Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Γ.Παπανδρέου, Αλ.Παπαρήγα και Αλ.Αλαβάνος είπαν όχι στο πλαίσιο συναίνεσης ενώ θετικά απάντησε ο Γ.Καρατζαφέρης. (2)

"Δεν θα βάλουμε πλάτη"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ορισμένα συγκεκριμένα σημεία που υποστηρίζει και παρέδωσε και σχετικό κείμενο, αλλά το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει, δήλωσε η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

«Εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε πλάτη σε μια πολιτική που είναι αντιλαϊκή. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Βάζουμε πλάτη για να συμβάλουμε στην ανάπτυξη αγώνων, στην οργάνωση της εργατικής τάξης και στη συμμαχία της με άλλα λαϊκά στρώματα με σκοπό να αποτρέψουμε νέες αιματηρές θυσίες και να ανοίξουμε το δρόμο σε νέες διεκδικήσεις» τόνισε η η γγ του ΚΚΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν μιλάει μόνο για εκλογές, αλλά και για αγώνες προκειμένου να υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα του λαού.

Ωστόσο πρόσθεσε, δεν φοβόμαστε τις εκλογές οι οποίες δίνουν και μια μεγάλη ευκαιρία για ένα ρήγμα στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης για τιμωρία και των δυο εταίρων της δικομματικής συναλλαγής.

Η κα Παπαρήγα, στη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι, εξέφρασε την πεποίθησή ότι θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές γιατί η κυβέρνηση «δεν θα κρατήσει», εκτιμώντας ωστόσο ότι δεν προκηρυχθούν άμεσα, τον Μάρτη.

«Δεν έχει σημασία αν θα γίνουν τον Απρίλη ή τον Σεπτέμβριο. Σημασία έχει να δείξουν οι εργαζόμενοι την πυγμή τους», υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας τη θέση της ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να ψηφίσουν έναν δρόμο πάλης κοιτάζοντας προς το αύριο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός δεν είπε αν θα κάνει, ούτε ότι δεν θα κάνει εκλογές» και τόνισε ότι παρέδωσε στον πρωθυπουργό ένα κείμενο θέσεων του ΚΚΕ, σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι το βασικό θέμα που θέτει ο πρωθυπουργός είναι το αυξημένο δημόσιο χρέος, «που καθορίζει την αντοχή της οικονομίας», ενώ προτείνει, ως κυριότερο μέτρο, την περιστολή των δαπανών, «πράγμα που σημαίνει καθήλωση μισθών και περικοπή των κοινωνικών δαπανών».

Η γραμματέας του ΚΚΕ έθεσε στον κ. Καραμανλή την οπτική του κόμματός της για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καλώντας τον δημόσια να δηλώσει αν αποδέχεται, ή όχι, τα έξι μέτρα του ΟΟΣΑ, που μεταξύ άλλων προβλέπουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, νέο κύκλο ιδιωτικοποιήσεων και μισθούς κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις.

«Αν θέλει η κυβέρνηση στήριξη, να πει ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα αυτά», πρόεσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Μέτρα, που προτείνει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι, μεταξύ άλλων, η λήψη ριζοσπαστικών πρωτοβουλιών για φτωχούς και ανέργους, γενναίες αυξήσεις για να αυξηθεί η αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων, να υπάρξουν προγράμματα λαϊκής στέγης, αυξήσεις των συντάξεων, επιδότηση θέρμανσης, κατάργηση των φόρων, που βαραίνουν τα καύσιμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, με κατάργηση του ΦΠΑ. Τέλος, προτείνει μείωση των τιμολογίων οικιακής κατανάλωσης, μείωση των στρατιωτικών δαπανών που αφορούν το ΝΑΤΟ και φορολόγηση του κεφαλαίου με 45%.
Πηγή : ana-mpa
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.