Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Άρχισαν οι εκπτώσεις…


Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο σε ολόκληρο τον κόσμο έκανε χιλιάδες καταστήματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να ξεκινήσουν νωρίτερα τις εκπτώσεις προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές πριν αρχίσει η σαιζόν των εκπτώσεων, αλλά και για να τονωθεί η αγορά ενόψει των χριστουγεννιάτικων αγορών.
Στη χώρα μας, πρώτοι τον κύκλο των εκπτώσεων άνοιξαν τα μεγάλα πολυκατάστημα με προσφορές που αγγίζουν και το 30%. Παρόλα αυτά, ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που επισκέφτηκαν τα καταστήματα για να κάνουν τις αγορές τους. Είναι γεγονός ότι σήμερα στην ελληνική αγορά υπάρχει κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων και άδεια μαγαζιά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα συνεχιστεί η άσχημη κατάσταση, ενδέχεται να δούμε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, αλλά και σε περισσότερα καταστήματα. Αρκετοί καταναλωτές όμως που επισκεφτήκαν τις τελευταίες μέρες πολυκαταστήματα μιλούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν προσφορές- παγίδες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με πραγματικές προσφορές. Την ίδια ώρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αλλά και υποχρεώσει χιλιάδες πολίτες να καταναλώνουν τροφές κακής ποιότητας, να αγοράζουν φτηνότερα και μεταχειρισμένα ρούχα, κτλ Αρκετοί πολίτες δηλώνουν ότι η ποιότητα ζωής τους τα τελευταία δέκα χρόνια έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγική, αφού έχει περιοριστεί στην επιβίωση και μόνο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι τον τελευταίο καιρό επισκέπτονται τους συγγενείς τους σε κάποιο χωριό της χώρας για να πάρουν τρόφιμα.
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.