Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

«Μου τα έδιναν σήμερα για να τα υπογράψω αύριο» τόνισε ο Στ. Ζερβουδάκης. Οι αποφάσεις των Ευ. Μπασιάκου και Π. Δούκα ήταν εντολές για την ΚΕΔ. . . .



" . . . Αποκάλυψε ότι τα σχέδια συμβολαίων τα έφερναν ο Δ. Πελέκης και ο Αρσένιος"

Τους Ε. Μπασιάκο και Π. Δούκα έδειξε ως «εντολείς» των ιερών ανταλλαγών δημόσιας γης προς όφελος της Μονής Βατοπεδίου ο μάρτυρας «κλειδί», δικηγόρος της ΚΕΔ Σταύρος Ζερβουδάκης, ο οποίος με την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή επιβεβαίωσε πως «εκτελούσε άνωθεν εντολές», όπως είχε καταγγείλει μόλις τον περασμένο μήνα σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔ, την οποία έφερε στο φως χθες το «Εθνος», ενώ αποκάλυψε πως τα σχέδια των συμβολαίων έφερναν στο γραφείο του ο δικηγόρος Δ. Πελέκης (αδελφός της συμβολαιογράφου Αικ. Πελέκη, συζύγου του Γ. Βουλγαράκη) και το «δεξί» χέρι του Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος.


Υπογραφή συμβολαίων - εξπρές

Στην κατάθεσή του, ο κ. Ζερβουδάκης δεν περιορίστηκε μόνο στο περιεχόμενο της επιστολής «φωτιά», η δημοσιοποίηση της οποίας προκάλεσε σάλο στη Βουλή, αλλά προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για τις κατεπείγουσες διαδικασίες που επέβαλε η διοίκηση της ΚΕΔ στη σύναψη των 31 συμβολαίων, τα 22 από τα οποία έχει υπογράψει ο ίδιος ως δικηγόρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. «Μου έφερναν το συμβόλαιο σήμερα, να το υπογράψουμε, λέει, αύριο», τόνισε.

«Αυτό το επείγον ποιος το επέβαλε;», ρώτησε ο Ντ. Ρόβλιας (ΠΑΣΟΚ) με αφορμή τα όσα γράφει στην επιστολή του για εκτέλεση υπουργικών εντολών και αποφάσεων. «Η 3822 του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και η 16651 Κοινή Υπουργική απόφαση, εντολές ήταν για την ΚΕΔ. Τι μπορούσε να κάνει; Να πει δεν τις εκτελώ;», απάντησε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας: «Οταν οι υπουργοί δίνουν μία εντολή αυτής της μορφής, οι υπουργικές αποφάσεις είναι εντολές για την ΚΕΔ. Η ΚΕΔ είναι εντολοδόχος του ελληνικού δημοσίου».

«Το κατεπείγον από πού προκύπτει;» . . .

Συνέχεια στο "ΕΘΝΟΣ - ONLINE"
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.