Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Κύριε Διευθυντά..... Το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι ότι ο κ. Καραμανλής είναι κουρασμένος, αλλά ότι οι άλλοι είναι πεινασμένοι !!!

Παραπολιτικά
Τα νεοελληνικά ιδανικά δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους Ελληνες του εξωτερικού. Κατάχρηση χιλιάδων ευρώ από το ταμείο του Ελληνικού Σχολείου Φραγκφούρτης καταγγέλλει με ερώτησή της στον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Θάλεια Δραγώνα.
Μου λένε ότι εδώ και χρόνια κυκλοφορούν εικασίες στον ελληνικό Τύπο της Γερμανίας για την κατάχρηση ποσού 110.000 ευρώ από σεβάσμιους επιτήδειους. Το παραπάνω (συμβολικό... για τα ελληνικά μέτρα) ποσό υποτίθεται ότι επρόκειτο να διατεθεί για εργασίες στο κτίριο του σχολείου.
Η καταγγελία προέρχεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων τού εν λόγω σχολείου. Ασφαλώς, η καταγγελία πρέπει να διερευνηθεί και να αποδοθούν ευθύνες. Αν όμως την προσεγγίσει κανείς από το πρίσμα της κοινωνικής λαογραφίας, θα διαπιστώσει ότι η πιθανή κατάχρηση είναι μια ισχυρή ένδειξη για την ανθεκτικότητα του ελληνισμού της Διασποράς απέναντι στην επιρροή των αλλοεθνών. ***Τίποτε δεν μπορεί να δώσει περισσότερες ελπίδες σε έναν Πρωθυπουργό που βυθίζεται στα κύματα της Ιστορίας από ένα ραντεβού με την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Αν η Μαριέττα νίκησε σε μια δύσκολη αναμέτρηση με τη ζωή, γιατί να μη νικήσει και ο κ. Κ. Καραμανλής στη δική του αναμέτρηση με το ΠαΣοΚ;
Πολύ καλό το κλίμα λοιπόν ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στη Μαριέττα κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής υποδέχθηκε με θερμά λόγια την πρώην υπουργό του, ξεχνώντας πόσο εύκολα την εκπαραθύρωσε μετά τις εκλογές. Συμφωνήθηκε πάντως ότι η Μαριέττα θα είναι υποψήφια στην Α΄ Αθηνών και ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει ευρωβουλευτής. Αλλωστε είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 1984 ως πουλέν του Ευάγγελου Αβέρωφ. ***Ε ίναι γνωστή η θετική εμμονή του κ. Κ. Καρτάλη με την έννοια του «δημοσίου χώρου».
Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ αναφέρει συχνά τη φράση «ο δημόσιος χώρος είναι πολιτιστικό αγαθό», και φυσικά στην Αθήνα των εκατομμυρίων αυτοκινήτων που απελευθερώνουν καυσαέρια σε στενές διόδους (γνωστές και ως δρόμοι) που δημιουργούνται στη θάλασσα των δισεκατομμυρίων τόνων τσιμέντου η παραπάνω φράση μοιάζει σαν να προέρχεται από κάποιο βιβλίο αρχαίας κινεζικής γλώσσας.
Τι «πολιτιστικό αγαθό», δηλαδή; Μήπως απλώς θέλει να πει, π.χ., ότι στους δημόσιους χώρους γίνονται καμιά φορά συναυλίες και το λέει με αυτή τη δύσκολη διατύπωση για να μας υπενθυμίσει ότι είναι και καθηγητής πανεπιστημίου; Πάντως ο κ. Καρτάλης ανακάλυψε δέκα μικρούς (μικρότερους από ένα στρέμμα) ελεύθερους χώρους-ξέφωτα στην Αθήνα και ρωτά τους κκ. Γ. Σουφλιά, Πρ. Παυλόπουλο και Αντ. Σαμαρά τι προτίθενται να κάνουν προκειμένου να τους προστατεύσουν. ***Αγέρωχος και ανεπηρέαστος από τη βοή των γεγονότων που έρχονται, ο κ. Δ. Σιούφας συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.
Χθες το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία απένειμε το πρώτο Βραβείο Παγκόσμιας Αναγνώρισης σε Ελληνίδες και Ελληνες στην εικονιζόμενη στο σκίτσο κυρία Ειρήνη Παπά. Η επιλογή της χθεσινής ημέρας για τη βράβευση της μεγάλης ηθοποιού δεν ήταν τυχαία, αφού η 27η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Τη δωρική κυρία Παπά τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κ.Καραμανλής, οι πρώην πρωθυπουργοί κκ. Κ.Σημίτης και Κ.Μητσοτάκης , οι πρώην πρόεδροι της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης και κυρία Αννα ΜπενάκηΨαρούδα και πολλοί άλλοι.
***Σήμερα στις 8.30 είναι η «Ωρα της Γης». Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε 2.000 πόλεις του κόσμου καλούνται να κλείσουν τους διακόπτες. Κλείνουμε τα φώτα σε μια προσπάθεια να πείσουμε τον εαυτό μας ότι μπορεί να επιτρέψουμε στο οικοσύστημα να συνεχίσει να υποστηρίζει τη διαιώνιση του είδους μας. Εκτός από την «Ωρα της Γης» όμως έχουμε και την «Ωρα της Αννας».

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου δεν αρκείται μόνο να κλείνει τα φώτα στο σπίτι της. Πιο «πράσινη» από ποτέ εμφανίζεται ήδη στο ΥouΤube σε τρεις πεντάλεπτες συνομιλίες με τον κ. Αχιλλέα Πληθάρα της WWF για την προστασία του περιβάλλοντος και βέβαια- για να μην ξεχνιόμαστε- για την «πράσινη ανάπτυξη».

Βηματοδότης μέσω i-Reporter
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.