Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ:

ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

ΑΘΗΝΑ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ; ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

( Από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο )

1. «Στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, υπάρχει μια βαθιά ανησυχία για την πορεία της χώρας. Η ανησυχία αυτή εντείνεται από την επικίνδυνη πορεία που έχει πάρει η χώρα, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών. Σήμερα, ο πολίτης, βιώνει, βιώνουμε όλοι μαζί, την ανομία, την αστάθεια, την ανασφάλεια. Υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε όλοι απροστάτευτοι. Και αυτό, γίνεται ακόμα χειρότερο, αν σκεφτούμε ότι έχουμε μπει ανοχύρωτοι σε μια επερχόμενη διεθνή κρίση..»

2. «Είναι οι κυβερνητικές επιλογές, οι αντιλήψεις και οι πρακτικές, που έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο. Πρακτικές ιδιοτέλειας, πελατειακής εξυπηρέτησης. Εξυπηρέτησης των λίγων και ισχυρών. Ένας διχασμός της κοινωνίας, που είναι καταστροφικός, επικίνδυνος και δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τον πολίτη. Έκαναν εκλογές - θυμόσαστε - το 2007 για να καταρτίσουν προϋπολογισμό και, σήμερα, δεν έχουμε προϋπολογισμό. Είναι μόνο ένα παράδειγμα της ανομίας, της ανικανότητας, αλλά και της πελατειακής διαχείρισης του δημόσιου πλούτου από αυτή την κυβέρνηση.»

3. «Χρειάζεται νέα πορεία. Μια πορεία, που θα βγάλει τη χώρα, την κοινωνία, από την κρίση. Που θα θέσει επιτέλους τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Που θα δώσει και ελπίδα και σιγουριά, ενώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις, τις δημιουργικές δυνάμεις. Ενώνοντας, σε μια μεγάλη συμμαχία, τους αδύναμους με τους δημιουργικούς. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αποφασιστικά τις επερχόμενες εξελίξεις. Για να αντιμετωπίσουμε θετικά και τα οράματα της νέας γενιάς.»

4. «Αυτή τη νέα πορεία, δεν μπορεί να την δώσει η σημερινή κυβέρνηση. Χρειάζεται μια νέα εντολή από τον Ελληνικό λαό, μια νέα κυβέρνηση. Γι’ αυτό, το δίλημμα είναι σαφές. Τι προτιμάμε: να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία της αυτοκαταστροφής, ή να πάμε σε εκλογές, για να αποκτήσουμε κυβέρνηση που βάζει στο επίκεντρο των επιλογών της τον άνθρωπο, τις ανάγκες των πολιτών, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, για να αναμετρηθούμε - και θα αναμετρηθούμε - με τα προβλήματα; Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Για να προλάβουμε τα χειρότερα.»

5. «Τον προηγούμενο Ιούνιο, είχα ζητήσει τη διενέργεια εκλογών, θέτοντας όμως ως προϋπόθεση τότε, την προηγούμενη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων των σκανδάλων, που ταλανίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει. Όχι λόγω των δικών μας πράξεων, αλλά λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης. Έκανε ξεκάθαρη επιλογή ο κ. Καραμανλής, για παραγραφή. Για παραγραφή αυτών των εγκλημάτων, αυτών των σκανδάλων. Αυτή είναι η επιλογή τους, δυστυχώς. Δεν τιμά κανέναν. Δεν τιμά τον πολιτικό κόσμο. Αλλά δεν έχουμε εμείς την ευθύνη αυτής της παραγραφής. Την έχει στο ακέραιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο σημερινός πρωθυπουργός.»

5. «Προτείνω δημόσια στον κ. Καραμανλή, μια καθαρή συμφωνία. Εκλογές τώρα και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι ή με τις Ευρωεκλογές, οπότε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους θέλουν να βγουν από την κρίση. Και δεύτερον, τη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.»

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ .

(Από την συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο)

1 «Με ρωτάνε τι διαφορετικό μπορείτε εσείς. Υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα σημεία, που είναι προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία, για έναν άλλο δρόμο, για μια πιο σίγουρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, της κρίσης και με μία διέξοδο από την κρίση. Πέντε προϋποθέσεις, τις οποίες αδυνατεί σήμερα αυτή η κυβέρνηση να εκπληρώσει.

