Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που με αυτοθυσία συμβάλλουν σε αυτή την ανθρώπινη παρουσία, τη ζεστασιά και την αγάπη.


Ένας άμεσος και ανθρώπινος Γιώργος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πολυϊατρείο-ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου
- Όταν μεγαλώσω, θα γίνω γιατρός!

- Εγώ είμαι γιατρός, αλλά άλλου είδους...

Μπορεί η μικρή μετανάστρια να μην κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά το βλέμμα γεμάτο ευγνωμοσύνη που έβλεπες στο πρόσωπό της ήταν αρκετό. Όσο αμήχανος φαίνεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο... μπαλκόνι των πολιτικών συγκεντρώσεων, τόσο άμεσος και άκρως ανθρώπινος είναι στη διαπροσωπική του επαφή με τους πολίτες.

Ο κόσμος που τον είδε χθες να βγαίνει από το πολυϊατρείο-ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου τον πλησίαζε σαν να έβλεπε έναν παλιό γνωστό, έναν καλό φίλο. Και με τον ίδιο τρόπο τους αντιμετώπιζε και ο Γ. Παπανδρέου.

Χαρακτηριστική ήταν και η συνομιλία του με μια έφηβη από τη Ζιμπάμπουε, η οποία έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Αφού τη ρώτησε πώς βρέθηκε στην Ελλάδα, άρχισε να συζητά μαζί της για την πολιτική κατάσταση της χώρας της. «Ο πατέρας σου ήταν με την κυβέρνηση ή με την αντιπολίτευση; Τώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω; Με τη χολέρα τι γίνεται;».

Μετά τον σύντομο αλλά εγκάρδιο διάλογο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε ραντεβού στο γραφείο του με τη μετανάστρια για περαιτέρω διευκρινίσεις. Άλλο ένα λαμπερό χαμόγελο στόλισε τη σκοτεινή οδό Σαπφούς... Μέσα, στο κτίριο των Γιατρών του Κόσμου, 69 μετανάστες, 32 εκ των οποίων παιδιά, απολάμβαναν τη ζεστή φιλοξενία και περίθαλψη των 50 εθελοντών γιατρών.

Το πολυϊατρείο δέχεται τουλάχιστον 200 περιστατικά κάθε μέρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους προσέφερε μια δορυφορική τηλεόραση για να μαθαίνουν τα νέα από τις πατρίδες τους και ένα DVD player για να ψυχαγωγούνται οι μικροί ασθενείς.

«Σε μια εποχή διεθνούς κρίσης, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες για τους μετανάστες, για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Κι αυτός είναι ο στόχος μας»,

είπε ο Γ. Παπανδρέου αποχωρώντας και πρόσθεσε:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που με αυτοθυσία συμβάλλουν σε αυτή την ανθρώπινη παρουσία, τη ζεστασιά και την αγάπη».
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.