Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Παπάδες(!) κάνουν μαθήματα ελληνομάθειας σε αλλοδαπούς (Ελλάς 21ος αι.)

ekkl_college

(για γέλια, κλάματα, καρπαζιές)

Γράφτηκε μόνο στο «Ποντίκι, Πέμπτη 26.02.09». Τίτλος: «Εκκλησία College»

Δεν το ανέφερε κανένα άλλο, απ’ όσο ξέρω ΜΜΕ, κι όμως είναι θέμα-διαμάντι για Θεατρική επιθεώρηση.

Η χώρα μας –μέσω υπουργείου Παιδείας- όπως και όλα τα κράτη-μέλη της Ευρ. Ένωσης «υποχρεώνει» του αλλοδαπούς (άρα και μουσουλμάνους, άθεους, χριστιανούς κλπ.κλπ.) που διεκδικούν μακροχρόνια παραμονή και ιθαγένεια, να ολοκληρώνουν κάποιο σεμινάριο «ελληνομάθειας» 150 ωρών (συν 25 ελληνικού πολιτισμού). Το σεμινάριο προσφέρεται από το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό: ‘Οδυσσέας’». Έως εδώ πάμε καλά.

Επίσης, με λεφτά από το ΕΣΠ, δηλ. και της Ε.Ε. όλοι αυτοί οι φορείς Νομικών Προσώπων ιδιωτικού δικαίου είναι υποχρεωμένοι να μαθαίνουν ελληνικά σε αλλοδαπούς που ενδιαφέρονται να μείνουν στη χώρα μας κλπ…..Εδώ το θέμα αρχίζει και στραβώνει.

Ενώ, όπως είδαμε, για την «ελληνομάθεια» των αλλοδαπών είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι το κράτος (ΔΕΚΕ, ΚΕΕ) και προφανώς τα μαθήματα πρέπει να γίνονται σε δημόσια, ας πούμε, σχολεία, φαίνεται ότι δίνονται και «υπεργολαβίες» και σε …παπάδες(!).

«Παναγία Αχειροποίητο» (ναι σε λέω)

Στη Θεσσαλονίκη το λοιπόν, εκεί στην «Αγ. Σοφίας 52, στην Εκκλησία Αχειροποίητο (τηλ. επαφής: 2310.219939)», δηλώνεται το ενδιαφέρον όσων αλλοδαπών επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ελληνομάθειας των 175 ωρών. Κάποιο δηλαδή αόρατο «μαγικό ραβδάκι» (το Άγιο Πνεύμα σε λέω ‘γω) «έμπασε» και την Εκκλησία στο κόλπο, τώρα με ποιον τρόπο έγινε αυτό, θα σας γελάσω.

Στην παραπάνω διεύθυνση, δηλ. της «Παναγίας Αχειροποίητο» (ναι σε λέω), παπάδες, άντε Ιερείς, παραδίδουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού σε μουσουλμάνους, βουδιστές, καθολικούς, ανθρώπους κάθε φυλής και γλώσσας που διαμένουν στη χώρα μας. (ναι σε λέω), τους διδάσκουν παπάδες. Ο χώρος μάλιστα που τους διδάσκουν είναι στην παγωμένη αίθουσα της Αχειροποιήτου, που προορίζεται για τα … μνημόσυνα! Να τρελαίνεσαι σε λέω…

Να τρελαίνεσαι διότι αν, λέω αν, οι αλλοδαποί-μαθητές θέλουν να γίνουν κάποτε «Έλληνες», πρέπει να εξασφαλίσουν παραμονή στη χώρα μας με τη «βούλα» των (ιερο)εξεταστών τους, καθώς ο νόμος του κράτους μας προβλέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σεμινάριο…

Να μην συνεχίσω. Θα προσθέσω με δικά μου λόγια αυτά που αναφέρονται στο τέλος του άρθρου της εφημερίδας. Σκεφτείτε ότι η Εκκλησία γι αυτήν την παράνοια, εισπράτει από τα Ευρ. Κονδύλια χιλιάδες €υρώ. Σκεφτείτε την εικόνα που θα έχει, ο αλλοδαπός που έχει διδαχτεί στην «Αχειροποίητο» (ναι σε λέω), για τη χώρα μας. Σκεφτείτε αν μας πάρουν χαμπάρι οι κουτόφραγκοι της Ε. Ε. (θα το φροντίσω εγώ, σε λέω…) ότι καθολικοί ή προτεστάντες υπήκοοί τους διδάσκονται από ορθόδοξους παπάδες σε παρεκκλήσια, χώρους κατήχησης και αίθουσες μνημοσύνων. ρο Ροΐδη Εμμονές

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.