Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Σενάρια «εξοστρακισμού» εν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασης

Καθυστερεί το πόρισμα
Σενάρια «εξοστρακισμού» εν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασης

ΑΠΕ
Ο Αλέξανδρος-Ανδρέας Γρηγορόπουλος
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Την Τρίτη το πόρισμα της βαλλιστικής εξέτασης στη σφαίρα που σκότωσε τον 16χρονο (9/12/2008)

Σκηνικό «εξοστρακισμού» έχει αρχίσει να στήνεται τα τελευταία 24ωρα, εν αναμονή της βαλλιστικής εξέτασης στη σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα τον 16χρονο Αλέξανδρο-Ανδρέα Γρηγορόπουλο.

Να σημειωθεί πως ο βαλλιστικός έλεγχος δεν έχει ξεκινήσει και -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- δεν πρόκειται να γίνει αν προηγουμένως δεν ορίσει τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με το Βήμα, το σενάριο του εξοστρακισμού άρχισε να καλλιεργείται προτού ξεκινήσει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 16χρονου.

Ο ιατροδικαστής Χρ.Λευκίδης ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωσή της ότι ο θάνατος του Αλέξη προκλήθηκε από το «τυφλό τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβόλου όπλου μικρού διαμετρήματος» και αποτελεί «ανθρωποκτονία».

Ωστόσο, αμέσως άρχισε να κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η σφαίρα που βγήκε από το σώμα του θύματος είναι «πεπλατυσμένη» και αστυνομικοί στην Ασφάλεια Αττικής, σε μια προσπάθεια να τεκμηριωθεί η δικαιολογία του ειδικού φρουρού ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει αλλά να εκφοβίσει, άρχισαν να διακινούν ότι αυτό συμβαίνει «στις περιπτώσεις όπου έχουμε εξοστρακισμό».

Όπως υποστήριζαν, πιθανότατα από τις τρεις σφαίρες που έριξε ο δράστης, μία ευθεία μπροστά και δύο στον αέρα, βρήκε το θύμα κάποια από τις δύο τελευταίες, η οποία τον χτύπησε αφού προηγουμένως είχε χτυπήσει κάπου ψηλότερα στον δρόμο, σε πινακίδα, φανάρι ή οτιδήποτε άλλο και εξοστρακίστηκε στο σώμα του 16χρονου.

Ισχυρίζονταν μάλιστα ότι μία αυτοψία στον τόπο της δολοφονίας μπορεί να αποδείξει αυτό το σενάριο, αλλά οι αστυνομικοί δεν μπορούν ακόμη να πλησιάσουν γιατί... «θα μας κάψουν».

Τις εντυπώσεις επιχείρησαν να διαλύσουν άλλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μέλη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, εξηγώντας ότι η αλλοίωση της σφαίρας δεν σημαίνει απαραίτητα εξοστρακισμό και στην προκειμένη περίπτωση δικαιολογείται από το γεγονός ότι το τραύμα δεν ήταν διαμπερές, η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο. Η επαφή με το οστό είναι αρκετή για την αλλοίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδοχή τής εν ψυχρώ δολοφονίας συνηγορεί και η φορά (από πάνω προς τα κάτω) της σφαίρας, την οποία διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές. Αν επρόκειτο περί εξοστρακισμού, οι ειδικοί λένε ότι η φορά θα ήταν αντίθετη.

Πηγή : in.gr
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.