Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ο πόλεμος του 2%


Νέος κύκλος συγκρούσεων ξέσπασε μεταξύ των εκδοτών και των καναλαρχών για τον περίφημο νόμο του 2%...

Πρόκειται για έναν νόμο που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 55 χρόνια στην Ελλάδα και δίνει το δικαίωμα στους Εκδότες να διαχειρίζονται το 2% του τζίρου της εκδοτικής τους επιχείρησης κατά το δοκούν και χωρίς παραστατικά.

Ένας νόμος που αποτελεί φυσικά ελληνική πατέντα και δεν υπάρχει σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το συγκρότημα Αλαφούζου ( ΣΚΑΙ , Καθημερινή κτλ ) επιθυμεί την κατάργηση του ενώ οι υπόλοιποι ( Κουρής , Μπόμπολας , Λαμπράκης ) επιθυμούν την διατήρηση του εξαπολύοντας δριμύτατες επιθέσεις εναντίον του Αλαφούζου.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων, η ΕΙΕΑ, με ανακοίνωσή της καυτηριάζει τις θέσεις του συγκροτήματος Αλαφούζου που επιδιώκει πάση θυσία την κατάργηση του προνομίου του 2%. Η ΕΙΕΑ καταγγέλλει μάλιστα πώς η κυβέρνηση παραχώρησε χαριστικά στην οικογένεια Αλαφούζου άδεια πανελληνίας εμβέλειας για την εκπομπή του σήματος της τηλεόρασης του «Σκάι».

Το επιχείρημα που παραθέτουν οι Εκδότες είναι πώς σε εποχές μεγάλης κρίσης , αυτό το 2% είναι απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση των εφημερίδων, ορισμένες εκ των οποίων, δίχως αυτό το προνόμιο θα κλείσουν.

Αν και τα προβλήματα των εκδοτών μας αφήνουν παγερά αδιάφορους , μάλλον θεωρούμε πιο σωστή την τοποθέτηση Αλαφούζου.

Το 2% αποτελεί πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και για κάθε μικρο-επιχειρηματία .

Είναι μια σκανδαλώδης διάταξη που κακώς διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα...

Είναι η νομική κερκόπορτα της διαφθοράς και της διαπλοκής...

Χωρίς να θεωρούμε τον Αλαφούζο πρότυπο ηθικής , όταν βλέπουμε τον αρχιαπαταιώνα Κουρή να του επιτίθεται χυδαία σημαίνει ότι μάλλον έχει δίκιο...

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.