους υπουργούς της ΝΔ και να ρίξει την ευθύνη στους υπηρεσιακούς παράγοντες, η κυβερνητική πλειοψηφία επιχείρησε να δείξει ως «υπεύθυνο» τον Ιωάννη Διονυσόπουλο, πρόεδρο του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων, που έπειτα από γνωμοδότησή του το 2004 εκδόθηκε η απόφαση για κατάργηση της δίκης σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας, ο οποίος, όπως κατέθεσε, παραιτήθηκε στις 31-10-08 από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (είχε τοποθετηθεί το 2005), ακριβώς μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου!

Από την κατάθεσή του προκύπτει ότι το σκάνδαλο ξεκίνησε, υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης Καραμανλή και ότι η βιασύνη ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και... κούριερ με την υπογραφή του κ. Διονυσόπουλου για να μεταφερθεί στις 23/6/ 2004 η εντολή της προηγούμενης ημέρας του τότε υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα στον νομικό σύμβουλο του Κράτους για να προλάβουν τη δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου Ροδόπης. «Πώς είναι δυνατόν να ορίζετε τον ίδιο άνθρωπο (σ.σ.: Στ. Δέτση) εισηγητή σε όλες τις υποθέσεις;», ρώτησε από τη ΝΔ ο Ν. Δένδιας, ενώ ο Ι. Μπούγας τόνισε πως θα ερευνηθεί «αν υπάρχει δόλος ή πρόκειται για αμέλεια» το γεγονός ότι στη γνωμοδότηση δεν ελήφθη υπόψη το τοπογραφικό της περιοχής, με αποτέλεσμα να παραχωρηθούν εκτάσεις που δεν ανήκουν στην ΚΕΔ. Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά από τον κ. Μπούγα απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ότι παραπλάνησε τον πρώην υφυπουργό Απ. Φωτιάδη, καθώς στις 3/6/2003 στέλνει έγγραφο στον κ. Χειμώνα να αντιδικήσει στη δίκη, δεν ενημερώνει τον υφυπουργό και μία μέρα μετά, στις 4 Ιουνίου, ο κ. Φωτιάδης αποδέχεται τη γνωμοδότησή του.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Διονυσόπουλος τόνισε πως «οι γνωμοδοτήσεις δεν αποτελούν τίτλο κυριότητας». Αρνήθηκε ότι υπήρξε στενός συνεργάτης του κ. Ρουσόπουλου, τον οποίο έχει συναντήσει, όπως είπε, μία - δύο φορές. Υστερα από ερώτηση του Μιχ. Καρχιμάκη (ΠΑΣΟΚ) αποκάλυψε ότι το 2003 ο ηγούμενος Εφραίμ είχε κάνει διάλεξη στο ΝΣΚ με «θεολογικό περιεχόμενο» -κάτι που ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «επιεικώς πρωτοφανές»-, ενώ παραδέχτηκε πως έχει συναντήσει τον Εφραίμ 3-4 φορές στην Αθήνα, αλλά και 2 φορές στο Βατοπέδιο, το οποίο έχει επισκεφτεί το 2004, το 2005 και το 2006.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ - ONLINE Λ. Γαλανός


===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.