Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Ο Vittorio Arrigoni αρνείται να εγκαταλείψει τη Γάζα


Παρασκευή 2 Γενάρη 2009, ώρα 10:52: Ιταλός εθελοντής αρνείται να εγκαταλείψει τη Γάζα.
Ο Vittorio Arrigoni, ο μοναδικός Ιταλός που παραμένει στη Λωρίδα της Γάζας και άλλοι 7 ξένοι εθελοντές της οργάνωσης International Solidarity Movement (Ism), αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν τα Παλαιστινιακά εδάφη, παρότι το Ισραήλ επιτρέπει – για σήμερα – την ελεύθερη αποχώρηση των ξένων από την Γάζα.
Ο Vittorio Arrigoni, δήλωσε: «Από εδώ δεν ξεκουμπιζόμαστε. Αντί ν’ ανοίξουν δίοδο για να φύγουμε, δεν επιτρέπουν να εισέλθουν φάρμακα της διεθνούς οργάνωσης γιατρών.
Παραμένοντας εδώ, τουλάχιστον μπορούμε να πούμε στον έξω κόσμο τι συμβαίνει, κι αυτό είναι πρόβλημα για τον ισραηλινό στρατό, που από μέρες βομβαρδίζει την περιοχή
».

- Sibilla, 1 Γενάρη 2009 (23:45) Μιλήσαμε αυτή την ώρα με τον Vittorio Arrigoni, που βρίσκεται στην βομβαρδιζόμενη κι αποκλεισμένη Γάζα!
Χθες, ο Βικ μας είχε πεί, μεταξύ άλλων:
- Vik, οι ισραηλινοί ζήτησαν από όλους τους ξένους που είναι στη Γάζα ν’ αποχωρήσουν ως την Παρασκευή…
- Ας το ξεχάσουν όλοι τους. Είμαστε Παλαιστίνιοι! 400 ξένοι, έχουμε κι έναν έλληνα μαζί μας, όλοι αποφασισμένοι να μην φύγουμε από τη Γάζα!
* Επίθεση: ο τίτλος της σημερινής “Il Manifesto”, που δημοσιεύει τις ανταποκρίσεις του Vittorio Arrigoni
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.