Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Η Αλέκα Παπαρήγα επανεξελέξη Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Από τη σίβυλλα διαβάσαμε ότι :

Η Αλέκα Παπαρήγα επανεξελέγη Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπερψηφίστηκαν από το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ τα δύο κεντρικά θέματα:

«Απολογισμός από το 17ο Συνέδριο - Καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο»
και
«Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από την σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ-Η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

Οι Γ.Γ. του ΚΚΕ ήταν: Παντελής Πουλιόπουλος, Παστιάς Γιατσόπουλος, Ανδρόνικος Χαϊτάς, Νίκος Ζαχαριάδης, Ανδρέας Τσίπας, Γεώργιος Σιάντος, Απόστολος Γρόζος, Κώστας Κολιγιάννης, Χαρίλαος Φλωράκης, Γρηγόρης Φαράκος.

Καλή επιτυχία Αλέκα και στη Νέα σου Θητεία.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι εκλογές και οι ρόλοι των μελών του ΚΚΕ και σε αυτό το Συνέδριο ήταν προκαθορισμένες μέσα σε ένα γενικό αποδεκτό πλαίσιο από τα κομματικά στελέχη.

Οι εσωτερικές κομματικές διαδικασίες είναι καθαρά δική τους υπόθεση, αλλά ανεξάρτητα με αυτό, η εικόνα αυτή με την έλλειψη ανταγωνισμών και διεκδικήσεων , από διάφορους αρχηγικούς σωτήρες και δελφίνους, είναι σχεδόν άγνωστες στο ΚΚΕ.

Τελικά ας είναι παράδειγμα και στα άλλα αστικά κόμματα ,που οι περισσότεροι αντί να προσφέρουν στο κόμμα και την κοινωνία, ενδιαφέρονται για τις κομματικές τους καρέκλες.

Νάσος Ζαγγογιάννης.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.