Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Δεν διεξήχθη τελικά η ψηφοφορία για την Προανακριτική. Ο Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή ως πρωθυπουργό της παραγραφής και της συγκάλυψης !!


Μία από τα ίδια και η διαπλοκή με τη συγκάλυψη καλά κρατεί . . .


Όπως ήταν αναμενόμενο η Δεξιά παράταξη βλέποντας τη ολοκληρωτική ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ προτίμησε ακόμη μία νέα ήττα στα "σημεία".

Υπό τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τη φυγομαχία της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού μπροστά στον κίνδυνο να ψηφίσουν και βουλευτές της Ν.Δ. υπέρ της πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ έπεσε ουσιαστικά η αυλαία της κοινοβουλευτικής διερεύνησης του σκανδάλου του Βατοπεδίου.
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι επέλεξε τη φυγομαχία γιατί «φοβάται την ελεύθερη έκφραση των βουλευτών της Ν.Δ.»

Από σημερινό ρεπορτάζ στο "Έθνος" επισημαίνεται ότι :

«Εδώ και τώρα εκλογές» απαιτεί πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο, μετά τη φυγομαχία της κυβέρνησης από τη συζήτηση στη Βουλή για την Προανακριτική και την απόφασή της να βάλει ουσιαστικά ταφόπλακα στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ" τοποθετήθηκε τη πρώτη φορά :

Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2008
"Το τελευταίο ρεπορτάζ από την πολιτική αναξιοπιστία και αθλιότητα."

. . . και θεωρεί ότι μία νέα ανάλυση, θα καταντούσε παρωδία σε ένα σαθρό σύστημα που παραπαίει από τα μέσα. Το ΠΑΣΟΚ ακόμη δυστυχώς ΔΕΝ έχει φτάσει σε εκείνο το επίπεδο αξιοπιστίας που θα περιμέναμε όλοι εμείς, που ζητάμε τα αυτονόητα της αξιοκρατίας και της εσωτερικής κάθαρσης, της άναρχης προσωπικής πολυφωνίας των κρατικοδίαιτων (κάποιων) στελεχών του, για μία νέα αντίληψη και αξιοπιστία στη πολιτική ζωή της χώρας, για ένα κράτος πρόνοιας με ανθρώπινο πρόσωπο που να σέβεται και να υπηρετεί το πολίτη και ΟΧΙ να τον καταδυναστεύει την επόμενη ημέρα των εκλογών, αντιστρέφοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις με νέα βάρη και ανισοκατανομή του παραγόμενου πλούτου της χώρας.

Διότι πλούτος παράγεται . . . εκεί που πάσχουμε ως χώρα είναι στην απλή αριθμητική, με το πολλαπλασιασμό των κερδών των ολίγων εις βάρος της διαίρεσης των πολλών.

Οι προσθαφαιρέσεις του κρατικού προϋπολογισμού με την "επιμελημένη" κατανομή των κονδυλίων χαρακτηρίζουν άμεσα και κατηγορηματικά τόσο τις προθέσεις των κυβερνώντων όσο και την αντίληψη των εσόδων από Αμέσους και Έμμεσους φόρους.

Χρήματα ΔΕΝ μας χαρίζει κανένας . . . τουναντίον ζητάμε ορθολογικότερη κατανομή και ισομερή επιβάρυνση ανάλογα με τις δυνατότητες μας.

Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε ότι όλοι αυτοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν υπηρετούν το σύνταγμα και το λαό. Οι όποιοι νόμοι που υπαινίσσονται τη κάθε φορά είναι δικό τους πολιτικό εργαλείο γιατί ο λαός απαιτεί τη νόμιμη συνταγματική εφαρμογή τους στα πλαίσια της υλοποίηση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων.

Δυστυχώς για την εναλλακτική λύση του ΠΑΣΟΚ . . . και εκεί βλέπουμε φαινόμενα σήψης και έμμεσο πριόνισμα της καρέκλας του αρχηγού του. Τα γράφουμε αυτά για να τα δείξουμε όταν το καλοκαίρι θα αρχίσουν και πάλι οι φωνές της αμφισβήτησης να γίνονται αισθητές. Προς το παρόν "όλοι αυτοί" (εννοώ τους συγκεκριμένους επαγγελματίες), αφού εξασφάλισαν μία θέση στο κρατικοδίαιτο σύστημα ή στο κομματικό μηχανισμό με προοπτική για μία θέση σε ένα ψηφοδέλτιο του "κόμματος" που θα τους εκπληρώνει τις πολιτικές τους φιλοδοξίες καθώς και τον ισόβιο βιοπορισμό τους.

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι ΔΕΝ κερδίζει το ΠΑΣΟΚ αλλά απλώς χάνει η Δεξιά παράταξη. Επίσης έχουμε σκοπό να ασκήσουμε σκληρή κριτική σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής (τα τάχα "ιστορικά στελέχη" και "ειδικούς συμβούλους") που παραπληροφορούν και καθησυχάζουν το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επερχόμενη νίκη του κινήματος.

Έπεται συνέχεια και ας αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας.

Νάσος Ζαγγογιάννης

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.