Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

«ΑΠΕΤΥΧΑ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».

ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

ΑΘΗΝΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΗΤΑΝ: «ΑΠΕΤΥΧΑ. ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».

1. Προκάλεσε προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Λογικά θα έπρεπε κάτι να έχει να πει. Κάποιο σχέδιο να παρουσιάσει. Κάποιες προτάσεις να καταθέσει. Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Η χθεσινή παρουσία του κ. Καραμανλή στη Βουλή, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των πολιτών, όλων μας. Επιβεβαίωσε ότι η χώρα κινείται χωρίς πυξίδα…

  • Ο κ. Καραμανλής μίλησε για συναίνεση. Αλλά δεν ζητάει συναίνεση. Συνενόχους ζητάει στην αποτυχία του. Όλοι οι πολίτες θυμόμαστε με πόση αλαζονεία απέρριπτε, μέχρι πριν λίγους μήνες, κάθε πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεννόηση σε θέματα όπως η παιδεία, η υγεία, η διαφάνεια, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, ακόμα και το κοινό διακομματικό μέτωπο για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.
  • Όλοι οι πολίτες θυμόμαστε να αναφέρεται περιφρονητικά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για κυβερνήσεις του «χθες». Σήμερα όμως το «χθες» δεν είναι τίποτα άλλο από τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Δεν είναι τίποτα άλλο από τις πολιτικές που οδήγησαν την καθημερινότητα των πολιτών, στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Οδήγησαν τη χώρα σε κρίση, πριν ακόμα μας αγγίξει η διεθνής κρίση.
  • Όλοι οι πολίτες θυμούνται με πόση αυταρέσκεια μιλούσε και αυτός και όλη η κυβέρνησή του για «θωρακισμένη οικονομία». Ακόμα και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του υπογράμμιζε: «η Οικονομία μας αποδεικνύει αντοχές ισχυρότερες σε σχέση με πολλές άλλες. Και αυτό, γιατί προωθήσαμε μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια»!!! Τι είπε χθες; Σήκωσε τα χέρια ψηλά, ομολογώντας την αποτυχία του: «Είναι απρόβλεπτη και η ένταση και η διάρκεια και η τροπή που μπορεί να πάρει η κρίση. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η έκταση των επιπτώσεων στις εθνικές οικονομίες. Ήταν και είναι απρόβλεπτη η επίπτωση στον Κρατικό Προϋπολογισμό»…Πάει δηλαδή η θωρακισμένη οικονομία, πάνε οι αντοχές, πάνε και οι μεταρρυθμίσεις…
  • Τώρα, θυμήθηκε τη συναίνεση. Αυτό του είπαν οι επικοινωνιολόγοι του να κάνει, αυτό κάνει. Επί της ουσίας λέει. «Απέτυχα παταγωδώς. Οφείλετε να αναλάβετε μαζί μου την ευθύνη της αποτυχίας μου».

2. Απαντάμε: η μόνη ευθύνη την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε είναι η ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Αυτό χρειάζονται οι πολίτες. Σταθερότητα, σοβαρότητα και προοδευτικές λύσεις στα προβλήματά τους. Κυβέρνηση που να νοιάζεται τον πολίτη και να έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της τα προβλήματά του και όχι τα προβλήματά της. Κυβέρνηση που ενώνει και δεν διχάζει την κοινωνία.

…ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΜΑΝΩΛΗ!!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.

1. Την ώρα που έπρεπε να συσκέπτονται για να βρουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, οι κορυφαίοι της Ν.Δ. συσκέπτονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το καυτό ζήτημα…Μανώλη. Αν θα παραιτηθεί ή αν θα φορέσει τα ρούχα του αλλιώς…

2. Θα μπορούσαμε να γράψουμε σελίδες, για την εικόνα που παρουσιάζει και η…ανασχηματισμένη κυβέρνηση Καραμανλή. Αλλά θα αρκεστούμε σε ένα ερώτημα: Είναι σε θέση αυτοί οι άνθρωποι να διαχειριστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα; Είναι σε θέση να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών; Την απάντηση την ξέρουν πια, όλοι οι πολίτες.

