Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Όταν . . . έβλεπε συγκινημένος «αξιωματικούς που έκλαιγαν σαν τα μωρά παιδιά»

. . .και από την άλλη υιοθετούσε την «ιστορική αλληλεγγύη ελληνισμού και ορθοδοξίας», και το «εκκλησιαστικό Νταβός» . . . Συγχρόνως έφτιαχνε νομοσχέδια για πανεπιστημιακές(!) ιερατικές σχολές. . . Αχ πού 'σαι νιότη πού 'δειχνες . . .

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΟΥΣΕΤΗ (diongous@central.ntua.gr)

Τον θυμάμαι στα αμφιθέατρα του ΚΚΕ εσωτερικού να κραυγάζει λαύρος υπερθεματίζοντας σε επαναστατικότητα και κριτικάροντας την ατολμία της ηγεσίας. Κάποιος δίπλα μου έλεγε ότι ήταν στον αντιδικτατορικό Ρήγα και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, αν και η βιογραφία που ο ίδιος δημοσιεύει γράφει αορίστως ότι «ήταν οργανωμένος στον αντιδικτατορικό αγώνα». Τον θυμάμαι ως συντάκτη του επαναστατικού περιοδικού «Αντί». Μου δημιούργησε απορία όταν τον είδα ως αυλή του νεαρού τότε Κώστα Λαλιώτη στο υφυπουργείο Νέας Γενιάς. Ωστόσο, δεν με ψύλλιασε το γεγονός: το πολλά υποσχόμενο υφυπουργείο ήταν ανάμεσα στις επαναστατικές καινοτομίες του ΠΑΣΟΚ.
Έμεινα όμως εμβρόντητος όταν. . .

Κύριε Παπανδρέου και με αυτόν τον . . . θα πολεμήσετε τη δεξιά νοοτροπία ;
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.