Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

"Παλαιστινιακό: Αναζητώντας μάγους ή ανθρώπους"

"Τώρα που καταλάγιασε η σκόνη του πολέμου και της επίθεσης στην Παλαιστίνη, όπως και ο πόλεμος προπαγάνδας που διεξάγεται απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία – Νεολαία Αλέκου Παναγούλη υπογραμμίζει ότι ωρίμασε ο καιρός και οι συνθήκες για μια μόνιμη λύση του Παλαιστινιακού, που θα σέβεται τα δίκαια...


αιτήματα και των δύο πλευρών και θα εξασφαλίσει λύση βιώσιμη και τελική!
Έχει αποδειχθεί περίτρανα η αστάθεια που επιφέρει το Παλαιστινιακό σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και η λειτουργία του ως ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Η μη συμμόρφωση του κράτους του Ισραήλ στις Αποφάσεις και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενθαρρύνουν κάθε είδους επιθετικότητες και δημιουργούν προηγούμενες υποθέσεις ατιμωρησίας, όπως τις βιώνει και ο Ελληνισμός στο θέμα της Κύπρου.
Οι συνθήκες για τους συλλογικούς θεσμούς ασφαλείας έχουν ωριμάσει και το μόνο που λείπει είναι η βούληση για την εφαρμογή του διεθνούς εθιμικού και συμβατικού δικαίου και των δεσμευτικών αποφάσεων, αλλιώς αποδεδειγμένα ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου», για όποιο κράτος-παρία αποφασίζει να λύσει μονομερώς μια διεθνή διαφορά με κάποιο γείτονα του. Η ΕΔΗΝ – Νεολαία Αλέκου Παναγούλη ζητεί η οποιαδήποτε λύση στα εκκρεμή ζητήματα της Παλαιστίνης, της Κύπρου και του Κοσόβου να είναι βασισμένη πάνω στις εθιμικές και συμβατικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου (ενδεικτικά αναφέρουμε τις Συμβάσεις της Γενεύης και τα Πρόσθετα Πρωτόκολλα για το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ) ώστε να εξασφαλίζεται το ελάχιστο των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων αλλά και η προστασία των αμάχων πληθυσμών σε καιρό ειρήνης και πολέμου.
Ειδικότερα για το θέμα της Παλαιστίνης προτείνει ως βάση συζήτησης το «Σχέδιο της Γενεύης» που εκπονήθηκε από προσωπικότητες το 2003. Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξουν παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές ώστε να υπάρξει μια δίκαιη λύση για να τερματιστεί οριστικά η διαμάχη, και το «Σχέδιο της Γενεύης» φαίνεται να είναι πιο κοντά απ’ όλες τις προτάσεις σε μια οριστική λύση.
Επίσης η ΕΔΗΝ απαιτεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβουν αποφασιστικά και να προστατέψουν τον άμαχο πληθυσμό, όπως και να σταματήσουν την ασύμμετρη βία, που προκαλεί η παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, εις βάρος των Παλαιστινίων. Η καταδίκη της βίας απ΄ όποια πλευρά και να προέρχεται είναι δεδομένη.
Ζητά επίσης από την Ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και ουσιαστικά και να παρέχει διεθνή προστασία στους εν ανάγκη πληθυσμούς, για να προστατέψει αποτελεσματικά τους άμαχους πληθυσμούς, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο ούτως ή άλλως.
Καλεί τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης να ξεκινήσει άμεσα συναντήσεις με το Ισραήλ ώστε να επανεξεταστεί η αίτηση του ως Μέλος- Παρατηρητής, με την προοπτική να γίνει άμεσα μέλος του και έτσι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο να μπορεί να εγγυηθεί τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών του Ισραήλ. Παράλληλα ζητάμε να ανακληθούν όλες οι ποινές εναντίον των αντιρρησιών συνείδησης στο Ισραήλ και να αναγνωριστεί το δικαίωμα τους να μην υπηρετούν στρατό που εκτελεί επιθετικές ενέργειες, δολοφονίες αμάχων και γενοκτονίες.
Η ΕΔΗΝ ζητά άμεσα την διενέργεια διερευνητικής των πραγμάτων επιτροπής, καθώς και τη δικαστική διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και της ειρήνης και εγκλημάτων πολέμου και γενοκτονίας, και απόδοση ευθυνών απ΄ όπου κι αν προέρχονται.
Δυστυχώς με ευχολόγια δεν επέρχεται ούτε λύση, ούτε κάθαρση. Και η υποκριτική στάση της ΕΕ που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημιουργία ενός χώρου ειρήνης και σταθερότητας στην γειτονιά της, στην Μεσόγειο δεν δίνει λύση στο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που γίνονται ή έχουν ήδη γεννηθεί πρόσφυγες στον τόπο τους.
Η υποκρισία περισσεύει. Κανένας μάγος ακούει;"

Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία - Νεολαία Αλέκου Παναγούλη
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.