Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Επι - Τέλους !!! ΦΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ !!!

29 March 2009 (i-Reporter)

Το "Π" σπάει την ένοχη σιωπή του τύπου για τον Θ.Τενέζο


Τι γράφει σήμερα το "Παρόν"
"Μετά από 45 ημέρες απεργίας πείνας και έχοντας μόνο την συμπαράσταση του απλού κόσμου(στην Πατησίων, έξω απο τα σκαλιά της Επιτροπής Ανταγωνισμού) ο (πρώην) «μικρομεσαίος επιχειρηματίας» και νυν απεργός πείνας Θόδωρος Τενέζος μιλά στο «Π» για τον αγώνα του και τι (πλέον) περιμένει. Εξηγεί πως τον κατέστρεψε συνειδητά το καρτέλ σιδήρου(χάλυβα) στη χώρα μας και ερμηνεύει την «σιωπή ασυρμάτου» που επέβαλαν σε κόμματα, κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες «τα μεγάλα αφεντικά» ώστε να μην αναδειχθεί «το πρόβλημα του» και να μην γίνει γνωστό στον ελληνικό λαό.
Την ημέρα που άρχιζε την απεργία πείνας του αποφασισμένος «να φτάσει μέχρι το τέλος» (στις 13 Φεβρουαρίου) έπαιρνε στα χέρια του την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε βάρος μέλους της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων που συμμετείχε με τους «βαρόνους του σιδήρου» στην οικονομική του καταστροφή. Μια υγιέστατη επιχείρηση (με 300 περίπου εργαζόμενους) μέχρι τα μέσα του 2006 που την...διέλυσαν και στη συνέχεια δεν του επέτρεψαν να εργαστεί ούτε ως απλός εργάτης! Τόσο μίσος και μένος εναντίον του γιατί πήγε να παρακάμψει τους «μεσάζοντες» και να φέρει μόνος του σίδερο από την Ιταλία με εκατό ευρώ φθηνότερο το τόνο!
Ερ: Κύριε Τενέζο ποιό είναι τελικά το μύνημα σας με αυτή την απεργία πείνας που κάνετε;
Απ: Με αυτή μου την απεργία πείνας, θέλω να καταγγείλω τους «μηχανισμούς καρτέλ» που ελέγχουν την αγορά – ειδικά του σιδήρου - μαζί με τους υποτίθεται ελεγκτικούς «μηχανισμούς» του κράτους, γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει να ζούμε με ισονομία και ίδια δικαιώματα χωρίς να μας στερούν οι έχοντες ακόμη και το δικαίωμα μας να ζήσουμε.
Ερ: Στην επιστολή σας στον πρωθυπουργό ζητάτε δίκαιη έρευνα και δίκαιη δίκη, προκειμένου να σταματήσετε την απεργία. Είναι εφικτό;
Απ: Ολα μπορούν να γίνουν. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά. Βέβαια τα ονόματα που εμπλέκονται όωπς Στασινόπουλος, Κ.Αγγελόπουλος, Μάνεσης και άλλοι είναι αυτο που λέμε ουσιαστικά «τα αφεντικά του τόπου». Αλλά πιστεύω οτι οι πολιτικοί μας έχουν την δύναμη, εαν έχουν την βούληση να λειτουργήσουν για όφελος του ελληνικού λαού, ο οποίος άλλωστε τους εκλέγει και αυτόν πρέπει να εκφράζουν. Δυστυχώς μεχρι σήμερα τα «μεγάλα συμφέροντα», αυτό που λέμε «κεφάλαιο» έχει κυριαρχήσει της πολιτικής ζωής. Ο δικός μου αγώνας είναι μια ευκαιρία να αποδείξουν στον ελληνικό λαό οτι οι πολιτικοί ασκούν εξουσία...και να κάνουμε μια καινούρια αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.
Ερ: Προς το παρόν όμως κόμματα, κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα τηρούν «σιγή ιχθύος»....
Απ: Είναι μια ένοχη σιωπή γιατί μάλλον δεν έχουν αυτονομία απέναντι στα «αφεντικά» που καταγγέλλονται για «καρτέλ». Κι αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα σαν χώρα...το πρόβλημα που μας οδήγησε σε μια κατάσταση «λίγο πριν την κατάρρευση...».
Ερ: Πιστεύετε ότι ο αγώνας σας αξίζει τελικά τον κόπο;
Απ: Όχι μόνο αξίζει αλλά πιστεύω ότι όλοι οι απλοί Έλληνες μέσα και έξω από την Ελλάδα έχουν καταλάβει τι γίνεται εδώ σε αυτή τη γωνία της Πατησίων. Και ο αγώνας μου τους αντιπροσωπεύει. Θα με χαροποιούσε όμως πάρα πολύ εάν έρχονταν εδώ εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα μας, γιατί θα έδειχνε ότι η πολιτική εξουσία είναι πάνω από την οικονομική ολιγαρχία....αυτό θα έδινε πολύ μεγάλη δύναμη σε όλους τους Έλληνες να κοιτάξουν με αισιοδοξία το αύριο...
Ερ: Καθώς οι μέρες όμως περνούν, τίθεται και ένα αντικειμενικό θέμα με την υγεία σας...
Απ: Ήρθα εδώ αποφασισμένος ότι θα φτάσω μέχρι το τέλος. Μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας για να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο «την πάρτη μας» και να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν διασφαλίσουμε σωστά το συλλογικό συμφέρον, μέσα από αυτό θα έχουμε διασφαλίσει και το ατομικό-προσωπικό μας συμφέρον...
Ερ: Σε λίγο θα έχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και την πορεία προς τον Γολγοθά αλλά στο τέλος υπάρχει η...ανάσταση.
Απ: Το μήνυμα του χριστού είχε ακριβώς αυτή την έννοια της αγάπης και της συγχώρεσης. Ότι σταμάτησε τις ταξικές διαφορές και δίδαξε την ισονομία.
Να προσθέσουμε ότι προς το παρόν συμπαραστάτης στον αγώνα του είναι το Internet(σχεδόν όλα τα Blog και το stopcartel tv που με webtv μεταδίδουν όλο το 24ωρο την απεργία). Για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση να προσθέσουμε οτι στην επιστολή του στον Πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «το καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων του χάλυβα, αποτελείται από τη Σιδενόρ (ιδιοκτησίας ομίλου Νίκου Στασινόπουλου), τη Χαλυβουργική (ιδιοκτησίας ομίλου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου), τη Χαλυβουργία Ελλάδος, τους χονδρεμπόρους-διανομείς τους, καθώς και την ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ (εταιρεία πιστοποίησης χάλυβα στην οποία μαζί με το ελληνικό κράτος είναι συνεταίροι οι χαλυβουργίες και οι μεγαλοεισαγωγείς!)» και προσθέτει οτι «από την πρώτη στιγμή που η εταιρεία Iron Tenco AE –στην οποία ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος- κατήγγειλε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την παράνομη εξόντωσή της, εξαπέλυσε μαζί με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μέσω των φερεφώνων τους, σφοδρή εκστρατεία κατασυκοφάντησης κατά της εταιρείας του που κατήγγειλε το καρτέλ» με αποτέλεσμα την ολική του οικονομική του καταστροφή"

ΣΧΟΛΙΟ :

Επι - Τέλους !!! ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ . . . Με Αρετή και Τόλμη !!! Συγχαρητήρια !!!

Νάσος Ζαγγογιάννης

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.