Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Επιτυχείς συμφωνίες για το Παλαιστινιακό με επικεφαλής τον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Αναστόπουλο

Από τη σύνταξη του IlioupolisOnline

Ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Αναστόπουλος με τον αρχηγό της Χαμάς
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τετραήμερη αποστολή της ελληνικής-ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας στη Δαμασκό, όπου είχε συναντήσεις και πολύωρες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Walid Moallem, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Abdul Fattah Amorp, με τον ηγέτη της HAMAS Khaled Meshaal, με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση Παλαιστίνης Ahmed Jibril, με τους επικεφαλής της AL FATAH στη Συρία και με τον Πρόεδρο του PLO (Οργανισμός Απελευθέρωσης Παλαιστίνης) Mahmoud Al Halde.
Επικεφαλής της αντιπροσωπίας ήταν ο Γιώργος Αναστόπουλος, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της European Campaign to End the Siege on Gaza, ενώ μετείχαν επίσης τέσσερις έλληνες βουλευτές (Σοφία Σακκοράφα και Μιχάλης Τιμοσίδης από το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μπανιάς και Τάσος Κουράκης από το ΣΥΡΙΖΑ) και από την Ιταλία ο γερουσιαστής Fernado Rossi και η Monea Benini πρόεδρος του κόμματος “Per Belli Commouni”.

Στόχος των συνομιλιών η προώθηση και ενίσχυση της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Παλαιστίνη και συμφωνία επί της διαδικασίας ανοικοδόμησης στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου του Γ. Αναστόπουλου και του Same Khater, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος της Χαμάς, συμφωνήθηκε μετονομασία Χαμάς, από «Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης» σε «Παλαιστινιακό Εθνικό Κίνημα Αντίστασης."
Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη έγινε γνωστό ότι συμφωνήθηκε να γίνουν εκλογές τον Ιανουάριο του 2010, υπό την ευθύνη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην οποία θα μετέχουν εννέα μέλη υποστηριζόμενα από τη ΧΑΜΑΣ και έξη μέλη που θα προταθούν από τη ΦΑΤΑΧ υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.
Κοινή διαπίστωση όλων των πλευρών ήταν ότι πρέπει να υπάρξει ανασύσταση του PLO με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων και κομμάτων των Παλαιστινίων και όπωσδήποτε της ΧΑΜΑΣ.
Όσον αφορά την ανοικοδόμηση της Γάζας και την ελληνική συμμετοχή στη διαδικασία, συμφωνήθηκε ότι η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στην Ελλάδα μετά από πρωτοβουλία της European Campaign to End the Siege on Gaza (Συνδικάτα, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ Τηλεμαραθώνιος, Εκκλησία κλπ) πρέπει να πάει απευθείας στη Γάζα με ευθύνη των ίδιων φορέων.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.