Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον θάνατο κρατουμένης κατά τη διάρκεια μεταγωγής της στην Κρήτη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου

Αθήνα 10682

Tηλ : 210-3665357 / 210-3665039

FAX: 210-3665038

e-mail: women@pasok.gr


Αθήνα 19 Μαρτίου 2009

Από τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον θάνατο κρατούμενης κατά την διάρκεια μεταγωγής της στην Κρήτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το θέμα των συνθηκών, κάτω από τις οποίες γίνονται οι μεταγωγές κρατουμένων στις φυλακές της χώρας τίθεται για Μία ακόμη φορά, μετά τον θάνατο της κρατούμενης, Κατερίνας Γκουλιώνη, κατά τη διάρκεια μεταγωγής της από τις φυλακές Θήβας στην Κρήτη.

Ο θάνατός της προκαλεί θλίψη, αλλά και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.

Η Κατερίνα Γουλιώνη είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τον περασμένο Νοέμβριο και, πρόσφατα, είχε αρνηθεί και είχε αντιδράσει έντονα στην υποχρεωτική, υποτιμητική, και εξευτελιστική κολπική εξέταση που υφίστανται όλες οι κρατούμενες, κάθε φορά που εισέρχονται στις φυλακές

Βρέθηκε νεκρή στις 6 το πρωί, στις 18 Μαρτίου, στο πλοίο που την μετέφερε στην Κρήτη. Οι συγκρατούμενοι της καταγγέλουν ότι ήταν πισθάγκωνα δεμένη και με αίματα στο πρόσωπο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση και να δώσει απαντήσεις για το περιστατικό, σε κάθε περίπτωση, όμως, φέρει ευθύνη για τις μεταγωγές και τον τρόπο με τον οποίο αυτές γίνονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την ασφάλεια των κρατουμένων.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.