Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΟ ΧΑΚΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ανεργία που μαστίζει την νεολαία ακόμα και τους πτυχιούχους, επί ημερών του Κ. Καραμανλή του «μικρού» περιέχονται σε πίνακα για το «προφίλ» του Έλληνα Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) που συνοδεύει ρεπορτάζ του Λουκα Δημακα στα σημερινα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με αυτά ποσοστό 7,2% από τους 1637 Επαγγελματίες Οπλίτες που καταταχτηκαν χθες στο Στρατό Ξηράς είναι πτυχιούχου ΑΕΙ και ΤΕΙ!
Μάλιστα αν υπολογιστεί και το ποσοστό των φοιτητών και σπουδαστών ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ το ποσοστό φτάνει το 17,9% !
Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι ποσοστό 23,2% γνωρίζει μέχρι και 3 ξένες γλώσσες!
Τρομερό νέοι με ανώτατη εκπαίδευση να αναγκάζεται να πάει να γίνει κατ επάγγελμα...σκοπός και τυφεκιοφόρος στα σύνορα για 850 ευρώ το μήνα και μάλιστα χωρίς καμμια προοπτική...
Πέραν αυτού ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι από από τους 1637 ΕΠΟΠ ποσοστό 29,3% είναι γυναίκες που αναζητούν σ ένα ανδροκρατούμενο και ιδιαίτερα δύσκολο χώρο μια ευκαιρία για εργασία...
Αυτά - μεταξύ άλλων - αποκαλύπτει το γράφημα που παρουσιάζουν ΤΑ ΝΕΑ.
Εμείς μάθαμε επιπρόσθετα ένα στοιχείο που ενισχύει το φαινόμενο: Ότι για να επιλέγουν τελικά οι 1.637 δήλωσαν συμμετοχή στο διαγωνισμό πάνω από 9.000 νέοι και νέες!
Αλλα τον φόβο των νέων για την ανεργία και το αύριο τον αποκαλύπτει και τα στοιχεία στο κείμενο του κυρίως ρεπορτάζ του Λ. Δημακα όπου φαίνεται ότι από το σύνολο των 23.818 Επαγγελματιών Οπλιτών που υπηρετούν σήμερα το 94.27% ζήτησε να μονιμομοποιηθεί μόλις υπάρξουν οι χρονικές προϋποθέσεις!

Για το πλήρες ρεπορτάζ και τον πίνακα κάντε κλικ ΕΔΩ.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.