Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Οι Σοσιαλιστές ενωμένοι θα αντιμετωπίσουν από κοινού την κρίση, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, . .

. . . μετά την έγκριση του μανιφέστου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2009

Κοινωνικό μανιφέστο των Σοσιαλιστών

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος το μανιφέστο για τις ευρωεκλογές του 2009. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι το μήνυμα είναι ένα και ισχυρό: οι Σοσιαλιστές προχωρούν ενωμένοι να αντιμετωπίσουν από κοινού την κρίση και να δώσουν απαντήσεις με πολιτικές που θα έχουν τον άνθρωπο στο επίκεντρό τους.

Για τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, τονίζεται στο μανιφέστο, η χρηματοπιστωτική κρίση δείχνει καθαρά πως αυτό που συμβαίνει σε ένα μέρος του πλανήτη εξαπλώνεται ταχύτατα και στα υπόλοιπα.

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, αναφέρεται ότι είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με παγκόσμια συνεννόηση.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ενέργεια, η οποία αντιμετωπίζεται ως θέμα που άπτεται της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Για αυτό και η Ευρώπη, σύμφωνα με το Μανιφέστο, πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενεργειακής απεξάρτησης.

Στις προτάσεις των σοσιαλιστών για την οικονομία, τονίζεται ότι χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για μεταρρυθμίσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης.

Προτείνεται:

Η υιοθέτηση νέων κανονισμών ελέγχου των χρηματοπιστωτικών αγορών

Η δημιουργία νέων προτύπων διαφάνειας και ελέγχου στα ευρωπαϊκά όργανα

Διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής, για μια έξυπνη πράσινη ανάπτυξη, η οποία μεταξύ άλλων, θα μπορέσει να δημιουργήσει δέκα εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2020.

Σχετικά με τη μετανάστευση τονίζεται ότι χρειάζεται μια κοινή πολιτική, για τη νόμιμη μετανάστευση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, βασισμένη στην αλληλεγγύη, στο σεβασμό και στο δικαίωμα κάθε κράτους-μέλους να αποφασίζει τα επίπεδα μετανάστευσης.

Αναφορικά με το ρόλο της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο, γίνεται συσχετισμός με την εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις μιας στενής συνεργασίας με τις ΗΠΑ,στη βάση του αλληλοσεβασμού και της πολυμερούς προσέγγισης.
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.