Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Σκηνικό κρίσης στο Αιγαίο…

Σοβαρή ανησυχία στο πεντάγωνο για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο, καθότι όλα δείχνουν ότι στήνεται μια υπόθεση ίδια και απαράμιλλη με αυτή των Ιμίων.

Το θερμόμετρο αναβαίνει επικίνδυνα στο Αιγαίο όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων. Η Τουρκία με τις χθεσινές ενέργειες αμφισβήτησε πλήρως ελληνικό εναέριο χώρο ακόμη πάνω και από κατοικημένες περιοχές .

Τέτοιες ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών χρήζουν ιδιαίτερου χειρισμού, με άμεση διπλωματική απάντηση. Κάτι το οποίο δεν έπραξε το Υπουργείο εξωτερικών. Αντί αυτού η κ. Μπακογιάννη αρκέστηκε στη δήλωση ότι «οι Τούρκοι Παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο»,σε μια ολιγόλογη ανακοίνωση, τύπου διαβήματος ,το οποίο όπως και τα άλλα διαβήματα κατέληξαν εκεί που όλοι γνωρίζουμε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την συμβολική του παρουσία στο Αγαθονήσι, τα Θεοφάνεια, έβαλε ευθέως κατά του στρατού της Τουρκίας, ΧΑΡΑΚΤΗΡΊΖΟΝΤΑΣ ως «πυρήνα» των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, απαιτώντας πλήρη συμμόρφωση με ότι προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί για ειρήνη και συμβίωση των λαών.

Επομένως έχουμε αντιδράσεις από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ΥΠΕΞ, που δεν εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Με αυτό τον τρόπο το ΥΠΕΞ, ΠΑΡΑΓΝΩΡΊΖΕΙ ΔΥΟ ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΆ ΘΈΜΑΤΑ, πρώτον ότι στόχος των Τούρκων είναι να βάλουν στο μέλλον σε διαπραγμάτευση και τα δύο νησιά (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι) και δεύτερον η εξασθένηση των Ελληνικών διπλωματικών όπλων αντιμετώπισης της Τουρκίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. leftis


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.