  • -Πρώτη προϋπόθεση είναι η συλλογικότητα και η ενότητα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση, που διχάζει και διαιρεί εμείς ερχόμαστε για να διαμορφώσουμε μια συμμαχία δημιουργικών στρωμάτων, παραγωγικών στρωμάτων, στηρίζοντας και τους αδύναμους. Αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση.
  • -Δεύτερη προυπόθεση: Κράτος Δικαίου. Επιτέλους ένα ευνομούμενο κράτος, απέναντι σε αυτή την ανομία την οποία βλέπουμε, την ατιμωρησία που βλέπουμε, απέναντι στην αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, απέναντι στη λεηλασία, την έλλειψη σεβασμού του δημόσιου πλούτου. Απέναντι σε
  • μια τέτοια κυβέρνηση, χρειάζεται μια κυβέρνηση κράτους Δικαίου, που θα τηρήσει αρχές, όπως είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η αξιολόγηση και η λογοδοσία, η σοβαρή αξιοκρατική στελέχωση του δημόσιου τομέα. Τότε, πράγματι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που έχει αυτή η χώρα με χρηστό, σωστό και αποτελεσματικό τρόπο, υπέρ του Έλληνα πολίτη.
  • -Τρίτη προϋπόθεση: Άμεσα μέτρα εξόδου από την οικονομική κρίση. Άμεσα μέτρα, ώστε να συμβάλουμε σε μια ανθρώπινη κοινωνία, να μην αφήσουμε τις ασθενέστερες τάξεις να πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως σήμερα γίνεται. Ένα πλαίσιο άμεσων, κοινωνικά δίκαιων μέτρων αντιμετώπισης της ύφεσης. Μέτρα, για τη στήριξη της αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να ξαναζωντανέψει η αγορά, να μην μπούμε στη στασιμότητα και την ύφεση και, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το φάσμα της ανεργίας,
  • -Τέταρτη προϋπόθεση: Οι μεγάλες τομές. Απαιτούνται μεγάλες τομές, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, που αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό, που αξιοποιεί το περιβάλλον, που αξιοποιεί την ιστορία μας, που αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, από τον αγροτικό τομέα, μέχρι τον τουριστικό τομέα. Και αυτή είναι η επένδυση στη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη».
  • -Πέμπτη προϋπόθεση: Ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Η κυβέρνηση πέντε χρόνια τώρα είναι απούσα από ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς, είτε είναι τα αγροτικά μας, είτε είναι τα εξωτερικά μας, είτε είναι σε σχέση με την ευρωπαϊκή οικονομική και κοινωνική πολιτική. Δεν διαμορφώνουμε, δεν συνδιαμορφώνουμε, δεν έχουμε φωνή. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει και μπορεί να διαπραγματεύεται, που έχει σχέδιο και ξέρει αυτό το σχέδιο να το προωθήσει, ώστε να γίνει αποδεκτό και να υποστηριχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις διεθνείς αγορές.
  • Αυτές είναι οι προϋποθέσεις μιας νέας Εθνικής Συμφωνίας, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις, με συλλογικότητα και ενότητα και με κοινή προσπάθεια. Με ηγεσία, που ενώνει και δεν διαιρεί.»

2. «Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κάθε πολίτη, στον Ελληνικό λαό, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα. Τίποτε δεν θα είναι εύκολο την επόμενη μέρα των εκλογών. Η ανοικοδόμηση της Ελλάδας, η ανάταξη της εμπιστοσύνης, απαιτούν τη συμβολή και συνεργασία όλων μας. Απαιτούν το αίσθημα του δικαίου, τη δέσμευση όλων μας να δουλέψουμε για μια νέα πορεία. Όμως, ένα είναι βασικό: αυτή την κρίση, δεν μπορεί να την πληρώσει κι άλλο, διότι ήδη έχει πληρώσει πολλά, ο φτωχότερος και ο μεσαίος Έλληνας, τα μεσαία και τα χαμηλότερα εισοδήματα της χώρας.»

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ; ΤΟ ΠΡΩΙ ΡΑΒΕΙ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!

1.Ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Καραμανλής, με προσωπικές του αποφάσεις, στο πλαίσιο της παράστασης «χρήσιμος και όχι ευχάριστος», προχώρησε πριν από μερικούς μήνες στην κατάργηση του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους χαρακτήρισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, φοροφυγάδες. Χαρακτήρισε το μέτρο, που έφτανε στο σημείο να φορολογεί εισοδήματα κοντά στο όριο της φτώχειας, «μέτρο ευθύνης».

2. Χθες, ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, εκεί που έβλεπε φοροφυγάδες, ανακάλυψε στρώματα που πλήττονται από την διεθνή οικονομική κρίση, και αποφάσισε ότι το «μέτρο ευθύνης» που προσωπικά αποφάσισε ήταν κοινωνικά άδικο και πρέπει να αποσυρθεί. Τι άλλαξε σε ένα μήνα; Τίποτα εκτός από τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Με βάση αυτές χαράσσει πολιτική ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας.

3. Έτσι ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, το πρωί ενταφίασε την πολιτική Αλογοσκούφη την οποία με πάθος υποστήριζε. Το μεσημέρι, μέσω του υφυπουργού του κ. Αλογοσκούφη πήρε πίσω τα «μέτρα ευθύνης» που ο ίδιος αποφάσισε. Και το βράδυ, προχώρησε σε διάγγελμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

4. Ο κ. Καραμανλής δεν πείθει πια ούτε τους υπουργούς του. Ο κ. Καραμανλής έχει αποτύχει.

Είναι η ώρα να προσφύγουμε στις κάλπες. Ο τόπος το χρειάζεται. Χρειάζεται αλλαγή πορείας, μία νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.