Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Τηλεοπτικό διάγγελμα του Χάλεντ Μεσάαλ, αρχηγού της Χαμάς


Ολοκληρώθηκε τώρα (22:15), το τηλεοπτικό διάγγελμα του Χάλεντ Μεσάαλ, αρχηγού της Χαμάς, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά από διάφορα αραβικά τηλεοπτικά κανάλια και το Aljazeera.
Ο ηγέτης της οργάνωσης που υπερψήφισε το 2006 ο Παλαιστινιακός λαός, με ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε μεταξύ άλλων:
- Ο πόλεμος που εξαπόλυσε το Ισραήλ δεν είναι εναντίον της Χαμάς, αλλά όλων των κινημάτων αντίστασης του κόσμου
- Τώρα οι στόχοι του Ισραήλ έχουν τελειώσει… Έχουν μείνει οι σφαγές, οι βομβαρδισμοί και η Αντίσταση συνεχίζεται
- Η ηγεσία της Χαμάς είναι παρών, παραμένει την ευθύνη και συνεχίζει την κατεύθυνση της Αντίστασης
- Οι ισραηλινές σφαγές δεν ενίσχυσαν απλώς την Αντίσταση στην Παλαιστίνη, αλλά σηματοδότησαν και δημιούργησαν πολλές Αντιστάσεις παντού, σε πολλές χώρες του κόσμου
- Μπροστά σε κάθε πρόταση «διαπραγμάτευσης», η Χαμάς θέτει τρία (3) βασικά σημεία και αφού γίνουν αποδεκτά την υιοθετεί:
1. Κατάπαυση του πυρός
2. Απόσυρση των ισραηλινών από τα Παλαιστινιακά εδάφη στα οποία έχουν εισβάλλει
3. Άρση του αποκλεισμού της Γάζας και άνοιγμα των συνόρων
- Παρουσία ξένων δυνάμεων στη Γάζα, θα θεωρηθούν δυνάμεις κατοχής και θ’ αντιμετωπιστούν ως τέτοιες
- Απευθύνθηκε στον αραβικό κόσμο τονίζοντας: πολλές αραβικές χώρες δεν μας στήριξαν και πρέπει ν’ αλλάξουν στάση. Σας ορκίζομαι ότι θα νικήσουμε! Γι’ αυτό φροντίστε όσο γίνεται νωρίτερα να είστε στο πλευρό του νικητή!

* Σχόλιο δικό μας:
Η Χαμάς είναι ενισχυμένη και είναι ο μοναδικός παράγοντας για σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή.
Η πολιτική διαύγεια της οργάνωσης και του ηγέτη της Χάλεντ Μεσάαλ, αποτελεί ελπίδα για τον λαό της Παλαιστίνης. Δεσμεύονται για ειρήνη σε εκείνα τα απλά σημεία της διετούς εκεχειρίας με το Ισραήλ, που η Χαμάς τήρησε με θρησκευτική ευλάβεια και δεν τήρησε το Ισραήλ με την ενεργή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ΗΠΑ: Άρση του αποκλεισμού και σεβασμός της δημοκρατικά εκλεγμένης ηγεσίας του Παλαιστινιακού λαού.
Το νέο στοιχείο είναι ένα «χαστούκι» στην αμερικάνικη πολιτική που προωθεί έντεχνα την «ιδέα» αποστολής χωροφυλάκων του στην περιοχή, με την μάσκα «ειρηνευτικών δυνάμεων». Οι ΗΠΑ, μέσω των ξεπουλημένων Ευρωπαίων, θέλει να σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις στη Γάζα, για να «επιτηρήσουν» την ειρήνη. Ανάμεσα στους Ευρωπαίους που προστρέχουν να υπηρετήσουν τις ΗΠΑ στέλνοντας τα παιδιά μας, ως χιτλερικούς χωροφύλακες, η κυβέρνηση Καραμανλή και η κόρη του εφιάλτη κυρία Μητσοτάκη-Κούβελα-Μπακογιάννη. Αρκετά με την αμερικανόδουλη κυβέρνηση Καραμανλή και τα παιχνίδια του με τους στρατιώτες μας.
Και… προσοχή στα κόμματα της αντιπολίτευσης, να μην στηρίξουν τις αμερικάνικες επιλογές!
Εμείς είμαστε με την Παλαιστίνη και τη Χαμάς. Κάθε ξένος στρατιώτης στα εδάφη της Παλαιστίνης, με οποιαδήποτε ιδιότητα του προσδώσουν οι ιμπεριαλιστές, είναι εχθρός της ειρήνης και αντιμετωπίζεται έτσι!
Το 2009 η αποικιοκρατία των ΗΠΑ δεν μπορεί να περάσει έτσι!
Η 3η Ιντιφάντα θα νικήσει

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.