Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

«Δεν θα δώσουμε χείρα βοηθείας σε όσους ευθύνονται για την κατάντια της χώρας», τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ χαρακτήρισε «συνταγές παραλυσίας» .

. . . τις οικουμενικές κυβερνήσεις

Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Πολυϊατρείο και στον Ξενώνα των «Γιατρών του Κόσμου»
Ο Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Πολυϊατρείο και στον Ξενώνα των «Γιατρών του Κόσμου»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε χθες τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στα σενάρια συγκυβέρνησης, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, λέγοντας με έμφαση ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δώσει χέρι βοηθείας και πάντως όχι σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πάει άλλο και δεν μπορεί να λύσει τα μεγάλα προβλήματα και ότι αυτή η συζήτηση δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ «για τον απλούστατο λόγο ότι δεν συμπράττεις με αυτούς, τις πολιτικές των οποίων χρεώνεις για τα δεινά του τόπου.

Γι αυτό, εμείς λέμε καθαρές πολιτικές λύσεις», είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή είναι θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία εξέφρασε και προχθές στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Σε σχετικό ερώτημα σύμφωνα με το οποίο μπορεί να προκύψει λύση οικουμενικής κυβέρνησης - στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τις οικουμενικές κυβερνήσεις ως «συνταγές παραλυσίας και συνέχισης και εμβάθυνσης της κρίσης» και ότι το ζητούμενο για τη χώρα είναι μια καινούργια πολιτική κατεύθυνση.

Η οποία, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μπορεί να προκύψει μόνο εάν υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία έχει καθαρή και ισχυρή εντολή να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εμμέσως πλην σαφώς αποδοκίμασε και τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου για τον ΣΥΡΙΖΑ - ότι καθοδηγεί του κουκουλοφόρους, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου έχει επανειλημμένα τονίσει ότι «θεωρούμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τηρήσει μια στάση ευθύνης, καταδικάζοντας τα φαινόμενα της βίας που βλέπουμε γύρω μας».

Ανοιχτός διάλογος
Με έμμεσο τρόπο ο κ. Παπακωνσταντίνου απευθύνθηκε και προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ, μέσα στη σημερινή κρίση, είναι να υπάρχει ανοικτός διάλογος επικοινωνίας, όπως και ότι υπάρχει αναγκαιότητα για μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες και κοινωνικός διάλογος και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις με προοδευτική κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε και χθες σε όσα στελέχη του κόμματος καταθέτουν προσωπικές απόψεις ότι «είναι ευθύνη όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να διαφυλάξουν την πορεία του Κινήματος και να συμβάλλουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στο να γίνει το στίγμα μας πιο σαφές και πιο πειστικό».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 28 ΔΙΣ. ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Να περάσει η ενίσχυση στην πραγματική οικονομία

Στον απόηχο της προχθεσινής συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός αυτής της κυβέρνησης, ο οποίος είναι κατώτερος των περιστάσεων και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, στο ενδεχόμενο να εκδοθούν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του, καθώς, όπως είπε, αυτό που ακούγεται είναι ότι οι τράπεζες θα αγοράσουν χρεόγραφα του Δημοσίου ως ανταπόδοση στο πακέτο ενίσχυσής τους.

Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, δεν θέλει το πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών να εξαντληθεί σε μία βοήθεια του Ελληνικού Δημοσίου και των δανειακών του υποχρεώσεων και να μην εξαντλήσουν οι τράπεζες τις δυνατότητές τους και να περάσει η ενίσχυση στην πραγματική οικονομία και τόνισε ότι ο κίνδυνος να μην περάσει η ενίσχυση στην πραγματική οικονομία είναι πραγματικός.

Μάλιστα για το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τα προβλήματα της οικονομίας είναι πολιτικά και έχουν να κάνουν με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση.

Στη δυσκολία εκτέλεσης του τρέχοντος αλλά και του επόμενου προϋπολογισμού ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η Ελλάδα λόγω αυτής της αδυναμίας θα έχει ξεπεράσει το όριο του 3%, κάτι που σημαίνει ότι πέραν των αποφάσεων που μπορεί να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορεί να υπάρξουν και άλλες αναγκαστικές κινήσεις για την Ελλάδα, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι «αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να το αποφύγουμε με κάθε τρόπο».

ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Καθυστερημένα τα μέτρα, αδύναμη η κυβέρνηση να διαχειριστεί την κρίση

Την κατηγορία ότι αμαύρωσε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με την αδυναμία της να διαχειριστεί την πρόσφατη κρίση αποδίδει στην κυβέρνηση ο τομέας τουρισμού του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του ξαφνικά θυμήθηκαν ότι απαιτείται η λήψη μέτρων για να ενισχυθεί ο τουρισμός μας αυτές τις δύσκολες ώρες», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει ότι «ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, θα μπορούσε κάθε μέτρο να θεωρηθεί θετικό εάν δεν υπέκρυπτε την πονηρία των κυβερνώντων και δεν αποτελούσε απέλπιδα προσπάθεια μιας κυβέρνησης, που διαρκώς καταρρέει, να διορθώσει με επικοινωνιακά τρικ την εικόνα της».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής με τα εξαγγελθέντα μέτρα αυξάνει κατά 50% τις δαπάνες για προβολή της χώρας, χωρίς να προσδιορίζει τον χρόνο έναρξης, τον τρόπο και την ένταση της προβολής αυτής και χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι τη στιγμή αυτή οι δαπάνες προβολής θα έπρεπε να υπερ-πολλαπλασιαστούν.

Σε ό,τι αφορά το ΕΤΑΚ, τονίζει ότι το μειώνει στο ένα τρίτο, ξεχνώντας προφανώς ότι το ΕΤΑΚ αποτελεί ένα μέτρο που επέβαλε η ίδια η κυβέρνηση και μάλιστα προσφάτως, ξεσηκώνοντας τους ξενοδόχους.

Σχετικά με την αναστολή της καταβολής της εισφοράς του Ν. 128/75 προς τις τράπεζες, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι στην ουσία αποτελεί «χαράτσι» των τραπεζών προς τους δανειολήπτες και ότι «υπόσχεται αορίστως, χωρίς απολύτως κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Συγχαρητήρια στους «Γιατρούς του Κόσμου» έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν να δώσουν στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανθρώπους που ζητούν -όπως είπε- ένα διαφορετικό μέλλον και έχουν βρεθεί στην Ελλάδα, αναζητώντας μια νέα πατρίδα.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε χθες το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και τον Ξενώνα των «Γιατρών του Κόσμου» και συνομίλησε με τους γιατρούς και τους μετανάστες. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «σε μια εποχή μιας διεθνούς κρίσης, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις συνθήκες για τους μετανάστες, για τους πρόσφυγες, η Ελλάδα πρέπει να είναι ο τόπος που θα δώσει το παράδειγμα» και ότι αυτό πρέπει να είναι στόχος όλων.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΕΘΝΟΣonLine
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.