Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Παρεμβάσεις για τη πάταξη των καρτέλ.

H Φιλελεύθερη Συμμαχία πραγματοποίησε το Σάββατο 21/2 δράση στήριξης προς τον επιχειρηματία κ. Θεόδωρο Τενέζο, απεργό πείνας με αίτημα την πάταξη του καρτέλ του χάλυβα. Τα μέλη της Φιλελεύθερης Συμμαχίας διένειμαν σε πολίτες το δελτίο τύπου για το γενικότερο πρόβλημα των καρτέλ και συζήτησαν εκτενώς με τον κ. Τενέζο ο οποίος διανύει, σήμερα Δευτέρα 23/2, τη δέκατη μέρα απεργίας πείνας έξω από το κτήριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην οδό Πατησίων.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα επαναλάβει την διαμαρτυρία την Τρίτη 24/2/2008 στις 6 μμ έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Πατησίων 70 και Κότσικα).

Η διαμαρτυρία του κ. Τενέζου, μεταξύ πολλών άλλων, πιστοποιούν ότι τα καρτέλ κυριαρχούν σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας καταργώντας έτσι τον ελεύθερο ανταγωνισμό, ενώ το κράτος παρακολουθεί ως θεατής τα αποτελέσματα αυτών των εγκληματικών πρακτικών που οδηγούν στην αύξηση των τιμών των προϊόντων και την οικονομική αφαίμαξη των καταναλωτών.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προσυπογράφει τα αιτήματα του κ.Τενέζου για πλήρη έρευνα του καρτέλ του χάλυβα με βάση την καταγγελία του καθώς και για προστασία των θυμάτων των καρτέλ, τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων.

Τονίζεται ότι ο χάλυβας είναι από τις σημαντικότερες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία σήμερα. Εξαιτίας των εγχώριων στρεβλώσεων στη τιμή του χάλυβα πολλές καινοτόμες Ελληνικές βιομηχανίες αδυνατούν να είναι σήμερα ανταγωνιστικές στη παγκόσμια αγορά, μειώνοντας περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

Πέρα των αιτημάτων του κ. Τενέζου, η Φιλελεύθερη Συμμαχία υπενθυμίζει ότι στο πολιτικό της πρόγραμμα υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για την υγιή επιχειρηματικότητα:

• Αυστηρή τήρηση από το κράτος των κανόνων του ανταγωνισμού.
• Αναβάθμιση και διεύρυνση της εποπτείας της Επιτροπής Ανταγωνισμού
• Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που δημιουργούν στεγανά στα κλειστά επαγγέλματα, ελευθερία εισόδου/εξόδου των επαγγελματιών σε/από αυτά.
• Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για σύσταση νέων επιχειρήσεων.

Το όραμα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας είναι μια Ελλάδα καινοτομίας, δημιουργίας και επιχειρηματικότητας με απλούς αλλά αυστηρούς αντιμονοπωλιακούς κανόνες.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.