Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Τις χειρότερες ταραχές των τελευταίων ετών προκάλεσε η ειδηση για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού . . .

Πεδίο μάχης η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ένταση και σε άλλες πόλεις


Ποινική δίωξη στους δύο ειδικούς φρουρούς

Τις χειρότερες ταραχές των τελευταίων ετών προκάλεσε η ειδηση για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από σφαίρα αστυνομικού ειδικού φρουρού το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.

Σε μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ εξελίχθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε ένδειξη διαμαρτυρίας και στην οποία μετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις ως και 10.000 άτομα. Εκρυθμη η κατάσταση στα Εξάρχεια και στις γύρω περιοχές, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και η Νομική.

Ο θάνατος του 15χρονου αποτελεί πλήγμα στο κράτος δικαίου έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος εξέφρασε η κυβέρνηση. Δεν έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις των Πρ. Παυλόπουλου και Π. Χηνοφώτη, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.




Οδομαχίες στην Αθήνα, ένταση στη Θεσσαλονίκη

Πεδίο μάχης θυμίζει η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, εντός του οποίου βρίσκονται διαδηλωτές, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Σε κατάσταση πολιορκίας από τις αστυνομικές δυνάμεις βρίσκεται η πλατεία Εξαρχείων όπου έχει γίνει εξαιρετικά εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Γύρω από την Ομόνοια έχει επιστρέψει η ηρεμία, καθώς η Τροχαία παρέδωσε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στην κυκλοφορία τους γύρω δρόμους.

ENET onLine "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.