Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΠΟΣΟ ΑΝΕΒΗΚΕ, ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Ακρίβεια. Πόσο ανέβηκε, στην πενταετία Καραμανλή, το κόστος ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας; Πάνω από 3.000 ευρώ το χρόνο! Δημόσια Ασφάλεια. Τρεις αλήθειες, μία ιδέα και ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα. Κράτος. Πόσο κοστίζει στον Έλληνα πολίτη το "νοικοκύρεμα" του σπάταλου κράτους;

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

1. Με αφορμή την πενταετή παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, ο Τομέας Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με το κόστος ζωής της ελληνικής οικογένειας, που αποτελείται από δυο εργαζόμενους, έναν εργαζόμενο στον ιδιωτικό και έναν στο δημόσιο τομέα, με δυο παιδιά. Τα στοιχεία λοιπόν μιλούν από μόνα τους:

- Πρώτο και σημαντικότερο εύρημα. Μέσα σε πέντε χρόνια η μηνιαία δαπάνη μιας τετραμελούς οικογένειας για είδη πρώτης ανάγκης έχει αυξηθεί κατά 273 €. Δηλαδή 34%. Δηλαδή 3.275 € ανά έτος. Δηλαδή, από το 2004 μέχρι σήμερα, με τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, χρειάζονται σχεδόν δύο επιπλέον μισθοί υπαλλήλων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

- Δεύτερο εύρημα. Μόνο στην κατηγορία των τροφίμων καταγράψαμε αύξηση 37,7% την τελευταία πενταετία. Δηλαδή, το 2004 η συνολική μηνιαία δαπάνη για τρόφιμα ήταν 645€. Το 2008 ήταν 888€. Δηλαδή, 243€ επιπλέον!

- Τρίτο εύρημα. Τα είδη που προμηθευόμαστε από λαϊκές αγορές, αρτοπωλεία και καταστήματα τοπικών αγορών έχουν αυξηθεί κατά 64%. Αντίστοιχα οι αυξήσεις στις μεγάλες και οργανωμένες αγορές του λιανικού εμπορίου 30%.

- Τέταρτο εύρημα. Οι προκλητικές ανατιμήσεις σε βάθος πενταετίας σε μια σειρά από βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ενδεικτικά: παστεριωμένο γάλα 52,5%, γιαούρτι 75% και μια σειρά άλλα προϊόντα όπως το ψωμί 100%, προϊόντα δηλαδή που μπαίνουν καθημερινά σε όλα τα σπίτια.

2. Και κάτι τελευταίο για τη βενζίνη: Από την αρχή του έτους η βενζίνη στην Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς, τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές πετρελαίου είναι σε καθοδική πορεία. Έχουμε μια αύξηση 9%, περίπου 7 λεπτά το λίτρο. Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει την αμόλυβδη βενζίνη κατά 10 λεπτά ακριβότερη απ' ό,τι ο Γερμανός πολίτης του, που έχει εισόδημα 40% και 50% επιπλέον!

ΤΡΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

1. Αντιγράφουμε από το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» για το τι είπαν διάφορα στελέχη της κυβέρνησης στη χθεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής:

- Πρώτη αλήθεια. Αργύρης Καρράς (γενικός γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου): «Το πρόβλημα δεν είναι οι ποινές, αλλά ότι δεν συλλαμβάνονται όσοι προκαλούν βανδαλισμούς. Τι να τις κάνουμε τις ποινές όταν δεν πιάνουμε κανέναν;». Συμφωνούμε απολύτως!

- Δεύτερη αλήθεια. Άρης Σπηλιωτόπουλος, υπουργός Παιδείας: «Δεν έχω καταλάβει επίσης και τις δηλώσεις του κ. Μαρκογιαννάκη για το πανεπιστημιακό άσυλο. Νόμος υπάρχει, το ζήτημα είναι γιατί δεν εφαρμόζεται και ποιος έχει την ευθύνη της εφαρμογής του». Συμφωνούμε απολύτως!

2. Τρίτη αλήθεια. Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ. για τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης: «Αργούν μεν, αλλά σιγά - σιγά προσχωρούν στις προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ.». Συμφωνούμε απολύτως!

3. Ιδέα. Στάθηκαν ανίκανοι να αποτρέψουν την απόδραση Παλαιοκώστα. Τι έκαναν; Ανακοίνωσαν νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας στα καρτοκινητά! Στάθηκαν ανίκανοι να προστατεύσουν για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας από τους κουκουλοφόρους. Τι έκαναν; Ανακοίνωσαν την ποινικοποίηση της κουκούλας και την επαναφορά της περιύβρισης κατά της αρχής. Γιατί δεν ανακοινώνουν με νόμο και την κατάργηση της ανικανότητας για να αισθανθούν καλύτερα;

4. Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση, αφού πρώτα διέλυσε την Ελληνική Αστυνομία και εγκατέστησε το φόβο στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, τώρα, υπό την πίεση των γεγονότων, επικεντρώνεται σε ρυθμίσεις ατελέσφορες και πιθανόν επικίνδυνες. Οι κουκουλοφόροι και οι μεταμφιεσμένοι, θα συνεχίσουν να εγκληματούν και να υβρίζουν, όσο αντιλαμβάνονται την αδυναμία της κυβέρνησης να τους αντιμετωπίσει και να τους συλλάβει. Οι εξαγγελλόμενες ρυθμίσεις για το θέμα μοιάζουν γραφικές, στα όρια του φαιδρού, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ «ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 220 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΑ BLUE BOYS...

1. Να θυμηθούμε μερικά ωραία λόγια...

- Κ. Καραμανλής, 20/3/2004, Βουλή, προγραμματικές δηλώσεις: «Θέτουμε σε εφαρμογή πρόγραμμα κατάργησης και συγχώνευσης νομικών προσώπων και υπηρεσιών».

- Κ. Καραμανλής, 10/09/2006, συνέντευξη τύπου Δ.Ε.Θ.: «το νοικοκύρεμα της οικονομίας, ο δραστικός περιορισμός της αλόγιστης δαπάνης στο Δημόσιο, γίνεται. Και γίνεται επιτυχώς».

- Κ. Καραμανλής, 25/2/2009, υπουργικό συμβούλιο: «Άμεση κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου».

2. Στην πράξη όμως, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας, φροντίζει μέσω της διόγκωσης του κράτους, το οποίο θα...νοικοκύρευε, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή χιλιάδων blue boys, με πλουσιοπάροχες αμοιβές σε πλήθος οργανισμών και επιτροπών που φρόντισε να δημιουργήσει.

3. Τα στοιχεία της τελευταίας πενταετίας, όπως παρουσιάζονται σε ερώτηση που κατέθεσε ο Φ. Πετσάλνικος προς τον πρωθυπουργό, είναι συγκλονιστικά:

- Από τον Απρίλιο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2009, με 144 νομοθετήματα της Κυβέρνησης της Ν.Δ., ιδρύθηκαν συνολικά 695 νέες Δημόσιες Υπηρεσίες, συστήθηκαν 11.443 νέες θέσεις προσωπικού και συγκροτήθηκαν 467 αμειβόμενες νέες επιτροπές και ομάδες εργασίας.

- Από τις Εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει ότι την 5ετία αυτή με την συνεχή...επανίδρυση του σπάταλου κράτους, ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται ετησίως συνολικά με πάνω από 222 εκατομμύρια ευρώ καθώς και με εφάπαξ δαπάνη 75 εκατομμυρίων ευρώ για την έναρξη λειτουργίας των νέων Υπηρεσιών...

Τομέας Τύπου και ΜΜΕ

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.