Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Με τις ελπίδες των νέων παίζει η κυβέρνηση.

Έχει περάσει μισός μήνας από την μέρα που έκανα αναφορά στο θέμα των συγγραμμάτων των Πανεπιστημιακών Σχολών. Μέσα αυτό το διάστημα θα περίμενε κανείς να έχουν γίνει σημαντικές ή τουλάχιστον κάποιες κινήσεις σε προσπάθεια επιλύσεις του προβλήματος. Δυστυχώς όμως τίποτα δεν ανακοινώθηκε , κανείς δεν έκανε κάτι και τίποτα δεν άλλαξε.

Συνεχίζουμε την αγορά των συγγραμμάτων και για να προλάβουμε τις εξεταστικές που ήδη έφτασαν. Κι ενώ θα περιμέναμε να έχουν δοθεί κάποια χρήματα για το ξεμπλοκάρισμα του θέματος, ακούμε ανακοινώσεις για την αποτυχία της Ελλάδας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και την είσοδο της σε καθεστώς κοινοτικής επιτήρησης. Με αυτά τα δεδομένα λίγα πράγματα μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν αφού είναι δεδομένη η αδυναμία της οικονομίας να στηρίξει αποδοτικά την Παιδεία.

Την ιδία ώρα που πολλές σχολές παραμένουν κλειστές, ολόκληρη παραφιλολογία έχει ξεσπάσει για τις αλλαγές που προωθούνται στο σύστημα εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με ομήρους τους νέους μαθητές και κερδισμένους τα ιδιωτικά ιδρύματα, αφού ο νέος αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της, χάνει την εμπιστοσύνη της στην αξιοπιστία των Δημοσιών Σχολών και στην βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην εξέλιξη της πορείας του νέου.

Τα πτυχία υποβαθμίζονται, η ποιότητα της γνώσης πέφτει και ο δρόμος για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στρώνεται με ροδοπέταλα.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.