Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι εκεί θα την πάνε τη δουλειά, κι αυτή θα είναι για κάθε στοιχειωδώς σοβαρό πολίτη η απόλυτη γελοιοποίηση της Εξετ

Περί γελοιότητας

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό γίνεται κουβέντα για απαξίωση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι και κατ επέκταση και του ίδιου του θεσμού. Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις είναι σχετικά σωστές οι επισημάνσεις που γίνονται, αλλά εκείνο που κατά κανόνα αποφεύγεται ν αναφερθεί είναι ότι αν όλα εξελιχθούν όπως φαίνεται να εξελίσσονται και βρεθούμε με το κάθε κόμμα να εκδίδει δικό του πόρισμα, τότε δεν θα έχουμε να κάνουμε με απαξίωση αλλά με γελοιοποίηση του θεσμού. Αλλά αιτία δεν θα είναι τα πολλά πορίσματα.

Φυσικά και θα ήταν καλό να καταλήξουν οι μετέχοντες στην Επιτροπή βουλευτές σ' ένα κοινό πόρισμα. Ωστόσο, ομόφωνες αποφάσεις σπάνια εκδίδονται ακόμη και στα δικαστήρια. Γιατί θα πρέπει η Βουλή ν αποτελέσει εξαίρεση, όταν μάλιστα υπάρχουν και οι κομματικές σκοπιμότητες που επηρεάζουν τις αποφάσεις; Αλλο είναι το διαφαινόμενο αποτέλεσμα που θα καταστήσει καταγέλαστο τον θεσμό.

Οι Νεοδημοκράτες έχουν καταστήσει ήδη σαφές σε επίπεδο ηγεσίας πως όχι μόνο το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών δεν συζητάνε, αλλά ούτε καν την ύπαρξη πολιτικών. Κι επειδή αποτελούν την πλειοψηφία της Επιτροπής, ετοιμαστείτε ν ακούσετε κάποιον από τους κυβερνητικούς βουλευτές που έχουν ακόμη το κουράγιο να βγαίνουν στα κανάλια για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να διατυπώνουν τον απύθμενης γελοιότητας ισχυρισμό ότι οι εργασίες της Επιτροπής «απέδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτικές και, πολύ περισσότερο, ποινικές ευθύνες».

Τη γελοιότητα φαντάζομαι ότι την αντιλαμβάνεστε. Θα έχουμε φτάσει στο σημείο ν αυτοανακηρύσσεται αθώος ο κατηγορούμενος και να διατείνεται κιόλας ότι η «αθώωσή» του είναι «αποτέλεσμα σοβαρής και αντικειμενικής αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού και των μαρτυρικών καταθέσεων». Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι εκεί θα την πάνε τη δουλειά, κι αυτή θα είναι για κάθε στοιχειωδώς σοβαρό πολίτη η απόλυτη γελοιοποίηση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Οχι μόνον όμως. Θα είναι και του ίδιου του Καραμανλή. Που θα πασχίζει απεγνωσμένα να συγκαλύψει τις αθλιότητες της διακυβέρνησής του πίσω από μια διατεταγμένη κομματική απόφαση και ταυτόχρονα δεν θα τολμά να εμπιστευτεί τους βουλευτές του σε μια μυστική ψηφοφορία.

=============================================================

Λόγω της ημέρας . . . αφιέρωμα εδώ

==========================================================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.