Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου... Δεν θέλουν να κάνουν πόρισμα!

για να μην ξαναπάει στη Βουλή... (Απίστευτο !!! κουκούλωμα !!!)
Ερώτηση 46 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ύστερα από την αποκάλυψη της επιστολής Αρσένιου από την Στ. Μαντέλη και το αίτημα Μαντζουράνη για κλήση του Μπασιάκου

«Προφορική και ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΘΕΤΕΙ, εκ νέου, ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ τη διασφάλιση της διαφάνειας, αλλά και ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, στη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ και ενισχύει την εντύπωση των επίμονων κυβερνητικών μεθοδεύσεων παρέμβασης στην Δικαιοσύνη, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ από την κυβέρνηση ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, χάριν των «παραπλανηθέντων» υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή.»
Αυτή την καταγγελία κάνουν 46 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιεκφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη - αλλά και την υπογραφή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημ. Ρέππα- με Ερώτησή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης. Οι βουλευτές ζητούν να ξεκαθαριστεί αν υπάρχουν "προφορικές" εντολές στους αρμόδιους εισαγγελείς που κάνουν την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου να μην προχωρήσουν στη σύνταξη γραπτού πορίσματος, με βάση την αρχική παραγγελία του κ. Σανιδά, το οποίο θα σήμαινε ότι ο σχετικός φάκελος πρέπει να πάει πάλι στην Βουλή και να ξανατεθεί θέμα για τα πολιτικά πρόσωπα!
Η καταγγελία αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης της επιστολής Αρσένιου, για το "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο", από την πρώην Διευθύντρια του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Μαντέλη η οποία διά του συνηγόρου της Γιάννη Μαντζουράνη ζήτησε στη συνέχεια να κληθούν για εξηγήσεις τόσο οι Εφραίμ - Αρσένιος όσο και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος...
Αναλυτικά, ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης είναι το ακόλουθο:
"Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το περιεχόμενο πρόσφατων δημοσιευμάτων του τύπου, ασυνήθιστες διαδικασίες κατά την δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου Βατοπεδίου, δημιουργούν υπόνοιες για νέες άνωθεν «παρεμβάσεις» προς τους εισαγγελείς που έχουν επιφορτιστεί με την συγκεκριμένη υπόθεση σχετικά με την διαχείριση εκ μέρους τους της ολοκλήρωσης της έρευνας που διενεργούν.
Οι υπόνοιες αυτές έρχονται να προστεθούν στην πρωτοφανή σπουδή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ήδη πριν την έναρξη της προκαταρτικής εξέτασης να αποφανθεί περί «παραπλανηθέντων Υπουργών», στις διαδικαστικές ακροβασίες που συνόδευσαν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή το περασμένο φθινόπωρο ενόψει των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, καθώς και στο πρωτοφανές γεγονός της υποβολής παραιτήσεων δύο δικαστικών λειτουργών εξαιτίας πιέσεων που είχαν ασκηθεί εις βάρος της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης λειτουργίας τους, όταν αυτοί διαπίστωσαν εμπλοκή Υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ., γεγονός που αυτόματα όφειλε να θέσει σε εφαρμογή τις σχετικές συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις για την αμελλητί αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, προκειμένου να συσταθεί η Επιτροπή διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.
Στα παραπάνω, λοιπόν, γεγονότα, που ήδη έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ύπαρξης Κυβερνητικών μεθοδεύσεων παρέμβασης, με την σύμπραξη του διορισμένου από την Κυβέρνηση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης για το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο, που έχει απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου, μετά την μεταπολίτευση, έρχεται να προστεθεί και η, σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα, ύπαρξη «προφορικών» εντολών προς τους εισαγγελείς για το αν θα αξιολογήσουν ή όχι οι ίδιοι το αποδεικτικό υλικό, παρά το γεγονός ότι η αξιολόγηση αυτή τους έχει ζητηθεί ρητά με προγενέστερη έγγραφη παραγγελία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καρούτσου.
. . Η συνέχεια στο Press-GR
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.