3. Όπως είπε και ο Πρόεδρος του Κινήματος χθες στη Βουλή: «Η Ελλάδα δεν μπορεί πια να περιμένει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η κυβέρνηση που δημιούργησε την κρίση στην ελληνική κοινωνία, που μας κατέστησε ανοχύρωτους μπροστά στη διεθνή κρίση, δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση με αναμασημένες και αποτυχημένες πολιτικές. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, αποτύχατε. Αποτύχατε παντού. Η χειρότερη λύση για τον τόπο είναι να παραμείνετε στην εξουσία. Η χώρα δεν έχει κόστος από τις εκλογές. Μόνο εσείς έχετε κόστος της απώλειας της κυβερνητικής εξουσίας».

ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

1. Οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και εγχώριων παραγόντων προσκείμενων στην κυβέρνηση για προσωρινές απολύσεις, αναγκαστικές άδειες κ.τ.λ. μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.

2. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το κόστος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να μετακυληθεί μονομερώς στους εργαζόμενους, και μάλιστα με γενικευμένα μέτρα τέτοιας μορφής. Απαιτείται ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα απ’ όλους μας.

3. Οι μαζικές απολύσεις δεν θα λύσουν, αλλά θα επιδεινώσουν το πρόβλημα. Τη στιγμή αυτή, δεν χρειαζόμαστε «μερικές» και «προσωρινές» λύσεις, αλλά ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι μπαλώματα, κάτι που δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση.

4. Το ΠΑΣΟΚ, ως αντίδοτο στον επερχόμενο κίνδυνο των απολύσεων, έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι οι επενδύσεις που θα δίνουν κίνητρα (π.χ. επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζομένων) για τη διατήρηση ή δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η έμφαση στην κοινωνική προστασία, οι συστηματικοί έλεγχοι της αγοράς εργασίας και η θεσμοθέτηση της κοινωνικής εργασίας.

5. Λύσεις, που δεν αφορούν ολοκληρωμένα στην συνολική ανάταξη της οικονομίας με κοινωνική συνοχή, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

«ΑΝΕΡΓΙΑ; ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ»…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

1. Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, η υπουργός Απασχόλησης ενέκρινε την πρόσληψη στο ΙΚΑ περισσοτέρων των 300 συμβασιούχων. Αυτή η διαδικασία πρόσληψης έγινε με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες.

2. Ζητήσαμε τότε να μάθουμε για τις διαδικασίες, τα ονόματα και τα προσόντα όλων όσοι έχουν προσληφθεί. Η υπουργός Απασχόλησης απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται, για λόγους προσωπικών δεδομένων.

3. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με ανακοίνωσή της και με απόφασή της τον Οκτώβριο του 2008, είπε ότι δεν συντρέχει τέτοιο ζήτημα και κάλεσε την υπουργό Απασχόλησης να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία αυτά.

4. Επανήλθαμε στη Βουλή, ζητώντας τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών. Μέχρι και σήμερα, 18 μήνες μετά, η κυβέρνηση κωφεύει. Άλλο ένα τρανταχτό, σκαστό παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται αυτή η κυβέρνηση το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας στη χώρα αυτή. Το αντιλαμβάνεται μόνο ως ευκαιρία βολέματος «δικών της παιδιών» μέσω κομματικών γραφείων, μέσω ρουσφετιών, σε διάφορες τρύπες του ελληνικού κράτους.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

1. Νέα στοιχεία και καταγγελίες για χρηματισμό στενών συνεργατών του πρώην υπουργού Αιγαίου Α. Παυλίδη από εφοπλιστές έρχονται και πάλι στο φως της δημοσιότητας.

2. Εμείς, προς το παρόν, απλά θα θυμίσουμε τι είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλύπτοντας πλήρως τον πρώην υπουργό Αιγαίου, στις 25/8/2008: «Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε ότι όταν κάποιος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να διερευνηθεί μια υπόθεση, αν μη τι άλλο έχει το ηθικό πλεονέκτημα».

3. Αυτή τη λογική υιοθέτησε πλήρως ο κ. Καραμανλής στην…ιστορική πλέον συνέντευξη τύπου στη Δ.Ε.Θ. στις 7/9/2008: «Καμία καταγγελία δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της αν δεν διερευνηθεί πρώτα από την Δικαιοσύνη. Και για την συγκεκριμένη περίπτωση, ο ίδιος, πρώτος, με δική του πρωτοβουλία προσέφυγε στην Δικαιοσύνη»…

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.