Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Επανέρχεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις


Ο ανασχηματισμός δεν στάθηκε ικανός να αλλάξει το κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στις 5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά με βάση τη δημοσκόπηση της Public Issue, που έγινε για λογαριασμό της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ, στις 4.6 σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, που δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό 38%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 33%, τον ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8.5% και το ΛΑΟΣ με 5.5%.

Η έρευνα της Marc δίνει κι αυτή το προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚμε ποσοστό 35%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 30.4%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7.5%, το ΚΚΕ με 7.4% και ο ΛΑΟΣ με 3.8%. Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν οι δύο έρευνες όσον αφορά τους Οικολόγους-Πράσινους, με την Καθημερινή να τους δίνει ποσοστό 4% έναντι 1.6% που αναφέρει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Έθνους.

Ο Κώστας Καραμανλής συνεχίζει να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με ποσοστό 40%, έναντι του 31% της γενικής προτίμησης που συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ποσοστό 26%, οι Έλληνες δεν θεωρούν κανέναν από τους δυο κατάλληλους για την πρωθυπουργική θέση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με ποσοστό 43%, έναντι 38.3% του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ποσοστό 75%, οι Έλληνες πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός ήταν μια προσπάθεια βελτίωσης της κυβερνητικής εικόνας, που δεν θα επιφέρει κάποια ουσιαστική πολιτική αλλαγή, ενώ, το 84% πιστεύει ότι το 2008 ήταν μια κακή χρονιά για την Ελλάδα.

Το 50% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών έναντι του 47% που θεωρεί μάλλον χρειάζεται να διεξαχθούν.
Ομάδα TVXS
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.