Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Σήμερα η ΚΥΠ ψηφίζει ακόμη με το εκλογικό σύστημα Βάσως Παπανδρέου.


Σήμερα μάθαμε ότι ψηφίζουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ (πρώην ΚΥΠ) για να "εκλέξουν" τους εκπροσώπους τους.


Θα λέγαμε πως πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία, αλλά μαθαίνουμε ότι:

Ψηφίζουν με πλειοψηφικό σύστημα (ενιαίο ψηφοδέλτιο), που νομοθέτησε η κυρία Βάσω Παπανδρέου (νόμος 2738/99, ΦΕΚ ΑΡ. Φ. 180/ΤΕΥΧΟΣ Α’/9-9-99, άρθρο 27), για να εκδιώξει από την ΕΥΠ τα Ανδρεό/παπανδρεϊκά στελέχη με θεσμοθετημένα αξιοκρατικά κριτήρια (τότε η κυρία Παπανδρέου ήταν στη στενή ομάδα του κυρίου Σημίτη ).


Μάλιστα, ενώ ψηφίζουν αύριο, οι κάλπες θα φυλαχθούν στην Υπηρεσία για μία εβδομάδα, για να φθάσουν οι φάκελοι ψηφοφοριών από τις επαρχιακές πόλεις. Μπορεί ο χρόνος της διαδικασίας να είναι για αυτή την υπηρεσία σχετικά πολύ μεγάλος, θα έχει όμως ενδιαφέρον η καταμέτρηση και τα αποτελέσματα.


Δηλαδή θεωρητικά ενώ θα έχει βγει ήδη το αποτέλεσμα με το πέρας της ψηφοφορίας, οι εκλεγμένοι θα αγωνιούν μία βδομάδα να συγκεντρωθούν όλα τα ψηφοδέλτια . . . ελπίζω να ΜΗΝ σκεφτεί κάποιος κακόπιστος : "Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα "


Ελπίζω να ΜΗΝ δημιουργηθούν προβλήματα σε μια τόσο σημαντική Εθνική Υπηρεσία.


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.